Wij blijven open // Klik hier voor meer informatie

Blog

Ivy cares

 • Sort Blog:
 • All
 • Blog
 • Nieuws
 • Vacatures
Natuurlijke zonnebrand crème zonder witte waas

100% natuurlijke zonnebrand crème zonder witte waas bestaat echt

De laatste jaren is het een veelbesproken onderwerp, zeker onder moeders van jonge kinderen. Wat is nou een goede natuurlijke zonnebrandcreme zonder schadelijke chemische filters die goed is voor de je huid én voor het milieu?

 

De ene crème is peperduur, de andere crème smeert niet lekker uit, of nog erger; laat een witte waas achter op je huid. Dit komt door het natuurlijke zinkoxide wat spierwit is. Het is echter wel de allermooiste UV-filter want het beschermt tegen zowel UV-A (huidveroudering) als UV-B (zonnebrand) door als een spiegeltje op je huid de zon te weerkaatsen.

 

Loveli, één van onze favoriete (én betaalbare) troepvrije merken is het gelukt om een zonnebrandcreme te ontwikkelen zonder nano deeltjes, makkelijk smeerbaar en zonder het achterlaten van een witte waas. Dit door een combinatie van oliën die van nature al een UV-filter bevatten, zoals sesamzaadolie, en een natuurlijk alternatief voor siliconen voor de betere smeerbaarheid. Deze crème is niet vet en daardoor ook heel erg geschikt voor het gezicht.

 

 

Waarom een natuurlijke zonnebrandcrème?

 

Omdat zonnebrandcrème steeds belangrijker werd vond de cosmetica-industrie de chemische (synthetische) UV-filters uit die in plaats van óp je huid de uv-stralen te weerkaatsen ín je huid worden opgenomen, waar ze uv-stralen omzetten in warmte. Het probleem van de witte waas leek helemaal opgelost, totdat er onderzoeken kwamen naar de langetermijneffecten van deze chemische UV-filters. Helaas bleken ze niet zo veilig te zijn voor je gezondheid, je hormonen en het milieu.

 

 

Waterproof zonder het koraal te beschadigen

 

De Loveli Sun Cream is waterproof, waardoor je ook in het water beschermd bent. Maar niet alleen jij bent safe, het zeeleven ook. Want zinkoxide wordt door de experts gezien als het meest veilig voor het koraal en zeeleven. Helemaal omdat de zinkoxide in de Loveli Sun Cream niet-nano is. Wat betekent dat de moleculen niet zo klein zijn dat ze kunnen worden opgenomen door je huid. Of door het koraal.

 

 

Hoe zit het nou ook alweer met SPF 30/50?

 

SPF 30 betekent dat je 30 keer langer in de zon kunt zonder te verbranden dan zonder zonnebrandcrème. Toch blijven er een aantal tips erg belangrijk:

 

 1. Vermijdt de zon tussen 12.00-15:00 uur
 2. Hou baby’s en jonge kinderen het liefst zoveel mogelijk uit de felle zon
 3. Smeer je elke paar uur opnieuw in

 

Klik hier om jouw Loveli Sun Cream direct te bestellen.

 

Factor 30

Factor 50

Chirurgische ingrepen

Cosmetisch arts

Wat is een cosmetisch arts?

 

Tegenwoordig willen veel mensen er jong en fris uit zien. Het taboe op cosmetische ingrepen verdwijnt steeds meer en een groeiend aantal mensen maakt gebruik van cosmetische behandelingen. Sinds juni 2019 is cosmetisch arts , KNMG zelfs een beschermde titel.

 

Alleen cosmetisch artsen die ook de toevoeging “KNMG” mogen gebruiken voldoen aan het profielspecialisme cosmetische geneeskunde en zijn ingeschreven in het profielregister van de KNMG (Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst). Cliënten en patiënten kunnen in dit openbare register zien of hun cosmetisch arts KNMG-gecertificeerd is.

 

Cosmetisch artsen voeren verschillende cosmetische behandelingen uit zoals het prikken van injectables (botox en fillers), diverse laserbehandelingen en peelings, maar ook chirurgische behandelingen zoals boven- en onderooglidcorrecties, oorlelcorrecties en liposucties.

 

Als cosmetisch arts leer je eerst alles over injectables zodat je profielerkenning bij de KNMG aan kunt vragen en daarna kun je je vaardigheden steeds verder uitbreiden. Voordat je profielerkenning hebt werk je onder supervisie van een arts die dit al wel heeft. Je kunt hier meer over lezen op de website van de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde, de NVCG, op www.nvcg.nl.

 

Wat doet een cosmetisch arts?

 

Een cosmetisch arts voert behandelingen uit die ervoor zorgen dat iemand er beter uit gaat zien. Je kunt bijvoorbeeld niet goed in je vel zitten doordat je hangende oogleden hebt. Je ziet er vermoeid uit, hebt hoofdpijn en het zicht kan zelfs verminderen. Een cosmetisch arts kan je in dat geval behandelen.

 

De cosmetische ingreep vindt vaak plaats omdat je niet tevreden bent, maar ook omdat je er andere klachten door krijgt. Jouw hangende oogleden kunnen voor zowel lichamelijke als psychische problemen zorgen. Ivy clinics helpt jou door ooglidcorrecties voor iedereen bereikbaar te maken. Onze cosmetische artsen zijn goed opgeleid en hebben ruime ervaring met cosmetische én chirurgische ingrepen.

 

Ook kan het zijn dat je huid verouderd is en dat je er graag weer wat jonger uit wil zien. Dit kan veelal met injectables of andere kleine ingrepen. Het kan ook zijn dat je last hebt van bijvoorbeeld vetophopingen en een liposuctie of een lipolaserbehandeling wenst.

 

Of je nu onzeker wordt van je uiterlijk of er gewoon graag weer wat jonger en frisser uit wilt zien, onze cosmetisch artsen staan graag voor jou klaar en helpen jou met het nemen van de juiste keuze.

 

Cosmetische chirurgie

 

Er is een verschil tussen cosmetische behandelingen met bijvoorbeeld injectables of lasers en chirurgische behandelingen. De meeste cosmetisch artsen zijn gespecialiseerd in injectables, namelijk het toedienen van botox en fillers.

Enkele, waaronder ook de artsen van Ivy clinics hebben zich verder gespecialiseerd in chirurgische ingrepen zoals bovenooglidcorrecties, onderooglidcorrecties, oorlelcorrecties en ook liposucties. Dit zijn allemaal behandelingen onder lokale verdoving die wij in onze poliklinische behandelkamers uitvoeren.

 

Heb je nog vragen over een cosmetisch arts?

 

Neem gerust contact met ons op of maak direct een afspraak voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek met één van de artsen.

 

Daarnaast hebben wij voor huidproblemen en huidveroudering ook een team van huidtherapeutes die in onze klinieken nauw samenwerken met de artsen van Ivy clinics.

Vergoeding huidtherapie

vergoeding-huidtherapie

Er zijn diverse zorgverzekeraars die behandelingen bij een huidtherapeut vergoeden vanuit de aanvullende verzekering.

 

 • acnetherapie
 • littekentherapie
 • camouflagetherapie
 • lasertherapie bij overbeharing in het gelaat

 

Bovenstaande behandelingen kunnen vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering. Het verschilt per zorgverzekeraar hoeveel van de kosten vergoed wordt. Bekijk voor een overzicht van vergoedingen de polisvoorwaarden van jouw eventuele aanvullende verzekering.

 

Een huidtherapeute is sinds 2011 direct toegankelijk. Dat houdt in dat er geen verwijzing van een huisarts of specialist nodig is om behandeld te worden door een voor verschillende huidaandoeningen.

 

Soms kan het zijn dat onze huidtherapeute je eerst terugstuurt naar de huisarts of dat er aanvullende informatie nodig is om de behandeling te starten. Ook kan het soms zo zijn dat de zorgverzekeraar om een doorverwijzing vraagt van een huisarts of specialist voordat ze overgaan tot vergoeding.

 

Bekijk dus goed de polisvoorwaarden van je zorgverzekeraar om te kijken welke eisen er gesteld worden aan vergoedingen voor huidtherapeutische behandelingen.

Haartransplantatie

INGEVULD // Vacature doktersassistent 0,6/ 0,8 FTE (m/v) locatie Den Bosch / Westervoort (Arnhem)

Voor ons cosmetisch concept Ivy clinics zoeken wij een veelzijdige, enthousiaste en ambitieuze doktersassistent met affiniteit voor cosmetische en chirurgische ingrepen. Werkervaring is een pré.

 

Functie

 

Wij zijn per direct op zoek naar een:
Doktersassistent (M/V) voor 0.6 FTE (24 uur per week) of 0,8 FTE (32 uur) locatie Den Bosch / Westervoort

 

Profiel

 

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste, gediplomeerde doktersassistent met interesse in en affiniteit met cosmetische en chirurgische ingrepen. Je bent dynamisch, sociaal, flexibel en hebt een sterk ontwikkeld empathisch vermogen. Jij levert kwaliteit zet net dat stapje extra om van jouw baan en onze kliniek een succes te maken.

 

Jouw werkzaamheden:

 

 • Assisteren van de artsen bij het uitvoeren van cosmetisch en chirurgische behandelingen
 • De cliënten begeleiden bij binnenkomst en in het gehele traject van de behandeling

 

Ons aanbod:

 

 • Afwisselende en uitdagende functie in een groeiende en bruisende organisatie;
 • Prettige werksfeer;
 • Marktconform salaris;
 • Moderne werkomgeving, voorzien van de nieuwste technieken;
 • Kansen om door te groeien;
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.

 

Geïnteresseerd?

 

Stuur je C.V. en motivatie naar info@ivyclinics.nl. Je mag je brief richten aan Judith Eggersman.

Filler complicaties na het toedienen van COVID-19 vaccin

Onlangs in de meeste grote kranten het bericht dat fillers complicaties kunnen geven na het toedienen van een COVID-19 vaccin.

 

In sommige gevallen lijkt het alsof de COVID-19 vaccinatie (gemeld bij Pfizer & Moderna vaccins) een overgevoeligheidsreactie kan uitlokken op de plaats waar iemand behandeld is met fillers, wat zich uit in zwelling en roodheid. Doordat fillers lichaamsvreemd materiaal zijn en een vaccin je immuunsysteem op scherp zet zou er dus een allergische reactie kunnen ontstaan. Veelal treedt de reactie dan op binnen 48 uur na de vaccinatie.

 

Natuurlijk zijn wij als medici hier al langer van op de hoogte en hebben wij deze wetenschap geïntegreerd in onze protocollen. In de medische vragenlijst die cliënten in vullen voordat zij komen, bij het online boeken en vóór de behandeling vragen we actief of iemand onlangs is gevaccineerd of gevaccineerd gaat worden. In dit geval is het beter om de afspraak te verplaatsen. Wij adviseren om twee weken voor- en twee weken na de geplande vaccinatie geen behandeling met fillers te ondergaan.

 

Maar geen zorgen, mocht je een reactie krijgen op plekken waar je fillers hebt laten inspuiten bij Ivy clinics, bel ons gerust, we kunnen de reactie dan behandelen.

Vacature huidtherapeute

Voor onze cosmetisch concept Ivy clinics zoeken wij een veelzijdige, enthousiaste, cosmetisch consulent met een (para)medische/huidtherapie achtergrond (opleiding/werkervaring) en affiniteit met cosmetische en chirurgische ingrepen.

READ MORE

silke van der laan

The woman behind the brand: Silke van der Laan

Tijdens mijn werk als model kwam ik er achter dat goede huidverzorging niet zo makkelijk is en ook heel moeilijk te vinden. Als je denkt dat ik overdrijf? Zeker niet.

 

Steeds probeerde ik weer iets nieuws wat geen problemen zou moeten leveren en elke keer had ik weer een week of 6 huiduitslag. Na tien jaar tobben en producten in laten vliegen van alle uithoeken der aarde kwam ik EmerginC tegen.

 

Inmiddels had ik mij al uitgebreid verdiept in ingrediënten en de werking daarvan op de huid. EmerginC was het ei van Columbus voor mij. Een product dat MET je huid werkt, de huid sterker maakt in plaats van aanvalt. No more ‘gestroopte fazant’ look. Normaal krijg ik altijd reacties bij hele actieve producten, maar die bleven bij emerginC uit. Mijn huid werd steeds gezonder en beter, het vitamine C serum vervaagde alle pigmentvlekken en ik dacht, dit MOETEN al mijn vriendinnen ook ervaren. Zonder twijfel ben ik het gaan inkopen en dus distributeur geworden. En mijn huid is me nog elke dag dankbaar hiervoor.

EmerginC onderscheidt zich doordat de hele productie, niet alleen het product sustainable is. Ze hebben drie lijnen, 1 ‘clean’, dus zonder rommel, 1 Organic lijn en inmiddels zelfs een luxe raw lijn. Ze zijn allen heel werkzaam, en dat vindt ik bijzonder, je hoeft niet meer te kiezen tussen groen of werkzaam. Daarbij maken ze de huid sterker, niet steeds dunner.

 

Dit laatste kun je beter bij een professional laten doen zoals de huidtherapeutes van Ivy clinics. Zij hebben de juiste apparatuur ervoor en weten wat ze doen. Thuis moet je met name werken aan het gezonder maken van je huid.

 

Dat is ook mijn tip: gezond is mooier dan strak. Dus val je huid niet aan met agressieve parfums, alcohol en verstoppende minerale oliën. Laat je goed adviseren, maar zorg dat degene die adviseert begrijpt wat belangrijk voor JOU is.

 

EmerginC is qua werkzaamheid minstens zo sterk als merken die 4x zo duur zijn, bevat geen rommel zoals parfums die die duurdere merken meestal gebruiken om een creme lekker te laten ruiken, dus qua prijs/kwaliteit verhouding kan het niet beter. Daarom vind ik het ook op dat gebied zo’n goede match met Ivy clinics.

 

Mijn favorieten zijn op dit moment nu de Winter weer start en het straffe windje weer op de wangen blaast: de Rawceuticals CLEAN die fluweelzacht maakt en beschermt, en de kombucha Cleanser die sterk maakt en pigment vlekjes in toom houdt. Vitamine C serum is onmisbaar voor mij. Crèmes wissel ik het liefst steeds af, op dit moment smeer ik overdag de BLEND en ‘s avonds de Hyper vitalizer cream, met het d-red serum eronder.

 

Jaaa ik houd van laagjes! Hoe ouder je wordt hoe meer laagjes. Voor elke decade een product erbij, zegt Kimberly, de hoofdtrainer van EmerginC.

 

Ook gebruik ik graag maskers zoals de Vitality mask, dit is zo’n lekker overnight masker. En ik ben net klaar met m’n Herfstkuur van de Triple threat cream. Deze is zachter dan een normale peel, maar een overnight treatment met een ongelofelijk resultaat. Je ruikt als een zure appel, maar daar moet je even doorheen. Is maar voor een week of drie. 🙂 🍏

 

Mijn belangrijkste tip, maak een vrijblijvende afspraak met de huidtherapeutes van Ivy clinics en laat je adviseren welke producten het beste bij jouw huid passen.

Loading new posts...
No more posts