Chirurgische ingrepen

Wat is een cosmetisch arts?

Tegenwoordig willen veel mensen er jong en fris uit zien. Het taboe op cosmetische ingrepen verdwijnt steeds meer en een groeiend aantal mensen maakt gebruik van cosmetische behandelingen. Sinds juni 2019 is cosmetisch arts , KNMG zelfs een beschermde titel.

Alleen cosmetisch artsen die ook de toevoeging “KNMG” mogen gebruiken voldoen aan het profielspecialisme cosmetische geneeskunde en zijn ingeschreven in het profielregister van de KNMG (Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst). Cliënten en patiënten kunnen in dit openbare register zien of hun cosmetisch arts KNMG-gecertificeerd is.

 

Cosmetisch artsen voeren verschillende cosmetische behandelingen uit zoals het prikken van injectables (botox en fillers), diverse laserbehandelingen en peelings, maar ook chirurgische behandelingen zoals boven- en onderooglidcorrecties, oorlelcorrecties en liposucties.

 

Als cosmetisch arts leer je eerst alles over injectables zodat je profielerkenning bij de KNMG aan kunt vragen en daarna kun je je vaardigheden steeds verder uitbreiden. Voordat je profielerkenning hebt werk je onder supervisie van een arts die dit al wel heeft. Je kunt hier meer over lezen op de website van de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde, de NVCG, op www.nvcg.nl.

 

Wat doet een cosmetisch arts?

 

Een cosmetisch arts voert behandelingen uit die ervoor zorgen dat iemand er beter uit gaat zien. Je kunt bijvoorbeeld niet goed in je vel zitten doordat je hangende oogleden hebt. Je ziet er vermoeid uit, hebt hoofdpijn en het zicht kan zelfs verminderen. Een cosmetisch arts kan je in dat geval behandelen.

 

De cosmetische ingreep vindt vaak plaats omdat je niet tevreden bent, maar ook omdat je er andere klachten door krijgt. Jouw hangende oogleden kunnen voor zowel lichamelijke als psychische problemen zorgen. Ivy clinics helpt jou door ooglidcorrecties voor iedereen bereikbaar te maken. Onze cosmetische artsen zijn goed opgeleid en hebben ruime ervaring met cosmetische én chirurgische ingrepen.

 

Ook kan het zijn dat je huid verouderd is en dat je er graag weer wat jonger uit wil zien. Dit kan veelal met injectables of andere kleine ingrepen. Het kan ook zijn dat je last hebt van bijvoorbeeld vetophopingen en een liposuctie of een lipolaserbehandeling wenst.

 

Of je nu onzeker wordt van je uiterlijk of er gewoon graag weer wat jonger en frisser uit wilt zien, onze cosmetisch artsen staan graag voor jou klaar en helpen jou met het nemen van de juiste keuze.

 

Cosmetische chirurgie

 

Er is een verschil tussen cosmetische behandelingen met bijvoorbeeld injectables of lasers en chirurgische behandelingen. De meeste cosmetisch artsen zijn gespecialiseerd in injectables, namelijk het toedienen van botox en fillers.

Enkele, waaronder ook de artsen van Ivy clinics hebben zich verder gespecialiseerd in chirurgische ingrepen zoals bovenooglidcorrecties, onderooglidcorrecties, oorlelcorrecties en ook liposucties. Dit zijn allemaal behandelingen onder lokale verdoving die wij in onze poliklinische behandelkamers uitvoeren.

 

Heb je nog vragen over een cosmetisch arts?

 

Neem gerust contact met ons op of maak direct een afspraak voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek met één van de artsen.

 

Daarnaast hebben wij voor huidproblemen en huidveroudering ook een team van huidtherapeutes die in onze klinieken nauw samenwerken met de artsen van Ivy clinics.

Geschreven door:

Natale Adamo

Natale is al werkzaam als cosmetisch arts sinds 2009 en zeer bedreven in het uitvoeren van injectables. Hij heeft zich gespecialiseerd in cosmetische chirurgie zoals ooglidcorrecties (zowel boven als onder) liposucties (lichaam en gelaat), lipofilling en chirurgische ingrepen zoals oorlelcorrecties en oorlelverkleiningen. Hij is co-auteur van verschillende richtlijnen binnen de cosmetische chirurgie en was ook betrokken bij de totstandkoming van het ‘Kwaliteitskader Cosmetische Geneeskunde’.