Kies voor kwaliteit

Cosmetische behandelingen zijn helemaal ‘hot’. Helaas gaat er ook wel geregeld wat mis zoals te zien was bij Radar 6 januari jl. Het gaat dan vaak om behandelingen die uitgevoerd door schoonheidsspecialisten met plasma-apparaten of een hyaluronpen. Deze technieken kunnen (blijvende) schade aan brengen. Bij Ivy clinics werken alleen BIG geregistreerde artsen en huidtherapeuten die goed opgeleid zijn en veel ervaring op gedaan hebben onder supervisie.

 

Daarnaast investeert Ivy clinics heel veel tijd en geld in (ISO en NVCG) certificering, een kwaliteitsmanager en hoogwaardig kwalitatieve apparatuur. Wij vinden het belangrijk om cliënten goed te informeren over wat er mis kan gaan wanneer je niet goed onderzoek doet naar wie je behandeld en met welke apparatuur.

 

De cijfers op een rij

Uit een enquête van radar in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde (NVCG) geeft 71 procent van de deelnemers (55 van de 77 deelnemende artsen) aan een patiënt te kennen die ervaringen heeft met een complicatie na een cosmetische behandeling met medische apparatuur door niet-bevoegden.

 

Ook blijkt dat van de 55 cosmetische artsen die patiënten met complicaties voorbij zien komen, 95 procent aangaf dat de behandeling die heeft geleid tot de complicatie, is uitgevoerd door een schoonheidsspecialist.

 

Alleen al bij deze artsen gaat het om ruim 400 gevallen. 33 procent van de artsen heeft (daarnaast) ervaring met complicaties die zijn opgetreden nadat iemand een cosmetische behandeling heeft ondergaan bij een tandarts.

 

Ook geeft 13 procent geeft aan dat behandelingen zijn uitgevoerd door een (BIG-geregistreerde) arts, die ook de bekwaamheid heeft om deze specifieke apparaten te gebruiken.

 

Bron: www.radar.avrotros.nl

 

De gevaarlijke hyaluronpen

Helaas kun je op websites als AliExpress en Marktplaats gemakkelijke apparatuur kopen waarmee je cosmetische behandelingen kan doen.  De prijzen lopen sterk uiteen van 10 tot 200 euro.

 

De hyaluronpen wordt ingezet om een behandeling met injecteerbare fillers na te bootsen omdat schoonheidsspecialisten niet mogen injecteren. De pen perst hyaluronzuur met een snelheid van ongeveer 800 km per uur in de huid. Voor 100 tot 150 euro dikkere lippen. In kliniek kost een fillerbehandeling al gauw 300 tot 500 euro.

 

Wat er niet bij verteld wordt is dat de hyalaluron moleculen veel te groot zijn om de huid te doorboren. Deze hyaluronpen is dus een broodje aap verhaal. Je kunt alleen baat hebben bij hyaluronzuur wanneer dit met een naald geinjecteerd wordt door een bevoegde en bekwame cosmetish arts.

 

Plasmabehandelingen en pigmentschade

Ook met goedkopere plasma apparaten kun je grote schade aanrichten. Ivy clinics werkt met de PlexR, een bewezen, veilig en effectief apparaat mits de behandeling uitgevoerd wordt, door ervaren en goed opgeleide BIG geregistreerde professionals.

 

Dit is heel erg belangrijk want wanneer je een behandeling verkeerd uitvoert met goedkope apparatuur kun je blijvende pigmentschade creëren met de plasma methode.

 

Ook de voorzorg (intake) en nazorg (informatie en nabehandeling-producten) zijn heel erg belangrijk om jouw veiligheid als cliënt te waarborgen. Een intake bij Ivy clinics is daarom altijd gratis, dus laat je goed informeren door onze cosmetisch consulenten en huidtherapeuten. Wij helpen je graag verder en leggen met liefde alle voor- en nadelen uit zodat jij een weloverwogen beslissing kan maken.

 

Kijk hier de uitzending van radar over dit onderwerp:

 

https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/item/complicaties-door-onprofessionele-cosmetische-behandelingen/

Geschreven door:

Judith Eggersman

Judith Eggersman is de directeur van Ivy clinics, een toonaangevende cosmetische kliniek gespecialiseerd in fillers en ooglidcorrecties. Ze heeft uitgebreide ervaring en expertise in de cosmetische industrie. Met haar deskundige team streeft ze naar natuurlijke en harmonieuze resultaten die de individuele schoonheid van elke cliënt benadrukken. Judith blijft zich voortdurend bijscholen en deelt haar kennis met collega's en cliënten.