Botox heeft invloed op seksleven

De facial feedback-hypothese zegt dat mensen die een botuline toxine behandeling hebben ondergaan minder last hebben van depressie, maar ook minder intense orgasmes ervaren. Oeh.

De spieren in ons gezicht, dat zijn er 57 waarvan 28 dienen voor gezichtsuitdrukkingen, geven expressie aan onze emoties. Andersom werkt het ook. De spierspanning zelf heeft ook invloed op onze emoties. Je kunt dus zeggen dat de twee, de spieren en onze emoties, een wisselwerking hebben. De facial feedback-hypothese stelt dat onze gezichtsuit- drukking niet alleen een uiting is van hoe we ons voelen (ik ben negatief, dus ik frons), maar dat het ook andersom werkt (ik frons, dus ik word negatief).

 

Botuline toxine vermindert spierspanning

Rimpels ontstaan het snelst op de plekken waar de spieren onder de huid het meeste spanning geven; rond de ogen en op het voorhoofd. Met een botuline toxine behandeling zwakken we de spierspanning af waardoor de rimpelvorming afneemt. De dosering en plek waar de botuline toxine geïnjecteerd wordt, bepaalt vervolgens in welke mate de spierspanning afneemt.

 

Geen Frozen Face bij Ivy

Bij Ivy Clinics hebben we ons gespecialiseerd in behandelingen met botuline toxine waarbij we mooie resultaten zonder de volledige expressie weg te nemen. Je hebt vast wel eens een ‘frozen Botox face’ voorbij zien komen. Jazeker, zonder rimpels, maar wel erg onnatuurlijk. Los daarvan blijkt dus uit de dat een teveel aan botuline toxine invloed zou kunnen hebben op de kwaliteit van je seksleven.

 

Trots op seksgezicht

Psycholoog Michael Lewis van de universiteit van Cardiff zegt er het volgende over: !Als we opgewonden zijn of een orgasme hebben, trekken we daar een bepaald gezicht bij. Tijdens de plateaufase, de fase voor het orgasme, spannen we onze fronsrimpel aan. En ook tijdens het orgasme gebruiken we de gezichtsspieren die mensen vaak met botuline toxine laten behandelen.” Een teveel aan botuline toxine zou seksuele gevoelens doen afnemen en de proefpersonen die aan zijn onderzoek meededen, hadden meer moeite met het bereiken van een orgasme en de orgasmes die ze hadden, waren minder bevredigend. ‘Je bent misschien niet trots op je ‘seksgezicht'”, maar het geeft je wel meer plezier tussen de lakens.’ Aldus Lewis.

 

Bij Ivy Clinics gaan we altijd voor een natuurlijk resultaat. Niet in de laatste plaats omdat
we je een fijn seksleven gunnen.

Geschreven door:

Judith Eggersman

Judith Eggersman is de directeur van Ivy clinics, een toonaangevende cosmetische kliniek gespecialiseerd in fillers en ooglidcorrecties. Ze heeft uitgebreide ervaring en expertise in de cosmetische industrie. Met haar deskundige team streeft ze naar natuurlijke en harmonieuze resultaten die de individuele schoonheid van elke cliënt benadrukken. Judith blijft zich voortdurend bijscholen en deelt haar kennis met collega's en cliënten.