Contouren met Radiesse

Contouren met Radiesse

Contouren of ‘contouring’ kennen we van alle tutorials op YouTube. Hierbij wordt met make-up contour en volumeverschil in het gezicht geïmiteerd. Voor wie een zelfde resultaat wil, zonder dagelijks make-up te hoeven dragen, is een behandeling met Radiesse wellicht een goede optie.

Radiesse is een veelzijdige injectable op basis van calciumhydroxylapatiet (CaHA) en is door de mate van viscositeit bijzonder geschikt voor het aanbrengen (of aanzetten) van contouren in het gezicht.

Radiesse wordt voor het contouren op het bot geïnjecteerd om daar, waar het gewenste volume ontbreekt, volume te creëren. Een behandeling met Radiesse geeft een instant liftend effect en stimuleert daarnaast de aanmaak van collageen, wat maakt dat de huid er ook steviger en mooier uitziet.

 

Contour aanbrengen in het gezicht

 

Als we uitgaan van het contouren met make-up zien we dat het contour wordt aangebracht door de illusie van schaduw. In de haarlijn, op de kaak, aan de zijkanten van de neusbrug en onder de wangen wordt donkere make-up aangebracht en op de delen van het gezicht die geaccentueerd worden, juist met lichte make-up. Je creëert zo meer definitie in het gezicht. 

Bij Ivy clinics zetten we Radiesse in om dit effect in het echt te creëren! Zo kunnen we jukbeenderen accentueren, de kaaklijn verstrakken en de kin meer definitie geven.

 

Een kosteloos adviesgesprek bij Ivy clinics

 

Wil je meer informatie over een contour behandeling met Radiesse? Je bent van harte welkom voor een adviesgesprek op een van onze locaties.

Vraag hier een kosteloos adviesgesprek aan.

 

Wat kun je verwachten van een behandeling met Radiesse?

 

Als je met de cosmetisch arts tot een behandelplan bent gekomen, wordt er een datum voor de behandeling ingepland. Ondanks dat filler behandelingen vaak als ‘lunchtime treatment’ worden aanbevolen, adviseren wij je – helemaal als het de eerste keer is – om even rustig de tijd te nemen voor de behandeling. Plan de behandeling op een (vrije) dag waarop je geen belangrijke sociale events hebt en niet gaat sporten. Eenmaal in de behandelstoel wordt eerst het gezicht schoongemaakt en gedesinfecteerd. Vervolgens tekent de cosmetisch arts het te behandelen gebied af en kan de behandeling worden uitgevoerd. De Radiesse behandeling zelf duurt slechts enkele minuten en de resultaten zijn onmiddellijk zichtbaar.  De resultaten van de Radiesse-behandeling kunnen tot 18 maanden aanhouden en de behandeling kan worden herhaald om het resultaat te behouden.

 

Is contouren met Radiesse pijnlijk?

 

Een filler behandeling is over het algemeen niet heel pijnlijk, maar kan wel als vervelend worden ervaren. We nemen bij Ivy clinics de tijd om je rustig te behandelen en onze cosmetisch artsen injecteren met zachte hand. In welke mate jij een behandeling als vervelend ervaart, hangt af van een aantal factoren. Als je erg gespannen bent, voor de behandeling kan het zijn dat je pijngrens lager is. Ook heeft bij vrouwen hun cyclus invloed op de pijnervaring. Tijdens de menstruatiecyclus veranderen de hormoonwaarden in je bloed en dat heeft invloed op hoeveel pijn je kunt verdragen en op het herstel. Plan daarom, als je agenda het toelaat, je behandeling op dag 1 tot en met 14 van je cyclus. Gelukkig bestaat er ook zoiets als verdoving. We kunnen het te behandelen gebied ook wat extra verdoven.

In sommige gevallen kan Radiesse worden gebruikt in combinatie met andere fillers of behandelingen, zoals botuline toxine, om de gewenste resultaten te bereiken.

 

Herstel na een contour behandeling met Radiesse

 

Na de behandeling met Radiesse kun je lichte zwelling, blauwe plekken en roodheid op de injectieplaats verwachten. Deze bijwerkingen verdwijnen meestal binnen een paar dagen. Het is belangrijk om onze nazorginstructies op te volgen. Zo adviseren we je om uit de zon te blijven, niet te sporten en geen schoonheidsbehandelingen van het gezicht te ondergaan. Tijdens het adviesgesprek zal de cosmetisch arts je uitgebreid informeren over de behandeling en het herstel en mogelijke risico’s en complicaties met je doornemen.

Geschreven door:

Nikki Ewes

Nikki is een BIG-geregistreerde huidtherapeute. Al sinds 2016 is Nikki werkzaam al huidtherapeute bij Ivy clinics. Nikki is op de hoogte van de nieuwste technieken op het gebied van huidverbetering en verjonging.