Filler complicaties na het toedienen van COVID-19 vaccin

Onlangs in de meeste grote kranten het bericht dat fillers complicaties kunnen geven na het toedienen van een COVID-19 vaccin.

 

In sommige gevallen lijkt het alsof de COVID-19 vaccinatie (gemeld bij Pfizer & Moderna vaccins) een overgevoeligheidsreactie kan uitlokken op de plaats waar iemand behandeld is met fillers, wat zich uit in zwelling en roodheid. Doordat fillers lichaamsvreemd materiaal zijn en een vaccin je immuunsysteem op scherp zet zou er dus een allergische reactie kunnen ontstaan. Veelal treedt de reactie dan op binnen 48 uur na de vaccinatie.

Natuurlijk zijn wij als medici hier al langer van op de hoogte en hebben wij deze wetenschap geïntegreerd in onze protocollen. In de medische vragenlijst die cliënten in vullen voordat zij komen, bij het online boeken en vóór de behandeling vragen we actief of iemand onlangs is gevaccineerd of gevaccineerd gaat worden. In dit geval is het beter om de afspraak te verplaatsen. Wij adviseren om twee weken voor- en twee weken na de geplande vaccinatie geen behandeling met fillers te ondergaan.

 

Maar geen zorgen, mocht je een reactie krijgen op plekken waar je fillers hebt laten inspuiten bij Ivy clinics, bel ons gerust, we kunnen de reactie dan behandelen.

Geschreven door:

Judith Eggersman

Judith Eggersman is de directeur van Ivy clinics, een toonaangevende cosmetische kliniek gespecialiseerd in fillers en ooglidcorrecties. Ze heeft uitgebreide ervaring en expertise in de cosmetische industrie. Met haar deskundige team streeft ze naar natuurlijke en harmonieuze resultaten die de individuele schoonheid van elke cliënt benadrukken. Judith blijft zich voortdurend bijscholen en deelt haar kennis met collega's en cliënten.