Devil’s Fountain, huidveroudering en rimpels in het decollet

Devil’s Fountain, huidveroudering en rimpels in het decollet

Het decolleté is een belangrijk onderdeel van ons lichaam dat we al snel vergeten bij het verzorgen van onze huid. Door blootstelling aan de zon, het hebben van (grotere) borsten en verlies van elasticiteit in de huid kan dit gebied sneller verouderen dan andere delen van het lichaam.

 

 

Oorzaken van vroegtijdige veroudering huid in het decolleté

Er zijn verschillende redenen waarom het decolleté sneller veroudert dan andere delen van het lichaam. Ten eerste heeft dit gebied vaak meer blootstelling aan de zon dan andere delen, omdat we vaak kleding dragen met een lage halslijn. Door deze blootstelling kan er schade ontstaan aan de huid, zoals pigmentvlekken, rimpels en verslapping.

 

Heb je grote borsten? Slaap je op je zij? Ook dan heb je schoon kans dat er eerder rimpels ontstaan.

 

Daarnaast heeft dit gebied minder talgklieren dan andere delen van het lichaam, waardoor de huid hier sneller uitdroogt en minder snel kan herstellen. Ook heeft het decolleté minder spieren dan andere delen van het lichaam, wat kan zorgen voor verslapping van de huid. 

 

Rimpels in het decolleté verminderen

 

Eenmaal gevormd verdwijnen de rimpels in het decolleté niet vanzelf. Bij Ivy clinics bieden we verschillende cosmetische behandelingen aan waarmee we rimpels in het decolleté kunnen verminderen. Zo kunnen we met een hyaluronzuur filler de diepte uit de rimpel halen en met Profhilo Body of Radiesse Hyper-Diluted de aanmaak van collageen en elastine bevorderen. Met een laser behandeling kunnen we pigmentvlekken verwijderen en de huidstructuur verbeteren. Welke van deze behandelingen het meest geschikt is voor jou, hangt af van de conditie van de huid en de mate van huidveroudering. Onze artsen vertellen je graag meer over de mogelijke behandelingen. 

 

 

Maak hier een afspraak voor een gratis adviesgesprek.

 

Rimpels in het decolleté voorkomen

 

Heb je nog geen rimpels in het decolleté of zijn er geen rimpels meer na een cosmetische behandeling? Dan is er veel dat je kunt doen om rimpels te voorkomen. Hieronder sommen we de beste 6 tips tegen rimpels in het decolleté voor je op.

 

Wat te doen tegen rimpels in het decolleté? 

 

We geven je 6 tips voor het verminderen van rimpels en verjongen van de huid in het decolleté

 

  1. Slaap op je rug. Dat is even oefenen als je gewend bent om op je zij te slapen, maar leg aan iedere kant een kussen ter hoogte van je bovenlijf en op je zij draaien wordt al een stuk lastiger.  
  2. Profhilo voor het decolleté.
  3. Gebruik zonbescherming. Altijd! Tenzij je een coltrui draagt. Wij gebruiken de Sun SPF +30 van emerginC.
  4. Draag geen push-up bh’s. Verbrand je Wonderbra en kies voor een zacht(ere) BH met goede pasvorm. 
  5. Verbeter de huidstructuur, bijvoorbeeld met microneedling. 
  6. Vergeet het decolleté niet mee te nemen in je huidverzorgingsroutine. Ook hier is reinigen, voeden en beschermen het devies.

 

 

Over een behandeling bij Ivy clinics

 

Bij Ivy clinics bieden we cosmetische behandelingen aan ter verfraaiing van het uiterlijk. Omdat er aan iedere behandeling voor- en nadelen kleven, vinden we het belangrijk om transparant te zijn over de behandeling, het te verwachten resultaat en mogelijke risico’s van een behandeling. We ontvangen je graag op een van onze vestigingen voor een vrijblijvend adviesgesprek. Tijdens het adviesgesprek is er ruimte om ons al je vragen te stellen en zullen wij je een eerlijk en passend behandeladvies geven. 

 

Geschreven door:

Judith Eggersman

Judith Eggersman is de directeur van Ivy clinics, een toonaangevende cosmetische kliniek gespecialiseerd in fillers en ooglidcorrecties. Ze heeft uitgebreide ervaring en expertise in de cosmetische industrie. Met haar deskundige team streeft ze naar natuurlijke en harmonieuze resultaten die de individuele schoonheid van elke cliënt benadrukken. Judith blijft zich voortdurend bijscholen en deelt haar kennis met collega's en cliënten.