Huidverzorging in de zomer

Huidverzorging in de zomer

Met de zomer voor de deur is het essentieel om aandacht te besteden aan je huidverzorgingsroutine. UV-straling en warmte kunnen hun tol eisen van je huid, waardoor het belangrijk is om de juiste huidverzorging te gebruiken. Huidverzorging die pigmentatie helpt verminderen en voorkomen, veroudering tegengaat, een natuurlijke glow bevordert, beschermt tegen schadelijke UV-stralen én de huid hydrateert. 

Laten we eens kijken naar de essenti√ęle huidverzorging voor in de zomer. Dit is een compact huidverzorging ritueel per indicatie dat je desgewenst kunt aanvullen.¬†

Twijfel je over je huidtype en welke producten daar het beste bij passen? Doe de Quick Skin Scan test op onze website of neem hier contact met ons op voor persoonlijk advies. 

Huidverzorging in de zomer voor een natuurlijke glow

Vitamine C is een krachtige antioxidant die niet alleen de huid beschermt tegen schade door vrije radicalen en UV-straling, maar ook helpt bij het verminderen van pigmentatie en het bevorderen van een gezonde en stralende huid. Een vitamine C serum is daarom een must-have in je zomerse huidverzorgingsroutine om die natuurlijke glow te behouden, zelfs onder de felle zon.

GLOW HUIDVERZORGING

We tippen hieronder een aantal van onze favoriete huidverzorgingsproducten waarvan je een mooie glow krijgt!

Synergie Skin ReVeal

Synergie Skin Effica C

Synergie Skin Vitamin B

Synergie Skin √úberZinc

Huidverzorging in de zomer tegen pigmentvorming

Tranexaminezuur is een effectief ingredi√ęnt dat helpt bij het verminderen van pigmentatie en het egaliseren van de huidskleur. Dit is vooral belangrijk in de zomer, wanneer overmatige blootstelling aan de zon kan leiden tot donkere vlekken en verkleuringen. Een huidverzorgingsproduct met tranexaminezuur kan helpen om deze problemen aan te pakken en je huid er egaal en stralend uit te laten zien.

PIGMENTATIE HUIDVERZORGING

Onderstaande producten werken goed bij een huid met pigmentatie, om pigment te verminderen én te voorkomen!

Synergie Skin Pure-C crystals

Synergie Skin EnLighten serum

Synergie Skin BrightEnlite

Synergie Skin √úberZinc

Anti-aging huidverzorging in de zomer

De zon versnelt het verouderingsproces, daardoor stapelen dode huidcellen zich sneller op en de collageenproductie vertraagt. Retinol staat bekend om zijn krachtige anti-aging eigenschappen, zoals het verdunnen van de laag dode huidcellen op de huid, het verminderen van rimpels en het stimuleren van de collageenproductie. Retinol in je huidverzorgingsroutine kan je helpen om de tekenen van veroudering tegen te gaan en je huid er jeugdig en stralend uit te laten zien, zelfs in de warme zomermaanden. Ons advies is om in de zomer een lagere dosering te gebruiken, zodat je huid niet te gevoelig wordt voor de zon.

ANTI-AGING HUIDVERZORGING

Onze huidtherapeuten adviseren onderstaande huidverzorgingsproducten met een verjongende werking.

Synergie Skin ReVeal

Synergie Skin Super serum+

Synergie Skin Ultimate A, door de lage dosering retinol

Synergie Skin √úberZinc

Hydraterende huidverzorging in de zomer

Hydratatie is belangrijk, juist in de zomer. Een lichte, hydraterende moisturizer helpt om de huid gehydrateerd te houden zonder zwaar of plakkerig aan te voelen. Kies voor een product dat de huidbarrière versterkt en vocht insluit, zodat je huid zacht, soepel en goed beschermd blijft tegen de zomerse elementen.

HYDRATATERENDE HUIDVERZORGING

Voorkom een droge huid in de zomer met deze producten die de PH-waarde helpen optimaliseren.

Synergie Skin Hyalavive

Synergie Skin HydroLock

Synergie Skin √úberZinc

Synergie Skin ReClaim

Beschermende huidverzorging in de zomer

Geen enkele zomerse huidverzorgingsroutine is compleet zonder zonbescherming. Een breed spectrum zonnebrandcrème met een hoge SPF is essentieel om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen die vroegtijdige veroudering en pigmentatie kunnen veroorzaken. Breng je SPF royaal aan (tenminste twee vingerlengtes voor het gezicht) en vergeet niet om de zonnebrandcrème regelmatig opnieuw aan te brengen, vooral als je veel tijd buiten doorbrengt. 

BESCHERMENDE HUIDVERZORGING

Onderstaande producten helpen de huid in goede conditie te houden in de zomer.

Synergie Skin Luciderm

Synergie Skin Pure-C crystals

Synergie Skin Hyalavive

Synergie Skin √úberZinc

De beste huidverzorging voor in de zomer

Door de juiste huidverzorgingsproducten te gebruiken, die zijn ontworpen om pigmentatie te verminderen, veroudering tegen te gaan, een natuurlijke glow te bevorderen, te beschermen tegen de zon en de huid te hydrateren, kun je genieten van een gezonde en stralende huid deze zomer. Vergeet niet om vriendelijk voor je huid te zijn en haar te voorzien van de zorg die ze verdient, zodat je kunt stralen onder de zomerzon.

Persoonlijk advies huidverzorging in de zomer

Wil je advies of een persoonlijk plan voor huidverzorging in de zomer? Onze Ivy clinics huidtherapeuten in Amsterdam, Amstelveen, Den Bosch en Westervoort stellen graag een persoonlijke zomer huidverzorgingsroutine voor je op. Plan een gratis consult in en we gaan samen het perfecte plan maken voor een stralende en mooie huid!

Geschreven door:

Nikki Ewes

Nikki is een BIG-geregistreerde huidtherapeute. Al sinds 2016 is Nikki werkzaam al huidtherapeute bij Ivy clinics. Nikki is op de hoogte van de nieuwste technieken op het gebied van huidverbetering en verjonging.