Onderkin correctie

100% natuurlijke zonnebrand crème zonder witte waas bestaat echt

De laatste jaren is het een veelbesproken onderwerp, zeker onder moeders van jonge kinderen. Wat is nou een goede natuurlijke zonnebrandcreme zonder schadelijke chemische filters die goed is voor de je huid én voor het milieu?

 

De ene crème is peperduur, de andere crème smeert niet lekker uit, of nog erger; laat een witte waas achter op je huid. Dit komt door het natuurlijke zinkoxide wat spierwit is. Het is echter wel de allermooiste UV-filter want het beschermt tegen zowel UV-A (huidveroudering) als UV-B (zonnebrand) door als een spiegeltje op je huid de zon te weerkaatsen.

 

Loveli, één van onze favoriete (én betaalbare) troepvrije merken is het gelukt om een zonnebrandcreme te ontwikkelen zonder nano deeltjes, makkelijk smeerbaar en zonder het achterlaten van een witte waas. Dit door een combinatie van oliën die van nature al een UV-filter bevatten, zoals sesamzaadolie, en een natuurlijk alternatief voor siliconen voor de betere smeerbaarheid. Deze crème is niet vet en daardoor ook heel erg geschikt voor het gezicht.

 

 

Waarom een natuurlijke zonnebrandcrème?

 

Omdat zonnebrandcrème steeds belangrijker werd vond de cosmetica-industrie de chemische (synthetische) UV-filters uit die in plaats van óp je huid de uv-stralen te weerkaatsen ín je huid worden opgenomen, waar ze uv-stralen omzetten in warmte. Het probleem van de witte waas leek helemaal opgelost, totdat er onderzoeken kwamen naar de langetermijneffecten van deze chemische UV-filters. Helaas bleken ze niet zo veilig te zijn voor je gezondheid, je hormonen en het milieu.

 

 

Waterproof zonder het koraal te beschadigen

 

De Loveli Sun Cream is waterproof, waardoor je ook in het water beschermd bent. Maar niet alleen jij bent safe, het zeeleven ook. Want zinkoxide wordt door de experts gezien als het meest veilig voor het koraal en zeeleven. Helemaal omdat de zinkoxide in de Loveli Sun Cream niet-nano is. Wat betekent dat de moleculen niet zo klein zijn dat ze kunnen worden opgenomen door je huid. Of door het koraal.

 

 

Hoe zit het nou ook alweer met SPF 30/50?

 

SPF 30 betekent dat je 30 keer langer in de zon kunt zonder te verbranden dan zonder zonnebrandcrème. Toch blijven er een aantal tips erg belangrijk:

 

  1. Vermijdt de zon tussen 12.00-15:00 uur
  2. Hou baby’s en jonge kinderen het liefst zoveel mogelijk uit de felle zon
  3. Smeer je elke paar uur opnieuw in

 

Klik hier om jouw Loveli Sun Cream direct te bestellen.

Factor 30

Factor 50

 

De producten van Loveli zijn vernieuwd. Lees hier meer over de beste natuurlijke zonnebrand.

Geschreven door:

Judith Eggersman

Judith Eggersman is de directeur van Ivy clinics, een toonaangevende cosmetische kliniek gespecialiseerd in fillers en ooglidcorrecties. Ze heeft uitgebreide ervaring en expertise in de cosmetische industrie. Met haar deskundige team streeft ze naar natuurlijke en harmonieuze resultaten die de individuele schoonheid van elke cliënt benadrukken. Judith blijft zich voortdurend bijscholen en deelt haar kennis met collega's en cliënten.