Vergoeding huidtherapie

vergoeding-huidtherapie

Er zijn diverse zorgverzekeraars die behandelingen bij een huidtherapeut vergoeden vanuit de aanvullende verzekering.

 

  • acnetherapie
  • littekentherapie
  • camouflagetherapie
  • lasertherapie bij overbeharing in het gelaat

Bovenstaande behandelingen kunnen vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering. Het verschilt per zorgverzekeraar hoeveel van de kosten vergoed wordt. Bekijk voor een overzicht van vergoedingen de polisvoorwaarden van jouw eventuele aanvullende verzekering.

 

Een huidtherapeute is sinds 2011 direct toegankelijk. Dat houdt in dat er geen verwijzing van een huisarts of specialist nodig is om behandeld te worden door een voor verschillende huidaandoeningen.

 

Soms kan het zijn dat onze huidtherapeute je eerst terugstuurt naar de huisarts of dat er aanvullende informatie nodig is om de behandeling te starten. Ook kan het soms zo zijn dat de zorgverzekeraar om een doorverwijzing vraagt van een huisarts of specialist voordat ze overgaan tot vergoeding.

 

Bekijk dus goed de polisvoorwaarden van je zorgverzekeraar om te kijken welke eisen er gesteld worden aan vergoedingen voor huidtherapeutische behandelingen.

Geschreven door:

Judith Eggersman

Judith Eggersman is de directeur van Ivy clinics, een toonaangevende cosmetische kliniek gespecialiseerd in fillers en ooglidcorrecties. Ze heeft uitgebreide ervaring en expertise in de cosmetische industrie. Met haar deskundige team streeft ze naar natuurlijke en harmonieuze resultaten die de individuele schoonheid van elke cliënt benadrukken. Judith blijft zich voortdurend bijscholen en deelt haar kennis met collega's en cliënten.