Waarom een gevoelige huid eigenlijk gewoon beschadigd is

Waarom een gevoelige huid eigenlijk gewoon beschadigd is

Je hoort het geregeld, ik heb een gevoelige huid, ik ben hier en daar allergisch voor…

Ook bij Ivy clinics melden cliënten deze klachten vaak bij onze huidtherapeutes. In televisiereclames en magazines komen allemaal crèmes en producten voorbij die beloftes doen om je van je gevoelige huid af te helpen. Maar wat als je helemaal niet met een gevoelige huid geboren bent? Wat als je misschien zelf een gevoelige huid veroorzaakt hebt? Hebben al die crèmes en producten van de reclames dan wel nut? Een gevoelige huid is namelijk meestal beschadigd en deze beschadigingen moet je bij de basis aanpakken. Hieronder lees je van alles over een gevoelige, beschadigde huid en hoe je hier het beste weer van af kan komen.

 

Gevoelig of beschadigd?

 

Van nature heeft bijna niemand een gevoelige huid. Onze huid hebben we in veel gevallen zelf gevoelig gemaakt door verschillende factoren van buitenaf, zoals bijvoorbeeld het gebruik van verkeerde producten. Vaak is die gevoelige huid die je ervaart een huid met een verstoorde barrièrefunctie. Je huid is dan beschadigd, gaat er ongezonder uitzien en reageert gevoelig.

 

Hoe herken ik een beschadigde huid?

 

Als je een gezonde huid hebt, is de huidbarrière intact. Dit houdt in dat het vochtniveau in de huid op peil is en dat schadelijke stoffen van buitenaf niet je huid in kunnen dringen. Als de barrière verstoord is ontstaat er een grove huidtextuur met oneffenheden, een grauwe uitstaling, lijntjes en kunnen er verschillende huidaandoeningen ontstaan.

 

Maar ik gebruik allemaal luxe spulletjes van de parfumerie voor de gevoelige huid?

 

Helaas doen heel veel (dure) producten niet wat ze beloven. In deze producten zitten vaak veel ingrediënten die je huid beschadigen en irriteren. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan alcohol, parfum en nog vele andere ingrediënten.

 

 

De huid weer gezond maken

 

Het belangrijkste is om terug te gaan naar de basis, een onbeschadigde huid. Hierbij is het belangrijk dat je de huid goed schoonmaakt (het liefste 2x keer achter elkaar zowel in de ochtend als de avond), eventueel met verschillende cleansers die beide iets toevoegen. Daarna kun je het beste even je huid exfoliëren, bijvoorbeeld met een goede scrub of met pads die zuren of peptides bevatten.

Daarna kun je serums smeren met vitamine A, B, C, E of peptides. Dit maak je af met een moisturizer om de vochtbalans weer te herstellen of met een product tegen anti-aging, acne of pigmentatie. En je sluit ALTIJD af met een goede SPF, een zonfactor die jou beschermt tegen de schadelijke UV-straling. Wil je het helemaal goed doen? Kies dan voor een bescherming met HEV-filter (dit is blauw licht). Ook hier hebben we goede producten voor bij Ivy clinics. We leggen je er graag alles over uit.

Door dit regime zal je huid weer de juiste vochtbalans krijgen en worden alle schadelijke stoffen buiten gehouden. Wel adviseren we om minerale make-up te gebruiken in plaats van gewone make-up, je wilt immers niet al je werk weer ingedaan maken door de huid te verstoppen en producten aan te brengen die weer schade kunnen veroorzaken.

 

Huidverbetering en persoonlijk advies

 

Wil jij ook weer genieten van een gezonde huid zonder irritaties? Vraag dan bij Ivy clinics een vrijblijvend adviesgesprek aan of neem een kijkje in onze webshop. Wij helpen jou graag de juiste keuze te maken met producten die passen bij je huid en je budget.

Dit adviesgesprek is geheel vrijblijvend en kan in tijden van Corona ook online of telefonisch. We werken onder andere met verschillende productmerken zoals Synergie Skin, VI derm & EmerginC . Deze producten beschikken over ingrediënten die de huid kalmeren en voeden. Er wordt veel gebruik gemaakt van verschillende vitamines en antioxidanten, zodat we je huid weer kunnen herstellen. Neem nu ook de stap naar een gezonde huid en laat die beschadigde en “gevoelige” huid achter je. Neem contact met ons op voor een adviesgesprek of kijk in onze webshop.

Geschreven door:

Nikki Ewes

Nikki is een BIG-geregistreerde huidtherapeute. Al sinds 2016 is Nikki werkzaam al huidtherapeute bij Ivy clinics. Nikki is op de hoogte van de nieuwste technieken op het gebied van huidverbetering en verjonging.