Lemon bottle in Nederland

Lemon bottle in Nederland

Wie een account op TikTok heeft en geïnteresseerd is in cosmetische behandelingen is de laatste cosmetische trend vast niet ontgaan. Deze trend laat vrouwen zien die zichzelf injecteren met Lemon Bottle in de hoop hun onderkin te verminderen en een strakkere kaaklijn te creëren. In dit artikel vertellen we wat Lemon Bottle is en vertellen we over bewezen effectieve behandelingen voor het verminderen van de onderkin die we in Nederland aanbieden.

 

Wat is Lemon Bottle?

Lemon bottle is een injectable waarmee vet in het gezicht en het lichaam zou worden afgebroken. Het product wordt geproduceerd door Sid Medicos in Korea en is sinds kort ook populair in Nederland. De hoofdbestanddelen zijn volgens de fabrikant van natuurlijke oorsprong, te weten riboflavine, bromelaïne en lecithine. Deze combinatie van ingrediënten zou bijdragen aan het afbreken van vetcellen. Vooralsnog is er geen wetenschappelijk bewijs dat de behandeling ook daadwerkelijk effectief is.

 

Wie mag met Lemon Bottle behandelen

Al doen de filmpjes op TikTok anders vermoeden, het is niet de bedoeling dat mensen Lemon Bottle bij zichzelf injecteren. In Nederland gelden er strenge regels op het gebied van voorbehouden handelingen als het injecteren van een product met een naald. Dit betekent dat een Lemon Bottle alleen mag worden toegediend door artsen, physician assistants en verpleegkundig specialisten. Dit mogen zij doen binnen hun deskundigheidsgebied. Het zelf injecteren van Lemon Bottle of andere producten is onveilig en raden we ten sterkste af.

 

Is Lemon Bottle veilig?

Doordat het product wordt gepromoot als ‘natuurlijk’, lijkt Lemon Bottle een heel veilig product. Er zijn (nog) geen ernstige complicaties gemeld, maar in ieder geval is het gebruik van Lemon Bottle in twee situaties sterk af te raden;

  • Als je binnen twee weken na de Lemon Bottle-behandeling een operatie moet ondergaan, omdat er enige bezorgdheid bestaat dat bromelaïne de stolling zou kunnen beïnvloeden.
  • Als je allergisch bent voor ananas, omdat bromelaïne een enzym is afkomstig van  ananas en dus een allergische reactie kan veroorzaken.
Ben je benieuwd naar de veilige alternatieven voor Lemon Bottle?
Bel ons of vraag een gratis adviesgesprek aan

 

Waarom we geen Lemon Bottle aanbieden bij Ivy clinics

 

Bij Ivy clinics vinden we kwaliteit en veiligheid erg belangrijk. We doen er alles aan om de kans op complicaties bij een cosmetische ingreep te minimaliseren. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze cliënten het resultaat behalen dat ze willen bereiken. Lemon Bottle is niet FDA approved en heeft geen CE markering. Er is dus geen enkel wetenschappelijk onderzoek wat de veiligheid van dit product zou kunnen waarborgen. Om die reden bieden wij geen trendgevoelige behandelingen aan. Liever wachten we totdat een product bewezen effectief en het duidelijk is dat het geen risico op complicaties geeft. Daarom bieden we geen Lemon Bottle aan bij Ivy clinics.

 

Bewezen effectieve behandelingen onderkin

 

Gelukkig zijn er zeer goede alternatieven voor een Lemon Bottle behandeling. Bij Ivy clinics zijn we gespecialiseerd in liposuctie en lipolaser onder lokale verdoving. We voeren deze behandelingen al jaren succesvol uit voor het verminderen van vet onder de kin en het verstrakken van de kaaklijn.

 

Een behandeling met de lipolaser dient twee doelen: het verwijderen van lokale vetophopingen en het verstrakken van de huid door middel van het onderhuids toedienen van warmte. De lipolaser gebruikt laserlicht om onderhuidse vetcellen weg te smelten en de warmte stimuleert de aanmaak van collageen en elastine.

 

Het resultaat van liposuctie is permanent. Eenmaal verwijderde vetcellen worden niet opnieuw aangemaakt. Omdat er tijdens de ingreep kleine tunneltjes onder de huid gemaakt worden die samentrekken waarna de huid de onderliggende spierlaag verbindt, kan de verslapte huid ook opnieuw verstevigen.

Geschreven door:

Judith Eggersman

Judith Eggersman is de directeur van Ivy clinics, een toonaangevende cosmetische kliniek gespecialiseerd in fillers en ooglidcorrecties. Ze heeft uitgebreide ervaring en expertise in de cosmetische industrie. Met haar deskundige team streeft ze naar natuurlijke en harmonieuze resultaten die de individuele schoonheid van elke cliënt benadrukken. Judith blijft zich voortdurend bijscholen en deelt haar kennis met collega's en cliënten.