Boven- en onderooglidcorrectie tegelijk

Boven- en onderooglidcorrectie tegelijk

Wanneer je last hebt van hangende oogleden boven en wallen onder de ogen, zou je een boven- en onderooglidcorrectie tegelijk uit kunnen laten voeren. In dit artikel beschrijven we de voor en nadelen van het combineren van een boven- en onderooglidcorrectie. 

 

Ooglidcorrectie onder en boven tegelijk

Een chirurgische ooglidcorrectie bestaat uit een aantal indicaties, waarvan er soms enkele of allemaal worden gecorrigeerd tijdens de ingreep. In de meeste gevallen is er sprake van overtollige en verslapte huid boven de ogen. Dat wordt tijdens een ooglidcorrectie weggesneden. In sommige gevallen is er daarnaast sprake van spierverslapping, waardoor het ooglid lager hangt. Ook dit kan gecorrigeerd worden tijdens de ingreep. Dat doen wij door de spier die het ooglid heft, iets in te korten. 

 

Vaak is het vet compartiment onder, dat bescherming biedt aan de ogen, wat verzakt. Dit veroorzaakt wallen en lijnen over de wangen. We corrigeren dit door een te veel aan vet te verwijderen en het compartiment weer op de juiste plek te plaatsen. Ook onder het oog halen we overtollige huid weg tijdens de ooglidcorrectie. 

 

Indicaties ooglidcorrectie onder en boven

 

De voor- en nadelen van een ooglidcorrectie boven en onder tegelijk

Als er indicatie is voor een boven- en onderooglidcorrectie, kun je ervoor kiezen om die ingrepen tegelijk uit te laten voeren. Dat heeft voor- en nadelen. Bij Ivy clinics vinden we het belangrijk dat je een weloverwogen besluit kunt nemen. Daarom zijn we transparant over de voor en nadelen, de algemene operatierisico’s, de ingreep en het herstel. 

 

We voeren dagelijks ooglidcorrecties uit en vragen onze cliënten altijd om feedback. Het ondergaan van een cosmetische ingreep kan namelijk best een indrukwekkende ervaring zijn. We doen er daarom alles aan om jou een zo positief mogelijke ervaring te geven. We nemen de tijd, in de voorbereiding op en tijdens de ingreep en bieden ondersteuning tijdens de herstelperiode. 

 

In het geval van een gecombineerde ooglidcorrectie boven en onder hebben we wisselende feedback gekregen van onze cliënten. Over het eindresultaat is dat nagenoeg altijd positief, maar over de ingreep en het herstel is de feedback wisselend. 

 

We sommen daarom hier de voor en nadelen van een gelijktijdige boven- en onderooglidcorrectie op, zodat jij een goed geïnformeerde en weloverwogen keuze kunt maken. 

 

Voordelen boven en onder tegelijk Nadelen boven en onder tegelijk
Enkele operatie Langere operatietijd
Eenmalig herstelperiode Heviger en langer herstel
Groter effect  Licht verhoogde kans op zwelling, nabloeding, etc.
Bespaar op operatiekosten

 

Resultaten boven- en onderooglidcorrectie

Deze resultaten na een gecombineerde ooglidcorrectie geven een goed beeld van het resultaat dat behaald kan worden met de ingreep. 

 

Ervaringen boven- en onderooglidcorrectie tegelijk

De ervaringen van een boven- en onderooglidcorrectie zijn overwegend positief. De meest gehoorde reactie na een ooglidcorrectie is ‘dat had ik eerder moeten doen’. Een ooglidcorrectie is dan ook een relatief simpele ingreep, waarmee groots resultaat behaald kan worden. We delen een aantal positieve ervaringen die we hebben verzameld uit de reviews over Ivy clinics. 

 

Heel prettig en accuraat geholpen

Annet – Den Bosch – maart 31, 2024 

‘Ik heb mijn boven- en onderoogleden laten opereren. Het is heel goed gegaan. Snel en pijnloos.’

 

Top, professioneel

Inge – Alphen – februari 24, 2024 

‘Bovenooglidcorrectie laten doen in Den Bosch. Na meerdere klinieken bekeken te hebben en twee intakes te hebben gekozen voor Ivy in Den Bosch. Uitgebreide intake, goed bekeken door arts, aanvullende info. Ingreep viel reuze mee, ook het herstel daarna. Fijn dat er een app is zodat je het verwachte herstel kunt volgen. Al met al erg meegevallen en een mooi resultaat. Professionele medewerkers en erg persoonlijk, een aanrader!’

 

Ooglidcorrectie onder en boven

Helene – Schiedam – februari 20, 2024 

‘Hele goede ervaring bij Marianne Stenstra.’

 

Consult boven en onderooglidcorrectie tegelijk

Overweeg je een boven- en onderooglidcorrectie tegelijk? We informeren je graag over de mogelijkheden. Ivy clinics heeft 4 locaties verspreid over Nederland waar je terecht kunt voor een gratis adviesgesprek. Vraag je consult hier aan.

Geschreven door:

Natale Adamo

Natale is al werkzaam als cosmetisch arts sinds 2009 en zeer bedreven in het uitvoeren van injectables. Hij heeft zich gespecialiseerd in cosmetische chirurgie zoals ooglidcorrecties (zowel boven als onder) liposucties (lichaam en gelaat), lipofilling en chirurgische ingrepen zoals oorlelcorrecties en oorlelverkleiningen. Hij is co-auteur van verschillende richtlijnen binnen de cosmetische chirurgie en was ook betrokken bij de totstandkoming van het ‘Kwaliteitskader Cosmetische Geneeskunde’.