Ooglidcorrectie zonder operatie

Ooglidcorrectie zonder operatie

Ooglidcorrectie zonder operatie

Een chirurgische ooglidcorrectie is een relatief simpele en snelle ingreep. Toch zijn er veel mensen die liever geen operatie ondergaan. Omdat ze dat spannend vinden of omdat het herstel lastig te plannen is met werk en (kleine) kinderen. Gelukkig zijn er ook alternatieve behandelingen mogelijk om het gebied rondom het oog te verfraaien. We geven een overzicht van de mogelijkheden van een ooglidcorrectie zonder operatie.

Ooglidcorrectie met PlexR

Wanneer je nog niet toe bent aan een operatie, maar wel graag iets wil doen tegen hangende oogleden is de PleXr ook een optie. PlexR Soft Surgery werkt op basis van plasma. Dit proces ‘verdampt’ de bovenste huidlaag, wat een krimpend effect op de huid heeft, waardoor rimpels verminderen en de huid wordt verstrakt. Met ‘soft surgery’ wordt bedoeld dat de behandeling wordt uitgevoerd zónder snijden, zoals bij een operatie wel het geval is. Een behandeling met de PlexR geeft dan ook nauwelijks complicaties en is een mogelijk alternatief voor wie angst heeft voor een operatie.

 

Ooglidcorrectie met botox

Met het injecteren van botox (spierontspanner) kunnen we de spieren zodanig manipuleren dat er niet alleen minder rimpels worden gevormd, maar dat er ook een liftend effect ontstaat. Rondom het oog zit namelijk de musculus orbicularis oculi die er voor zorgt dat we het oog kunnen openen en sluiten. Over het voorhoofd loopt de musculus frontalis die invloed heeft op de stand en beweging van de wenkbrauwen. Elke spier in ons lichaam zorgt voor een beweging in een bepaalde richting en is altijd een andere spier die de beweging in precies de andere richting stuurt. Met botox verstoren we tijdelijk de zenuwprikkel die de spier aanzet tot aanspannen en ontspannen. Hierdoor kunnen we de spierspanning zo beïnvloeden dat niet alleen de rimpels rondom het oog worden verminderd, maar ook de wenkbrauwen gelift kunnen worden.

 

Ooglidcorrectie zonder hechtingen

Bij een chirurgische ooglidcorrectie is het nodig hechtingen te plaatsen om de wond te sluiten. Bij een ooglidcorrectie zonder operatie is dit uiteraard niet nodig. Bij een ooglidcorrectie zonder operatie wordt er namelijk geen snede gemaakt en blijft de huid intact. Afhankelijk van het type behandeling kan er mogelijk wel sprake zijn van roodheid, zwelling of blauwe plekken.

 

De kosten van een ooglidcorrectie zonder operatie

De kosten van een ooglidcorrectie zonder operatie zijn afhankelijk van het type behandeling en variëren van €129,- voor een zone botox tot €475,- voor een PlexR behandeling van de bovenoogleden. Bekijk voor een volledig overzicht van alle prijzen per behandeling het prijzenoverzicht.

 

Ooglidcorrectie zonder operatie resultaat

Bij een chirurgische ooglidcorrectie wordt overtollig huid weggesneden. Bij een ooglidcorrectie zonder operatie wordt er geen overtollig huid weggesneden. Dat maakt dat een behandeling met PlexR of botox een minder groot effect heeft op hangende oogleden en zakkende wenkbrauwen. Toch zijn er mooie resultaten te behandelen zonder operatie. Een ooglidcorrectie zonder operatie is met name geschikt voor mensen die matige of gemiddelde (huid)veroudering rondom het oog opmerken. Als er sprake is van veel overtollige huid zal een chirurgische ooglidcorrectie een beter resultaat geven.

 

Waar kan je een ooglidcorrectie zonder operatie doen?

Bij Ivy clinics bieden we zowel chirurgische als non-invasieve ingrepen aan. Wil je een ooglidcorrectie, maar liever geen operatie? Dan kun je terecht op een van onze 4 locaties verspreid over Nederland. Je kunt daar terecht voor zowel een chirurgische ooglidcorrectie als een ooglidcorrectie zonder operatie.

 

Bezoek Ivy clinics in:

  • Amsterdam
  • Amstelveen
  • Den Bosch
  • Arnhem

 

Kosteloos adviesgesprek voor ooglidcorrectie zonder operatie

Je bent van harte welkom voor een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek bij een van onze specialisten. Tijdens het adviesgesprek vertellen we je alles over een ooglidcorrectie zonder operatie en geven je een passend behandeladvies inclusief prijsopgave. Vraag gemakkelijk een adviesgesprek aan via het contactformulier.

Geschreven door:

Natale Adamo

Natale is al werkzaam als cosmetisch arts sinds 2009 en zeer bedreven in het uitvoeren van injectables. Hij heeft zich gespecialiseerd in cosmetische chirurgie zoals ooglidcorrecties (zowel boven als onder) liposucties (lichaam en gelaat), lipofilling en chirurgische ingrepen zoals oorlelcorrecties en oorlelverkleiningen. Hij is co-auteur van verschillende richtlijnen binnen de cosmetische chirurgie en was ook betrokken bij de totstandkoming van het ‘Kwaliteitskader Cosmetische Geneeskunde’.