Vermoeide blik? Kies voor een combinatie behandeling rondom de ogen

“De ogen zijn de spiegel van de ziel”, is een bekende uitdrukking. In dat kader is het extra vervelend als je een vermoeide blik hebt, terwijl je topfit bent. Dan vertelt jouw gezicht een heel ander verhaal, dan hoe je je daadwerkelijk voelt.

 

Gelukkig zijn er verschillende behandelingen mogelijk om dit probleem aan te pakken. In dit blog bespreken we de mogelijkheid van een combinatiebehandeling. Je kan namelijk een filler heel goed combineren met botox en in het geval van hangende oogleden een bovenooglidcorrectie. Ook voor de onderoogleden zijn er diverse mogelijkheden. Hoe? Dat legt Natale Adamo, medisch directeur en cosmetisch arts van Ivy Clinics, u graag uit.

Huidveroudering

“De huid rondom je ogen kan naarmate je ouder wordt slapper worden. De huid verliest namelijk essentiële bestandsdelen zoals collageen, hyaluronzuur en bindweefsel, ook wordt de opperhuid minder elastisch met als gevolg dat de zwaartekracht gaat werken. Hierdoor ontstaan hangende oogleden, wallen en een donkere schaduw onder je ogen. Ook kraaienpootjes, die in de eerste jaren gezien worden als leuke lachrimpeltjes, worden op een gegeven moment zo diep dat ze te erg gaan opvallen.Huidveroudering is rondom de ogen dus behoorlijk goed zichtbaar. Zeker omdat het een opvallend gebied is in het gezicht.

Behandelmogelijkheden

Gelukkig zijn er verschillende behandelmogelijkheden, die in combinatie met elkaar een nog mooier resultaat kunnen geven. Wat kunnen wij allemaal doen om de huid rondom de ogen te verfraaien?

Hangende oogleden

De beste ingreep om hangende de oogleden aan te pakken is een chirurgische ooglidcorrectie. Een veilige en kleine ingreep met een groots resultaat. Het effect van een ooglidcorrectie gaat ongeveer 10 tot 12 jaar mee.

Traangoot en wallen

Stylage S is de beste filler om volumeverlies rondom de ogen te herstellen. Vaak gaat het effect hiervan 1 tot 1,5 jaar mee. Ook een onderooglidcorrectie is in veel gevallen een goede optie. Bij een onderooglidcorrecties wordt een beetje huid en zonodig wat vet weg gehaald onder de ogen. Het litteken zal daarna mooi net onder de wimperrand vallen. In sommige gevallen is er ook een canthopexie nodig. Dit is het opnieuw ‘ophangen’ van het spiertje die jouw wallen op zijn plek houdt. Klinkt enger dan het is. De arts of consulente kan in het intake gesprek aangeven wat voor jou de beste optie is.

Donkere kringen

Zijn deze donkere kringen het gevolg van volumeverlies? Dan is stylage S de beste optie om het volume verlies te herstellen rondom de ogen. Heb jij last van donkere vlekken als gevolg van pigmentverstoringen rondom de ogen dan kun je een peeling of laserbehandeling overwegen. De huid rondom de ogen is erg dun en fragiel dus dit is een erg lastig probleem. Daarnaast heeft Ivy clinics veel mooie huidproducten die de huid rondom de ogen gezond kan maken en houden zoals de producten van EmerginC of Synergie skin.

Kraaienpootjes en fijne lijntjes

Fijne lijntjes rondom de ogen zijn dynamische rimpels. Dit betekent dat deze ontstaan zijn door de bewegingen die je met je spieren maakt tijdens het lachen en praten. We kunnen met een paar kleine prikjes botox de kraaienpootjes verzachten. Van deze behandeling heb je ongeveer 4 maanden plezier.

Behandelvolgorde

Natuurlijk kun je ook kiezen voor een enkele behandeling en het resultaat hiervan aankijken. Wij geven je graag een persoonlijk advies over de beste opties voor jouw situatie. Maak hiervoor een afspraak voor een gratis adviesgesprek. Gratis consult aanvragen

Geschreven door:

Judith Eggersman

Judith Eggersman is de directeur van Ivy clinics, een toonaangevende cosmetische kliniek gespecialiseerd in fillers en ooglidcorrecties. Ze heeft uitgebreide ervaring en expertise in de cosmetische industrie. Met haar deskundige team streeft ze naar natuurlijke en harmonieuze resultaten die de individuele schoonheid van elke cliënt benadrukken. Judith blijft zich voortdurend bijscholen en deelt haar kennis met collega's en cliënten.