Botox tegen overmatig zweten

Botox tegen overmatig zweten

Soms is deodorant alleen niet genoeg. Bij inspanning, emotionele spanning of op een warme zomerdag zweten we meer. Voor sommigen resulteert dat in zweetplekken onder de oksels.

 

Als je je daar aan stoort, is er een relatief simpele oplossing. We kunnen de oksels namelijk behandelen met Botox. We vertellen je er meer over in dit artikel.

Wist je dat we per dag tussen de honderd en achtduizend milliliter(dus 8 liter!) zweet produceren? Tijdens inspanning in warm weer kan dat zelfs oplopen tot één à twee liter per uur. Tijdens fysieke inspanning zweten we over het hele lichaam. Ben je zenuwachtig of gespannen? Dan zweet je alleen via je handen, voeten, oksels en voorhoofd. Een van de meest effectieve behandelingen tegen (overmatig) zweten is Botox. Botox is een merknaam voor botulinetoxine, een stof die we gebruiken voor het verminderen van rimpels, maar dus ook super effectief is tegen overmatig zweten.

 

Hoe werkt een botuline toxine behandeling tegen zweten?

Door het injecteren van kleine hoeveelheden Botox in de huid onder de oksels wordt de werking van de zenuwen die verantwoordelijk zijn voor het aansturen van de zweetklieren geblokkeerd. Hierdoor produceren de zweetklieren minder zweet.

Een behandeling met botuline toxine duurt ongeveer 15 minuten per sessie. Na ongeveer twee weken is het effect van de behandeling optimaal en zal er minder zweet geproduceerd worden onder de oksels. Het resultaat houdt gemiddeld zo’n 6 tot 12 maanden aan. Wil je het effect van de behandeling behouden, dan kun je de behandeling herhalen.

 

Veelgestelde vragen over Botox tegen overmatig zweten

We hebben een overzicht gemaakt van de meest gestelde vragen over een botuline toxine behandeling tegen overmatig zweten. Staat je vraag er niet tussen? We beantwoorden je vraag graag. Neem hier contact met ons op.

 

Is de behandeling tegen overmatig zweten pijnlijk?

Een behandeling met botuline toxine wordt niet als heel pijnlijk ervaren. De naaldjes die gebruikt worden, zijn erg dun en de pijn is daarom minimaal. Bij de behandeling van de oksels worden relatief wel veel prikjes gezet.

 

Heeft botuline toxine bijwerkingen?

Net als bij elke medische ingreep kunnen er bijwerkingen optreden. De meest voorkomende bijwerking van Botox is een blauw plekje op de plaats van de injectie. Lees hier meer over een behandeling met Botox.

 

Mag iedereen botox gebruiken tegen overmatig zweten?

Botox mag niet worden gebruikt tijdens zwangerschap of borstvoeding. Overleg tijdens het consult altijd met de arts je medicatiegebruik en eventuele gezondheidsklachten.

 

Wat is hyperhidrosis?

Botox wordt vaak ingezet voor het behandelen van hyperhidrosis. Dit is een aandoening waarbij er meer zweet wordt geproduceerd door het lichaam dan nodig is. Sommige zorgverzekeraars vergoeden de behandeling. Helaas hebben we bij Ivy clinics geen overeenkomsten met zorgverzekeraars. Informeer bij je zorgverzekeraar of je de behandeling achteraf kunt declareren.

 

 

Behandeling tegen overmatig zweten bij Ivy clinics

Overmatig zweten kan voor sommige mensen een probleem zijn dat hun dagelijkse leven beïnvloedt. Gelukkig hebben we bij Ivy clinics een effectieve oplossing. Door het injecteren van kleine hoeveelheden botuline toxine in de oksels wordt de werking van de zenuwen die verantwoordelijk zijn voor het aansturen van de zweetklieren geblokkeerd, waardoor minder zweet geproduceerd wordt.

Overweeg je een behandeling tegen overmatig zweten? Onze artsen vertellen je graag meer over de behandeling. Je bent van harte welkom voor een vrijblijvend consult op een van onze vestigingen. Klik hier voor het maken van een afspraak.

 

Judith Eggersman

Judith Eggersman is de directeur van Ivy clinics, een toonaangevende cosmetische kliniek gespecialiseerd in fillers en ooglidcorrecties. Ze heeft uitgebreide ervaring en expertise in de cosmetische industrie. Met haar deskundige team streeft ze naar natuurlijke en harmonieuze resultaten die de individuele schoonheid van elke cliënt benadrukken. Judith blijft zich voortdurend bijscholen en deelt haar kennis met collega's en cliënten.