Wij blijven open // Klik hier voor meer informatie
Bovenooglidcorrectie
Bovenooglidcorrectie

Bovenooglidcorrectie

 

Wanneer je ouder wordt kunnen de bovenste oogleden als gevolg van huidveroudering gaan hangen. De huid verliest zijn elasticiteit en de hefspier mogelijk wat kracht.

 

Een bovenooglidcorrectie biedt uitkomst wanneer je last krijgt van hangende oogleden. Klachten kunnen zijn: verminderd zicht, zwaar en vermoeid gevoel terwijl je uitgerust bent, hoofdpijn en een sombere uitstraling.

 

Wanneer je bekend bent met deze klachten kan een bovenooglidcorrectie uitkomst bieden. Een bovenooglidcorrectie kenmerkt zich als een kleine ingreep met veel impact.

Of bel direct: (088) 800 76 54
Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en avonden: op afspraak

Of bel direct: (088) 800 76 54

Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00

Zaterdag en avonden: op afspraak

Of bel direct: (088) 800 76 54

Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00

Zaterdag en avonden: op afspraak

Meer dan 7500 ooglidcorrecties uitgevoerd
Behandeling door zeer ervaren artsen
Klinieken in vier steden

Bovenooglidcorrectie

De ingreep

Tijdens een volledig vrijblijvend intakegesprek worden de bovenoogleden nauwkeurig beoordeeld. Op basis van de analyse ontvang je een persoonlijk advies op maat.

 

Tevens worden vragen beantwoord die misschien zijn ontstaan rondom de bovenooglidcorrectie.

 

Je kunt vervolgens bepalen of je de behandeling wilt laten uitvoeren voor je klachten.

Een bovenooglidcorrectie wordt uitgevoerd onder lokale verdoving door een ervaren cosmetisch arts van Ivy clinics.

 

De arts zal nauwkeurig aftekenen waar het overtollig huidweefsel zich bevindt dat verwijderd kan worden. Dit wordt gecontroleerd alvorens er gestart wordt met de behandeling. Het is namelijk belangrijk om niet teveel huid weg te halen want dan kunnen de ogen niet meer goed sluiten. Maar we halen ook zeker niet te weinig weg zodat je er wel minimaal 10 jaar plezier van hebt. En vaak nog langer.

 

Het overtollige huidweefsel dat is afgetekend wordt eerst secuur weggesneden. Hierna wordt het overtollig huidweefsel elektrisch weggebrand. Vaatjes die nog bloeden worden door middel van coagulatie dicht gebrand. Dit help enorm in het voorkomen van blauwheid. Van beide handelingen voel je vanzelfsprekend niks door de verdoving.

 

Na het verwijderen van de huid wordt de wond in de huid gehecht. Dit betekent dat je de hechtingen bijna niet ziet zitten. De uiteinden van de hechtingen worden met een stripje vast geplakt op de huid. Het is belangrijk om direct even goed te koelen om zwelling zoveel mogelijk tegen te gaan. Daarvoor hebben we speciale Ivy koelbrillen welke je mee naar huis krijgt.

 

De eerste twee dagen kunt u het beste even vrijplannen om veel te kunnen koelen. Ook krijg je gaasjes mee omdat er de eerste 12-48 uur wat wondvocht kan lekken. Dit kun je gewoon schoondeppen. Om teveel korstvorming te voorkomen adviseren wij om twee keer per dag de ogen schoon te deppen met een gaasje met daarop wat afgekookt water. Na twee dagen kun je weer een beetje in actie komen. Kijk de eerste dagen nog wel uit met zware en drukverhogende activiteiten.

 

Na 6-7 dagen worden de hechtingen verwijderd. Dit is zo gebeurd. Wij adviseren altijd een littekencrème en hebben hierin verschillende mogelijkheden in de kliniek.

 

Alhydran zonder SPF (15 ml) van €19,95 en met SPF (30 ml) voor €39,95. Onze assistentes hebben nog meer crèmes in huis die perfect zijn om littekens mee te behandelen. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Een bovenooglidcorrectie is een relatief eenvoudige chirurgische ingreep en wordt uitgevoerd door een zeer ervaren cosmetisch arts.

 

Wees erop voorbereid dat je de eerste week niet representatief bent. De wond en het litteken hebben rust nodig om goed te helen en recht te trekken. De eerste week/weken na de ingreep is het raadzaam veel rust te nemen. Dit om zwellingen en complicaties te voorkomen.

 

Wat hoort bij een normaal herstel:

 

 • Roodheid, zwellingen en bloeduitstortingen
 • Lichte napijn
 • Wazig zien (de eerste dagen)
 • Wondvocht
 • Hobbelig litteken

Net als bij andere ingrepen kunnen er complicaties voordoen. Een nabloeding of infectie kan ontstaan. Dit komt echter zelden voor.

 

Wanneer er zich problemen voordoen zijn wij 24/7 te bereiken op ons spoednummer.

 

Mogelijke complicaties:

 

 • Nabloedingen
 • Littekenvorming
 • Ontsteking of zwelling van het ooglid
 • Ongevoeligheid van de lidrand
 • A-symmetrie
 • Cysten
 • Uitdroging doordat het oog niet goed meer sluit
Heb je een vraag?
Bel direct: (088) 800 76 54
Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00 Zaterdag en avonden: op afspraak MAAK EEN AFSPRAAK VRIJBLIJVEND ADVIESGESPREK

Bovenooglidcorrectie

Ivy’s specialist

Dr. Natale Adamo

Drs. Natale Adamo

Natale is al werkzaam als cosmetisch arts sinds 2009 en zeer bedreven in het uitvoeren van injectables. Hij heeft zich gespecialiseerd in cosmetische chirurgie zoals ooglidcorrecties (zowel boven als onder) liposucties (lichaam en gelaat), lipofilling en chirurgische ingrepen zoals oorlelcorrecties en oorlelverkleiningen.

 

“Cosmetische geneeskunde is echt mijn grootste passie. Ik vind het heel erg fijn om mensen te kunnen helpen bij het aanpakken van eventuele onzekerheden en zo samen de puntjes op de i te zetten. Door mijn jarenlange ervaring in het uitvoeren van injectables en cosmetische chirurgie ben ik zeer bekwaam en sta ik niet snel ergens van te kijken. Door deze rust kan ik mij ook vooral richten op het persoonlijk contact met mijn cliënten, zeker tijdens langere operaties. Dat maakt dit vak zo leuk.”

 

Naast zijn werk bij Ivy clinics is Natale ook actief betrokken bij de domeingroep chirurgie binnen de NVCG en heeft hij ook een rol bij de SOCG (opleiding cosmetische geneeskunde).

 

Hij is co-auteur van verschillende richtlijnen binnen de cosmetische chirurgie en was ook betrokken bij de totstandkoming van het ‘Kwaliteitskader Cosmetische Geneeskunde’.

 

Publicaties:

NVCG Magazine December 2019

nvcg-keurmerk
Marianne Stenstra

Drs. Marianne Stenstra

 

Marianne studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en behaalde haar Artsexamen in 2014. Hierna heeft ze onderzoek gedaan in Washington D.C. (VS) en werkervaring opgedaan binnen de chirurgie.

 

Sinds een aantal jaar werkt zij als cosmetisch arts, waarin zij haar passie heeft gevonden. Een natuurlijk resultaat staat voor haar centraal.

 

“Het mooiste vind ik om iemand heel blij te maken met een subtiele aanpassing, waardoor iemand weer kan uitstralen hoe hij of zij zich van binnen voelt.”

 

Marianne is sinds 2020 werkzaam bij Ivy clinics en gespecialiseerd in injectables (botuline, hyaluronzuurfillers, collageenstimulerende fillers) en daarnaast voert zij veel bovenooglidcorrecties en onderooglidcorrecties uit. Daarnaast is Marianne locatiemanager van Ivy clinics Den Bosch en werkt zij zodoende nauw samen met de huidtherapeuten en doktersassistenten.

Janneke Gilden

Drs. Janneke Gilden

 

Janneke is sinds 2018 werkzaam bij Ivy clinics en is gespecialiseerd in injectables en chirurgie.

 

Ze studeerde Geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en haalde in 2014 haar artsexamen. Daarna heeft Janneke vijf jaar gewerkt als arts-onderzoeker psychiatrie en als cosmetisch arts.

 

Janneke heeft veel aandacht voor cliënten en kan zo goed achterhalen wat de wensen en verwachtingen zijn. Ze kijkt graag samen met jou wat de beste oplossing is voor jouw specifieke situatie en zorgt altijd voor een natuurlijk resultaat.

 

“Ik vind het erg belangrijk om mij steeds verder te verdiepen in de cosmetische geneeskunde en volg daarom verschillende nationale en internationale trainingen zodat ik mijn cliënten kan voorzien van de nieuwste trends. Natuurlijke resultaten en veiligheid staan daarbij voorop.”

 

Janneke is gespecialiseerd in injectables (botuline toxine, hyaluronzuurfillers, collageenstimulerende fillers) en daarnaast voert zij veel bovenooglidcorrecties uit. Qua chirurgie is Janneke ook erg bedreven in het uitvoeren van liposuctie en lipolaser behandelingen in het gelaat.

Drs. Max Schram

 

Dokter Max Schram is aan de UvA afgestudeerd in 2018. Hij heeft enige tijd in de reizigersgeneeskunde gewerkt en op de interne geneeskunde. Zijn passie ligt echter in de cosmetische geneeskunde. Max houdt van reizen en zijn laatste coschap van zijn studie geneeskunde heeft hij in een klein regionaal ziekenhuis in Tanzania gedaan.

 

“Persoonlijk contact met de cliënten staat voor mij voorop. Ik luister aandachtig naar de wensen en behoeften van mijn cliënten en op basis daarvan maak ik mijn behandelplan. Met wat humor en het uitstralen van veel rust zorg ik er altijd voor dat cliënten met een goed gevoel de deur uit gaan”.

 

Max is sinds 2020 werkzaam bij Ivy clinics en gespecialiseerd in injectables (botuline, hyaluronzuurfillers, collageenstimulerende fillers) en daarnaast voert hij veel bovenooglidcorrecties uit. Ook werkt Max graag met de Ulthera en PlexR vaak in combinatie met injectables om tot de beste resultaten te komen.

Bovenooglidcorrectie voor en na foto’s

Resultaten

Het resultaat is meestal langdurig en jaren zichtbaar.

 

Echter kan de huid rondom verder verslappen waardoor enkele jaren later een nieuwe correctie nodig kan zijn om het ultieme resultaat te behouden.

bovenooglidcorrectie vrouw foto voor
Bovenooglidcorrectie vrouw voorfoto voorkant.
bovenooglidcorrectie resultaat vrouw foto na
Bovenooglidcorrectie vrouw resultaat voorkant.
bovenooglidcorrectie vrouw foto voor zijkant
Bovenooglidcorrectie vrouw voorfoto zijkant.
bovenooglidcorrectie resultaat vrouw foto na
Bovenooglidcorrectie vrouw resutaat zijkant.
bovenooglidcorrectie man foto voor
Bovenooglidcorrectie man voorfoto voorkant.
bovenooglidcorrectie resultaat man foto na
Bovenooglidcorrectie man resultaat voorkant.
bovenooglidcorrectie man foto voor
Bovenooglidcorrectie man voorfoto close up.
bovenooglidcorrectie resultaat man foto na
Bovenooglidcorrectie man resultaat close up.
Bovenooglidcorrectie vrouw voorkant voor
Bovenooglidcorrectie vrouw voorkant voor
Bovenooglidcorrectie vrouw voorkant na
Bovenooglidcorrectie vrouw voorkant na
Bovenooglidcorrectie vrouw ogen gesloten voor
Bovenooglidcorrectie vrouw ogen gesloten voor
Bovenooglidcorrectie vrouw ogen gesloten na
Bovenooglidcorrectie vrouw ogen gesloten na
Bovenooglidcorrectie vrouw ogen open voor
Bovenooglidcorrectie vrouw ogen open voor
Bovenooglidcorrectie vrouw ogen open na
Bovenooglidcorrectie vrouw ogen open na
Bovenooglidcorrectie vrouw zijkant voor
Bovenooglidcorrectie vrouw zijkant voor
Bovenooglidcorrectie vrouw zijkant resultaat
Bovenooglidcorrectie vrouw zijkant resultaat
Bovenooglidcorrectie vrouw voorkant voor
Bovenooglidcorrectie vrouw voorkant voor
Bovenooglidcorrectie vrouw voorkant resultaat
Bovenooglidcorrectie vrouw voorkant resultaat
Bovenooglidcorrectie vrouw close up voor
Bovenooglidcorrectie vrouw close up voor
Bovenooglidcorrectie vrouw close up resultaat
Bovenooglidcorrectie vrouw close up resultaat

Wat kost een bovenooglidcorrectie

Prijzen

De prijzen voor bovenooglidcorrecties bij Ivy zijn altijd inclusief intakegesprek en controle.

cosmetic-finance
cosmetic-finance

Geregeld krijgen wij de vraag of een behandeling in termijnen betaald kan worden. Voor ons als kliniek is dit administratief erg lastig. Daarom werken wij samen met een partner: Cosmetic Finance. U kunt hier meer over lezen op cosmeticfinance.nl. Behandelingen vanaf €1000,- komen in aanmerking om gefinancierd te worden. Voor meer informatie, neem gerust contact op met Cosmetic Finance of dien een online aanvraag in.

Bovenooglidcorrectie informatie

Veelgestelde vragen

Bovenooglidcorrectie klinieken

Locaties

Ivy clinics Amstelveen

Handelsweg 59
1181 ZA | Amstelveen
Maandag - vrijdag: 09.00 - 19.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Westervoort

Kerkstraat 1
6931 DR | Westervoort
Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics 's-Hertogenbosch

Vughterstraat 171
5211 GB | 's-Hertogenbosch
Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Amsterdam

Westeinde 4
1017 ZN | Amsterdam