Lipodeem liposuctie
Lipodeem liposuctie

Lipoedeem liposuctie

 

Lipoedeem is een officiële, chronische en pijnlijke ziekte waarbij zich een stoornis voordoet in de aanmaak van vetweefsel en de afvoerfunctie van de lymfevaten. Gevolg is een onderhuidse ophoping van vet (lip) en vocht (oedeem). Er bestaat geen medicijn tegen deze ziekte. Het is wel mogelijk om lipoedeem te behandelen met een lipoedeem liposuctie.

 

Lipoedeem kenmerkt zich door symmetrisch op de heupen, bovenbenen, knieën en soms ook op de enkels te vormen. Lipoedeem wordt niet veroorzaakt door een ongezonde leefstijl maar heeft vaak een erfelijke herkomst. Als lipoedeem onbehandeld blijft, ontwikkelt zich vaak lymfoedeem (vochtophoping).

Of bel direct: (088) 800 76 54
Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en avonden: op afspraak

Of bel direct: (088) 800 76 54

Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00

Zaterdag en avonden: op afspraak

Of bel direct: (088) 800 76 54

Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00

Zaterdag en avonden: op afspraak

Effectief lipoedeem behandelen
Behandeling door zeer ervaren artsen
Klinieken in vier steden

Lipoedeem liposuctie

De ingreep

Allereerst wordt door de arts vastgesteld of er daadwerkelijk sprake is van lipoedeem. Hierna worden operaties in het verleden, medicijngebruik en allergieën in kaart gebracht.

 

De arts zal vragen naar het gebruik van salycaten en aspirine.

 

Tijdens het gesprek is uiteraard ook alle ruimte om vragen te stellen over de behandeling en het herstel hiervan.

De lipoedeem liposuctie wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Door lokaal te verdoven worden de lymfevaten niet beschadigd. De verdovingsvloeistof wordt met een canule (dunne buis) onder de huid ingespoten. Hierdoor zwellen de vetcellen op waarna ze worden weggezogen. Na de verwijdering van het vet worden de sneetjes gehecht. Het behandelde gebied wordt verpakt met een elastisch drukpak. Er is namelijk druk nodig om de huid na de behandeling met de onderhuid te laten verkleven.

 

Het komt voor dat er meerdere ingrepen nodig zijn om tot het beste resultaat te komen. Deze verwachting neemt de arts vooraf met je door. Afhankelijk van het behandelgebied duurt de ingreep zo’n 2 uur.

 

Na de ingreep volgt de medische overdracht voor de verpleging in het zorghotel. Hier verblijf je een nacht, eventueel samen met je partner.

Je hebt 24u verpleging tot je beschikking.

 

De volgende ochtend volgt de eindcontrole. Dit wordt door de assistente van de polikliniek uitgevoerd. De assistente helpt je met de verzorging en vertelt je wat je moet weten over het dragen van de steunkousen of het drukpak. De steunkousen of het drukpak, krijg je mee naar huis. Evenals een draagschema.

 

Als alles goed is, mag je naar huis. Belangrijk om te weten: je mag nog niet zelf rijden.

Een week na de ingreep worden de hechtingen verwijderd. De incisies zijn zo klein dat littekens vrijwel niet achterblijven.

 

Het is verstandig de eerste week rustig aan te doen. Rust, een gezonde leefstijl en gedoseerde beweging dragen positief bij aan het herstelproces. Wij adviseren de eerste 2 weken niet te werken.

 

Ook de weken die daarna volgen heeft het naleven van bovenstaande adviezen een positieve uitwerking op het uiteindelijke resultaat.

Om het herstelproces te ondersteunen en de weefsellagen tot rust te laten komen, luid het advies de eerste 2 weken de drukkleding dag én nacht en vervolgens nog 2 weken alleen in de nacht te dragen.

 

Na 6 weken mag je naast de dagelijkse beweging ook weer sporten. Na 6 tot 9 maanden is het lichaam volledig hersteld.

 

Het lichaam kan in de eerste weken beurs aanvoelen. Als je hiervoor pijnstilling wilt gebruiken, kies dan alleen paracetamol. Alle andere pijnstillers hebben een bloed verdunnend effect en mogen niet ingenomen worden.

Een lipoedeem liposuctie is een veilige ingreep. Blijvende problemen zijn zeldzaam.

 

Wel kan de huid na de ingreep blauw worden en beurs aanvoelen. De eerste 24 – 48 uur is het mogelijk dat de operatiewondjes licht (rood) vocht lekken.

 

Dit is niet iets om je zorgen over te maken. Pas wanneer het lekken langer dan 48 uur aanhoudt, wordt het aangeraden om contact op te nemen.

Heb je een vraag?
Bel direct: (088) 800 76 54
Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00Zaterdag en avonden: op afspraak Vrijblijvend consult Afspraak maken

Lipoedeem liposuctie

Ivy’s specialist

Dr. Natale Adamo

Drs. Natale Adamo

 

Natale is zeer bedreven in het uitvoeren lipoedeem liposuctie en weet exact wat er nodig is voor een veilige ingreep en een optimaal eindresultaat.

 

Als expert kan Natale je alles vertellen over de procedure, zorgen wegnemen en je helpen om goed te herstellen van de behandeling.

nvcg-keurmerk

Lipoedeem liposuctie voor en na foto’s

Resultaten

Bij ongeveer 90% van de patiënten is verbetering direct zichtbaar. De eerste paar weken is de huid opgezwollen en blauw. Pas na 3 tot 6 maanden is het definitieve resultaat te zien.

 

Als het resultaat niet is wat je had gehoopt, dan is een herstelingreep mogelijk. Dit is niet kosteloos.

Wat kost een lipoedeem liposuctie

Prijzen

cosmetic-finance
cosmetic-finance

Geregeld krijgen wij de vraag of een behandeling in termijnen betaald kan worden. Voor ons als kliniek is dit administratief erg lastig. Daarom werken wij samen met een partner: Cosmetic Finance. U kunt hier meer over lezen op cosmeticfinance.nl. Behandelingen vanaf €1000,- komen in aanmerking om gefinancierd te worden. Voor meer informatie, neem gerust contact op met Cosmetic Finance of dien een online aanvraag in.

Lipoedeem liposuctie informatie

Veelgestelde vragen

Lipoedeem liposuctie klinieken

Locaties

Ivy clinics Amstelveen

Ivy clinics Amstelveen

Handelsweg 59
1181 ZA | Amstelveen
Maandag - vrijdag: 09.00 - 19.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Westervoort

Ivy clinics Westervoort

Kerkstraat 1
6931 DR | Westervoort
Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Den Bosch

Ivy clinics 's-Hertogenbosch

Vughterstraat 171
5211 GB | 's-Hertogenbosch
Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Amsterdam

Ivy clinics Amsterdam

Westeinde 4
1017 ZN | Amsterdam
Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7