Liposuctie behandeling
Liposuctie behandeling

Liposuctie

 

Met liposuctie, ook wel liposculptuur of vibroliposuctie genoemd, wordt een chirurgische ingreep bedoeld waarbij de contouren van het lichaam weer in balans gebracht worden door het plaatselijk wegzuigen van onderhuidse vetcellen die een hardnekkige ophoping veroorzaken. Het is geen methode om af te vallen maar een methode om op een veilige manier het lichaam weer in de gewenste vorm te brengen.

 

Ivy clinics is gespecialiseerd in het uitvoeren van tumescente liposuctie. Dit betekent dat je plaatselijk verdoofd zal worden waardoor risico’s beperkt worden tot een minimum.

 

Een hardnekkige vetophoping kan het figuur uit balans brengen. Als een gezonde levensstijl niet het juiste resultaat boekt, biedt een liposuctie uitkomst. Vetcellen die weg gezogen worden kunnen immers niet meer terug keren. Om ook de huid te verstrakken wordt liposuctie vaak ingezet in combinatie met lipolaser. Dit is een methode die met een onderhuidse laser de collageenlagen in de huid verhit met huidverstrakking als gevolg. De lipolaser wordt tijdens de ingreep direct ingezet voor een optimaal resultaat.

 

De liposuctie en lipolaser behandelingen worden uitgevoerd op de locaties Amstelveen en Westervoort (nabij Arnhem). Voor het adviesgesprek ben je welkom op de locaties Amstelveen, Westervoort en Amsterdam.

 

  • Ivy clinics wordt beoordeeld met een 9,4
  • 98% van alle klanten zou Ivy clinics aanbevelen aan kennissen of familie
  • Ivy clinics biedt zeer hoge kwaliteit en gecertificeerde behandelaren

Ivy clinics staat voor een eerlijk advies, ook als dat betekent dat er geen behandeling plaats hoeft te vinden. Laagdrempeligheid, kwaliteit en natuurlijke resultaten zijn onze belangrijkste kernwaarden. Wil jij in gesprek gaan met een van onze artsen/specialisten? Meld je dan snel aan voor een adviesgesprek.

 

Let op! Vanwege medisch-etische redenen voeren wij liposucties alleen uit bij gezonde cliënten met een BMI tussen de 18 en 27 en niet boven de leeftijd van 55 jaar.

Of bel direct: (088) 800 76 54
Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en avonden: op afspraak

Of bel direct: (088) 800 76 54

Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00

Zaterdag en avonden: op afspraak

Of bel direct: (088) 800 76 54

Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00

Zaterdag en avonden: op afspraak

Een mooi figuur dat in balans is
Behandeling door zeer ervaren artsen
Klinieken in vier steden

Liposuctie

De ingreep

Tijdens een volledig vrijblijvend adviesgesprek vertellen wij jou alles over de ingreep, wat je kunt verwachten, of het pijn doet, hoe je om moet gaan met de nazorgadviezen, wat je van ons meekrijgt na de ingreep én een arts beoordeelt of je geschikt bent voor een liposuctie en/ of lipolaserbehandeling.

 

De arts neemt eventueel medicijngebruik met je door. Tevens is het belangrijk om alvast wat metingen te doen, gewicht, lengte, bloeddruk. Om het juiste drukpak voor jou te bestellen is het ook belangrijk om de omvang op meerdere plaatsen te meten.

Uiteraard is er ook genoeg tijd om alle vragen rustig te beantwoorden. Ben je heel bang? Bespreek dat dan gerust met de arts. Wellicht kunnen we wat angst weg nemen of er extra rekening mee houden tijdens de ingreep.

Na het voorgesprek, het nemen van optionele medicatie en het maken van foto’s is het tijd om te beginnen met de verdoving. De verdoving wordt onderhuids via een dunne buis ingebracht. De verdovingsvloeistof nestelt zich tussen de vetcellen, waardoor deze opzwellen. De arts maakt kleine sneetjes en zuigt de vetcellen weg.

 

Na de behandeling krijg je drukkleding aan. Er is namelijk druk nodig om de huid na de behandeling met de onderhuid te laten verkleven. Het advies luidt om de eerste 2 weken de drukkleding dag én nacht en vervolgens nog 2 weken alleen in de nacht te dragen.

 

De eerste uren lekken de hechtwondjes mogelijk wat vocht, het is daarom raadzaam om handdoeken mee te nemen om de autostoel te beschermen. Ondanks dat je goed ingepakt wordt met verbanden is het de eerste uren natuurlijk altijd mogelijk dat het vocht erdoorheen kan komen.

 

De ingreep zelf duurt zo’n 2 uur. Dit is afhankelijk van het aantal behandelgebieden.

Het is verstandig de eerste week rustig aan te doen. Rust, een gezonde leefstijl en gedoseerde beweging dragen positief bij aan het herstelproces. Wij adviseren de eerste 2 weken niet te werken.

 

Ook de weken die daarop volgen heeft het naleven van bovenstaande adviezen een positieve uitwerking op het uiteindelijke resultaat.

Om het herstelproces te ondersteunen en de weefsellagen tot rust te laten komen, luidt het advies de eerste 2 weken de drukkleding dag én nacht en vervolgens nog 2 weken alleen in de nacht te dragen.

 

Na 6 weken mag je naast de dagelijkse beweging ook weer sporten. Na 6 tot 9 maanden is het lichaam volledig hersteld.

 

Het lichaam kan in de eerste weken beurs aanvoelen. Als je hiervoor pijnstilling wilt gebruiken, kies dan alleen paracetamol. Alle andere pijnstillers hebben een bloed verdunnend effect en mogen niet ingenomen worden.

In zeer zeldzame gevallen treedt een infectie of inwendige bloeding op of ontstaat er trombose of vetembolie. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je minstens 2 weken voorafgaande aan de behandeling en 2 weken nadien niet rookt.

 

Roken geeft namelijk een slechtere wondgenezing en een verhoogde kans op complicaties.

 

Tijdens het persoonlijk consult gaan we dieper in op de risico’s en bijwerkingen die voor jou van belang zijn

Heb je een vraag?
Bel direct: (088) 800 76 54
Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00 Zaterdag en avonden: op afspraak Vrijblijvend consult Afspraak maken

Liposuctie

Ivy’s specialist

team_image
Medisch directeur en cosmetisch arts KNMG

Natale Adamo

BIG 29044279701

Liposuctie voor en na foto’s

Resultaten

Na 4 tot 6 weken zijn de eerste resultaten zichtbaar. Na 3 tot 6 maanden zijn alle zwellingen verdwenen en is het eindresultaat zichtbaar. Eenmaal verwijderde vetcellen worden niet opnieuw aangemaakt.

 

Omdat er tijdens de ingreep kleine tunneltjes onder de huid gemaakt worden die samentrekken waarna de huid de onderliggende spierlaag verbindt, kan de verslapte huid ook opnieuw verstevigen. Bij latere gewichtstoename of -afname zal de lichaamsvorm in zijn geheel veranderen.

Wat kost een liposuctie behandeling

Prijzen

cosmetic-finance
cosmetic-finance

Geregeld krijgen wij de vraag of een behandeling in termijnen betaald kan worden. Voor ons als kliniek is dit administratief erg lastig. Daarom werken wij samen met een partner: Cosmetic Finance. U kunt hier meer over lezen op cosmeticfinance.nl. Behandelingen vanaf €1000,- komen in aanmerking om gefinancierd te worden. Voor meer informatie, neem gerust contact op met Cosmetic Finance of dien een online aanvraag in.

Liposuctie informatie

Veelgestelde vragen

Liposuctie klinieken

Locaties

Ivy clinics Amstelveen

Ivy clinics Amstelveen

Handelsweg 59
1181 ZA | Amstelveen

Maandag - vrijdag: 09.00 - 19.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Westervoort

Ivy clinics Westervoort

Kerkstraat 1
6931 DR | Westervoort

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Den Bosch

Ivy clinics 's-Hertogenbosch

Vughterstraat 171
5211 GB | 's-Hertogenbosch

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Amsterdam

Ivy clinics Amsterdam

Westeinde 4
1017 ZN | Amsterdam

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7