Liposuctie
Liposuctie

Liposuctie

 

Met liposuctie, ook wel liposculptuur of vibroliposuctie genoemd, wordt een chirurgische ingreep bedoeld waarbij de contouren van het lichaam weer in balans gebracht worden door het plaatselijk wegzuigen van onderhuidse vetcellen die een hardnekkige ophoping veroorzaken. Het is geen methode om af te vallen maar een methode om op een veilige manier het lichaam weer in de gewenste vorm te brengen.

 

Ivy clinics is gespecialiseerd in het uitvoeren van tumescente liposuctie. Dit betekent dat je plaatselijk verdoofd zal worden waardoor risico’s beperkt worden tot een minimum.

 

Een hardnekkige vetophoping kan het figuur uit balans brengen. Als een gezonde levensstijl niet het juiste resultaat boekt, biedt een liposuctie uitkomst. Vetcellen die weg gezogen worden kunnen immers niet meer terug keren. Om ook de huid te verstrakken wordt liposuctie vaak ingezet in combinatie met lipolaser. Dit is een methode die met een onderhuidse laser de collageenlagen in de huid verhit met huidverstrakking als gevolg. De lipolaser wordt tijdens de ingreep direct ingezet voor een optimaal resultaat.

 

De liposuctie en lipolaser behandelingen worden uitgevoerd op de locaties Amstelveen en Westervoort (nabij Arnhem). Op de locaties Amsterdam en Den Bosch ben je wel welkom voor een adviesgesprek en nazorg

 

  • Ivy clinics wordt beoordeeld met een 9,4 in ruim 2000 onafhankelijke reviews
  • 99% van alle klanten zou Ivy clinics aanbevelen aan kennissen of familie
  • Ivy clinics biedt zeer hoge kwaliteit en gecertificeerde behandelaren

Ivy clinics staat voor een eerlijk advies, ook als dat betekent dat er geen behandeling plaats hoeft te vinden. Laagdrempeligheid, kwaliteit en natuurlijke resultaten zijn onze belangrijkste kernwaarden. Wil jij eens vrijblijvend in gesprek gaan met een van onze artsen? Meld je dan snel aan voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

 

Of bel direct: (088) 800 76 54
Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en avonden: op afspraak

Of bel direct: (088) 800 76 54

Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00

Zaterdag en avonden: op afspraak

Of bel direct: (088) 800 76 54

Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00

Zaterdag en avonden: op afspraak

Een mooi figuur dat in balans is
Behandeling door zeer ervaren artsen
Klinieken in vier steden

Liposuctie

De ingreep

Tijdens een volledig vrijblijvend adviesgesprek vertellen wij jou alles over de ingreep, wat je kunt verwachten, of het pijn doet, hoe je om moet gaan met de nazorgadviezen, wat je van ons meekrijgt na de ingreep én een arts beoordeelt of je geschikt bent voor een liposuctie en/ of lipolaserbehandeling.

 

De arts neemt eventueel medicijngebruik met je door. Tevens is het belangrijk om alvast wat metingen te doen, gewicht, lengte, bloeddruk. Om het juiste drukpak voor jou te bestellen is het ook belangrijk om de omvang op meerdere plaatsen te meten.

Uiteraard is er ook genoeg tijd om alle vragen rustig te beantwoorden. Ben je heel bang? Bespreek dat dan gerust met de arts. Wellicht kunnen we wat angst weg nemen of er extra rekening mee houden tijdens de ingreep.

Na het voorgesprek, het nemen van optionele medicatie en het maken van foto’s is het tijd om te beginnen met de verdoving. De verdoving wordt onderhuids via een dunne buis ingebracht. De verdovingsvloeistof nestelt zich tussen de vetcellen, waardoor deze opzwellen. De arts maakt kleine sneetjes en zuigt de vetcellen wel.

 

Na de behandeling krijg je een korset of strakke panty aan. Er is namelijk druk nodig om de huid na de behandeling met de onderhuid te laten verkleven. Deze moet aanblijven tot zo’n 14 dagen na de ingreep. Daarna is het belangrijk ofwel om overdag nog 14 dagen het pak te dragen, of ‘s nachts.

 

De eerste uren lekken de hechtwondjes mogelijk wat vocht, het is daarom raadzaam om handdoeken mee te nemen om de autostoel te beschermen. Ondanks dat je goed ingepakt wordt met verbanden kan het natuurlijk altijd er door heen komen de eerste uren.

 

De ingreep zelf duurt zo’n 2 uur. Dit is afhankelijk van het aantal behandelgebieden.

Het is verstandig de eerste week rustig aan te doen. Rust, een gezonde leefstijl en gedoseerde beweging dragen positief bij aan het herstelproces. Wij adviseren de eerste 2 weken niet te werken.

 

Ook de weken die daarna volgen heeft het naleven van bovenstaande adviezen een positieve uitwerking op het uiteindelijke resultaat.

Om het herstelproces te ondersteunen en de weefsellagen tot rust te laten komen, luid het advies de eerste 2 weken de drukkleding dag én nacht en vervolgens nog 2 weken alleen in de nacht te dragen.

 

Na 6 weken mag je naast de dagelijkse beweging ook weer sporten. Na 6 tot 9 maanden is het lichaam volledig hersteld.

 

Het lichaam kan in de eerste weken beurs aanvoelen. Als je hiervoor pijnstilling wilt gebruiken, kies dan alleen paracetamol. Alle andere pijnstillers hebben een bloed verdunnend effect en mogen niet ingenomen worden.

In zeer zeldzame gevallen treedt een infectie of inwendige bloeding op of ontstaat er trombose of vetembolie. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je minstens 2 weken voorafgaande aan de behandeling en 2 weken nadien niet rookt.

 

Roken geeft namelijk een slechtere wondgenezing en een verhoogde kans op complicaties.

 

Tijdens het persoonlijk consult gaan we dieper in op de risico’s en bijwerkingen die voor jou van belang zijn

Heb je een vraag?
Bel direct: (088) 800 76 54
Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00 Zaterdag en avonden: op afspraak Vrijblijvend consult Afspraak maken

Liposuctie

Ivy’s specialist

Dr. Natale Adamo

Drs. Natale Adamo

 

Natale is een expert op het gebied van liposuctie en weet exact wat er nodig is voor een veilige en effectieve behandeling. Hierbij staat een goed resultaat centraal,

 

Met een oog voor detail weet Natale hoe liposuctie kan zorgen voor een lichaam dat symmetrisch en in balans is.

nvcg-keurmerk

Liposuctie voor en na foto’s

Resultaten

Na 4 -6 weken zijn de eerste resultaten zichtbaar. Na 3 tot 6 maanden zijn alle zwellingen verdwenen en is het eindresultaat zichtbaar. Eenmaal verwijderde vetcellen worden niet opnieuw aangemaakt.

 

Omdat er tijdens de ingreep kleine tunneltjes onder de huid gemaakt worden die samentrekken waarna de huid de onderliggende spierlaag verbindt, kan de verslapte huid ook opnieuw verstevigen. Bij latere gewichtstoename of -afname zal de lichaamsvorm in zijn geheel veranderen.

Wat kost een liposuctie behandeling

Prijzen

cosmetic-finance
cosmetic-finance

Geregeld krijgen wij de vraag of een behandeling in termijnen betaald kan worden. Voor ons als kliniek is dit administratief erg lastig. Daarom werken wij samen met een partner: Cosmetic Finance. U kunt hier meer over lezen op cosmeticfinance.nl. Behandelingen vanaf €1000,- komen in aanmerking om gefinancierd te worden. Voor meer informatie, neem gerust contact op met Cosmetic Finance of dien een online aanvraag in.

Liposuctie informatie

Veelgestelde vragen

Liposuctie klinieken

Locaties

Ivy clinics Amstelveen

Ivy clinics Amstelveen

Handelsweg 59
1181 ZA | Amstelveen
Maandag - vrijdag: 09.00 - 19.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Westervoort

Ivy clinics Westervoort

Kerkstraat 1
6931 DR | Westervoort
Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Den Bosch

Ivy clinics 's-Hertogenbosch

Vughterstraat 171
5211 GB | 's-Hertogenbosch
Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Amsterdam

Ivy clinics Amsterdam

Westeinde 4
1017 ZN | Amsterdam
Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7