Minifacelift
Minifacelift

Mini facelift

 

Naarmate je ouder wordt gaat je huid verslappen en ontstaan er rimpels, huidplooien en een minder strakke kaaklijn. Dit is een natuurlijk verschijnsel, want in de loop der jaren vermindert de elasticiteit van de huid. Ook de kracht van spieren veranderd en zelfs je botstructuur.

 

Een echte volledige facelift wordt de laatste jaren steeds minder gedaan omdat dit soms een wat onnatuurlijk resultaat geeft en tevens te veel verandering brengt in de natuurlijke blik die bij iemand past. Wanneer iemand zich stoort aan de plooien rondom de mond, een minder strakke kaaklijn, hamsterwangen en een onderkin is een minifacelift een goede oplossing.

 

Bij een minifacelift worden rimpels, huidplooien en vetoverschot van de kaaklijn en wangen gecorrigeerd. In de meeste gevallen wordt overtollig vet in de onderkin en hamsterwangen direct weggehaald met liposuctie. Daarmee is een verdere halslift namelijk in de meeste gevallen overbodig.

 

Een mini facelift is een veilige ingreep onder lokale verdoving (dus zonder volledige narcose), en met een natuurlijk resultaat.

S-lift
MACS lift

Mini facelift, S-lift of MACS-lift

 

Bij een mini facelift wordt net voor het oor de huid losgemaakt en daarna strakgetrokken in de richting van de haarlijn. De minst ingrijpende facelift is de S-lift. Hierbij wordt een sneetje in de huid, voor het oor langs, in de vorm van een S gemaakt. Een S-lift geeft uitsluitend resultaat voor het gebied net boven de kaaklijn. De contouren van de kaaklijn worden iets strakker. Rimpels rond de mond, de lippen en de ogen verdwijnen niet na een S-lift. Bij de S-lift wordt alleen oppervlakkig huidweefsel gelift, geen onderliggend spierweefsel. Een S-lift gebeurt onder lokale verdoving.

 

Bij een MACS-lift (Minimal Acces Crabial Suspension) gaat het net wat anders. Na het openen van de huid wordt niet alleen de huid van de wangen maar ook het onderliggende steunweefsel meegenomen en gelift. De MACS-lift geeft daardoor een veel langduriger resultaat dan een S-lift. Ook een MACS -lift vindt plaats onder lokale verdoving.

 

Bij Ivy clinics geven we de voorkeur aan de MACS-lift. Zowel de S-lift als de MACS-lift vallen onder de naam mini facelift. De artsen van Ivy clinics kunnen het beste bepalen wat voor jou geschikt is.

 

Waar is een mini facelift geschikt voor?

 

  • De wangzakjes in de overloop van de onderkaak
  • Een verzakkingen en diepe rimpels rondom de onderzijde van de wangen.
  • Te veel vetweefsel, losse huid en rimpels rondom de kin (marionette lijnen)

 

Wanneer er door teveel huidoverschot en slapte van de huid geen passende oplossing meer mogelijk is met fillers of een draadjeslift is een mini facelift de volgende stap om te overwegen.

 

Wat kan ik van een mini facelift verwachten?

 

Het ondergaan van een minifacelift heeft als doel om de huid weer strak en glad te krijgen. De karakteristieke rimpels in het gezicht die zichtbaar zijn wanneer je een gesprek voert of lacht, zullen niet weg zijn na een mini facelift. Deze rimpels zijn bepalend voor de gezichtsuitdrukking en zullen nooit verdwijnen. Het is ook van belang om te weten dat het ouder worden van de huid niet wordt tegengegaan door het ondergaan van bijvoorbeeld een mini facelift. De veerkracht van de huid zal, net als voor de mini facelift plaatvond, langzamerhand minder worden. Het resultaat van een mini facelift blijft over het algemeen circa 10 jaar zichtbaar. Na deze periode is het mogelijk een nieuwe mini facelift uit te voeren.

 

In deze brochure wordt uitgelegd hoe de ingreep in z’n werk gaat en geven we tips voor zowel voor als na de ingreep.

 

Ivy clinics wordt met ruim 2000 onafhankelijke reviews beoordeeld met een 9,4. Bij de artsen van Ivy clinics ben jij dus in veilige handen. Op de locatie Westervoort (nabij Arnhem) ben je welkom voor een adviesgesprek en nazorg. De ingreep wordt uitgevoerd in Borken.

 

Ivy clinics staat voor een eerlijk advies, ook als dat betekent dat er geen behandeling plaats hoeft te vinden. Laagdrempeligheid, kwaliteit en natuurlijke resultaten zijn onze belangrijkste kernwaarden.

 

Heb jij interesse in een vrijblijvend gesprek met een lekkere kop koffie of thee? Ivy clinics is bereikbaar per telefoon, app en mail of boek direct een afspraak in onze online agenda.

Of bel direct: (088) 800 76 54

Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00

Of bel direct: (088) 800 76 54

Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00

Vrijwel geen hersteltijd
Behandeling door zeer ervaren artsen
Klinieken in vier steden

Mini facelift

De ingreep

Tijdens het adviesgesprek zal de arts veel met je doornemen en bespreken. Het is belangrijk dat je je wensen en het beoogde resultaat bespreekt zodat de arts kan beoordelen of hieraan voldaan kan worden. Ook krijg je informatie over de ingreep, wat je kunt verwachten, wat je wensen zijn, of het pijn doet, wat de voor en nazorgadviezen zijn, wat je van ons meekrijgt na de ingreep en de eventuele risico’s van de ingreep. Er wordt natuurlijk ook beoordeeld of je geschikt bent voor een mini facelift of dat er een andere behandeling meer geschikt is. De arts zal samen met jou een keuze maken voor een S-lift of MACS-lift met of zonder liposuctie of hals verstrakking.

 

De arts neemt ook jouw medicijngebruik en gezondheid door. Sommige medicatie kan het bloed verdunnen waardoor het risico op een nabloeding of complicaties groter is. Mocht je bloed verdunnende medicatie gebruiken, geef dit dan aan tijdens je adviesgesprek. Ons advies is om hier minimaal 1 week voor de ingreep te staken. Ook roken heeft nadelige gevolgen op je herstel na de mini facelift. Roken kan de wondgenezing be√Įnvloeden waardoor je herstel langer kan duren. Zorg voor een goede en gezonde leefstijl zodat je uiteindelijk sneller genezen bent.

 

Ook is het belangrijk om alvast wat metingen te doen zoals gewicht, lengte, en je bloeddruk. Uiteraard is er genoeg tijd om alle vragen rustig te beantwoorden. Ben je heel bang? Bespreek dat dan gerust met de arts. Wellicht kunnen we wat angst wegnemen of er extra rekening mee houden tijdens de ingreep.

Samen met de arts neem je voor de ingreep de hele procedure nog een keer door. Als er vragen of onduidelijkheden zijn, is het belangrijk om dit vooraf aan de ingreep te melden. De arts kan dit dan nog rustig met je bespreken. Je medisch dossier wordt uitgebreid besproken, zo nodig aangepast en er worden foto’s gemaakt. Vooraf krijg je preventief een antibioticakuur. Afhankelijk van het antibioticum hoor je hoe lang van tevoren je hiermee moet starten. Ook krijg je 20 minuten voor de ingreep in de kliniek rustgevende medicatie. Dit zorgt voor meer ontspanning tijdens de ingreep. De ingreep gaat ongeveer 3 uur duren.

 

Vervolgens wordt het gebied afgetekend en steriel afgedekt waarna er gestart wordt met de verdoving. De mini facelift wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Het gehele gebied wordt verdoofd met tumescente verdovingsvloeistof. De arts laat de verdoving goed intrekken voordat er gestart wordt met de ingreep. Het eerste onderdeel van de ingreep is de liposuctie. Er worden kleine incisies gemaakt aan beide kanten naast het oor en onder de kin. Via deze incisies kan de arts met de canule bij het vetweefsel komen om dit te verwijderen. Na de liposuctie gaat de arts het afgetekende overtollige huid verwijderen. Om het liftende effect te cre√ęren worden er onder de huid hechtingen geplaatst. De spieren worden ingekort door een techniek genaamd ‚Äėreven‚Äô. Bij deze techniek worden de spieren ‚Äėdubbelgeklapt‚Äô en vervolgens weer vastgezet. Als laatste wordt de huid gehecht. De arts maakt gebruik van twee verschillende hechttechnieken, doorlopende hechtingen en hechtingen met knoopjes.

 

De ingreep is klaar! De assistente gaat je nu verder helpen. Er wordt een gaasje met antibioticazalf op de wond gelegd en er wordt een compressieverband aangelegd. Het is belangrijk dat deze minimaal tot de eerste controle blijft zitten.

 

Er zullen meerdere controles zijn. Als eerst kom je na 3-5 dagen terug voor een algemene check. Het verband wordt eraf gehaald en er wordt gekeken of alles er rustig uitziet. Vervolgens kom je na 10-14 dagen weer terug om de hechtingen te verwijderen. Als laatste kom je na 4 maanden terug voor de nacontrole. Er worden na foto’s gemaakt die we kunnen vergelijken met de foto’s van voor de ingreep. Littekens hebben langer nodig om de genezen. Na 4 maanden kunnen de littekens soms nog rood zijn. Na ongeveer 1 jaar kan je zien hoe het litteken geworden is. Het litteken valt in de haargrens waardoor deze vaak al snel niet meer zichtbaar is.

 

Belangrijk! Na de ingreep mag je direct naar huis. Zorg wel dat er iemand met je meekomt. Je mag na de ingreep niet zelf rijden.

Na de ingreep mag je direct naar huis. Je mag niet rijden na de ingreep. Zorg dat je een chauffeur meeneemt.

 

Het herstel na een mini facelift neemt enige tijd in beslag. 1 à 2 weken kan je last hebben van zwelling en blauwe plekken. De huid kan de eerste weken nog beurs aanvoelen. Als je hiervoor pijnstilling wilt gebruiken, kies dan alleen paracetamol. Veel andere pijnstillers hebben een bloed verdunnend effect en mogen niet ingenomen worden. Mocht paracetamol niet voldoende zijn. Neem dan contact op met je behandeld arts.

 

Na de mini facelift kan je je slap voelen. Het is verstandig de eerste week rustig aan te doen. Rust en een gezonde leefstijl dragen positief bij aan het herstelproces. Roken is zowel twee weken voor als na de ingreep niet toegestaan. Het zorgt voor een verminderde doorbloeding waardoor het herstel na een mini facelift langer kan duren. Het kan in zeer ernstige gevallen zelfs leiden tot huidweefsel afsterving.

 

De assistente wikkelt direct na de mini facelift een drukverband om je gezicht. Door de druk wordt vocht beter afgevoerd. Het verband blijft 3-5 dagen zitten zowel dag als nacht en wordt in de kliniek verwijderd. Vervolgens moet je na 10 tot 14 dagen weer terugkomen om de hechtingen te laten verwijderen.

 

Na 1 week kan je weer wat lichte inspanningen doen. Probeer overbelasting te voorkomen. Drink geen warme dranken om stuwingen in het gezicht te voorkomen. Ook intensief kauwen wordt afgeraden omdat anders te veel druk kan ontstaan op de hechtingen. Na 6 weken mag je naast de dagelijkse beweging ook weer sporten. Denk er ook aan om een bezoek aan de sauna en zwemmen te vermijden om infecties en extra zwelling te voorkomen. Geadviseerd wordt de eerste 2 weken niet te werken en na 3 maanden te starten met bindweefselmassage. Deze vorm van masseren zorgt voor een snellere genezing en maakt de huid soepeler en steviger.

 

Na de mini facelift kunnen littekens nog een tijd zichtbaar blijven. Het litteken van een mini facelift komt in de haargrens waardoor deze vaak vrij snel niet meer opvalt. Voordat een litteken helemaal hersteld is ben je al snel een jaar verder. Vaak zijn littekens in het begin wat rood. Dit kan een paar maanden duren. Daarna kleuren de littekens langzaam mee met de huid. Ieder herstel is anders dus hoe lang de littekens wat meer zichtbaar zullen zijn is lastig te zeggen. Wat jijzelf kan doen om het litteken zo goed als mogelijk te laten herstellen is het vermijden van zonlicht, en gebruik altijd een goede zon bescherming. Ivy clinics heeft ook een prettige litteken crème om het litteken extra te verzorgen.

Een mini facelift is een veilige ingreep. De kans dat er een complicatie ontstaat is klein. Toch zijn er bij iedere ingreep risico’s. Veel voorkomend is dat het gezicht gezwollen, blauw en rood is. Ook kan de huid bij het aanraken gevoelloos aanvoelen. Dit is allemaal van tijdelijke aard en deze verschijnselen zullen vanzelf weer wegtrekken. Gevoelloosheid kan wel wat langer blijven bestaan. Zenuwen moeten herstellen en hier gaat enige tijd overheen.

 

Er is altijd een kleine kans dat er een allergische reactie ontstaat. Dit kan op verschillende middelen zijn die wij tijdens de ingreep gebruiken. In zeer zeldzame gevallen treedt een infectie of inwendige bloeding op.
Soms kan het zijn dat er nog wat oneffenheden of asymmetrie te zien zijn. Littekens kunnen is sommige gevallen minder goed genezen en daardoor meer zichtbaar zijn. In zeer zeldzame en ernstige gevallen kan er een beschadiging van de zenuwen in het gelaat en haarverlies ontstaan. Tijdens het persoonlijk consult gaan we dieper in op de risico’s en bijwerkingen die voor jou van belang zijn.

 

Mocht je zorgen hebben of één van bovenstaande situaties signaleren, dan vragen wij op de spoedlijn te bellen.

 

24/7 spoednummer: 088-800 76 54 (kies 1 voor spoed)

Heb je een vraag?
Bel direct: (088) 800 76 54
Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00 Zaterdag en avonden: op afspraak Vrijblijvend consult Afspraak maken

Mini facelift

Ivy’s specialisten

team_image
Cosmetisch dermatoloog

Reggy Schift

BIG 69023728801

team_image
Cosmetisch dermatoloog

Reggy Schift

BIG 69023728801

Mini facelift voor en na foto’s

Resultaten

Binnenkort beschikbaar

Wat kost een mini facelift behandeling

Prijzen

cosmetic-finance
cosmetic-finance

Geregeld krijgen wij de vraag of een behandeling in termijnen betaald kan worden. Voor ons als kliniek is dit administratief erg lastig. Daarom werken wij samen met een partner: Cosmetic Finance. U kunt hier meer over lezen op cosmeticfinance.nl. Behandelingen vanaf ‚ā¨1000,- komen in aanmerking om gefinancierd te worden. Voor meer informatie, neem gerust contact op met Cosmetic Finance of dien een online aanvraag in.

Skin Booster informatie

Veelgestelde vragen

Auteur: Drs. Reggy Schift

Drs. Reggy Schift is geregistreerd dermatoloog zowel in Duitsland als Nederland. Zijn BIG registratie nummer is: 69023728801

Mini facelift klinieken

Locaties

Ivy clinics Amstelveen

Ivy clinics Amstelveen

Handelsweg 59
1181 ZA | Amstelveen

Maandag - vrijdag: 09.00 - 19.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Westervoort

Ivy clinics Westervoort

Kerkstraat 1
6931 DR | Westervoort

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Den Bosch

Ivy clinics 's-Hertogenbosch

Vughterstraat 171
5211 GB | 's-Hertogenbosch

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Amsterdam

Ivy clinics Amsterdam

Westeinde 4
1017 ZN | Amsterdam

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7