Onderooglidcorrectie
Onderooglidcorrectie

Onderooglidcorrectie

 

 

Het is bewezen; een vermoeide uitstraling heeft de wisselwerking dat het je ook vermoeid en ongelukkig kan laten voelen. Deze vermoeide uitstraling kan veroorzaakt worden door wallen, verslapte onderoogleden of rimpels rondom de ogen. Deze specifieke gevolgen van huidveroudering zijn goed te behandelen middels een onderooglidcorrectie.

 

Een chirurgische onderooglidcorrectie kan gecombineerd worden met een canthopexie. Een canthopexie is een onderdeel van een onderooglidcorrectie die de spier onder de ogen verstrakt. Een canthopexie wordt ingezet wanneer het onderooglid sterk verslapt en uitgezakt is. De arts kan bepalen of dit nodig is of niet.

 

Een onderooglidcorrectie kan worden verrijkt door middel van een PlexR plasma behandeling voor een ultiem verfrissende en verjongende finishing touch. Een PlexR plasma behandeling is de enige manier om fijne lijntjes onder de ogen te verstrakken. Wanneer je een onderooglidcorrectie combineert met een PlexR plasma behandeling heb je tevens maar één keer hersteltijd.

 

Bij Ivy clinics kun je terecht bij één van onze ervaren artsen voor zowel een bovenooglidcorrectie als een onderooglidcorrectie. Met een ruim 12 jaar ervaring en meer dan 12.000 ooglidcorrecties uitgevoerd te hebben kunnen wij met recht zeggen dat wij specialist zijn in het uitvoeren van zowel boven- als onder ooglidcorrecties.

 

Ivy clinics wordt met ruim 1500 onafhankelijke reviews beoordeeld met een 9,4. Bij de artsen van Ivy clinics ben jij dus in veilige handen. De ooglidcorrecties worden uitgevoerd op alle locaties van Ivy clinics, Amsterdam, Amstelveen, Den Bosch en Westervoort (nabij Arnhem).

 

Ivy clinics staat voor een eerlijk advies, ook als dat betekent dat er geen behandeling plaats hoeft te vinden. Laagdrempeligheid, kwaliteit en natuurlijke resultaten zijn onze belangrijkste kernwaarden.

 

Heb jij interesse in een vrijblijvend gesprek met een lekkere kop koffie of thee? Ivy clinics is bereikbaar per telefoon, app en mail of boek direct een afspraak in onze online agenda.

Probleem

 • Zwaar, vermoeid gevoel
 • Vermoeide blik

Resultaat

 • Verstrakking van het onderooglid
 • Verjonging van de huid rondom de ogen
 • Frisse, uitgeruste blik

Of bel direct: (088) 800 76 54

Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00

Of bel direct: (088) 800 76 54

Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00

Meer dan 1500 ooglidcorrecties per jaar
Behandeling door zeer ervaren artsen
Klinieken in vier steden

Onderooglidcorrectie

De ingreep

Tijdens een volledig vrijblijvend intakegesprek vertellen wij jou alles over de ingreep, want je kunt verwachten, of het pijn doet, hoe je om moet gaan met de nazorg, wat je van ons mee naar huis krijgt na de ingreep én worden de onderoogleden nauwkeurig beoordeeld. Op basis hiervan ontvang je een persoonlijk en deskundig advies op maat.

 

Tevens is het mogelijk om vragen te stellen die misschien zijn ontstaan rondom de onderooglidcorrectie. Ben je heel bang voor de ingreep? Geef dit gerust aan. Wellicht kunnen wij wat angst weg nemen. Het is ook fijn om te weten zodat wij er tijdens de ingreep extra rekening mee kunnen houden.

Anders dan bij de bovenste oogleden, heb je bij de onderste oogleden in principe geen last van huid die in het gezichtsveld terecht komt. Toch kunnen hangende onderoogleden ook klachten veroorzaken, die gelukkig goed behandeld kunnen worden.

 

Een onderooglidcorrectie kan op twee manieren worden uitgevoerd. Dit heeft te maken met het feit dat de klachten verschillende oorzaken kunnen hebben: overtollig huid- en vetweefsel, maar ook een verslapping van een onderliggende spier.

 

Wanneer er alleen sprake is van huidoverschot wordt, net als bij de bovenooglidcorrectie, het overtollige huidoverschot weggesneden en eventueel vet verwijderd, waarna de wond wordt gehecht. De arts maakt hiervoor een subtiel sneetje in de wimperrand. Hierdoor is het litteken vrijwel onzichtbaar wanneer je hersteld bent van een onderooglidcorrectie.

 

Wanneer er sprake is van een verslapte spier moet de spier strakker gemaakt worden middels een canthopexie. Dit wordt gedaan door het spiertje aan het periost (botvlies) te hechten. Het effect hiervan is dat het onderhuids vetweefsel weer meer houvast heeft.

 

De onderoogleden hangen niet meer en dit zorgt voor de gewenste uitgeruste uitstraling. Een canthopexie is een onderdeel van een chirurgische onderooglidcorrectie, de arts bepaalt of dit bij jou wel of niet nodig is.

 

Een onderooglidcorrectie kan bovendien verrijkt worden met een PlexR-plasmabehandeling om het optimale resultaat van een vernieuwde, frisse blik te behalen. Deze behandeling zorgt voor huidverstrakking en het vervagen van fijne lijntjes.

 

Doordat er toch al sprake is van hersteltijd is het een ideaal moment om deze behandelingen uit te laten voeren. Voor een volledig optimaal resultaat kan in sommige gevallen later nog een filler in de traangoot gespoten worden. Dit is nodig wanneer er volumeverlies is onder de ogen.

 

Wij adviseren hiermee wel even te wachten tot het vocht en eventuele zwelling helemaal verdwenen zijn.

Een onderooglidcorrectie is een relatief eenvoudige chirurgische ingreep en wordt uitgevoerd door een zeer ervaren cosmetisch arts.

 

De eerste week na de ingreep ben je niet representatief, wees hierop voorbereid. De wond en het litteken hebben tijd nodig om goed te helen. Het is om die reden aan te raden de eerste week rust te nemen. Dit voorkomt tevens zwellingen en complicaties.

 

Wat hoort bij een normaal herstel:

 

 • Roodheid, zwellingen en bloeduitstortingen;
 • Lichte napijn;
 • Wondvocht;
 • Hobbelig litteken

Net als bij andere ingrepen kunnen er complicaties voordoen.

 

Een nabloeding of infectie kan ontstaan. Dit komt echter zelden voor. Wanneer er zich problemen voordoen zijn wij 24/7 te bereiken op ons spoednummer. Schroom vooral niet om ons te bellen, al is het maar alleen ter geruststelling.

 

Mogelijke (zeldzame) complicaties:

 

 • Nabloedingen
 • Littekenvorming
 • Ontsteking of zwelling van het onderooglid
 • Ongevoeligheid
 • Asymmetrie
 • Cysten
 • Het tijdelijk niet goed kunnen sluiten van het oog
Heb je een vraag?
Bel direct: (088) 800 76 54
Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00 Zaterdag en avonden: op afspraak Vrijblijvend consult Afspraak maken

Onderooglidcorrectie

Ivy’s specialist

Dr. Natale Adamo

Drs. Natale Adamo

Natale is al werkzaam als cosmetisch arts sinds 2009 en zeer bedreven in het uitvoeren van injectables. Hij heeft zich gespecialiseerd in cosmetische chirurgie zoals ooglidcorrecties (zowel boven als onder) liposucties (lichaam en gelaat), lipofilling en chirurgische ingrepen zoals oorlelcorrecties en oorlelverkleiningen.

 

“Cosmetische geneeskunde is echt mijn grootste passie. Ik vind het heel erg fijn om mensen te kunnen helpen bij het aanpakken van eventuele onzekerheden en zo samen de puntjes op de i te zetten. Door mijn jarenlange ervaring in het uitvoeren van injectables en cosmetische chirurgie ben ik zeer bekwaam en sta ik niet snel ergens van te kijken. Door deze rust kan ik mij ook vooral richten op het persoonlijk contact met mijn cliënten, zeker tijdens langere operaties. Dat maakt dit vak zo leuk.”

 

Naast zijn werk bij Ivy clinics is Natale ook actief betrokken bij de domeingroep chirurgie binnen de NVCG en heeft hij ook een rol bij de SOCG (opleiding cosmetische geneeskunde). Daarnaast is hij opleider voor de nieuwe generatie Cosmetisch Artsen KNMG.

 

Hij is co-auteur van verschillende richtlijnen binnen de cosmetische chirurgie en was ook betrokken bij de totstandkoming van het ‘Kwaliteitskader Cosmetische Geneeskunde’.

 

Publicaties:

NVCG Magazine December 2019

nvcg-keurmerk
Marianne Stenstra

Drs. Marianne Stenstra

 

Marianne gaat medio juli met zwangerschapsverlof, Nastja Hendriks zal haar in die tijd vervangen.

 

Marianne studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en behaalde haar Artsexamen in 2014. Hierna heeft ze onderzoek gedaan in Washington D.C. (VS) en werkervaring opgedaan binnen de chirurgie.

 

Sinds een aantal jaar werkt zij als cosmetisch arts, waarin zij haar passie heeft gevonden. Een natuurlijk resultaat staat voor haar centraal.

 

“Het mooiste vind ik om iemand heel blij te maken met een subtiele aanpassing, waardoor iemand weer kan uitstralen hoe hij of zij zich van binnen voelt.”

 

Marianne is sinds 2020 werkzaam bij Ivy clinics en gespecialiseerd in injectables (botuline, hyaluronzuurfillers, collageenstimulerende fillers) en daarnaast voert zij veel bovenooglidcorrecties en onderooglidcorrecties uit. Daarnaast is Marianne locatiemanager van Ivy clinics Den Bosch en werkt zij zodoende nauw samen met de huidtherapeuten en doktersassistenten.

Onderooglidcorrectie voor en na foto’s

Resultaten

Vaak is het resultaat van een onderooglidcorrectie van lange duur.

 

Huidveroudering en huidverslapping zijn echter doorlopende processen. Het is dus mogelijk dat de ingreep herhaald dient te worden na verloop van jaren.

 

Een onderooglidcorrectie gaat gepaard met minimale littekens.

Wat kost een onderooglidcorrectie

Prijzen

De prijzen voor onderooglidcorrecties bij Ivy zijn altijd inclusief intakegesprek, een nazorgpakket en een nacontrole na drie maanden.

cosmetic-finance
cosmetic-finance

Geregeld krijgen wij de vraag of een behandeling in termijnen betaald kan worden. Voor ons als kliniek is dit administratief erg lastig. Daarom werken wij samen met een partner: Cosmetic Finance. U kunt hier meer over lezen op cosmeticfinance.nl. Behandelingen vanaf €1000,- komen in aanmerking om gefinancierd te worden. Voor meer informatie, neem gerust contact op met Cosmetic Finance of dien een online aanvraag in.

Onderooglidcorrectie informatie

Veelgestelde vragen

Onderooglidcorrectie klinieken

Locaties

Ivy clinics Amstelveen

Ivy clinics Amstelveen

Handelsweg 59
1181 ZA | Amstelveen
Maandag - vrijdag: 09.00 - 19.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Westervoort

Ivy clinics Westervoort

Kerkstraat 1
6931 DR | Westervoort
Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Den Bosch

Ivy clinics 's-Hertogenbosch

Vughterstraat 171
5211 GB | 's-Hertogenbosch
Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Amsterdam

Ivy clinics Amsterdam

Westeinde 4
1017 ZN | Amsterdam
Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7