Ooglidcorrectie
Ooglidcorrectie

Ooglidcorrectie

 

Een jaar of tien geleden hoorde je niemand over een ooglidcorrectie. Dat is nu wel anders. Deze ingreep ligt veel minder in de taboesfeer omdat uiteindelijk iedereen vroeg of laat last krijgt van hangende oogleden. De ene persoon vindt het ontsierend, de andere persoon ondervindt daadwerkelijk klachten.

 

Bij Ivy clinics kun je terecht bij één van onze ervaren artsen voor zowel een bovenooglidcorrectie als een onderooglidcorrectie. Met een ruim 12 jaar ervaring en meer dan 12.000 ooglidcorrecties uitgevoerd te hebben kunnen wij met recht zeggen dat wij specialist zijn in het uitvoeren van zowel boven- als onder ooglidcorrecties.

 

Ivy clinics wordt met ruim 1500 onafhankelijke reviews beoordeeld met een 9,4. Bij de artsen van Ivy clinics ben jij dus in veilige handen. De ooglidcorrecties worden uitgevoerd op alle locaties van Ivy clinics, Amsterdam, Amstelveen, Den Bosch en Westervoort (nabij Arnhem).

 

Ivy clinics staat voor een eerlijk advies, ook als dat betekent dat er geen behandeling plaats hoeft te vinden. Laagdrempeligheid, kwaliteit en natuurlijke resultaten zijn onze belangrijkste kernwaarden.

 

Heb jij interesse in een vrijblijvend gesprek met een lekkere kop koffie of thee? Ivy clinics is bereikbaar per telefoon, app en mail of boek direct een afspraak in onze online agenda.

 

Of bel direct: (088) 800 76 54
Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en avonden: op afspraak

Of bel direct: (088) 800 76 54

Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00

Zaterdag en avonden: op afspraak

Of bel direct: (088) 800 76 54

Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00

Zaterdag en avonden: op afspraak

Meer dan 1500 ooglidcorrecties per jaar
Behandeling door zeer ervaren artsen
Klinieken in vier steden

Ooglidcorrectie

De ingreep

Tijdens een volledig vrijblijvend intakegesprek vertellen wij jou alles over de ingreep, wat je kunt verwachten, of het pijn doet, hoe je om moet gaan met de nazorg, wat je van ons mee krijgt naar huis na de ingreep én je oogleden worden nauwkeurig beoordeeld. Zo kunnen we jou tijdens het gesprek al even laten zien hoe het er ongeveer uit komt te zien na de ingreep.

 

Uiteraard is er genoeg tijd om alle vragen rustig te beantwoorden. Ben je heel bang? Geef dat dan gerust aan, dan staan we daar wat langer bij stil, en proberen wij de angst weg te nemen. Het is ook fijn om te weten zodat we er tijdens de ingreep rekening mee kunnen houden.

Kijk voor een uitgebreidere beschrijving van de behandeling op de specifieke pagina’s voor een bovenooglidcorrectie en onderooglidcorrectie.

 

Bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie vindt plaats onder lokale verdoving. Voorafgaand aan de ingreep worden foto’s gemaakt voor in het medisch dossier. Daarna tekent de arts het overtollige huidweefsel af en controleert of dit klopt.

 

Hierna volgt de verdoving. Deze wordt in de huid boven de ogen geplaatst (geprikt). Wanneer de verdoving goed is ingewerkt start de arts met het wegsnijden van het afgetekende weefsel. Hierna volgt het elektrisch wegbranden (op basis van coagulatie) van overtollig huidweefsel.

 

Als het tijdens de ingreep nodig blijkt wordt er ook overtollig vet weggehaald. Na de bovenooglidcorrectie wordt de huid gehecht met een onderhuids doorlopende hechting zonder knopen. Na het sluiten van de wond wordt de gelegenheid geboden om te koelen om de zwelling te verminderen.

 

Na de ingreep mag je niet zelf rijden, vanwege gezondheid- en verzekeringstechnische redenen.

 

Na 6 of 7 dagen worden de hechtingen verwijderd. 3 Maanden na de ingreep zien wij je terug voor de nacontrole.

 

Onderooglidcorrectie

Een chirurgische onderooglidcorrectie kan op twee manieren worden uitgevoerd. Bij alleen huidoverschot wordt er een subtiel sneetje in de wimperrand gemaakt waarna vet en huidoverschot worden verwijderd. Echter is een verslapte spier vaak de boosdoener van (vet)wallen. Wanneer dit aan de orde is moet de spier strakker gemaakt middels een canthopexie.

 

De ingreep in het kort:

 

 • Er worden foto’s gemaakt voor in het medisch dossier;
 • Het overtollig weefsel wordt afgetekend;
 • Het gebied wordt afgedekt met steriele doeken;
 • Er vindt een lokale verdoving plaats;
 • De overtollige huid wordt weggesneden;
 • De adertjes worden dichtgebrand om bloedingen te stoppen;
 • De spier wordt strakgetrokken en opnieuw vastgezet (canthopexie)
 • De wond wordt gehecht;
 • Direct na de ingreep krijg je de mogelijkheid om te koelen.

 

Na de ingreep mag je niet zelf rijden, vanwege gezondheid- en verzekeringstechnische redenen.

 

Na ongeveer 7 dagen worden de hechtingen en de hechtpleisters verwijderd. 3 Maanden na de ingreep zien wij je terug voor de nacontrole.

Een ooglidcorrectie is erg effectief om klachten te verhelpen en je een frisse, jeugdige blik te geven. Het resultaat is vrij snel zichtbaar.

 

Vaak na het verwijderen van de hechtingen na 6-7 dagen zijn mensen al heel blij met hun nieuwe spiegelbeeld. Er is echter nog steeds sprake van zwelling en vocht rondom de ogen.

 

Het beste resultaat is te zien drie maanden na de operatie. Daarom ben je dan welkom voor een nacontrole. Er worden nafoto’s gemaakt en deze worden met vergeleken met de foto’s voor de operatie.

 

Bij een ooglidcorrectie wordt de wond gehecht met een onderhuidse doorlopende hechting zonder knopen. De hechtingen worden na 6 of 7 dagen verwijderd. Dit gaat heel gemakkelijk doordat er geen knopen zijn gemaakt. De hechting kan er in een beweging uitgetrokken worden. Bij een onderooglidcorrectie kunnen soms wat steunhechtingen geplaatst worden die geknipt moeten worden.

 

De eerste weken na de behandeling zal de behandelde huid kwetsbaar en gevoelig zijn. Het is niet mogelijk (en toegestaan) om direct na de behandeling deel te nemen aan het verkeer, dus je dient vervoer naar huis te regelen. Ook al voel je je goed, verzekeringstechnisch is het niet handig.

 

De volgende klachten zijn normaal na een ooglidcorrectie en geen reden tot zorg:

 

 • Roodheid, zwellingen en bloeduitstortingen
 • Lichte napijn
 • Wazig zien (de eerste dagen)
 • Rood/ roze wondvocht
 • Hobbelig litteken

 

Deze klachten verdwijnen vanzelf. Bij twijfel kun je altijd contact opnemen met Ivy clinics. U krijgt direct na de ingreep ons spoednummer mee, waarop wij 24/7 bereikbaar zijn.

 

Onze specialisten hebben talloze ooglidcorrecties uitgevoerd en kunnen je in iedere situatie het beste advies geven. In bijna alle gevallen is een geruststellend gesprek al voldoende. Schroom dus niet om te bellen wanneer je je zorgen maakt.

 

Hoewel het erg zeldzaam is, kunnen er soms complicaties optreden na een ooglidcorrectie. De volgende klachten kunnen ontstaan na de correctie:

 

 • Nabloedingen
 • Littekenvorming
 • Ontsteking of zwelling van het ooglid
 • Ongevoeligheid (doof gevoel) van de ooglidrand
 • Asymmetrie
 • Cysten (verdwijnen meestal binnen 3 maanden vanzelf)
 • Uitdroging doordat het oog niet goed meer sluit

 

Ontstaat één van deze klachten, neem dan contact op met Ivy clinics. We helpen je graag zo snel mogelijk om de complicaties te behandelen. Via een spoednummer zijn we 24 uur per dag, zeven dag per week bereikbaar. Twijfel niet wanneer je je zorgen maakt.

Net als bij andere ingrepen kunnen er complicaties voordoen. Een nabloeding of infectie kan ontstaan. Dit komt echter zelden voor.

 

Wanneer er zich problemen voordoen zijn wij 24/7 te bereiken op ons spoednummer. Deze krijgt u mee na de ingreep, het is tevens ons normale nummer, kies optie 1 voor spoed.

 

Mogelijke complicaties:

 

 • Nabloedingen
 • Littekenvorming
 • Ontsteking of zwelling van het ooglid
 • Ongevoeligheid van de lidrand
 • A-symmetrie
 • Cysten
 • Uitdroging doordat het oog niet goed meer sluit

Heel soms schiet de wond open NA het verwijderen van de hechtingen wanneer men ‘s nachts bijvoorbeeld in hun slaap aan de wond komt. Raak dan ook vooral niet in paniek, dit kunnen we heel makkelijk weer oplossen. Bel gerust de spoedlijn.

Heb je een vraag?
Bel direct: (088) 800 76 54
Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00 Zaterdag en avonden: op afspraak Vrijblijvend consult Afspraak maken

Ooglidcorrectie

Ivy’s specialist

Dr. Natale Adamo

Drs. Natale Adamo

Natale is al werkzaam als cosmetisch arts sinds 2009 en zeer bedreven in het uitvoeren van injectables. Hij heeft zich gespecialiseerd in cosmetische chirurgie zoals ooglidcorrecties (zowel boven als onder) liposucties (lichaam en gelaat), lipofilling en chirurgische ingrepen zoals oorlelcorrecties en oorlelverkleiningen.

 

“Cosmetische geneeskunde is echt mijn grootste passie. Ik vind het heel erg fijn om mensen te kunnen helpen bij het aanpakken van eventuele onzekerheden en zo samen de puntjes op de i te zetten. Door mijn jarenlange ervaring in het uitvoeren van injectables en cosmetische chirurgie ben ik zeer bekwaam en sta ik niet snel ergens van te kijken. Door deze rust kan ik mij ook vooral richten op het persoonlijk contact met mijn cliënten, zeker tijdens langere operaties. Dat maakt dit vak zo leuk.”

 

Naast zijn werk bij Ivy clinics is Natale ook actief betrokken bij de domeingroep chirurgie binnen de NVCG en heeft hij ook een rol bij de SOCG (opleiding cosmetische geneeskunde). Daarnaast is hij opleider voor de nieuwe generatie Cosmetisch Artsen KNMG.

 

Hij is co-auteur van verschillende richtlijnen binnen de cosmetische chirurgie en was ook betrokken bij de totstandkoming van het ‘Kwaliteitskader Cosmetische Geneeskunde’.

 

Publicaties:

NVCG Magazine December 2019

nvcg-keurmerk

Drs. Max Schram

 

Max is momenteel op sabbatical leave

 

Dokter Max Schram is aan de UvA afgestudeerd in 2018. Hij heeft enige tijd in de reizigersgeneeskunde gewerkt en op de interne geneeskunde. Zijn passie ligt echter in de cosmetische geneeskunde. Max houdt van reizen en zijn laatste coschap van zijn studie geneeskunde heeft hij in een klein regionaal ziekenhuis in Tanzania gedaan.

 

“Persoonlijk contact met de cliënten staat voor mij voorop. Ik luister aandachtig naar de wensen en behoeften van mijn cliënten en op basis daarvan maak ik mijn behandelplan. Met wat humor en het uitstralen van veel rust zorg ik er altijd voor dat cliënten met een goed gevoel de deur uit gaan”.

 

Max is sinds 2020 werkzaam bij Ivy clinics en gespecialiseerd in injectables (botuline, hyaluronzuurfillers, collageenstimulerende fillers) en daarnaast voert hij veel bovenooglidcorrecties uit. Ook werkt Max graag met de Ulthera en PlexR vaak in combinatie met injectables om tot de beste resultaten te komen.

Marianne Stenstra

Drs. Marianne Stenstra

 

Marianne gaat medio juli met zwangerschapsverlof, Nastja Hendriks zal haar in die tijd vervangen.

 

Marianne studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en behaalde haar Artsexamen in 2014. Hierna heeft ze onderzoek gedaan in Washington D.C. (VS) en werkervaring opgedaan binnen de chirurgie.

 

Sinds een aantal jaar werkt zij als cosmetisch arts, waarin zij haar passie heeft gevonden. Een natuurlijk resultaat staat voor haar centraal.

 

“Het mooiste vind ik om iemand heel blij te maken met een subtiele aanpassing, waardoor iemand weer kan uitstralen hoe hij of zij zich van binnen voelt.”

 

Marianne is sinds 2020 werkzaam bij Ivy clinics en gespecialiseerd in injectables (botuline, hyaluronzuurfillers, collageenstimulerende fillers) en daarnaast voert zij veel bovenooglidcorrecties en onderooglidcorrecties uit. Daarnaast is Marianne locatiemanager van Ivy clinics Den Bosch en werkt zij zodoende nauw samen met de huidtherapeuten en doktersassistenten.

Ooglidcorrectie voor en na foto’s

Resultaten

Bekijk hieronder de resultaten van enkele van onze tevreden cliënten.

Wat kost een ooglidcorrectie

Prijzen

De prijzen voor ooglidcorrecties bij Ivy zijn altijd inclusief intakegesprek, verzorgingspakket na de ingreep en nacontrole na die maanden.

Ooglidcorrectie informatie

Veelgestelde vragen

Ooglidcorrectie klinieken

Locaties

Ivy clinics Amstelveen

Ivy clinics Amstelveen

Handelsweg 59
1181 ZA | Amstelveen
Maandag - vrijdag: 09.00 - 19.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Westervoort

Ivy clinics Westervoort

Kerkstraat 1
6931 DR | Westervoort
Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Den Bosch

Ivy clinics 's-Hertogenbosch

Vughterstraat 171
5211 GB | 's-Hertogenbosch
Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Amsterdam

Ivy clinics Amsterdam

Westeinde 4
1017 ZN | Amsterdam
Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7