NIEUW: DE SPARK PRO LASER!
Ooglidcorrectie
Ooglidcorrectie

Ooglidcorrectie

 

Een jaar of tien geleden hoorde je niemand over een ooglidcorrectie. Dat is nu wel anders. Deze operatie ligt veel minder in de taboesfeer omdat uiteindelijk iedereen vroeg of laat last krijgt van hangende oogleden. De ene persoon vindt het ontsierend, de andere persoon ondervindt daadwerkelijk klachten.

 

Bij Ivy clinics kun je terecht bij één van onze ervaren artsen voor zowel een bovenooglidcorrectie als een onderooglidcorrectie. Met een ruim 10 jaar ervaring en meer dan 4500 ooglidcorrecties uitgevoerd te hebben kunnen wij met recht zeggen dat wij specialist zijn in het uitvoeren van zowel boven- als onder ooglidcorrecties.

Of bel direct: (088) 800 76 54
Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en avonden: op afspraak

Of bel direct: (088) 800 76 54

Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00

Zaterdag en avonden: op afspraak

Of bel direct: (088) 800 76 54

Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00

Zaterdag en avonden: op afspraak

Meer dan 7500 ooglidcorrecties uitgevoerd
Behandeling door zeer ervaren artsen
Klinieken in vier steden

Ooglidcorrectie

De ingreep

Tijdens een volledig vrijblijvend intakegesprek worden de oogleden nauwkeurig beoordeeld. Op basis van de analyse ontvang je een persoonlijk advies op maat.

 

Tevens worden vragen beantwoord die misschien zijn ontstaan rondom de ooglidcorrectie.

 

Je kunt vervolgens bepalen of je de behandeling wilt laten uitvoeren voor je klachten.

Kijk voor een uitgebreidere beschrijving van de behandeling op de specifieke pagina’s voor een bovenooglidcorrectie en onderooglidcorrectie.

 

Bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie vindt plaats onder lokale verdoving. Voorafgaand aan de ingreep worden foto’s gemaakt voor in het medisch dossier. Daarna tekent de arts het overtollige huidweefsel af en controleert of dit klopt.

 

Hierna volgt de verdoving. Deze wordt in de huid boven de ogen geplaatst (geprikt). Wanneer de verdoving goed is ingewerkt start de arts met het wegsnijden van het afgetekende weefsel. Hierna volgt het elektrisch wegbranden van overtollig huidweefsel.

 

Als het tijdens de ingreep nodig blijkt wordt er ook overtollig vet weggehaald. Na de bovenooglidcorrectie wordt de huid gehecht met een onderhuids doorlopende hechting zonder knopen. Na het sluiten van de wond wordt de gelegenheid geboden om te koelen. Dit om de zwelling te verminderen.

 

Na de ingreep mag je niet zelf rijden, vanwege gezondheid- en verzekeringstechnische redenen.

 

Na 6 of 7 dagen worden de hechtingen verwijderd. 3 Maanden na de ingreep zien wij je terug voor de nacontrole.

 

Onderooglidcorrectie

Een chirurgische onderooglidcorrectie kan op twee manieren worden uitgevoerd. Bij alleen huidoverschot wordt er een subtiel sneetje in de wimperrand gemaakt waarna vet en huidoverschot worden verwijderd. Echter is een verslapte spier vaak de boosdoener van (vet)wallen. Wanneer dit aan de orde is moet de spier strakker gemaakt middels een canthopexie.

 

De ingreep in het kort:

 

 • Er worden foto’s gemaakt voor in het medisch dossier;
 • Het overtollig weefsel wordt afgetekend;
 • Het gebied wordt afgedekt met steriele doeken;
 • Er vindt een lokale verdoving plaats;
 • De overtollige huid wordt weggesneden;
 • De adertjes worden dichtgebrand om bloedingen te stoppen;
 • De spier wordt strakgetrokken en opnieuw vastgezet (canthopexie)
 • De wond wordt gehecht;
 • Direct na de ingreep krijg je de mogelijkheid om te koelen.

 

Na de ingreep mag je niet zelf rijden, vanwege gezondheid- en verzekeringstechnische redenen.

 

Na ongeveer 7 dagen worden de hechtingen en de hechtpleisters verwijderd. 3 Maanden na de ingreep zien wij je terug voor de nacontrole.

Een ooglidcorrectie is erg effectief om klachten te verhelpen en je een frisse, jeugdige blik te geven. Het resultaat is vrij snel zichtbaar.

 

Vaak na het verwijderen van de hechtingen na 6-7 dagen zijn mensen al heel blij met hun nieuwe spiegelbeeld. Er is echter nog steeds sprake van zwelling en vocht rondom de ogen.

 

Het beste resultaat is te zien drie maanden na de operatie. Daarom ben je dan welkom voor een nacontrole. Er worden nafoto’s gemaakt en deze worden met vergeleken met de foto’s voor de operatie.

 

Bij een ooglidcorrectie wordt de wond gehecht met een onderhuidse doorlopende hechting zonder knopen. De hechtingen worden na 6 of 7 dagen verwijderd. Dit gaat heel gemakkelijk doordat er geen knopen zijn gemaakt. De hechting kan er in een beweging uitgetrokken worden. Bij een onderooglidcorrectie kunnen soms wat steunhechtingen geplaatst worden die geknipt moeten worden.

 

De eerste weken na de behandeling zal de behandelde huid kwetsbaar en gevoelig zijn. Het is niet mogelijk (en toegestaan) om direct na de behandeling deel te nemen aan het verkeer, dus je dient vervoer naar huis te regelen. Ook al voel je je goed, verzekeringstechnisch is het niet handig.

 

De volgende klachten zijn normaal na een ooglidcorrectie en geen reden tot zorg:

 

 • Roodheid, zwellingen en bloeduitstortingen
 • Lichte napijn
 • Wazig zien (de eerste dagen)
 • Rood/ roze wondvocht
 • Hobbelig litteken

 

Deze klachten verdwijnen vanzelf. Bij twijfel kun je altijd contact opnemen met Ivy clinics. U krijgt direct na de ingreep ons spoednummer mee, waarop wij 24/7 bereikbaar zijn.

 

Onze specialisten hebben talloze ooglidcorrecties uitgevoerd en kunnen je in iedere situatie het beste advies geven. In bijna alle gevallen is een geruststellend gesprek al voldoende. Schroom dus niet om te bellen wanneer je je zorgen maakt.

 

Hoewel het erg zeldzaam is, kunnen er soms complicaties optreden na een ooglidcorrectie. De volgende klachten kunnen ontstaan na de correctie:

 

 • Nabloedingen
 • Littekenvorming
 • Ontsteking of zwelling van het ooglid
 • Ongevoeligheid (doof gevoel) van de ooglidrand
 • Asymmetrie
 • Cysten (verdwijnen meestal binnen 3 maanden vanzelf)
 • Uitdroging doordat het oog niet goed meer sluit

 

Ontstaat één van deze klachten, neem dan contact op met Ivy clinics. We helpen je graag zo snel mogelijk om de complicaties te behandelen. Via een spoednummer zijn we 24 uur per dag, zeven dag per week bereikbaar. Twijfel niet wanneer je je zorgen maakt.

Net als bij andere ingrepen kunnen er complicaties voordoen. Een nabloeding of infectie kan ontstaan. Dit komt echter zelden voor.

 

Wanneer er zich problemen voordoen zijn wij 24/7 te bereiken op ons spoednummer.

 

Mogelijke complicaties:

 

 • Nabloedingen
 • Littekenvorming
 • Ontsteking of zwelling van het ooglid
 • Ongevoeligheid van de lidrand
 • A-symmetrie
 • Cysten
 • Uitdroging doordat het oog niet goed meer sluit
Heb je een vraag?
Bel direct: (088) 800 76 54
Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00 Zaterdag en avonden: op afspraak MAAK EEN AFSPRAAK VRIJBLIJVEND ADVIESGESPREK

Ooglidcorrectie

Ivy’s specialist

Dr. Natale Adamo

Drs. Natale Adamo

 

Natale is zeer bedreven in het uitvoeren van injectables, ooglidcorrecties (zowel boven als onder) en chirurgische behandelingen zoals oorlelcorrecties en oorlelverkleiningen, mini-facelifts en meer. “Ik heb inmiddels ruim 7500 ooglidcorrecties uitgevoerd.”

 

Met een uitstekend oog voor detail zorgt Natale tijdens de behandeling voor een natuurlijk resultaat. Zie ook de vele positieve beoordelingen van voorgaande klanten en de resultaten hieronder.

 

Publicaties:

NVCG Magazine December 2019

nvcg-keurmerk

Drs. Max Schram

 

Dokter Max Schram is aan de UvA afgestudeerd in 2018. Hij heeft enige tijd in de reizigersgeneeskunde gewerkt en op de interne geneeskunde.

 

Zijn passie ligt echter in de cosmetische geneeskunde. Max houdt van reizen en zijn laatste coschap van zijn studie geneeskunde heeft hij in een klein regionaal ziekenhuis in Tanzania gedaan.

 

Max werkt voornamelijk in Amstelveen en straks in Amsterdam en is gespecialiseerd in injectables en ooglidcorrecties.

Chantalle Burgers

Drs. Chantalle Burgers

 

Chantalle volgde haar studie geneeskunde aan de Universiteit van Utrecht en behaalde in 2011 haar arts examen.

 

Daarna is zij gaan werken als cosmetisch arts bij onze zusterorganisatie Huisartskliniek waar zij ook haar opleiding tot cosmetisch arts behaalde.

 

Chantalle voert al ruim 7 jaar ooglidcorrecties en injectables behandelingen uit. Naast haar werk als cosmetisch arts is zij ook huisarts en heeft zij een speciale interesse in preventieve geneeskunde.

 

Lees meer over Chantalle

marianne-stenstra

Drs. Marianne Stenstra

 

Marianne studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en behaalde haar Artsexamen in 2014. Hierna heeft ze onderzoek gedaan in Washington D.C. in de V.S. en werkervaring opgedaan binnen de chirurgie.

Sinds een aantal jaar werkt zij als cosmetisch arts, waarin zij haar passie heeft gevonden. Een natuurlijk resultaat staat voor haar centraal. "Het mooiste vind ik om iemand heel blij te maken met een subtiele aanpassing, waardoor iemand weer kan uitstralen hoe hij of zij zich van binnen voelt.

Drs. Janneke Gilden

 

Janneke is cosmetisch arts KNMG en is gespecialiseerd in injectables en chirurgie. Ze studeerde Geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en haalde in 2014 haar Artsexamen. Daarna heeft Janneke vijf jaar gewerkt als arts-onderzoeker psychiatrie en als cosmetisch arts.

 

Janneke heeft veel aandacht voor cliënten en kan zo goed achterhalen wat de wensen en verwachtingen zijn. Ze kijkt graag samen met jou wat de beste oplossing is voor jouw specifieke situatie en zorgt altijd voor een natuurlijk resultaat.

 

Lees meer over Janneke

Ooglidcorrectie voor en na foto’s

Resultaten

Het resultaat van een ooglidcorrectie is dat je gehele blik jonger oogt.

 

Bekijk hieronder de resultaten van enkele van onze tevreden cliënten.

bovenooglidcorrectie vrouw foto voor
Bovenooglidcorrectie vrouw voorfoto voorkant.
bovenooglidcorrectie resultaat vrouw foto na
Bovenooglidcorrectie vrouw resultaat voorkant.
bovenooglidcorrectie vrouw foto voor zijkant
Bovenooglidcorrectie vrouw voorfoto zijkant.
bovenooglidcorrectie resultaat vrouw foto na
Bovenooglidcorrectie vrouw resutaat zijkant.
bovenooglidcorrectie man foto voor
Bovenooglidcorrectie man voorfoto voorkant.
bovenooglidcorrectie resultaat man foto na
Bovenooglidcorrectie man resultaat voorkant.
bovenooglidcorrectie man foto voor
Bovenooglidcorrectie man voorfoto close up.
bovenooglidcorrectie resultaat man foto na
Bovenooglidcorrectie man resultaat close up.
Onderooglidcorrectie vrouw voorfoto voorkant.
Onderooglidcorrectie vrouw voorfoto voorkant.
Onderooglidcorrectie vrouw resultaat voorkant.
Onderooglidcorrectie vrouw resultaat voorkant.
Onderooglidcorrectie vrouw voorfoto voorkant.
Onderooglidcorrectie vrouw voorfoto voorkant.
Onderooglidcorrectie vrouw resultaat voorkant.
Onderooglidcorrectie vrouw resultaat voorkant.

Wat kost een ooglidcorrectie

Prijzen

De prijzen voor ooglidcorrecties bij Ivy zijn altijd inclusief intakegesprek en controle.

Ooglidcorrectie informatie

Veelgestelde vragen

Ooglidcorrectie klinieken

Locaties

Ivy clinics Amstelveen

Handelsweg 59
1181 ZA | Amstelveen
Maandag - vrijdag: 09.00 - 19.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Westervoort

Kerkstraat 1
6931 DR | Westervoort
Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics 's-Hertogenbosch

Vughterstraat 171
5211 GB | 's-Hertogenbosch
Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Amsterdam

Westeinde 4
1017 ZN | Amsterdam