Ooglidcorrectie
Ooglidcorrectie

Ooglidcorrectie

 

Een jaar of tien geleden hoorde je niemand over een ooglidcorrectie. Dat is nu wel anders. Deze ingreep ligt veel minder in de taboesfeer omdat uiteindelijk iedereen vroeg of laat last krijgt van hangende oogleden. De ene persoon vindt het ontsierend, de andere persoon ondervindt daadwerkelijk klachten.

 

Bij Ivy Clinics kun je terecht voor zowel een bovenooglidcorrectie als een onderooglidcorrectie. Onze artsen zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van ooglidcorrecties. Ivy clinics wordt door cliënten gemiddeld beoordeeld met een 9,4 en 98% beveelt ons aan. Bij de artsen van Ivy clinics ben je dan ook in veilige handen. De ooglidcorrecties worden uitgevoerd op alle locaties van Ivy clinics, Amsterdam, Amstelveen, Den Bosch en Westervoort (nabij Arnhem).

 

Ivy clinics staat voor een eerlijk advies, ook als dat betekent dat er geen behandeling plaats hoeft te vinden. Laagdrempeligheid, kwaliteit en natuurlijke resultaten zijn onze belangrijkste kernwaarden.

 

Heb jij interesse in een vrijblijvend gesprek? We ontvangen je graag op een van onze locaties. Ivy clinics is bereikbaar per telefoon, app en mail of boek direct een afspraak in onze online agenda.

Of bel direct: (088) 800 76 54
Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en avonden: op afspraak

Of bel direct: (088) 800 76 54

Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00

Zaterdag en avonden: op afspraak

Of bel direct: (088) 800 76 54

Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00

Zaterdag en avonden: op afspraak

Meer dan 1500 ooglidcorrecties per jaar
Behandeling door zeer ervaren artsen
Klinieken in vier steden

Ooglidcorrectie

De ingreep

Tijdens een volledig vrijblijvend intakegesprek vertellen wij jou alles over de ingreep, wat je kunt verwachten, of het pijn doet, hoe je om moet gaan met de nazorg, wat je van ons mee krijgt naar huis na de ingreep én je oogleden worden nauwkeurig beoordeeld. Zo kunnen we jou tijdens het gesprek al even laten zien hoe het er ongeveer uit komt te zien na de ingreep.

 

Uiteraard is er genoeg tijd om alle vragen rustig te beantwoorden. Ben je heel bang? Geef dat dan gerust aan, dan staan we daar wat langer bij stil, en proberen wij de angst weg te nemen. Het is ook fijn om te weten zodat we er tijdens de ingreep rekening mee kunnen houden.

Kijk voor een uitgebreidere beschrijving van de behandeling op de specifieke pagina’s voor een bovenooglidcorrectie en onderooglidcorrectie.

 

Bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie vindt plaats onder lokale verdoving. Voorafgaand aan de ingreep worden foto’s gemaakt voor in het medisch dossier. Daarna tekent de arts het overtollige huidweefsel af en controleert of dit klopt.

 

Hierna volgt de verdoving. Deze wordt in de huid boven de ogen geplaatst (geprikt). Wanneer de verdoving goed is ingewerkt start de arts met het wegsnijden van het afgetekende weefsel. Hierna volgt het elektrisch wegbranden (op basis van coagulatie) van overtollig huidweefsel.

 

Als het tijdens de ingreep nodig blijkt wordt er ook overtollig vet weggehaald. Na de bovenooglidcorrectie wordt de huid gehecht met een onderhuids doorlopende hechting zonder knopen. Na het sluiten van de wond wordt de gelegenheid geboden om te koelen om de zwelling te verminderen.

 

Na de ingreep mag je niet zelf rijden, vanwege gezondheid- en verzekeringstechnische redenen.

 

Na 6 of 7 dagen worden de hechtingen verwijderd. 3 Maanden na de ingreep zien wij je terug voor de nacontrole.

 

Onderooglidcorrectie

Een chirurgische onderooglidcorrectie kan op twee manieren worden uitgevoerd. Bij alleen huidoverschot wordt er een subtiel sneetje in de wimperrand gemaakt waarna vet en huidoverschot worden verwijderd. Echter is een verslapte spier vaak de boosdoener van (vet)wallen. Wanneer dit aan de orde is moet de spier strakker gemaakt middels een canthopexie.

 

De ingreep in het kort:

 

 • Er worden foto’s gemaakt voor in het medisch dossier;
 • Het overtollig weefsel wordt afgetekend;
 • Het gebied wordt afgedekt met steriele doeken;
 • Er vindt een lokale verdoving plaats;
 • De overtollige huid wordt weggesneden;
 • De adertjes worden dichtgebrand om bloedingen te stoppen;
 • De spier wordt strakgetrokken en opnieuw vastgezet (canthopexie)
 • De wond wordt gehecht;
 • Direct na de ingreep krijg je de mogelijkheid om te koelen.

 

Na de ingreep mag je niet zelf rijden, vanwege gezondheid- en verzekeringstechnische redenen.

 

Na ongeveer 7 dagen worden de hechtingen en de hechtpleisters verwijderd. 3 Maanden na de ingreep zien wij je terug voor de nacontrole.

Een ooglidcorrectie is erg effectief om klachten te verhelpen en je een frisse, jeugdige blik te geven. Het resultaat is vrij snel zichtbaar.

 

Vaak na het verwijderen van de hechtingen na 6-7 dagen zijn mensen al heel blij met hun nieuwe spiegelbeeld. Er is echter nog steeds sprake van zwelling en vocht rondom de ogen.

 

Het beste resultaat is te zien drie maanden na de operatie. Daarom ben je dan welkom voor een nacontrole. Er worden nafoto’s gemaakt en deze worden met vergeleken met de foto’s voor de operatie.

 

Bij een ooglidcorrectie wordt de wond gehecht met een onderhuidse doorlopende hechting zonder knopen. De hechtingen worden na 6 of 7 dagen verwijderd. Dit gaat heel gemakkelijk doordat er geen knopen zijn gemaakt. De hechting kan er in een beweging uitgetrokken worden. Bij een onderooglidcorrectie kunnen soms wat steunhechtingen geplaatst worden die geknipt moeten worden.

 

De eerste weken na de behandeling zal de behandelde huid kwetsbaar en gevoelig zijn. Het is niet mogelijk (en toegestaan) om direct na de behandeling deel te nemen aan het verkeer, dus je dient vervoer naar huis te regelen. Ook al voel je je goed, verzekeringstechnisch is het niet handig.

 

De volgende klachten zijn normaal na een ooglidcorrectie en geen reden tot zorg:

 

 • Roodheid, zwellingen en bloeduitstortingen
 • Lichte napijn
 • Wazig zien (de eerste dagen)
 • Rood/ roze wondvocht
 • Hobbelig litteken

 

Deze klachten verdwijnen vanzelf. Bij twijfel kun je altijd contact opnemen met Ivy clinics. U krijgt direct na de ingreep ons spoednummer mee, waarop wij 24/7 bereikbaar zijn.

 

Onze specialisten hebben talloze ooglidcorrecties uitgevoerd en kunnen je in iedere situatie het beste advies geven. In bijna alle gevallen is een geruststellend gesprek al voldoende. Schroom dus niet om te bellen wanneer je je zorgen maakt.

 

Hoewel het erg zeldzaam is, kunnen er soms complicaties optreden na een ooglidcorrectie. De volgende klachten kunnen ontstaan na de correctie:

 

 • Nabloedingen
 • Littekenvorming
 • Ontsteking of zwelling van het ooglid
 • Ongevoeligheid (doof gevoel) van de ooglidrand
 • Asymmetrie
 • Cysten (verdwijnen meestal binnen 3 maanden vanzelf)
 • Uitdroging doordat het oog niet goed meer sluit

 

Ontstaat één van deze klachten, neem dan contact op met Ivy clinics. We helpen je graag zo snel mogelijk om de complicaties te behandelen. Via een spoednummer zijn we 24 uur per dag, zeven dag per week bereikbaar. Twijfel niet wanneer je je zorgen maakt.

Net als bij andere ingrepen kunnen er complicaties voordoen. Een nabloeding of infectie kan ontstaan. Dit komt echter zelden voor.

 

Wanneer er zich problemen voordoen zijn wij 24/7 te bereiken op ons spoednummer. Deze krijgt u mee na de ingreep, het is tevens ons normale nummer, kies optie 1 voor spoed.

 

Mogelijke complicaties:

 

 • Nabloedingen
 • Littekenvorming
 • Ontsteking of zwelling van het ooglid
 • Ongevoeligheid van de lidrand
 • A-symmetrie
 • Cysten
 • Uitdroging doordat het oog niet goed meer sluit

Heel soms schiet de wond open NA het verwijderen van de hechtingen wanneer men ‘s nachts bijvoorbeeld in hun slaap aan de wond komt. Raak dan ook vooral niet in paniek, dit kunnen we heel makkelijk weer oplossen. Bel gerust de spoedlijn.

Heb je een vraag?
Bel direct: (088) 800 76 54
Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00 Zaterdag en avonden: op afspraak Vrijblijvend consult Afspraak maken

Ooglidcorrectie

Ivy’s specialisten

team_image
Medisch directeur en cosmetisch arts KNMG

Natale Adamo

BIG 29044279701

team_image
Cosmetisch arts KNMG

Marianne Stenstra

BIG 19918807701

team_image
Medisch directeur en cosmetisch arts KNMG

Natale Adamo

BIG 29044279701

team_image
Cosmetisch arts KNMG

Marianne Stenstra

BIG 19918807701

Ooglidcorrectie voor en na foto’s

Resultaten

Bekijk hieronder de resultaten van enkele van onze tevreden cliënten.

Wat kost een ooglidcorrectie

Prijzen

De prijzen voor ooglidcorrecties bij Ivy zijn altijd inclusief intakegesprek, verzorgingspakket na de ingreep en nacontrole na die maanden.

Ooglidcorrectie informatie

Veelgestelde vragen

Ooglidcorrectie klinieken

Locaties

Ivy clinics Amstelveen

Ivy clinics Amstelveen

Handelsweg 59
1181 ZA | Amstelveen

Maandag - vrijdag: 09.00 - 19.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Westervoort

Ivy clinics Westervoort

Kerkstraat 1
6931 DR | Westervoort

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Den Bosch

Ivy clinics 's-Hertogenbosch

Vughterstraat 171
5211 GB | 's-Hertogenbosch

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Amsterdam

Ivy clinics Amsterdam

Westeinde 4
1017 ZN | Amsterdam

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7