Bovenooglidcorrectie
Bovenooglidcorrectie

Bovenooglidcorrectie

 

Wanneer je ouder wordt kunnen de bovenste oogleden als gevolg van huidveroudering gaan hangen. De huid verliest zijn elasticiteit en de hefspier mogelijk wat kracht.

 

Een bovenooglidcorrectie biedt uitkomst wanneer je last krijgt van hangende oogleden. Klachten kunnen zijn: verminderd zicht, zwaar en vermoeid gevoel terwijl je uitgerust bent, hoofdpijn en een sombere uitstraling. Ook kan het zijn dat je er meer vermoeid uit ziet. Ook dat is een reden om een ooglidcorrectie uit te voeren. Niet iedereen ervaart klachten of is zich bewust van klachten die zware oogleden kunnen veroorzaken.

 

Wanneer je bekend bent met deze klachten kan een bovenooglidcorrectie uitkomst bieden. Een bovenooglidcorrectie kenmerkt zich als een kleine ingreep met veel impact.

 

Bij Ivy clinics kun je terecht bij één van onze ervaren artsen voor zowel een bovenooglidcorrectie als een onderooglidcorrectie. Met een ruim 12 jaar ervaring en meer dan 12.000 ooglidcorrecties uitgevoerd te hebben kunnen wij met recht zeggen dat wij specialist zijn in het uitvoeren van zowel boven- als onder ooglidcorrecties.

 

Ivy clinics wordt met ruim 1500 onafhankelijke reviews beoordeeld met een 9,4. Bij de artsen van Ivy clinics ben jij dus in veilige handen. De ooglidcorrecties worden uitgevoerd op alle locaties van Ivy clinics, Amsterdam, Amstelveen, Den Bosch en Westervoort (nabij Arnhem).

 

Ivy clinics staat voor een eerlijk advies, ook als dat betekent dat er geen behandeling plaats hoeft te vinden. Laagdrempeligheid, kwaliteit en natuurlijke resultaten zijn onze belangrijkste kernwaarden.

 

Heb jij interesse in een vrijblijvend gesprek met een lekkere kop koffie of thee? Ivy clinics is bereikbaar per telefoon, app en mail of boek direct een afspraak in onze online agenda.

Of bel direct: (088) 800 76 54
Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en avonden: op afspraak

Of bel direct: (088) 800 76 54

Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00

Zaterdag en avonden: op afspraak

Of bel direct: (088) 800 76 54

Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00

Zaterdag en avonden: op afspraak

Meer dan 1500 ooglidcorrecties per jaar
Behandeling door zeer ervaren artsen
Klinieken in vier steden

Bovenooglidcorrectie

De ingreep

Tijdens een volledig vrijblijvend intakegesprek vertellen wij jou alles over de ingreep, wat je kunt verwachten, of het pijn doet, hoe je om moet gaan met de nazorg, wat je van ons mee krijgt na de ingreep én worden de bovenoogleden nauwkeurig beoordeeld. Op basis van de analyse ontvang je een persoonlijk advies op maat. Ook kunnen wij al even laten zien wat je ongeveer kunt verwachten van de bovenooglidcorrectie.

 

Uiteraard is er genoeg tijd om alle vragen rustig te beantwoorden. Ben je heel bang? Geeft het gerust aan. Dan staan we daar wat langer bij stil en wellicht kunnen wij wat van deze angst weg nemen. Het is ook fijn om te weten zodat we er tijdens de ingreep rekening mee kunnen houden.

 

Je kunt vervolgens bepalen of je de behandeling wilt laten uitvoeren voor je klachten.

Een bovenooglidcorrectie wordt uitgevoerd onder lokale verdoving door een ervaren cosmetisch arts van Ivy clinics.

 

De arts zal nauwkeurig aftekenen waar het overtollig huidweefsel zich bevindt dat verwijderd kan worden. Dit wordt gecontroleerd alvorens er gestart wordt met de behandeling. Het is namelijk belangrijk om niet teveel huid weg te halen want dan kunnen de ogen niet meer goed sluiten. Maar we halen ook zeker niet te weinig weg zodat je er wel minimaal 10 jaar plezier van hebt. En vaak nog langer.

 

Het overtollige huidweefsel dat is afgetekend wordt eerst secuur weggesneden. Hierna wordt het overtollig huidweefsel elektrisch weggebrand. Vaatjes die nog bloeden worden door middel van coagulatie dicht gebrand. Dit help enorm in het voorkomen van blauwheid. Van beide handelingen voel je vanzelfsprekend niks door de verdoving.

 

Na het verwijderen van de huid wordt de wond in de huid gehecht. Dit betekent dat je de hechtingen bijna niet ziet zitten. De uiteinden van de hechtingen worden met een stripje vast geplakt op de huid. Het is belangrijk om direct even goed te koelen om zwelling zoveel mogelijk tegen te gaan. Daarvoor hebben we speciale Ivy koelbrillen welke je mee naar huis krijgt.

 

De eerste twee dagen kunt u het beste even vrijplannen om veel te kunnen koelen. Ook krijg je gaasjes mee omdat er de eerste 12-48 uur wat wondvocht kan lekken. Dit kun je gewoon schoondeppen. Om teveel korstvorming te voorkomen adviseren wij om twee keer per dag de ogen schoon te deppen met een gaasje met daarop wat afgekookt water. Na twee dagen kun je weer een beetje in actie komen. Kijk de eerste dagen nog wel uit met zware en drukverhogende activiteiten.

 

Na 6-7 dagen worden de hechtingen verwijderd. Dit is zo gebeurd. Wij adviseren altijd een littekencrème en hebben hierin verschillende mogelijkheden in de kliniek.

 

Alhydran zonder SPF (15 ml) van €19,95 en met SPF (30 ml) voor €39,95. Onze assistentes hebben nog meer crèmes in huis die perfect zijn om littekens mee te behandelen. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Een bovenooglidcorrectie is een relatief eenvoudige chirurgische ingreep en wordt uitgevoerd door een zeer ervaren cosmetisch arts.

 

Wees erop voorbereid dat je de eerste week niet representatief bent. De wond en het litteken hebben rust nodig om goed te helen en recht te trekken. De eerste week/weken na de ingreep is het raadzaam veel rust te nemen. Dit om zwellingen en complicaties te voorkomen.

 

Wat hoort bij een normaal herstel:

 

 • Roodheid, zwellingen en bloeduitstortingen
 • Lichte napijn
 • Wazig zien (de eerste dagen)
 • Wondvocht
 • Hobbelig litteken

Net als bij andere ingrepen kunnen er complicaties voordoen. Een nabloeding of infectie kan ontstaan. Dit komt echter zelden voor.

 

Wanneer er zich problemen voordoen zijn wij 24/7 te bereiken op ons spoednummer. Schroom vooral niet om ons te bellen, al is het maar alleen om je gerust te stellen mochten er eventuele zorgen zijn.

 

Mogelijke complicaties:

 

 • Nabloedingen
 • Littekenvorming
 • Ontsteking of zwelling van het ooglid
 • Ongevoeligheid van de lidrand
 • A-symmetrie
 • Cysten
 • Uitdroging doordat het oog niet goed meer sluit
Heb je een vraag?
Bel direct: (088) 800 76 54
Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00 Zaterdag en avonden: op afspraak Vrijblijvend consult Afspraak maken

Bovenooglidcorrectie

Ivy’s specialisten

team_image
Medisch directeur en cosmetisch arts KNMG

Natale Adamo

BIG 29044279701

team_image
Cosmetisch arts KNMG

Marianne Stenstra

BIG 19918807701

team_image
Medisch directeur en cosmetisch arts KNMG

Natale Adamo

BIG 29044279701

team_image
Cosmetisch arts KNMG

Marianne Stenstra

BIG 19918807701

Bovenooglidcorrectie voor en na foto’s

Resultaten

Het resultaat is meestal langdurig en jaren zichtbaar.

 

Echter kan de huid rondom verder verslappen waardoor enkele jaren (10-15 jaar) later een nieuwe correctie nodig kan zijn om het ultieme resultaat te behouden.

Wat kost een bovenooglidcorrectie

Prijzen

De prijzen voor bovenooglidcorrecties bij Ivy zijn altijd inclusief intakegesprek en controle.

cosmetic-finance
cosmetic-finance

Geregeld krijgen wij de vraag of een behandeling in termijnen betaald kan worden. Voor ons als kliniek is dit administratief erg lastig. Daarom werken wij samen met een partner: Cosmetic Finance. U kunt hier meer over lezen op cosmeticfinance.nl. Behandelingen vanaf €1000,- komen in aanmerking om gefinancierd te worden. Voor meer informatie, neem gerust contact op met Cosmetic Finance of dien een online aanvraag in.

Bovenooglidcorrectie informatie

Veelgestelde vragen

Bovenooglidcorrectie klinieken

Locaties

Ivy clinics Amstelveen

Ivy clinics Amstelveen

Handelsweg 59
1181 ZA | Amstelveen

Maandag - vrijdag: 09.00 - 19.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Westervoort

Ivy clinics Westervoort

Kerkstraat 1
6931 DR | Westervoort

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Den Bosch

Ivy clinics 's-Hertogenbosch

Vughterstraat 171
5211 GB | 's-Hertogenbosch

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Amsterdam

Ivy clinics Amsterdam

Westeinde 4
1017 ZN | Amsterdam

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7