Oorlelcorrectie
Oorlelcorrectie

Oorlelcorrectie

 

Een oorlel is een kwetsbaar stukje huid die door huidveroudering of een ongelukje met een (te zware) oorbel kan uitrekken of zelfs scheuren.

 

Een gespleten of een te lange oorlel kan cosmetische ontsierend zijn maar met een kleine ingreep gemakkelijk te verhelpen. Met een chirurgische oorlelcorrectie worden de oorlellen gecorrigeerd door overtollig en beschadigd weefsel te verwijderen. De oorlel wordt vervolgens zodanig gehecht dat minimale littekens zichtbaar zijn.

 

Oorlelcorrectie met fillers

Oorlellen worden dunner en slapper naarmate je ouder wordt. Dit geldt ook voor het oorbel gaatje. Als je dit ontsierend vindt, kan je kiezen voor een veilige behandeling met een hyaluronzuur filler. De hyaluronzuur zorgt voor de aanmaak van collageen en elastine. Het resultaat is een steviger en mooier uitziende oorlel.

 

Ivy clinics is specialist op het gebied van zowel chirurgische oorlelcorrecties als oorlelcorrecties met fillers.

Of bel direct: (088) 800 76 54

Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00

Of bel direct: (088) 800 76 54

Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00

Expert op het gebied van oorlelcorrecties
Behandeling door zeer ervaren artsen
Klinieken in vier steden

Oorlelcorrectie

De ingreep

Tijdens een volledig vrijblijvend intakegesprek wordt de oorlel nauwkeurig beoordeeld. Op basis hiervan ontvang je een persoonlijk en deskundig advies op maat.

 

Tevens worden vragen beantwoord die misschien zijn ontstaan rondom de oorlelcorrectie.

 

Je kunt vervolgens bepalen of je een afspraak voor een behandeling wilt inplannen.

Chirurgische oorlelcorrectie

Een oorlelcorrectie is een kleine ingreep en gebeurt onder lokale verdoving. Voor de ingreep worden foto’s gemaakt voor in het medisch dossier. De arts inspecteert het oor en bepaalt waar de incisie nodig is. Het oor wordt schoongemaakt met een desinfecterend middel. Daarna volgt de verdoving. De arts snijdt het afgetekende stukje huid open en hecht daarna de wondrandjes naar elkaar toe met een speciale hechttechniek.

 

Na 8 tot 10 dagen worden de hechtingen verwijderd. 3 Maanden na de ingreep zien wij je terug voor de nacontrole.

 

Oorlelcorrectie met fillers

De hyaluronzuur wordt direct in de oorlel geïnjecteerd. Na de behandeling kun je direct weer naar huis.

Chirurgische oorlelcorrectie

De chirurgische oorlelcorrectie is een relatief eenvoudige chirurgische ingreep en wordt uitgevoerd door een zeer ervaren cosmetisch arts.

 

Om een goede genezing te bevorderen is het raadzaam om het de eerste dagen rustig aan te doen. De wond droog te houden en indien gewenst mag je paracetamol innemen. Smeer de eerste 6 weken de oren in met minimaal een SPF 50 zonbescherming. Dit nadat de hechtingen zijn verwijderd.

 

Na zes maanden kun je (opnieuw) gaatjes in je oren laten schieten.

Chirugische oorlelcorrectie

Bij een chirurgische oorlelcorrectie bestaat er een kleine kans op complicaties.

 

Bij een normaal herstel hoort:

 

  • Roodheid, zwelling en/of kleine bloeduitstortingen
  • Lichte napijn
  • Wondvocht

Bij problemen zijn wij 24/7 bereikbaar op ons spoednummer.

 

Oorlelcorrectie met fillers

Hoewel een oorlelcorrectie met fillers een relatief simpele ingreep is bestaat de kans op complicaties.

 

Bij een normaal herstel hoort:

 

  • Blauwe plekken of zwelling
  • Gevoelige huid
Heb je een vraag?
Bel direct: (088) 800 76 54
Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00 Zaterdag en avonden: op afspraak Vrijblijvend consult Afspraak maken

Oorlelcorrectie

Ivy’s specialisten

Dr. Natale Adamo

Drs. Natale Adamo

Natale is al werkzaam als cosmetisch arts sinds 2009 en zeer bedreven in het uitvoeren van injectables. Hij heeft zich gespecialiseerd in cosmetische chirurgie zoals ooglidcorrecties (zowel boven als onder) liposucties (lichaam en gelaat), lipofilling en chirurgische ingrepen zoals oorlelcorrecties en oorlelverkleiningen.

 

“Cosmetische geneeskunde is echt mijn grootste passie. Ik vind het heel erg fijn om mensen te kunnen helpen bij het aanpakken van eventuele onzekerheden en zo samen de puntjes op de i te zetten. Door mijn jarenlange ervaring in het uitvoeren van injectables en cosmetische chirurgie ben ik zeer bekwaam en sta ik niet snel ergens van te kijken. Door deze rust kan ik mij ook vooral richten op het persoonlijk contact met mijn cliënten, zeker tijdens langere operaties. Dat maakt dit vak zo leuk.”

 

Naast zijn werk bij Ivy clinics is Natale ook actief betrokken bij de domeingroep chirurgie binnen de NVCG en heeft hij ook een rol bij de SOCG (opleiding cosmetische geneeskunde). Daarnaast is hij opleider voor de nieuwe generatie Cosmetisch Artsen KNMG.

 

Hij is co-auteur van verschillende richtlijnen binnen de cosmetische chirurgie en was ook betrokken bij de totstandkoming van het ‘Kwaliteitskader Cosmetische Geneeskunde’.

 

Publicaties:

NVCG Magazine December 2019

nvcg-keurmerk
Marianne Stenstra

Drs. Marianne Stenstra

 

Marianne gaat medio juli met zwangerschapsverlof, Nastja Hendriks zal haar in die tijd vervangen.

 

Marianne studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en behaalde haar Artsexamen in 2014. Hierna heeft ze onderzoek gedaan in Washington D.C. (VS) en werkervaring opgedaan binnen de chirurgie.

 

Sinds een aantal jaar werkt zij als cosmetisch arts, waarin zij haar passie heeft gevonden. Een natuurlijk resultaat staat voor haar centraal.

 

“Het mooiste vind ik om iemand heel blij te maken met een subtiele aanpassing, waardoor iemand weer kan uitstralen hoe hij of zij zich van binnen voelt.”

 

Marianne is sinds 2020 werkzaam bij Ivy clinics en gespecialiseerd in injectables (botuline, hyaluronzuurfillers, collageenstimulerende fillers) en daarnaast voert zij veel bovenooglidcorrecties en onderooglidcorrecties uit. Daarnaast is Marianne locatiemanager van Ivy clinics Den Bosch en werkt zij zodoende nauw samen met de huidtherapeuten en doktersassistenten.

Drs. Max Schram

 

Max is momenteel op sabbatical leave

 

Dokter Max Schram is aan de UvA afgestudeerd in 2018. Hij heeft enige tijd in de reizigersgeneeskunde gewerkt en op de interne geneeskunde. Zijn passie ligt echter in de cosmetische geneeskunde. Max houdt van reizen en zijn laatste coschap van zijn studie geneeskunde heeft hij in een klein regionaal ziekenhuis in Tanzania gedaan.

 

“Persoonlijk contact met de cliënten staat voor mij voorop. Ik luister aandachtig naar de wensen en behoeften van mijn cliënten en op basis daarvan maak ik mijn behandelplan. Met wat humor en het uitstralen van veel rust zorg ik er altijd voor dat cliënten met een goed gevoel de deur uit gaan”.

 

Max is sinds 2020 werkzaam bij Ivy clinics en gespecialiseerd in injectables (botuline, hyaluronzuurfillers, collageenstimulerende fillers) en daarnaast voert hij veel bovenooglidcorrecties uit. Ook werkt Max graag met de Ulthera en PlexR vaak in combinatie met injectables om tot de beste resultaten te komen.

Oorlelcorrectie voor en na foto’s

Resultaten

Het resultaat van een chirurgische oorlelcorrectie is van lange duur.

 

Huidveroudering is echter een doorlopend proces. Dit kan inhouden dat de behandeling na verloop van tijd herhaald dient te worden.

 

Het resultaat van een oorlelcorrectie met een hyaluronzuur filler houdt ongeveer twee jaar aan.

Wat kost een oorlelcorrectie

Prijzen

De prijzen voor oorlelcorrecties bij Ivy zijn altijd inclusief intakegesprek en controle.

cosmetic-finance
cosmetic-finance

Geregeld krijgen wij de vraag of een behandeling in termijnen betaald kan worden. Voor ons als kliniek is dit administratief erg lastig. Daarom werken wij samen met een partner: Cosmetic Finance. U kunt hier meer over lezen op cosmeticfinance.nl. Behandelingen vanaf €1000,- komen in aanmerking om gefinancierd te worden. Voor meer informatie, neem gerust contact op met Cosmetic Finance of dien een online aanvraag in.

Oorlelcorrectie informatie

Veelgestelde vragen

Oorlelcorrectie klinieken

Locaties

Ivy clinics Amstelveen

Ivy clinics Amstelveen

Handelsweg 59
1181 ZA | Amstelveen
Maandag - vrijdag: 09.00 - 19.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Westervoort

Ivy clinics Westervoort

Kerkstraat 1
6931 DR | Westervoort
Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Den Bosch

Ivy clinics 's-Hertogenbosch

Vughterstraat 171
5211 GB | 's-Hertogenbosch
Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Amsterdam

Ivy clinics Amsterdam

Westeinde 4
1017 ZN | Amsterdam
Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7