Grove poriën
Grove poriën

Grove poriën

 

Wat zijn het?


Grove poriën zijn poriën die groter zijn dan normaal en daardoor beter zichtbaar. De poriën in de huid zijn de openingen van de kliertjes in onze huid. Dit zijn poriën die talg afscheiden (talgklieren) en die vocht afscheiden (zweetklieren). Iedereen heeft poriën en bij de meeste mensen zien we ze amper. In sommige gevallen zijn ze dus groter, deze grove poriën zien we vooral op de neus, voorhoofd en wangen en soms op de kin. Hoewel grove poriën in principe geen kwaad kunnen, kun je je er wel aan storen.

Grove porien

De oorzaken


Grove poriën zien we vaak bij mensen die een vette huid hebben. Ook als je een gecombineerde huid heeft, heb je waarschijnlijk grove poriën op je neus, voorhoofd, wangen en kin. Wat zijn de oorzaken van grove poriën:

  • Verstopte poriën
  • Veel talgafscheiding
  • Make-upgebruik
  • Acne
  • Genetische invloeden
  • Huidveroudering

Door huidveroudering neemt de hoeveelheid collageen af en de poriewanden worden slapper. Door vervuiling rekken de poriën vervolgens steeds verder op.

Grove poriën verminderen


Het is gelukkig goed mogelijk om grove poriën te verminderen. Voor een goede aanpak is het nuttig eerst te bekijken waarom je grove poriën hebt. Had je deze altijd al, of heb je ze gekregen doordat je ouder bent geworden? Of heb je last van een huidaandoening zoals acne, die vervelende littekens en grove poriën kan veroorzaken?

 

Bij de behandeling van grove poriën richten wij ons op algehele huidverbetering. Het doel is om weer een frisse en gezonde huid te krijgen. Zelf kun je thuis zorgen voor een goede reiniging van je huid, ook raden we je af om allerlei cosmetica te gebruiken die de huid verstoppen. Kies liever voor mineralen make-up van bijvoorbeeld Synergie Skin.

Behandelingen


Huidproducten van EmerginC of Synergie Skin: deze zogenoemde cosmeceuticals hebben een veel diepere werking dan reguliere producten van de drogist of parfumerie. Dankzij de werkzame stoffen, wordt o.a. de aanmaak van collageen gestimuleerd. De producten kun je thuis gebruiken. Eventueel is een chemische peeling goed als aanvulling op de behandeling.
Ook heeft Ivy clinics diverse laser behandelingen die goed werken op de vermindering van grove porien zoals de CO2 laser, de Magma laser of de eMatrix laser.

 

Gratis en vrijblijvend advies gesprek bij Ivy clinics

 

Heb je last van grove poriën en wil je hier graag iets aan doen? De artsen of huidtherapeuten van Ivy clinics geven je graag persoonlijk advies tijdens een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

lipoedeem liposuctie
Heb je een vraag?
Bel direct: (088) 800 76 54
Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00 Zaterdag en avonden: op afspraak Vrijblijvend consult Afspraak maken

Klinieken

Locaties

Ivy clinics Amstelveen

Ivy clinics Amstelveen

Handelsweg 59
1181 ZA | Amstelveen

Maandag - vrijdag: 09.00 - 19.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Westervoort

Ivy clinics Westervoort

Kerkstraat 1
6931 DR | Westervoort

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Den Bosch

Ivy clinics 's-Hertogenbosch

Vughterstraat 171
5211 GB | 's-Hertogenbosch

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Amsterdam

Ivy clinics Amsterdam

Westeinde 4
1017 ZN | Amsterdam

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7