Haartransplantatie

Haaruitval kent meerdere redenen en komt bij zowel vrouwen als mannen voor. In sommige gevallen biedt haartransplantatie uitkomst. De behandeling wordt uitgevoerd op de locatie van en in samenwerking met Dutch Clinic, de Nederlandse specialist op het gebied van haartransplantaties.

Ik wil graag meer informatie
Adviesgesprek aanvragen

Ivy clinics werkt volgens de FUE methode. Deze methode wordt onder lokale verdoving uitgevoerd, heeft een natuurlijk en groots resultaat en geeft nauwelijks littekens.

FUE staat voor Folliculaire Unit Extraction en is een innovatieve techniek waarbij de haren inclusief haarzakjes (de grafts) stuk voor stuk met een holle naald van de hoofdhuid (het donorgebied) verwijderd worden. Op de kale plekken worden deze haren inclusief grafts vervolgens teruggeplaatst. De haren die hiervoor gebruik worden zijn afkomstig van de haarkrans; de haren achterop en aan de zijkant van het hoofd. Deze haren hebben een genetisch kenmerk dat ze sterker maakt en waardoor ze niet uitvallen. Deze haren blijven dus groeien en realiseren een volle haarbos op de plek waar ze geïmplanteerd worden. Deze hele behandeling is dankzij de plaatselijke verdoving, volledig pijnloos.

Na de behandeling duurt het een aantal dagen voordat de haarzakjes zijn vastgegroeid aan de hoofdhuid. Na een week of twee vallen de haren uit, waarna 3 tot 4 maanden later nieuwe haren aangroeien. Het uiteindelijke resultaat is na een jaar zichtbaar en is bij een goede gezondheid en goede kwaliteit van het donorhaar in veel gevallen groots en bepalend voor een nieuwe uitstraling.

Een haartransplantatie luistert heel nauw en is volledig op de persoon en de mate van kaalheid afgestemd. Doorgaans duurt een behandeling zo’n 8 uur. Binnen deze tijd worden de grafts geoogst, voorbereid en geïmplanteerd. Dit moet uiterst secuur en per graft worden gedaan.

Een haartransplantatie is een poliklinische behandeling wat inhoudt dat het een medische ingreep is. Na de behandeling komen op de hoofdhuid kleine wondjes voor die een trekkend en onprettig gevoel kunnen geven. Dit is niets om je zorgen over te maken.

Het is belangrijk om de grafts goed te laten hechten.  Een aantal tips voor een optimaal herstel:

  • Voorkom transpiratie
  • Gebruik pijnstillers zodat het zeurende gevoel wegebt
  • Raak de eerste dagen de hoofdhuid niet aan
  • Gebruik de speciale shampoo die je meekrijgt na de ingreep
  • Neem de eerste 2 weken voldoende rust

Om een complicatie als een bloeding te voorkomen zijn de er de volgende tips:

  • Stop 2 weken voor de ingreep met het gebruik van aspirine, ibuprofen (of andere pijnstillers), antidepressiva, bètablokkers, bloedverdunners, multivitaminen (B, E) of kruidensupplementen als Gingko.
  • Gebruik de dag voor de ingreep geen alcohol.

Prijzen bij Ivy zijn altijd inclusief intakegesprek en controle.

1000 tot 1500 grafts
€1.899,00
actieprijs tot en met 30-09-2019
1501 tot 3000 grafts
€2.899,00
actieprijs tot en met 30-09-2019
3001 tot 4500 grafts
€4.250,00
actieprijs tot en met 30-09-2019
BEKIJK ANDERE BEHANDELINGEN
medische botxuline
liposuctie
spataderen verwijderen
huidverbetering handen