Easy phen very light peeling
Easy phen very light peeling

Easy phen very light peeling

 

Bij Ivy clinics werken we met verschillende peelings waaronder de Easy Phen Very Light peeling van Skintech. Deze p​eeling valt onder de categorie diepe peelings maar is van die catagorie wel de lichtste variant. De Easy Phen Very Light peeling is geschikt om milde tot vorderende huidveroudering te behandelen en zorgt voor een liftend effect en verminderd fijne lijntjes.

 

Wanneer de huid ouder wordt zie je dat niet alleen pigmentvlekken en andere onregelmatigheden meer zichtbaar worden, de huid zal ook slapper aanvoelen. Wanneer dit het geval is kun je overwegen om voor een diepere peeling te kiezen.

 

De Easy Phen Very Light gaat net weer een stapje verder de Easy TCA peeling van Skintech door de toevoeging van fenol. Hierdoor werkt de peeling dieper in de huid met als gevolg dat ook de fijne lijntjes en stevigheid van de huid aangepakt worden. Hierdoor is er slechts één behandeling nodig

De Easy Phen Very Light is dus een hybride peeling die bestaat uit 15% fenol en 8% TCA (trichloorazijnzuur). Dit stimuleert celvernieuwing, collageen en elastine aanmaak en verwijderd daarnaast ook dode huidcellen en oneffenheden. Hierdoor krijgt de huid een frisse glow. Je kan verwachten dat de huid egaler wordt, pigmentvlekken en grove poriën zullen verminderen en de huid voelt steviger aan.

 

Deze peeling is door de unieke samenstelling van stoffen heel veilig in te zetten door de huidtherapeute, echter wel alleen voor huidtype 1 t/m 3.

 

Met de Easy Phen Light peeling kun je de volgende problemen aanpakken.

 

  • Huidveroudering
  • Slapper wordende huid
  • Pigmentvlekken
  • Fijne lijntjes
  • Grove poriën
  • Zonschade
  • Verharde huid

Benieuwd wat de Easy Phen Very Light peeling voor jouw huid kan doen? Plan een vrijblijvend consult bij één van Ivy’s huidspecialisten.

Of bel direct: (088) 800 76 54
Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en avonden: op afspraak

Of bel direct: (088) 800 76 54

Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00

Zaterdag en avonden: op afspraak

Of bel direct: (088) 800 76 54

Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00

Zaterdag en avonden: op afspraak

Je huid in optimale conditie
Behandeling door zeer ervaren artsen
Klinieken in vier steden

Easy phen very light peeling

De ingreep

Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek bekijkt en beoordeelt onze huidtherapeute jouw huid en bekijkt welke behandelingen voor jou het meest geschikt zijn.

 

Aan de hand van deze huidanalyse worden alle mogelijkheden met je besproken. In samenspraak wordt besproken welke behandeling of welk behandelplan het beste past bij jouw situatie. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van je huidconditie.

 

Samen met de huidtherapeute worden alle stappen van de Easy Phen Very Light peeling besproken mocht daarvoor gekozen worden. Ook zal er uitleg worden geven over hoe de huid het beste verzorgt kan worden zowel voor als na de peeling.

Tijdens de behandeling zal de huid eerst worden gereinigd. Vervolgens wordt de huid ontvet en ontsmet met een oplossing van alcohol en aceton. Hierdoor heeft de peeling een betere werking. Het gezicht wordt verdeeld in vijf vlakken en daarna wordt de peeling vloeistof (15% fenol en 8% trichloorazijnzuur) in verschillende laagjes per vakje op de huid aangebracht. Fenol werkt pijnstillend waardoor de behandeling goed te ondergaan is. De peeling prikkelt, voelt warm aan, maar is niet pijnlijk. Hoe meer laagjes er worden aangebracht hoe dieper de peeling zal gaan.

 

Afhankelijk van de huidconditie en wat je wil behandelen is het belangrijk om te weten hoe diep de peeling moet gaan. Samen met de huidtherapeute wordt er bepaald of je gaat voor een lichte of sterke behandeling. Als de gewenste diepte is bereikt, brengt de huidtherapeute het Post Peel Mask aan wat gelijk de ontstekingsreactie remt en waardoor de warmte in de huid verminderd.

 

Door de inwerking van het fenol en trichloorazijnzuur ontstaat er een chemische reactie in de huid waardoor de oppervlakkige cellen worden afgestoten en de diepere cellen worden gestimuleerd. Je huid zal hierdoor gaan vervellen.

 

De Easy Phen Very Light is een peeling die in principe eenmalig wordt ingezet en niet in kuurverband zoals de Easy TCA peeling.

Na een Easy Phen Very Light peeling moet je rekening houden met hersteltijd. Hoe dieper de peeling hoe meer vervelling je kunt verwachten. Direct na de behandeling zal je huid wat rood en gezwollen zijn. De dag na de peeling kan er meer zwelling zijn ontstaan, dit is vaak rondom de ogen. Ook voelt de huid droog aan. De zwelling neemt op dag 2 vaak af. Wel voelt de huid dan nog strak en droog aan. Ook kan je dan donkere vlekken gaan zien door het pigment wat om hoog komt.

 

Meestal start de vervelling op dag 3, begint vaak rondom de mond en gaat dan verder. Het is heel belangrijk om niet aan de velletjes te trekken, hiermee kun je littekens veroorzaken. De huid is vaak binnen 2 tot 4 dagen volledig vervelt. Wel kan je iets langer wat velletjes houden in de haargrens, voorhoofd en rondom de neus. De huid kan daarna nog wat rood en kwetsbaar zijn.

 

Soms jeukt je huid en voelt het trekkerig aan, dit kan wat oncomfortabel zijn maar duurt meestal maar 5-7 dagen. Het is belangrijk is om tijdens de ‘down time’, dus de hersteltijd, alleen de producten van Skintech te gebruiken. Deze zijn namelijk precies afgestemd op de door de Easy Phen Very Light aangedane huid. De huidtherapeute neemt het stappenplan met je door hoe dit werkt.

 

De eerste 48 uur mag de huid niet nat worden. Daarnaast is het ook belangrijk om hoge temperaturen (sauna, hamam) de eerste 3-4 weken te vermijden. Nog belangrijker is het om de zon te vermijden (4-6 weken na de behandeling) en elke twee uur de huid te beschermen met een zonbescherming van Skintech. Contact tussen metalen voorwerpen zoals sieraden en de behandelende huid is 72 uur niet toegestaan.

Met de Easy Phen Very Light van SkinTech kan op een veilige en zeer gecontroleerde manier behandeld worden. Tijdens de behandeling wordt de huid voortdurend in de gaten gehouden en beoordeeld of er nog een laagje extra aangebracht kan worden. Deze peeling is alleen geschikt voor huidtypes 1,2 en 3.

 

Als je strikt de adviezen voor na de behandeling opvolgt is de kans op complicaties heel erg klein. In een uitzonderlijke gevallen kan er na de behandeling hyperpigmentatie ontstaan of kan de huid wat langer rood zien. In een zeer uitzonderlijke gevallen kan er een allergische reactie ontstaan op de peeling zelf.

 

Wanneer er toch problemen optreden zijn wij 24/7 te bereiken op ons spoednummer. Deze kun je bereiken via het algemene nummer van Ivy clinics

Heb je een vraag?
Bel direct: (088) 800 76 54
Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00 Zaterdag en avonden: op afspraak Vrijblijvend consult Afspraak maken

Easy phen very light peeling

Ivy’s specialisten

Sterre Dekker

Sterre Dekker

 

Sterre is een BIG geregistreerde huidtherapeute en al sinds 2019 werkzaam bij Ivy clinics. Daar heeft zich helemaal gespecialiseerd in cosmetische behandelingen.

 

“De huid is voor mij een fascinerend orgaan. Mijn enthousiasme voor huidtherapie is voortgekomen uit de veelzijdigheid van het beroep. Mijn passie ligt voornamelijk bij de ‘cosmetische’ behandelingen. Denk daarbij aan laser/IPL of peelings, waarbij we met vaak minder invasieve behandelingen toch effectieve resultaten kunnen behalen. Ik vind het leuk om samen te werken met onze cosmetisch artsen om voor de cliënt het beste resultaat te realiseren. Een gezonde huid begint voor mij bij een gezonde leefstijl, die goed aansluit bij de visie binnen Ivy. Iedereen verdient het om de beste versie van zichzelf te zijn, zowel voor innerlijke als uiterlijke schoonheid.”

 

Sterre heeft zich gespecialiseerd in verschillende laser en IPL-behandelingen, peelings en microneedling. Ook weet Sterre alles over injectable behandelingen en chirurgie. Vraag haar hier gerust naar tijdens een gesprek of behandeling.

Nikki Ewes

Nikki Ewes

 

Nikki is een BIG-geregistreerde huidtherapeute. Al sinds 2016 is Nikki werkzaam al huidtherapeute bij Ivy clinics. Nikki is op de hoogte van de nieuwste technieken op het gebied van huidverbetering en verjonging.

 

“Ik vind de persoonlijke benadering mooi bij Ivy clinics. Er wordt altijd gekeken wat haalbaar is voor de cliënt en daarop wordt de behandeling aangepast of gekozen. Ivy clinics streeft naar het best haalbare resultaat. De samenwerking tussen huidtherapeuten en cosmetisch artsen speelt een hierin een belangrijke rol. Een natuurlijke look staat hierbij centraal wat mij heel erg aanpreekt. Het verschilt per persoon wat de oplossing is voor een gezonde huid. Wat ik belangrijk vind, is dat er een goede balans is. De combinatie van behandelingen, de juiste skincare producten en voeding is de oplossing voor een zo gezond mogelijke huid. Het is dan ook iedere keer weer een uitdaging om een geschikt behandeltraject te vinden. Ik kijk dan niet alleen naar het beste resultaat, maar ook of het binnen het dagelijks leven past.”

 

Nikki heeft zich gespecialiseerd in verschillende laser en IPL-behandelingen, peelings en microneedling. Ook weet Nikki alles over injectable behandelingen en chirurgie. Vraag haar hier gerust naar tijdens een gesprek of behandeling.

Chantalle van Haselen

Chantalle van Haselen

“Huidtherapie is echt mijn passie omdat het heel afwisselend is en contact met mensen staat daarin voorop. De huid het meest zichtbare en grootste orgaan en doordat de huid erg bepalend is voor je uiterlijk, kan een onschuldige huidaandoening al grote impact hebben op iemand dagelijkse leven. Het mooie is echter dat we vaak met relatief simpele behandelingen al veel voor een cliënt kunnen betekenen.

 

Uitgebreid contact met de cliënt vind ik belangrijk om aan iemands persoonlijke wensen te kunnen voldoen. Iedere client heeft een specifieke hulpvraag wat dit werk elke dag weer uitdagend maakt. Samen met de cliënt zoek ik naar de meest passende oplossing. Ik vind het hierbij belangrijk dat verwachtingen en mogelijkheden op elkaar worden afgestemd. De samenwerking met onze cosmetisch artsen en chirurgen zorgt voor een verscheidenheid aan opties zodat wanneer onze cliënten de kliniek verlaten zij precies weten wat de mogelijke behandelingen zijn.”

Easy phen very light peeling voor en na foto’s

Resultaten

Wat kost een Easy phen very light peeling

Prijzen

cosmetic-finance
cosmetic-finance

Geregeld krijgen wij de vraag of een behandeling in termijnen betaald kan worden. Voor ons als kliniek is dit administratief erg lastig. Daarom werken wij samen met een partner: Cosmetic Finance. U kunt hier meer over lezen op cosmeticfinance.nl. Behandelingen vanaf €1000,- komen in aanmerking om gefinancierd te worden. Voor meer informatie, neem gerust contact op met Cosmetic Finance of dien een online aanvraag in.

Easy Phen Very Light informatie

Veelgestelde vragen

Easy Phen Very Light peeling klinieken

Locaties

Ivy clinics Amstelveen

Ivy clinics Amstelveen

Handelsweg 59
1181 ZA | Amstelveen
Maandag - vrijdag: 09.00 - 19.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Westervoort

Ivy clinics Westervoort

Kerkstraat 1
6931 DR | Westervoort
Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Den Bosch

Ivy clinics 's-Hertogenbosch

Vughterstraat 171
5211 GB | 's-Hertogenbosch
Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Amsterdam

Ivy clinics Amsterdam

Westeinde 4
1017 ZN | Amsterdam
Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7