microneedling
microneedling

Microneedling

 

Microneedling is een behandeling die oneffenheden zoals acnelittekens, littekens van een operatie of fijne lijntjes door huidveroudering effectief aanpakt zonder injecties en operaties.

 

Huidveroudering, acnelittekens of littekens door een trauma kunnen zorgen voor een uitstraling die niet bij je past. Deze oneffenheden kunnen je onzeker laten voelen over je evenbeeld. Een voorkomen die wél bij je past, is dichterbij dan je denkt met deze huid booster.

Of bel direct: (088) 800 76 54
Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en avonden: op afspraak

Of bel direct: (088) 800 76 54

Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00

Zaterdag en avonden: op afspraak

Of bel direct: (088) 800 76 54

Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00

Zaterdag en avonden: op afspraak

Effectief zonder injecties
Behandeling door zeer ervaren artsen
Klinieken in vier steden

Microneedling

De ingreep

Tijdens een (vrijblijvend) intakegesprek worden oneffenheden, littekens en andere huidproblemen nauwkeurig geanalyseerd door de specialist.

 

Op basis van deze analyse krijg je een advies op maat en vertelt de specialist wat je mag verwachten van de microneedling behandeling.

 

Je hebt hierbij uiteraard alle ruimte om vragen te stellen over microneedling. Vervolgens kun je de keuze maken om de behandeling te laten uitvoeren.

De huidtherapeute werkt met een dermapen waarmee zeer fijne naaldjes de lederhuid licht beschadigen. Ivy werkt met een methode waarbij trillende naaldjes snel over de huid bewegen. De diepte van de naaldjes is instelbaar. De huidtherapeute is hierdoor in staat om zeer precies te behandelen. Deze bewerking van de huid zorgt ervoor dat de celdeling (vernieuwing) van de huid en aanmaak van elastine en collageen toeneemt. Het resultaat: een jonge, egale, veerkrachtige huid met een gezonde glans.

 

Microneedling is geschikt voor iedereen die zijn of haar huid wil verjongen, verbeteren of een intensieve boost wil geven. Ook vervagen littekens (door acne) en striae.

 

In totaal ben je bij een microneedling behandeling ongeveer 30 minuten binnen. De behandeling zelf duurt ongeveer 20 minuten.

 

Microneedling is effectief bij:

 

 • Littekens door trauma of acne
 • Een beschadigde huid
 • Huidveroudering
 • Grove huidstructuur
 • Melasma
 • Cellulitis
 • Striae
 • Preventief, om huidveroudering te voorkomen

Een microneedling behandeling is erg veilig. Ondanks dat er niet in de huid wordt gesneden of er geen injectie aan deze behandeling te pas komt is het essentieel om de instructies van de huidtherapeut op te volgen om complicaties te voorkomen.

 

 • De rode huid is zeer kwetsbaar, bescherm de huid daarom goed met een hoge SPF wanneer je deze blootstelt aan de zon. Het is raadzaam de eerste twee weken uv-straling helemaal te vermijden.
 • De eerste 24 uur is het raadzaam de huid niet te reinigen of crèmes en make-up te gebruiken.
 • Vermijd de eerste 48 uur verhitting; hete douches, stoomcabines en transpiratie bij intensieve sporten.
 • Vermijd de eerste 48 uur retinol of exfoliërende producten.

De huid heeft zo ongeveer 7 dagen nodig om te herstellen. Om het resultaat van de behandeling te kunnen waarnemen heb je een beetje geduld nodig. De huid heeft de tijd nodig om het collageen en elastine aan te maken en deze hun werk te laten doen. Dit is een proces van maanden waarbij in sommige gevallen meerdere behandelingen nodig zijn.

 

Het is mogelijk om de behandeling te ondersteunen met een chemische peeling of een skin booster.

Na de behandeling kan de huid geïrriteerd aanvoelen en zal de huid soms wat rood ogen. Dit trekt vanzelf weg.

 

Een verzorgende crème kan in de tussentijd verlichting geven.

Heb je een vraag?
Bel direct: (088) 800 76 54
Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00 Zaterdag en avonden: op afspraak Vrijblijvend consult Afspraak maken

Microneedling

Ivy’s specialisten

Nikki Ewes

Nikki Ewes

 

Nikki is een BIG-geregistreerde huidtherapeute. Al sinds 2016 is Nikki werkzaam al huidtherapeute bij Ivy clinics. Nikki is op de hoogte van de nieuwste technieken op het gebied van huidverbetering en verjonging.

 

“Ik vind de persoonlijke benadering mooi bij Ivy clinics. Er wordt altijd gekeken wat haalbaar is voor de cliënt en daarop wordt de behandeling aangepast of gekozen. Ivy clinics streeft naar het best haalbare resultaat. De samenwerking tussen huidtherapeuten en cosmetisch artsen speelt een hierin een belangrijke rol. Een natuurlijke look staat hierbij centraal wat mij heel erg aanpreekt. Het verschilt per persoon wat de oplossing is voor een gezonde huid. Wat ik belangrijk vind, is dat er een goede balans is. De combinatie van behandelingen, de juiste skincare producten en voeding is de oplossing voor een zo gezond mogelijke huid. Het is dan ook iedere keer weer een uitdaging om een geschikt behandeltraject te vinden. Ik kijk dan niet alleen naar het beste resultaat, maar ook of het binnen het dagelijks leven past.”

 

Nikki heeft zich gespecialiseerd in verschillende laser en IPL-behandelingen, peelings en microneedling. Ook weet Nikki alles over injectable behandelingen en chirurgie. Vraag haar hier gerust naar tijdens een gesprek of behandeling.

Sterre Dekker

Sterre Dekker

 

Sterre is een BIG geregistreerde huidtherapeute en al sinds 2019 werkzaam bij Ivy clinics. Daar heeft zich helemaal gespecialiseerd in cosmetische behandelingen.

 

“De huid is voor mij een fascinerend orgaan. Mijn enthousiasme voor huidtherapie is voortgekomen uit de veelzijdigheid van het beroep. Mijn passie ligt voornamelijk bij de ‘cosmetische’ behandelingen. Denk daarbij aan laser/IPL of peelings, waarbij we met vaak minder invasieve behandelingen toch effectieve resultaten kunnen behalen. Ik vind het leuk om samen te werken met onze cosmetisch artsen om voor de cliënt het beste resultaat te realiseren. Een gezonde huid begint voor mij bij een gezonde leefstijl, die goed aansluit bij de visie binnen Ivy. Iedereen verdient het om de beste versie van zichzelf te zijn, zowel voor innerlijke als uiterlijke schoonheid.”

 

Sterre heeft zich gespecialiseerd in verschillende laser en IPL-behandelingen, peelings en microneedling. Ook weet Sterre alles over injectable behandelingen en chirurgie. Vraag haar hier gerust naar tijdens een gesprek of behandeling.

Chantalle van Haselen

Chantalle van Haselen

“Huidtherapie is echt mijn passie omdat het heel afwisselend is en contact met mensen staat daarin voorop. De huid het meest zichtbare en grootste orgaan en doordat de huid erg bepalend is voor je uiterlijk, kan een onschuldige huidaandoening al grote impact hebben op iemand dagelijkse leven. Het mooie is echter dat we vaak met relatief simpele behandelingen al veel voor een cliënt kunnen betekenen.

 

Uitgebreid contact met de cliënt vind ik belangrijk om aan iemands persoonlijke wensen te kunnen voldoen. Iedere client heeft een specifieke hulpvraag wat dit werk elke dag weer uitdagend maakt. Samen met de cliënt zoek ik naar de meest passende oplossing. Ik vind het hierbij belangrijk dat verwachtingen en mogelijkheden op elkaar worden afgestemd. De samenwerking met onze cosmetisch artsen en chirurgen zorgt voor een verscheidenheid aan opties zodat wanneer onze cliënten de kliniek verlaten zij precies weten wat de mogelijke behandelingen zijn.”

Microneedling voor en na foto’s

Resultaten

Na de microneedling behandeling is het effect niet direct zichtbaar. De huid heeft tijd nodig om elastine en collageen aan te maken die zorgen voor de verbeteringen in de huid. Na een aantal maanden is het eindresultaat zichtbaar. Microneedling is goed te combineren met een No Needle Skin Booster of een andere chemische peeling voor een optimaal resultaat.

 

Resultaten:

 • Een gladde, frisse huid
 • Opvulling van acnelittekens
 • Fijnere poriën
 • Vermindering én voorkoming (dieper worden) van lijntjes en rimpels
 • Verbeterde huidconditie
 • Verbeterde huidstructuur
 • Verminderde hyperpigmentatie of pigmentatiestoornis
 • Vervlakking van littekens door trauma of operatie
Microneedling voorfoto
Microneedling voorfoto
Microneedling resultaat
Microneedling resultaat
Voor voorhoofd
Voor voorhoofd
Na voorhoofd
Na voorhoofd
Voor mond
Voor mond
Na mond
Na mond
Voor zijkant
Voor zijkant
Na zijkant
Na zijkant
Voor zijkant
Voor zijkant
Resultaat zijkant
Resultaat zijkant

Wat kost een microneedling behandeling

Prijzen

cosmetic-finance
cosmetic-finance

Geregeld krijgen wij de vraag of een behandeling in termijnen betaald kan worden. Voor ons als kliniek is dit administratief erg lastig. Daarom werken wij samen met een partner: Cosmetic Finance. U kunt hier meer over lezen op cosmeticfinance.nl. Behandelingen vanaf €1000,- komen in aanmerking om gefinancierd te worden. Voor meer informatie, neem gerust contact op met Cosmetic Finance of dien een online aanvraag in.

Microneedling informatie

Veelgestelde vragen

Microneedling klinieken

Locaties

Ivy clinics Amstelveen

Ivy clinics Amstelveen

Handelsweg 59
1181 ZA | Amstelveen
Maandag - vrijdag: 09.00 - 19.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Westervoort

Ivy clinics Westervoort

Kerkstraat 1
6931 DR | Westervoort
Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Den Bosch

Ivy clinics 's-Hertogenbosch

Vughterstraat 171
5211 GB | 's-Hertogenbosch
Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Amsterdam

Ivy clinics Amsterdam

Westeinde 4
1017 ZN | Amsterdam
Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7