microneedling
microneedling

Microneedling

Ben je op zoek naar een effectieve en natuurlijke manier om je huid te verbeteren? Dan hebben wij dé behandeling voor je! Met microneedling kunnen we namelijk de huid verbeteren zonder dat daar injecties, invasieve behandelingen of een lang herstel bij komen kijken.

 

Microneedling is een veilige, niet-invasieve behandeling die je huid op natuurlijke wijze stimuleert om zichzelf te vernieuwen. Door het gebruik van microscopisch kleine naaldjes worden er gecontroleerde microperforaties gemaakt in de bovenste laag van de huid. Dit stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, waardoor je huid steviger, gladder en stralender wordt. Met microneedling kunnen we o.a. acnelittekens, fijne lijntjes, pigmentvlekken, grove poriën en een doffe huid verbeteren.

 

Microneedling is geschikt voor alle huidtypen en kan eigenlijk worden toegepast op het gehelelichaam. Het meest behandelen we het gezicht, de hals, het decolleté en de handen, maar microneedling is ook uitermate geschikt voor het behandelen van littekens en huidveroudering elders op het lichaam.

 

Onze ervaren huidtherapeuten zijn getraind in de nieuwste microneedling-technieken en werken met de Dermapen om optimale resultaten te garanderen. We begrijpen dat elke huid uniek is, daarom wordt elke behandeling specifiek afgestemd op jouw behoeften en huidconditie. Of je nu een snelle opfrissing wilt of een intensievere kuur, wij bieden behandelingen op maat die aansluiten bij jouw wensen en doelen.

 

Al na een enkele microneedling behandeling zul je resultaat zien en voelen. Je huid wordt gladder, strakker en stralender. Maar het beste moet nog komen! In de weken na de behandeling zal de collageenproductie verder toenemen en zul je merken dat je huidstructuur verbetert, pigmentvlekken verminderen en littekens vervagen.

Of bel direct: (088) 800 76 54
Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en avonden: op afspraak

Of bel direct: (088) 800 76 54

Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00

Zaterdag en avonden: op afspraak

Of bel direct: (088) 800 76 54

Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00

Zaterdag en avonden: op afspraak

Effectief zonder injecties
Behandeling door zeer ervaren artsen
Klinieken in vier steden

Microneedling

De ingreep

Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek wordt de huid geanalyseerd en worden aandachtspunten als oneffenheden, littekens en andere huidproblemen in kaart gebracht. Op basis van deze analyse geeft de huidtherapeut een passend behandeladvies. Tijdens het consult is er uiteraard alle ruimte om vragen te stellen over de microneedling-behandeling. Vervolgens kun je de keuze maken om de behandeling te laten uitvoeren.

De huidtherapeute werkt met een Dermapen waarmee zeer fijne naaldjes de bovenste laag van de huid licht beschadigen. Ivy werkt met een methode waarbij trillende naaldjes snel over de huid bewegen. De diepte van de naaldjes is instelbaar. De huidtherapeute is hierdoor in staat om zeer precies te behandelen. Deze bewerking van de huid zorgt ervoor dat de celdeling (vernieuwing) van de huid en aanmaak van elastine en collageen toeneemt. Het resultaat: een jonge, egale, veerkrachtige huid met een gezonde glans.

 

Microneedling is geschikt voor iedereen die zijn of haar huid wil verjongen, verbeteren of een intensieve boost wil geven. Ook vervagen littekens (door acne) en striae.

 

Hoe lang de behandeling duurt is afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. Het behandelen van het gezicht duurt zo’n 20 minuten. 

 

Microneedling is effectief bij:

 

 • Littekens door operaties, trauma of acne
 • Een beschadigde huid
 • Huidveroudering
 • Grove huidstructuur
 • Melasma
 • Cellulite
 • Striae
 • Preventief, om huidveroudering te voorkomen

Een microneedling behandeling is erg veilig. Toch is het wel essentieel om de instructies van de huidtherapeut op te volgen om complicaties te voorkomen.

 

 • De rode huid is zeer kwetsbaar, bescherm de huid daarom goed met een hoge SPF wanneer je deze blootstelt aan de zon. Het is raadzaam de eerste twee weken UV-straling helemaal te vermijden.
 • De eerste 24 uur is het raadzaam de huid niet te reinigen of crèmes en make-up te gebruiken.
 • Vermijd de eerste 48 uur warmte; hete douches, stoomcabines en transpiratie bij intensieve sporten.
 • Vermijd de eerste 48 uur exfoliërende producten en producten met retinol.

 

De huid heeft zo ongeveer 7 dagen nodig om te herstellen. Om het resultaat van de behandeling te kunnen waarnemen heb je wel een beetje geduld nodig. De huid heeft tijd nodig om het collageen en elastine aan te maken en deze hun werk te laten doen. Dit is een proces van maanden, waarbij in sommige gevallen meerdere behandelingen nodig zijn.

 

Wil je sneller resultaat of een specifieke indicatie behandelen? Dan is het is mogelijk om de behandeling te ondersteunen met een chemische peeling of een skinbooster. Vraag onze huidtherapeute om advies. 

Na de behandeling kan de huid geïrriteerd aanvoelen en rood zijn. Dit trekt vanzelf weg. Een verzorgende crème kan in de tussentijd verlichting geven. Volg de nazorgadviezen van de huidtherapeute op om bijvoorbeeld hyperpigmentatie te voorkomen. 

Heb je een vraag?
Bel direct: (088) 800 76 54
Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00 Zaterdag en avonden: op afspraak Vrijblijvend consult Afspraak maken

Microneedling

Ivy’s specialisten

team_image
Huidtherapeute

Nikki Ewes

team_image
Huidtherapeute

Chantalle van Haselen

team_image
Huidtherapeute

Nikki Ewes

team_image
Huidtherapeute

Chantalle van Haselen

Microneedling voor en na foto’s

Resultaten

Na de microneedling-behandeling is het effect niet direct zichtbaar. De huid heeft tijd nodig om elastine en collageen aan te maken die zorgen voor de verbeteringen in de huid. Na een aantal maanden is het eindresultaat zichtbaar. Microneedling is goed te combineren met een No Needle Skin Booster of een andere chemische peeling voor een optimaal resultaat.

 

Resultaten:

 • Een gladde, frisse huid
 • Opvulling van acnelittekens
 • Fijnere poriën
 • Vermindering én voorkomen van lijntjes en rimpels
 • Verbeterde huidconditie
 • Verbeterde huidstructuur
 • Verminderde hyperpigmentatie of pigmentatiestoornis
 • Vervlakking van littekens door trauma of operatie

Wat kost een microneedling behandeling

Prijzen

cosmetic-finance
cosmetic-finance

Geregeld krijgen wij de vraag of een behandeling in termijnen betaald kan worden. Voor ons als kliniek is dit administratief erg lastig. Daarom werken wij samen met een partner: Cosmetic Finance. U kunt hier meer over lezen op cosmeticfinance.nl. Behandelingen vanaf €1000,- komen in aanmerking om gefinancierd te worden. Voor meer informatie, neem gerust contact op met Cosmetic Finance of dien een online aanvraag in.

Microneedling informatie

Veelgestelde vragen

Microneedling klinieken

Locaties

Ivy clinics Amstelveen

Ivy clinics Amstelveen

Handelsweg 59
1181 ZA | Amstelveen

Maandag - vrijdag: 09.00 - 19.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Westervoort

Ivy clinics Westervoort

Kerkstraat 1
6931 DR | Westervoort

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Den Bosch

Ivy clinics 's-Hertogenbosch

Vughterstraat 171
5211 GB | 's-Hertogenbosch

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Amsterdam

Ivy clinics Amsterdam

Westeinde 4
1017 ZN | Amsterdam

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7