Rimpelbehandeling
Rimpelbehandeling

Rimpelbehandeling

 

Vanaf je 30e levensjaar maakt je huid minder elastine aan. Het gevolg: een slapper wordende huid en meer zichtbare rimpels. Er zijn veel verschillende locaties waar je rimpels kunt ontwikkelen. De bekende kraaienpootjes, rokerslijntjes, lachrimpels, fronsrimpel en voorhoofdslijnen bijvoorbeeld.

 

Rimpels kun je op verschillende manieren behandelen, dit is afhankelijk van de ernst en de locatie van de rimpel. De bekendste en meest voorkomende rimpel behandelingen zijn botuline toxine en fillerbehandelingen.

 

Wij bieden naast deze behandelingen ook de mogelijkheid voor een draadjeslift en een behandeling met de innovatieve PlexR om rimpels te verwijderen.

 

Problemen als ontsierende rimpels, een boze of vermoeide blik en een ouder uiterlijk dan de daadwerkelijke leeftijd wordt effectief behandeld met rimpelbehandelingen van Ivy met als resultaat: een frisser uiterlijk en jonger uitziende huid.

Hoe ontstaan rimpels?


Het ontstaan van rimpels is een natuurlijk verschijnsel van de huid, wat hoort bij huidveroudering. Vanaf je 30e levensjaar maakt je huid minder elastine en onderhuids bindweefsel aan. Als je huid veel aan de zon wordt blootgesteld en/of als je rookt, breekt je lichaam nog sneller elastine en collageen af. Het gevolg: je huid verslapt en er ontstaat rimpelvorming.

Rimpels zelf tegengaan


Door een gezonde levensstijl en bescherming tegen zonlicht (gezichtscrème met bescherming tegen UV-straling) kun je rimpelvorming iets afremmen. Zijn er al (fijne) rimpels, dan kun je de volgende producten proberen:

 

Crèmes met vitamine A: Vitamine A (retinol) stimuleert het bindweefsel enigszins, wat de fijne rimpels iets vermindert. Ivy clinics werkt met meerdere merken zoals Synergie Skin, MeLine en EmerginC die krachtige bestanddelen bevatten om rimpels aan te pakken.

 

Crèmes met vitamine A zuur (tretinoïne): deze mag je alleen op medisch voorschrift gebruiken. Vitamine A zuur stimuleert het bindweefsel en geeft een lichte peeling van de huid. Bij langdurig gebruik kunnen rimpels en oneffenheden verminderen. Vaak adviseren wij dit wel te gebruiken samen met andere producten zoals een goede scrub om dode huidcellen te verwijderen, een serum en een crème om de bijwerkingen van vitamine A zuur tegen te gaan. Ook een cleanser die past bij jouw huid is een echte must om je huid meer toegankelijk te maken voor goede producten.

Rimpels verwijderen


Er zijn verschillende manieren om rimpels te verwijderen.

 

Botox behandeling

 

Dit gebruiken we om rimpels die versterkt worden door spierspanning (fronsrimpels, lachrimpels, kraaienpoten, bunnylines, kinrimpels) te verminderen. De arts injecteert de botox met een zeer dun naaldje in de gezichtsspieren. Het effect houdt gemiddeld 4 maanden aan. Bij vaker gebruik kan het effect langer aanhouden. Onze artsen van Ivy clinics helpen jou graag met een goed advies hoe botox in te zetten tegen rimpeltjes.

 

Laserbehandeling

 

Er zijn verschillende soorten lasers, waarmee een dun laagje van de huid verwijderd wordt. Hierdoor verminderen pigmentvlekken, littekens en ook rimpels. Dit komt doordat de laser ook invloed heeft op de onderste lagen, het bindweefsel verstevigd.

 

Chemische peeling

 

Bij een chemische peeling wordt met behulp van een etsende vloeistof een deel van de opperhuid verwijderd. Bij Ivy clinics wordt met diverse peelings gewerkt met onder andere glycol, trichloorazijnzuur (TCA) en fenol. Voor behandeling wordt de huid gereinigd en ontvet, vervolgens wordt de vloeistof met wattenstaafjes aangebracht. Hierbij kan een brandend gevoel ontstaan. Afhankelijk van de inwerktijd kan de dieptewerking goed worden ingeregeld.

 

Filler behandeling

 

Diepere rimpels verminderen we met fillers. De arts spuit de filler met een injectienaald in de huid onder de rimpel, waardoor diepere lijnen verminderen of verdwijnen. Ook helpt het om de filler om sommige plaatsen dieper te injecteren bijvoorbeeld bij de jukbeentjes. Deze strategische injectieplaats heeft als resultaat dat bijvoorbeeld de neuslippenlijnen en de hamsterwangetjes minder zichtbaar worden. Er zijn verschillende soorten fillers. De artsen van Ivy clinics adviseren jou graag welke filler geschikt is voor jouw rimpels.

 

Soms is het nuttig om meerdere behandelingen te combineren. Daardoor is een meer optimaal resultaat te behalen. Bijvoorbeeld een laserbehandeling voor fijne lijntjes, een botoxbehandelingen voor dynamische lijntjes en een filler voor een hele diepe rimpel of plooi.

 

Ivy clinics werkt met verschillende soorten fillers. Zoals hyaluronzuur van het merk Stylage of Belotero, en calciumhydroxylapatiet van het merk Radiesse. Dit laatste is een collageen stimulerende filler. Niet elke filler kun je op elke plaats in spuiten. Op de jukbeenderen wordt bijvoorbeeld een dikkere filler geplaatst dan in de lippen of onder de ogen. Daarom kiest de arts welke filler voor jouw probleem het beste is.

 

Nadat er samen bepaald is waar de filler het beste geplaatst kan worden maakt de arts of assistente de huid schoon en tekent de arts af. Vervolgens wordt de filler strategisch ingespoten om zo optimaal gebruik te maken van de aangekochte spuiten. De behandelde zone wordt daarna gemasseerd om deze te modelleren.

 

Naarmate men ouder wordt is het steeds moeilijker om volumeverlies op te vangen met het toedienen van een filler. In sommige gevallen zal een facelift effectiever zijn. Mocht dit voor jou het geval is zullen wij daar zeker eerlijk over adviseren in een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

 

Met fillers en botox kun je veel verschillende resultaten behalen. Hieronder zetten we er een aantal op een rij.

Jukbeenderen en wangen verbeteren


Bij veel mensen is volumeverlies de belangrijkste oorzaak van het verouderingsproces in het gezicht. Door het verlies van onderhuids vet en de verandering van de botmassa veranderen bepaalde verhoudingen in het gelaat. Ook de zwaartekracht werkt hier niet positief aan mee.

 

Tijdens het intakegesprek zal de arts samen met jou kijken naar je gezicht en adviseren wat voor jou een geschikte behandeling is. Het is belangrijk om goed aan te geven waar je je aan stoort. Afhankelijk van de hoeveelheid volumeverlies kan de arts een indicatie geven hoeveel filler er nodig is.

 

Wanneer je fillers op het jukbeen aanbrengt zie je automatisch een positief effect op diepte van de neuslippenplooi en op de verzakking van de hamsterwangen. Vaak is het dus een goed idee om een filler behandeling te starten met het reconstrueren van het jukbeen.

 

Wanneer er veel volumeverlies in de wangen is zou je eventueel ook de wangen wat op kunnen vullen met fillers. Deze kunnen dan het beste ingebracht worden met een canule. Dit is een stompe naald met een gaatje aan de zijkant boven in. Hou er wel rekening dat er vaak meerdere spuiten nodig zijn om meer volume te creëren op de wangen zelf.

Neus-lippenplooi


Een neus lippenplooi is de lijn die van de zijkant van je neus naar je lippen loopt. Deze lijn wordt dieper naarmate je ouder wordt. De neus lippenplooi kan een vermoeid uiterlijk veroorzaken. Veranderingen in het gezicht hebben vooral te maken met het afnemen van volume in het gezicht. Zo zijn de vetcompartimenten op je jukbeenderen erg zwaar. Naarmate je ouder wordt, zal je huid slapper worden met als gevolg de bekende neus-lippenplooi en de hamsterwangetjes. Zwaartekracht speelt hierin een rol, maar ook de afname van hyaluronzuur, collageen en elastine.

 

De meest ideale oplossing hiervoor is het herstellen van de V-vorm in je gezicht (die je een jeugdige uitstraling geeft) is door je jukbeenderen meer volume te geven. Is dit niet voldoende? Dan kunnen de neus-lippenplooi of de hamsterwangetjes apart behandeld worden. Invloeden van buitenaf kunnen een negatief effect hebben op je huid waardoor er sneller rimpels en lijnen ontstaan. Je kunt hierbij denken aan roken, alcohol en veel zonlicht. Hou hier dus bewust rekening mee.

 

Vindt je de neus-lippenplooi storend? Onze arts adviseert jou graag hoeveel fillers en welke fillers er nodig zijn om je neuslippenplooi minder diep te maken. Bij veel mensen is 1 ml filler al afdoende maar als de plooi heel diep is adviseren wij meer ml filler te nemen. Eventueel kun je dit ook opbouwen.

Kinrimpels en putjes in de kin


Een kinrimpel is de lijn die je in de huid van je kin ziet. Deze bevindt zich meestal net onder de lippen. Bij de ene persoon is het amper zichtbaar, bij de ander is het een diepe rimpel. Dit hangt af van de mate van huidveroudering en de spieractiviteit in uw kin. Mensen met een sterke mimiek hebben vaak sneller mimische rimpels, zoals de kinrimpel en de fronsrimpel.

Ook zie je bij het aanspannen van die spieren een soort putjes ontstaan in de kin. Dit zie je met namen wanneer iemand praat. Veel mensen vinden dit niet zo mooi.

 

De oorzaken van een kinrimpel zijn huidveroudering en het veelvuldig aanspannen van de spieren in dit gebied. Huidveroudering is een natuurlijk proces dat rimpelvorming tot gevolg heeft. Je huid wordt minder elastisch door de verminderde aanmaak van elastine en collageen. Dit zorgt ervoor dat je huid steeds meer moeite heeft om in zijn oorspronkelijke positie terug te veren. Dit veroorzaakt gezichtsrimpels. De kinrimpel is daar één van. Op welke leeftijd je rimpels krijgt is afhankelijk van veel factoren. Zo hebben je geslacht, leefgewoonten en erfelijke factoren invloed op de vorming van rimpels.

 

Het opvullen van de kinrimpel kan bij ons op verschillende manieren. Het hangt af van de ernst van de rimpel. Botox legt de activiteit van de spier stil, zodat de rimpel niet kan verergeren. Ook maakt het die gekke kuiltjes en putjes die je ziet wanneer je deze spieren aanspant een heel stuk minder. Is de rimpel al diep in je huid te zien, dan is een behandeling met fillers aan te raden om hem op te vullen.

 

Ook de kin zelf kan soms mooier gemaakt worden in de lijn met de rest van je gezicht door de kin wat meer volume te geven. Hoewel je het niet zou denken kan een spuit fillers in de kin je uiterlijk flink verfraaien. Onze artsen en cosmetisch consulenten adviseren jou graag welke behandeling goed past bij je wensen en natuurlijk ook bij het budget wat je ingedachte had.

Lachrimpels


Lachrimpels zijn de rimpels die zich vormen in het gebied wat je aanspant bij het lachen, vooral naast de mond. Door het veelvuldig aanspannen van deze spieren vormen zich littekentjes in de huid, dit zijn de lachrimpels. Onder invloed van huidveroudering ‘veert’ de huid niet altijd meer terug. Het kan zijn dat je je erg aan deze rimpels stoort. Misschien geeft het je een oudere uitstraling of krijg je er een andere gezichtsuitdrukking door. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om lachrimpels te behandelen.

 

Iedereen krijgt vanaf ongeveer zijn 30e jaar te maken met het proces van huidveroudering. Dit is volkomen natuurlijk en heeft helaas effecten, zoals een slappere, valere huid en rimpeltjes. Ook lachrimpels worden veroorzaakt door de afname van elastine en collageen in de huid. Daarnaast is het goed om te weten dat een lachrimpel een mimische rimpel is. Deze rimpel ontstaat door het veelvuldig aanspannen van een spier, de huid heeft de veerkracht niet meer om na het lachen terug te veren. Ook een fronsrimpel is zo’n mimische rimpel. Wanneer de rimpels nog niet te diep zijn zie je deze rimpels dus alleen wanneer je lacht of wanneer je fronst. Pas wanneer ze zo diep worden dat het echt beschadigingen zijn in de huid zie je de rimpels ook in rust.

 

Ivy clinics helpt jou graag bij bij het maken van de juiste keuze voor jouw probleem.
Lachrimpels zijn namelijk niet heel makkelijk te behandelen. Je kunt de spiertjes niet stil zetten met botox want dan kun je niet meer lachen. En wanneer je fillers spuit in deze dynamische rimpels zullen jouw sterke lachspieren deze steeds proberen weg te duwen waardoor ze sneller afbreken. Daarom is een oppervlakkiger filler spuiten het beste, of misschien een laser behandeling om de huid te versterken en te verstevigingen.

Rimpels verminderen

Marionetlijnen opvullen


Helaas is het zo dat naarmate je ouder wordt er steeds meer lijnen in het gezicht zichtbaar worden. Al deze lijnen hebben verschillende benamingen.

 

Marionetlijnen zijn de rimpels die vanuit de mondhoek naar de zijkant van de kin lopen. Zij zorgen ervoor dat je een wat trieste of bezorgde gezichtsuitdrukking laat zien. Deze marionetlijnen ontstaan door de zwaartekracht naarmate men ouder wordt. Het vet neemt af in de wangen waardoor de huid iets gaat zakken. Deze lijnen kun je op meerdere manieren behandelen.

 

Behandeling met een filler
Behandeling met botox

 

In een intakegesprek zal de arts van Ivy clinics samen met je naar je gezicht kijken en een behandeling adviseren. De behandeling met fillers bestaat uit het oppervlakkig opvullen van de marionetlijnen. De behandelde zone wordt daarna gemasseerd om deze te modelleren. In veel gevallen wordt de behandeling van de marionetlijnen gecombineerd met de behandeling van de neus-lippenplooi. En met het liften van de mondhoekjes waardoor de mond een wat vrolijkere uitstraling krijgt.

 

In sommige gevallen is het ook raadzaam om een kleine hoeveelheid botuline toxine (in de volksmond botox genoemd) toe te dienen in de spieren die deze lijnen mede veroorzaken.

Rimpels bovenlip


Het hoort bij het ouder worden en op den duur krijgt iedereen er mee te maken: rimpels rond de bovenlip. Hoe normaal en natuurlijk dit ‘verschijnsel’ ook mag zijn, je kunt je erg storen aan deze rimpels.

 

Er zijn verschillende reden waarom je rimpels krijgt. De meest voorkomende is natuurlijk ouderdom. Vanaf je dertigste maakt je lichaam minder collageen aan waardoor rimpels zich gaan ontwikkelen. Tevens neemt de elasticiteit van de huid af waardoor je huid slapper wordt. Maar ook zonlicht, roken en stress veroorzaken rimpels. Wil je rimpels in uw bovenlip zo veel mogelijk voorkomen? Zorg dan voor een gezonde leefstijl.

 

De rimpels in de lippen worden ook wel lipsticklijntjes, rokerslijntjes of zoenlijntjes genoemd. De rimpels in de bovenlip kunnen fijn zijn, maar ook diepe rimpels kunnen de huid boven je bovenlip ontsieren. Fijne rimpels zijn minder dan 1 millimeter diep.

 

De rimpels in en rond de bovenlip kunnen op verschillende manieren behandeld worden. Bijvoorbeeld door middel van een laserbehandeling (de CO2 laser van Ivy clinics heeft hierbij de voorkeur). Maar je kunt ook kiezen voor een behandeling met een injectable zoals botox of een filler. Een combinatie van beide kan ook nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken. Welke behandeling het meest geschikt is om de rimpels in uw bovenlip te verwijderen, vertelt de arts of cosmetisch consulente tijdens het gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Fronsrimpels


Fronsrimpels ontstaan doordat je geregeld, bewust en onbewust je spieren aanspant. De fronsrimpels zie je het beste wanneer je boos kijkt of wanneer je heel geconcentreerd kijkt.

Dit noemen we dynamische rimpels, deze rimpels ontstaan door spierspanning. Het beste zijn deze dynamisch rimpels, oftewel de fronsrimpels, dan ook op te lossen met 5 of 6 kleine injecties met botox. Botox zorgt ervoor dat de prikkeloverdracht van de hersenen naar het fronsspiertje niet meer goed over gebracht wordt. Het spiertjes luistert als het ware niet meer en daardoor kun je tijdelijk, gemiddeld 4 maanden, niet meer boos kijken.

 

Op deze manier staat de tijd eigenlijk stil en kun je geen rimpels veroorzaken door boos te kijken. Als er al een diepe groef zat zonder botox zal deze waarschijnlijk iets verminderen maar niet helemaal verdwijnen. Dan bestaat er de mogelijkheid om een hele dunne filler in te spuiten om zo de fronsrimpel als het ware uit te deuken. Bij Ivy clinics adviseren we graag wat voor jou het beste is.

Voorhoofdrimpels


Ook de voorhoofdsrimpels vallen onder de dynamische rimpels. Op het voorhoofd zitten twee grote spieren die jou helpen wanneer je verbaast wilt kijken. Dan ontstaan er horizontale lijnen in de huid op je voorhoofd. Het beste zijn deze dynamisch rimpels, oftewel de voorhoofdslijnen, dan ook op te lossen met ongeveer 8 kleine injecties met botox. Botox zorgt ervoor dat de prikkeloverdracht van de hersenen naar het fronsspiertje niet meer goed over gebracht wordt. Het spiertjes luistert als het ware niet meer en daardoor kun je tijdelijk, gemiddeld 4 maanden, niet meer boos kijken.

 

Op deze manier staat de tijd eigenlijk stil en kun je geen rimpels veroorzaken door verbaasd te kijken. Als er al een diepe groeven zaten zonder botox zullen deze waarschijnlijk iets verminderen maar niet helemaal verdwijnen. Dan bestaat er de mogelijkheid om een hele dunne filler in te spuiten om zo de voorhoofdslijnen als het ware uit te deuken. Bij Ivy clinics adviseren we graag wat voor jou het beste is.

 

Hierdoor kan de acne na het stoppen van de behandelingen terugkomen. Wel zijn onderhoudsbehandelingen mogelijk om de acne rustig en onder controle te houden.

Kraaienpootjes


Als laatste de kraaienpootjes. Ook deze behoren tot de dynamische rimpels en kun je het beste behandelen met botox. De kraaienpootjes zie je wanneer je je ogen samen knijpt alsof je in de zon kijkt. Let wel op want de spier die deze kraaienpootjes veroorzaakt is een ronde spier die helemaal rondom de ogen loopt.

 

Om de kraaienpootjes te kunnen behandelen met botox kunnen we alleen aan de zijkanten prikken, anders zou je lelijke wallen kunnen krijgen. Ook prikken we buiten de rand van je bot. Hierdoor ziet een behandeling met botox bij de kraaienpootjes er heel natuurlijk uit. De lijntjes zijn nog een klein beetje te zien (tot aan de rand van je botje) maar lopen niet meer helemaal door tot aan de haar grens.

 

Wanneer je kraaienpootjes met alleen botox niet meer helemaal verdwijnen kun je kiezen om deze op te laten vullen met een hele dunne vorm van hyaluronzuurfillers. Ook zijn fijne lijntjes goed te behandelen met lasers.

 

Vaak zijn er vele wegen die naar Rome leiden en daarom bieden we bij Ivy clinics altijd een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Daarin bepalen we samen met jou welke behandeling het beste bij je past en welke behandeling voor jou het meest optimale resultaat geeft, passend binnen jouw budget.

 

Wij adviseren je graag hierover en kunnen jou heel veel vertellen over alle soorten rimpels want er zijn nog veel meer mogelijkheden dan hier beschreven zoals bijvoorbeeld de rimpeltjes rond je neus (de bunnylines) of het opvullen van de slapen (temporalen) met fillers. Wij kijken altijd naar het totaal plaatje zodat we met zo weinig mogelijk middelen en een natuurlijk resultaat jou weer het uiterlijk kunnen geven waar je naar op zoek bent.

Rimpels

De behandelingen van Ivy

Klinieken

Locaties

Ivy clinics Amstelveen

Ivy clinics Amstelveen

Handelsweg 59
1181 ZA | Amstelveen

Maandag - vrijdag: 09.00 - 19.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Westervoort

Ivy clinics Westervoort

Kerkstraat 1
6931 DR | Westervoort

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Den Bosch

Ivy clinics 's-Hertogenbosch

Vughterstraat 171
5211 GB | 's-Hertogenbosch

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Amsterdam

Ivy clinics Amsterdam

Westeinde 4
1017 ZN | Amsterdam

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7