Update: Corona maatregelen
spataderen verwijderen
spataderen verwijderen

Spataderen verwijderen

 

Spataderen zijn verdikte aderen die vooral voorkomen in de benen. Ze ontstaan vaak door regelmatig en langdurig stilstaan, na een trombosebeen of zwangerschap. Naast dat ze vaak niet geprezen worden om hun knappe uiterlijk, kunnen spataderen ook erg pijnlijk zijn en klachten geven als vermoeide benen.

 

Het verwijderen van spataderen is een snelle, kleine ingreep die veel verlichting en vreugde brengt. Want eerlijk is eerlijk; in een korte broek of rok de deur uit gaan met benen die ontspannen voelen en strak ogen, voelt nét wat zekerder.

 

Spataderen (varices) zijn in feite aderen waarvan de kleppen – die ervoor zorgen dat het bloed richting het hart stroomt en niet terug naar beneden zakt – niet goed functioneren. Een deel van het bloed zakt terug in de ader. Hierdoor ontstaat de verdikking die vaak blauw van kleur is. Vrouwen hebben vaak een grotere kans op het krijgen van spataderen. Het hebben van spataderen is vaak, maar niet altijd, onschuldig; het kan namelijk leiden tot een open been.

 

Voor het verwijderen van spataderen op de benen verwijzen wij jou graag door naar een goede fleboloog oftewel een vaatarts. Deze artsen kunnen op verschillende manieren spataderen verwijderen. Bij Ivy clinics bieden wij deze behandeling niet meer aan omdat alleen scleroseren niet altijd mogelijk is en je voor diepere behandelingen echt naar een vaatarts moet. Wel behandelen wij kleine oppervlakkige spinvormige vaatjes in het gezicht of op het lichaam met onze Magma laser of het Thermavein apparaat. Hiervoor kun je een consult inplannen bij één van onze huidtherapeuten.

Of bel direct: (088) 800 76 54

Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00

Zaterdag: 09:00 - 17:00

In 15 minuten spataderen verwijderen
In 15 minuten spataderen verwijderen
Behandeling door zeer ervaren artsen
Klinieken in Den Bosch en Westervoort

Spataderen verwijderen

De ingreep

Bij het adviesgesprek zal je huid en spataderen worden beoordeeld. Op basis hiervan krijg je een vrijblijvend advies.

 

Vervolgens bepaal je zelf of je een spataderbehandeling wilt ondergaan.

 

Kies je ervoor de spataderen te laten behandelen, dan start de arts met met het maken van een echo om te bepalen of alleen de zichtbare ader of ook de dieperliggende vaten beschadigd zijn.

Na het uitvoeren van een echo, zal de arts een etsende vloeistof in de aderen spuiten. Dit veroorzaakt een ontstekingsreactie waardoor de vaatwanden aan elkaar plakken en de ader afsterft en door het lichaam wordt opgenomen.

 

Deze behandeling heet sclerotherapie.

Het verwijderen van spataderen is compleet veilig en nagenoeg pijnloos.

 

Na de behandeling draag je zo’n 2 weken een steunkous om het herstel te bevorderen.

Na het verwijderen van spataderen kunnen kleine bloeduitstortingen ontstaan. Deze verdwijnen vanzelf en zijn niet gevaarlijk.

 

Een allergische reactie op de vloeistof is zeer zeldzaam.

Heb je een vraag?
Bel direct: (088) 800 76 54
Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00 Zaterdag: 09:00 - 17:00 MAAK EEN AFSPRAAK VRIJBLIJVEND ADVIESGESPREK

Spataderen verwijderen

Ivy’s specialist

Natale Adamo - Ivy clinics

Drs. Natale Adamo

 

Natale is zeer bedreven in het uitvoeren van spataderbehandelingen (sclerotherapie), ooglidcorrecties (zowel boven als onder) en chirurgische behandelingen zoals oorlelcorrecties, mini-facelifts en meer. Met talloze succesvol uitgevoerde spataderbehandelingen is Natale een expert op het gebied van sclerotherapie.

 

Bij de behandeling bekijkt Natale altijd zeer secuur waar de spataderen zich bevinden en of dieperliggende vaten ook beschadigd zijn en behandeling nodig hebben.

Spataderen verwijderen voor en na foto’s

Resultaten

Het verwijderen van spataderen door middel van de etsende vloeistof, is zeer effectief.

 

Het resultaat is definitief omdat de ader simpelweg verdwijnt. Het ontstaan van nieuwe spataderen blijft echter mogelijk.

Wat kost een spataderbehandeling

Prijzen

cosmetic-finance
cosmetic-finance

Geregeld krijgen wij de vraag of een behandeling in termijnen betaald kan worden. Voor ons als kliniek is dit administratief erg lastig. Daarom werken wij samen met een partner: Cosmetic Finance. U kunt hier meer over lezen op cosmeticfinance.nl. Behandelingen vanaf €1000,- komen in aanmerking om gefinancierd te worden. Voor meer informatie, neem gerust contact op met Cosmetic Finance of dien een online aanvraag in.

Spataderen verwijderen informatie

Veelgestelde vragen

Sclerotherapie klinieken

Locaties

Ivy clinics Amstelveen

Handelsweg 59
1181 ZA | Amstelveen
Maandag - vrijdag: 09.00 - 19.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Westervoort

Kerkstraat 1
6931 DR | Westervoort
Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics 's-Hertogenbosch

Vughterstraat 171
5211 GB | 's-Hertogenbosch
Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Amsterdam

Westeinde 4
1017 ZN | Amsterdam

 

Opening medio oktober

Ivy clinics
Social Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 44 beoordelingen
×
Je hebt geen bevoegdheid om te registreren