Huidveroudering
Huidveroudering

Huidveroudering

 

Heb jij last van fijne lijntjes en rimpels, een doffe huid, pigmentvlekken? Bij Ivy clinics vinden wij een gezonde huid op oudere leeftijd belangrijk. Je huid is immers je eerste visitekaartje.

 

Lees hieronder hoe huidveroudering ontstaat en wat de behandelingsmogelijkheden zijn.

Huidveroudering

Wat is huidveroudering?


Huidveroudering is een verandering van de huid die ontstaat door invloeden van binnenuit en buitenaf. Ook wel inwendige en uitwendige veroudering genoemd.

 

Dit uit zich uiteindelijk in veranderingen in de uitstraling van de huid zoals een dunne huid, rimpels, droogte, grauwe kleur, pigmentvlekjes en een slappe uitgezakte huid.

Hoe ontstaat huidveroudering?


Inwendige huidveroudering heeft voornamelijk te maken met genetische aanleg. Uitwendige huidveroudering heeft te maken met chronische blootstelling aan UV-straling (onder andere zonlicht, zonnebank), roken, andere vervuiling in de lucht, slechte voeding, overmatige alcoholconsumptie en langdurige stress.

 

Al deze factoren samen zorgen ervoor dat er minder collageen en elastine in de huid bevindt en aangemaakt wordt. Collageen en elastine zijn essentieel voor een stevige en soepele huid. Dus door afname van collageen en elastine in de huid ontstaan er fijne lijntjes, plooien en rimpels en het verlies van volume.

Huidveroudering

Huidveroudering behandelingen


Bij Ivy clinics worden verschillende behandelingen aangeboden om een verouderde huid op te knappen. Samen met de cosmetisch consulent wordt er gekeken wat de beste behandeling voor jouw huid is.

Youlaser MT


De Youlaser MT is een fractionele en hybride CO2 laser in één en werkt van binnenuit en buitenaf in de huid. Het zijn twee verschillende lasers die gecombineerd worden in één behandeling.

 

De fractionele CO2 laser zorgt voor ablatie (verdamping) van de huid, wat resulteert in een betere huidstructuur en huidtoon. De 1540 nm laser zorgt voor warmte binnen in de huid, ook wel coagulatie genoemd en zorgt voor verstrakking in de diepere lagen van de huid.

 

De laser zorgt voor het verfraaien van fijne lijntjes, grove poriën, acnelittekens en het verstrakken en verbeteren van de huid. Het aantal behandelingen verschilt per persoon. Er is een hersteltijd van 10-14 dagen. De laser kan ook met andere instellingen gebruikt worden. De hersteltijd is dan aanzienlijk minder lang maar een tweede behandeling wordt dan wel aangeraden.

Renaissance behandeling: Magma laser


Renaissance is een anti-aging behandeling met een laser en een IPL. Deze twee technieken pakken samen de rode huid, fijne lijntjes, pigmentvlekjes en een doffe uitstraling aan. De huid zal weer een frisse en jeugdige uitstraling hebben.

 

De laser zorgt ervoor dat de opperhuid en lederhuid gestimuleerd worden en dat collageen en elastine worden aangemaakt. Hierdoor zullen de fijne lijntjes, de grove poriën en de algehele huidstructuur verbeteren. De IPL zorgt ervoor dat de diffuse roodheid en die pigmentvlekjes verminderen of verdwijnen.

 

En dit allemaal zonder pijn en downtime. Er zijn ongeveer 3 behandelingen nodig om het optimale resultaat te behalen.

Peeling


Een peeling is een veel ingezette behandeling om veroudering in het gelaat aan te pakken. De één pept je huid op zonder down time en wordt gezien als de ideale lunchtime treatment en de ander komt in kuurvorm.

 

Het is mogelijk de peeling te combineren met een laserbehandeling voor het meest optimale, langdurige resultaat. Bij anti-aging kan de VI Peel (TCA-peeling), de Jessner Peeling en de skin booster een goede peeling zijn om in te zetten.

 

Een TCA-peeling, Jessner peeling en VI Peel zijn chemische peelings die de bovenste huidlaag dunner maken door middel van afschilfering. Ook wordt de onderliggende huid gestimuleerd om collageen en elastine aan te maken. Op deze manier kunnen fijne lijntjes verminderen. Bij deze peelings moet er rekening gehouden worden met een down-time (hersteltijd) en moeten, afhankelijk van het huidtype, in kuurverband uitgevoerd worden.

 

Een skin booster is een chemische peeling, zónder downtime die de conditie van de huid verbetert, revitaliseert en het huidverouderingsproces vertraagt. De skin booster is een lichte peeling die de huid stimuleert tot het aanmaken van collageen en elastine.

 

In tegenstelling tot andere effectieve chemische peelings wordt de huid slechts licht beschadigd, waardoor deze nauwelijks hoeft te herstellen. De skin booster wordt dan ook wel de perfecte lunchtime treatment genoemd en kan zelfs op een zeer jeugdige huid worden toegepast.

ME-line


ME-line is de ultieme behandeling (met thuisproducten) om pigment aan te pakken. En pigment is vaak een onderdeel van huidveroudering.

 

ME-line bestaat uit verschillende behandelingen (microneedling / masker / spotbehandeling) om verschillende soorten pigment aan te pakken. Afhankelijk van je huidtype krijg je producten mee voor thuisgebruik die het proces ondersteunen.

Producten


Om huidveroudering zo goed mogelijk aan te pakken, te verminderen en verergering van rimpels te voorkomen is het niet alleen belangrijk om behandelingen in te zetten, maar ook door zelf thuis aan de slag te gaan.

 

Dit kan door middel van producten met werkzame stoffen zoals vitamine A en C en is het heel belangrijk om dagelijkse zonnebescherming aan te brengen om verergering van huidveroudering te voorkomen.

 

Bij Ivy clinics bieden wij de producten van Synergie Skin en Zo Skin Health aan. Beide merken bieden producten aan met hoogwaardige werkzame ingrediënten die thuis gebruikt kunnen worden.

Bindweefselmassage


Tijdens een bindweefselmassage wordt door het masseren onder andere de doorbloeding gestimuleerd waardoor de huid wordt aangezet tot versteviging en celvernieuwing.

 

In de huid zitten vaak onderhuidse verklevingen die de doorbloeding verminderen en hiermee het functioneren van de huid beperken. Tijdens de bindweefselmassage worden deze verklevingen los gemasseerd. Dit zorgt voor vermindering van stress in de huid.

 

Door het verbeteren van de doorbloeding wordt de stofwisseling van de huid geactiveerd en worden afvalstoffen beter afgevoerd.

 

Daarnaast worden hierdoor werkzame stoffen vanuit producten door de huid beter opgenomen. Bindweefselmassage is een zeer verstevigende behandeling, werkt celvernieuwend, je huid ziet er daardoor jonger en steviger uit.

Microneedling


Een microneedling behandeling zorgt ervoor dat er gecontroleerd microkanaaltjes in de bovenste huidlaag aangebracht worden. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groeifactoren vrij en worden de fibroblasten gestimuleerd deze zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine.

 

De huid krijgt een intensieve boost. Na een microneedling behandeling is het effect niet direct zichtbaar. De huid heeft tijd nodig om elastine en collageen aan te maken die zorgen voor het verminderen van fijne lijntjes. Microneedling wordt in een kuurverband uitgevoerd.

 

Er zijn namelijk meerdere behandelingen nodig en het eindresultaat is zichtbaar na 4 tot 6 maanden. Microneedling is goed te combineren met een No Needle Skin Booster of een andere chemische peeling voor een optimaal resultaat.

Plexr


Rimpels kunnen veilig, snel en effectief aangepakt worden met de PlexR Soft Surgery. PlexR werkt op basis van plasma. Dit proces ‘verdampt’ de bovenste huidlaag. Dat heeft een krimpend effect op de huid waardoor rimpels verdwijnen.

 

Daarnaast stimuleert de warmte die door de behandeling wordt opgewekt, de aanmaak van collageen en elastine. Dit heeft een lange termijn voordeel: een sterke, jonger uitziende huid. Bij 70% van de mensen is 1 behandeling voldoende om het gewenste resultaat te krijgen. Wel moet er rekening gehouden worden met een downtime van 7 tot 10 dagen.

Lipofilling


Wanneer de huid diepe rimpels of ongelijkmatigheden vertoont, of wanneer een gezicht een ingevallen uitstraling krijgt door de afname van volume, is lipofilling een uitkomst die langdurig resultaat biedt. Lipofilling wordt veel gedaan bij mensen waarbij het volume gecorrigeerd moet worden.

 

Oppervlakkige en diepe lijnen worden daarmee verminderd. Bij Lipofilling maak je gebruik van lichaamseigen vet waardoor de kans dat het afbreekt of allergische reacties veroorzaakt verminderd en je er je leven lang plezier van hebt.

Fillers


Het verwijderen van rimpels of het herstellen van volume kan veilig met een filler behandeling op basis van hyaluronzuur.

 

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die zorgt voor de productie van elastine en collageen. Tijdens het ouder worden neemt je lichaamseigen hyaluronzuur af, waardoor huidveroudering ontstaat; een slappere huid, valere teint en meer zichtbare rimpels of plooitjes. De filler wordt door middel van een injectie in de huid ingebracht.

Botox


Botulinetoxine (merknaam: botox) wordt vooral gebruikt om mimische rimpels te behandelen. Dat zijn rimpels ontstaan door het veelvuldig aanspannen van spieren in je gezicht (je mimiek).

 

Voorbeelden van mimische rimpels zijn de fronsrimpel, voorhoofdsrimpels, rokerslijntjes en kraaienpootjes. Door botox in te spuiten wordt de spieractiviteit tijdelijk stilgelegd.

 

Een botox behandeling helpt rimpels op die manier voorkomen en voorkomt tevens dat bestaande rimpels dieper worden. Botulinetoxine wordt door middel van een injectie in de spier ingebracht.

Zoals je kunt lezen zijn er verschillende mogelijkheden en is soms een combinatie van behandelingen het beste idee.

 

Ivy clinics biedt dan ook een gratis en vrijblijvend adviesgesprek bij één van onze huidtherapeutes of cosmetisch consulenten om te bepalen wat voor jou de beste oplossing is.

 

Boek nu je afspraak online in of bel ons gelijk even!

Klinieken

Locaties

Ivy clinics Amstelveen

Ivy clinics Amstelveen

Handelsweg 59
1181 ZA | Amstelveen

Maandag - vrijdag: 09.00 - 19.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Westervoort

Ivy clinics Westervoort

Kerkstraat 1
6931 DR | Westervoort

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Den Bosch

Ivy clinics 's-Hertogenbosch

Vughterstraat 171
5211 GB | 's-Hertogenbosch

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Amsterdam

Ivy clinics Amsterdam

Westeinde 4
1017 ZN | Amsterdam

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7