Photo rejuvenation
Photo rejuvenation

Injectables

 

Injectables zijn behandelingen die met een injectie worden uitgevoerd. Ivy clinics biedt diverse injectables aan voor bijvoorbeeld een jonger ogende huid, rimpelbehandeling, liquid facelift en als behandeling tegen bijvoorbeeld tandenknarsen.

 

Met een team van ervaren medische specialisten staat Ivy voor een veilige, effectieve behandeling waarbij een positief resultaat centraal staat.

Of bel direct: (088) 800 76 54

Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00

Of bel direct: (088) 800 76 54

Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00

Veilige en effectieve injectables
Behandeling door zeer ervaren artsen
Klinieken in vier steden

Injectables

De behandelingen van Ivy

Injectables

Ivy’s specialist

Dr. Natale Adamo

Drs. Natale Adamo

Natale is al werkzaam als cosmetisch arts sinds 2009 en zeer bedreven in het uitvoeren van injectables. Hij heeft zich gespecialiseerd in cosmetische chirurgie zoals ooglidcorrecties (zowel boven als onder) liposucties (lichaam en gelaat), lipofilling en chirurgische ingrepen zoals oorlelcorrecties en oorlelverkleiningen.

 

“Cosmetische geneeskunde is echt mijn grootste passie. Ik vind het heel erg fijn om mensen te kunnen helpen bij het aanpakken van eventuele onzekerheden en zo samen de puntjes op de i te zetten. Door mijn jarenlange ervaring in het uitvoeren van injectables en cosmetische chirurgie ben ik zeer bekwaam en sta ik niet snel ergens van te kijken. Door deze rust kan ik mij ook vooral richten op het persoonlijk contact met mijn cliënten, zeker tijdens langere operaties. Dat maakt dit vak zo leuk.”

 

Naast zijn werk bij Ivy clinics is Natale ook actief betrokken bij de domeingroep chirurgie binnen de NVCG en heeft hij ook een rol bij de SOCG (opleiding cosmetische geneeskunde). Daarnaast is hij opleider voor de nieuwe generatie Cosmetisch Artsen KNMG.

 

Hij is co-auteur van verschillende richtlijnen binnen de cosmetische chirurgie en was ook betrokken bij de totstandkoming van het ‘Kwaliteitskader Cosmetische Geneeskunde’.

 

Publicaties:

NVCG Magazine December 2019

nvcg-keurmerk
Marianne Stenstra

Drs. Marianne Stenstra

 

Marianne studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en behaalde haar Artsexamen in 2014. Hierna heeft ze onderzoek gedaan in Washington D.C. (VS) en werkervaring opgedaan binnen de chirurgie.

 

Sinds een aantal jaar werkt zij als cosmetisch arts, waarin zij haar passie heeft gevonden. Een natuurlijk resultaat staat voor haar centraal.

 

“Het mooiste vind ik om iemand heel blij te maken met een subtiele aanpassing, waardoor iemand weer kan uitstralen hoe hij of zij zich van binnen voelt.”

 

Marianne is sinds 2020 werkzaam bij Ivy clinics en gespecialiseerd in injectables (botuline, hyaluronzuurfillers, collageenstimulerende fillers) en daarnaast voert zij veel bovenooglidcorrecties en onderooglidcorrecties uit. Daarnaast is Marianne locatiemanager van Ivy clinics Den Bosch en werkt zij zodoende nauw samen met de huidtherapeuten en doktersassistenten.

Injectables informatie

Veelgestelde vragen

Ivy clinics staat voor natuurlijke resultaten. Dit is uitgebreid omschreven in onze kernwaarden.

 

En we bieden zelfs een 100% natuurlijk resultaat garantie. Een uitdrukkingsloos of onnatuurlijk ogend effect past daar absoluut niet bij. Wanneer je op de juiste manier en met de juiste hoeveelheden injectables toepast zie je er alleen maar wat jonger en uitgeruster uit. Niet onnatuurlijk of uitdrukkingsloos.

Hoe snel is er resultaat?

Een filler behandeling is direct zichtbaar. Wel kan er enige dagen sprake zijn van zwelling wat het effect van je filler een beetje kan beïnvloeden. Botuline toxine gaat werken na 3-5 dagen. En op dag 14 werkt botuline toxine optimaal.

 

Na 14 dagen ben je dan ook welkom voor een gratis touch up behandeling wanneer je botox nog niet voldoende geholpen heeft. Dit is echter bijna nooit aan de orde. Maar heel soms komt het voor dat een persoon wat meer botuline toxine nodig heeft dan gemiddeld.

 

Een nabehandeling met fillers is niet gratis omdat je voor een extra spuit fillers gewoon moet betalen. Hier is wel een verwarring over. Overigens moet je een filler even 4-6 weken de tijd geven om haar werk te laten doen. Een hyaluronzuur filler trekt namelijk vocht aan waardoor het resultaat in de eerste weken steeds wat mooier wordt.

Ben ik te jong voor een injectable behandeling?

In Nederland mag je pas injectable behandelingen ondergaan vanaf 18 jaar en ouder, en over het algemeen is er onder de 25 jaar ook nog niet veel huidveroudering te zien. Sommige jongere meiden storen zich wel aan dunnere lippen of wallen en dan kunnen we dit bij Ivy clinics zeker verhelpen op een voorzichtige manier zonder teveel producten te gebruiken.

 

Op tijd beginnen met botox heeft wel altijd zin want voor botox geldt, voorkomen is beter dan genezen. Een goed moment is wanneer je net de eerste lijntje bij de kraaienpootjes, frons of voorhoofd kan gaan zien. Deze zijn dan nog goed te behandelen met botox. Wanneer een rimpel heel diep in de huid is gesleten wat je vaak op latere leeftijd ziet is het namelijk met alleen botox niet meer mogelijk om de rimpel te laten verdwijnen.

 

Wanneer je jong bent loont het ook altijd om alvast te investeren in de gezondheid van je huid met simpele laserbehandelingen, peelings, Hydrafacial, bindweefselmassages of goede maskers. Onze cosmetisch consulenten leggen je graag alles hierover uit.

Welke injectable behandelingen biedt Ivy clinics aan?

Ivy clinics biedt botoxbehandelingen en fillerbehandelingen. We werken met verschillende merken die wij altijd op de plank hebben liggen.

 

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende zones die behandeld kunnen worden.

Hoe lang blijft resultaat zichtbaar?

Botox werkt gemiddeld 4 maanden. Bij de ene persoon werkt het wat langer maar het kan ook zeker wat korter werken. Helaas hebben we hier geen invloed op. Meer eenheden prikken heeft over het algemeen geen zin, het blijft dan niet langer zitten. Er zit een soort grens aan. Te weinig eenheden (een halve zone of baby botox) kan echter wel zorgen voor een korter resultaat.

 

Fillers werken gemiddeld een jaar. Fillers die diep op het bot gespoten worden werken vaak langer dan een jaar bijvoorbeeld de jukbeentjes en onder de ogen, of in de neus. Fillers rondom de mond, of in lippen of in wangen werken gemiddeld wat korter. Deze fillers kunnen niet zo diep gespoten worden waardoor de arts ook een minder dikke filler moet kiezen. Daarnaast zit er op deze plekken veel beweging doordat je praat en lacht, dat zorgt ervoor dat een filler wat sneller afgebroken wordt.

Is een injectable behandeling pijnlijk?

Elke injectie voel je. De ene persoon vindt een behandeling met botox pijnlijker en de andere persoon een behandeling met fillers.

 

We proberen de pijn beleving in ieder geval altijd zo prettig mogelijk te maken door het inzetten van verdovingscrème of een dental block (verdoving van de zenuwen rondom de mond bijvoorbeeld).

Kan ik sporten na een injectable behandeling?

Na een behandeling met botox en fillers adviseren we om in ieder geval een ruime week extreme hitte en extreme koude te vermijden.

 

Ook contact sporten zoals boxen zijn natuurlijk niet heel handig direct na een behandeling. Wanneer je een specifieke vraag hierover heb, overleg dit dan gerust met de arts.

Zijn injectables gevaarlijk?

Over het algemeen kun je zeggen dat behandelingen met botox en tijdelijke fillers (niet permanente fillers) heel veilig zijn omdat er al zoveel ervaring mee opgedaan is in de afgelopen tientallen jaren. Wat belangrijk is is dat de arts verstand heeft van de anatomie van het gezicht en niet in de buurt komt van belangrijke vaten en/of zenuwen. Wat ook belangrijk is dat er geen hele grote hoeveelheden in één keer worden geïnjecteerd.

 

Mocht je na een behandeling met fillers roodheid zien, rare blaasjes, een pijnlijk gevoel of andere verkleuring van de huid, bel dan even met het spoednummer van Ivy clinics, op nummer 088 800 76 54, en kies optie 1 voor spoed.

Welke injectables zijn geschikt voor rimpels rond de mond?

Rokerslijntjes (ook wel barcodes genoemd) zijn verticale lijntjes rond de mond. De rokerslijntjes kunnen voor een ouder uitziend gezicht zorgen. De lijntjes zijn echter goed te verzachten met een filler behandeling.

 

Soms vullen we de filler behandeling aan met een snuftje botox om tot het beste resultaat te komen. Daarnaast kunnen we diepere lijnen of littekens ter plekke van de bovenlip ook behandelen met een fenol peeling, met CO2 laser of een PlexR plasma behandeling. Het behandelen van de rokerslijntjes kan meestal in één behandeling. Het resultaat is direct zichtbaar en blijft 9 tot 12 maanden aanwezig.

Welke injectables zijn geschikt voor marionetlijnen?

Marionetlijnen zijn de lijnen of rimpels die van je mondhoeken naar beneden lopen. Wanneer je ouder wordt, verliest je huid en weefsel volume en worden de marionetlijnen steeds duidelijker zichtbaar.

 

Marionetlijnen zijn echter vrij eenvoudig te behandelen met een tijdelijke filler. Het behandelen van de marionetlijnen kan meestal in één behandeling. Het resultaat is direct zichtbaar en circa 12 maanden aanwezig.

Kan ik mijn jukbeenderen vergroten met injectables?

De jukbeenderen geven je gezicht uitstraling en bepalen de contouren van je gelaat. Naarmate je ouder wordt, vermindert je onderhuidse vetweefsel en kan het zelfs verdwijnen.

 

Dit kunnen we heel makkelijk oplossen door wat fillers diep op het bot van je jukbeen te injecteren. Hierdoor komen je natuurlijke vetlagen weer naar voren. Precies zoals het een aantal jaren geleden ook was. Het behandelen van de jukbeenderen kan meestal in één behandeling, dit is afhankelijk van het gewenste volume. Het resultaat is direct zichtbaar en blijft circa 12-18 maanden aanwezig.

Hoe kom je van wallen af?

Met betrekking tot wallen is een uitgebreid consult echt heel erg belangrijk. Wij kunnen wallen behandelingen met fillers wanneer er sprake is van volumeverlies. Maar we kunnen ook een chirurgische onderooglidcorrectie doen met of zonder het verzetten van de spieren (dit laatste heet een canthopexie).

 

En soms zetten we ook nog een CO2 laser in of een PlexR behandeling. Een beetje botox rondom de ogen kan soms ook al wat effect geven. Wanneer je je stoort aan je wallen is een kosteloos en vrijblijvend intakegesprek dus echt cruciaal. Wij helpen jou graag een geschikte keuze maken.

Welke gebieden in mijn gezicht kunnen worden behandeld?

Botox (botuline toxine type A) zetten wij met name in voor het behandelen van de fronsrimpels, kraaienpootjes, voorhoofdsrimpels en rimpels rondom de mond (we kunnen de kin wat meer rust geven of de spiertjes die de mondhoeken omlaag trekken).

 

Ook kun je botox goed inzetten bij de bunnylines (de rimpeltjes naast je neus), of de gummy-smile (teveel zichtbaar tandvlees wanneer je lacht).

 

Ook met fillers is er heel veel mogelijk. Wij leggen een aantal opties wat beter uit:

 

Jukbeenderen

 

De jukbeenderen geven je gezicht uitstraling en bepalen de contouren van je gelaat. Naarmate je ouder wordt, vermindert je onderhuidse vetweefsel en kan het zelfs verdwijnen. Dit kunnen we heel makkelijk oplossen door wat fillers diep op het bot van je jukbeen te injecteren.

 

Hierdoor komen je natuurlijke vetlagen weer naar voren. Precies zoals het een aantal jaren geleden ook was. Het behandelen van de jukbeenderen kan meestal in één behandeling, dit is afhankelijk van het gewenste volume. Het resultaat is direct zichtbaar en blijft circa 12-18 maanden aanwezig.

 

Kin en kaaklijn

 

Tijdens het ouder worden verliest de huid zijn volume en elasticiteit en hierdoor kan het op verschillende plekken gaan hangen. Twee van die plekken zijn de kaaklijn en de kin, zones die het gezicht juist vorm geven. Met fillers kunnen we het volumeverlies van je huid en de kaaklijn tegen gaan.

 

Afhankelijk van de mate van volumeverlies gebruiken we hiervoor een filler op basis van calciumhydroxylapatiet (Radiesse) of op basis van hyaluronzuur. Het behandelen van de kin en kaaklijn kan meestal in één behandeling. Afhankelijk van de gebruikte filler blijft het resultaat ongeveer 12 tot 18 maanden zichtbaar.

 

Lippen

 

Veel vrouwen zijn onzeker over hun lippen. Vaak omdat ze deze te smal of asymmetrisch vinden. Wil je meer volume in je lippen of ze meer contour geven?

 

Onze artsen stellen graag een persoonlijk behandelplan met je op zodat we op een natuurlijke manier de lippen meer vorm kunnen geven. Het behandelen van de lippen kan meestal in één behandeling, dit is afhankelijk van het gewenste volume. Het resultaat is direct zichtbaar en blijft 6 tot 12 maanden aanwezig.

 

Marionetlijnen

 

Marionetlijnen zijn de lijnen of rimpels die van je mondhoeken naar beneden lopen. Wanneer je ouder wordt, verliest je huid en weefsel volume en worden de marionetlijnen steeds duidelijker zichtbaar. Marionetlijnen zijn echter vrij eenvoudig te behandelen met een tijdelijke filler. Het behandelen van de marionetlijnen kan meestal in één behandeling. Het resultaat is direct zichtbaar en circa 12 maanden aanwezig.

 

Mondhoeken

 

Hangende mondhoeken kunnen vanaf de geboorte aanwezig zijn. Daarnaast kunnen ze net als bijvoorbeeld de kaaklijn en de jukbeenderen ook gaan hangen gedurende het ouder worden. Dit kan een treurige of boze uitstraling geven.

 

Hangende mondhoeken zijn echter goed te behandelen. De spieren die dit veroorzaken, kunnen worden behandeld met botuline toxine. De mondhoeken gaan hierdoor meer omhoog staan en hangen niet meer naar beneden. In de meeste gevallen adviseren wij om deze behandeling te combineren met een filler om de mondhoekjes een extra lift te geven.

 

De mondhoeken kunnen over het algemeen in één behandeling worden behandeld. Het resultaat is zichtbaar na circa 5 dagen en blijft 6 tot 12 maanden aanwezig.

 

Neuslippenplooi

 

De neuslippenplooi zijn de rimpels die lopen van de neus tot aan de mondhoeken. De neuslippenplooi kan zorgen voor een ouder uiterlijk, maar kan ook een verveelde of vermoeide blik geven.

 

Naarmate je ouder wordt, wordt de neuslippenplooi dieper en duidelijker zichtbaar. Met een fillerbehandeling is uw neuslippenplooi gemakkelijk aan te pakken. Wij kunnen neuslippenplooi verzachten, waarbij je je eigen uitstraling van je gezicht volledig behoudt.

 

Daarnaast kun je ervoor kiezen om de neuslippenplooi vanuit de jukbeenderen te verstrakken door ook de jukbeentjes wat meer volume te geven, dit zorgt dan voor een lift van het jukbeen wat automatisch ook een effect heeft op de neuslippenplooi. Het behandelen van de neuslippenplooi kan meestal in één behandeling, dit is afhankelijk van het gewenste volume. Het resultaat is direct zichtbaar en blijft 12 tot 18 maanden aanwezig.

 

Oorlellen

 

Zij je oorlellen te dun geworden, gaan hangen of heb je uitgerekte oorbelgaatjes? Wij adviseren je graag over de mogelijkheden.

 

Je oorlellen zijn eenvoudig te behandelen met een filler. Hiermee vullen we rimpeltjes, littekens of een dunne huid eenvoudig op. Als er sprake is van teveel huid, of een uitgescheurd gaatje kan er ook een chirurgische oorlelcorrectie of oorlelverkleining ingepland worden. Het behandelen van de oorlellen met een filler kan meestal in één behandeling. Het resultaat is direct zichtbaar en blijft circa 12 tot 24 maanden aanwezig.

 

Rokerslijntjes

 

Rokerslijntjes (ook wel barcodes genoemd) zijn verticale lijntjes rond de mond. De rokerslijntjes kunnen voor een ouder uitziend gezicht zorgen. De lijntjes zijn echter goed te verzachten met een fillerbehandeling. Soms vullen we de fillerbehandeling aan met een snuftje botox om tot het beste resultaat te komen.

 

Daarnaast kunnen we diepere lijnen of littekens ter plekke van de bovenlip ook behandelen met een fenol peeling, met CO2 laser of een PlexR plasma behandeling. Het behandelen van de rokerslijntjes kan meestal in één behandeling. Het resultaat is direct zichtbaar en blijft 9 tot 12 maanden aanwezig.

 

Volumebehandeling

 

Een volumebehandeling met fillers noemen we ook wel een niet-chirurgische facelift of een liquid facelift. De behandeling van rimpels, gezichtsplooien of verslapping van de huid bestaat hierbij een combinatie van fillers en skinboosters (wat feitelijk ook fillers zijn, deze geven geen volume maar wel huidverbetering).

 

Door strategisch bepaalde pijnpunten in het gezicht aan te passen zoals bijvoorbeeld de wallen, jukbeenderen, kaaklijn en kin zie je er op een hele natuurlijke manier weer jonger en meer uitgeslapen uit.

 

Voor een optimaal resultaat kun je de behandeling combineren met een laserbehandeling of een peeling. Hiermee worden fijne lijntjes ook behandeld en wordt de aanmaak van collageen in je huid gestimuleerd. Samen met uw arts bespreekt je wat de beste behandeling is voor jouw wensen.

 

Wangen

 

Naarmate je ouder wordt, vermindert het vetweefsel in je wangen. Hierdoor zakt het weefsel naar beneden of verdwijnt het zelfs. Dit kan de oorzaak zijn van een diepe neuslippenplooi, zogenaamde hamsterwangen of een vermoeid gezicht. De beste en meest eenvoudige manier om dit aan te pakken is met een tijdelijke filler.

 

Het behandelen van de wangen kan meestal in één behandeling, dit is afhankelijk van het gewenste volume. Het resultaat is direct zichtbaar en blijft 9 tot 12 maanden aanwezig.

 

Heb je vragen over of fillers geschikt zijn voor jou en op welke plek ze het beste geplaatst kunnen worden? Wij leggen het graag uit in een kosteloos en vrijblijvend consult.

Hoe kom je van wallen af?

Met betrekking tot wallen is een uitgebreid consult echt heel erg belangrijk. Wij kunnen wallen behandelingen met fillers wanneer er sprake is van volumeverlies. Maar we kunnen ook een chirurgische onderooglidcorrectie doen met of zonder het verzetten van de spieren (dit laatste heet een canthopexie).

 

En soms zetten we ook nog een CO2 laser in of een PlexR behandeling. Een beetje botox rondom de ogen kan soms ook al wat effect geven. Wanneer je je stoort aan je wallen is een kosteloos en vrijblijvend intakegesprek dus echt cruciaal. Wij helpen jou graag een geschikte keuze maken.

Heb je een vraag?
Bel direct: (088) 800 76 54
Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00 Zaterdag en avonden: op afspraak Vrijblijvend consult Afspraak maken

Ivy’s klinieken

Locaties

Ivy clinics Amstelveen

Ivy clinics Amstelveen

Handelsweg 59
1181 ZA | Amstelveen

Maandag - vrijdag: 09.00 - 19.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Westervoort

Ivy clinics Westervoort

Kerkstraat 1
6931 DR | Westervoort

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Den Bosch

Ivy clinics 's-Hertogenbosch

Vughterstraat 171
5211 GB | 's-Hertogenbosch

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Amsterdam

Ivy clinics Amsterdam

Westeinde 4
1017 ZN | Amsterdam

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7