KWALITEITSKADER COSMETISCHE GENEESKUNDE

 

Op 12 November 2019 is het Kwaliteitskader Cosmetische Geneeskunde gepubliceerd. De populariteit van cosmetische ingrepen is de afgelopen jaren behoorlijk toegenomen en helaas werden deze niet altijd uitgevoerd door gekwalificeerde artsen waardoor er steeds meer complicaties ontstonden. Enige jaren geleden is er aan de bel getrokken en heeft de minister het Zorginstituut Nederland de opdracht gegeven een kwaliteitskader op te stellen in samenwerking met diverse belangrijke partijen.

 

Oprichters van Ivy clinics, Judith Eggersman en Natale Adamo, waren hier nauw bij betrokken. Het was een lang proces en wij zijn dan ook trots dat het Kwaliteitskader Cosmetische Geneeskunde inmiddels een feit is. Cosmetische ingrepen mogen alleen uitgevoerd worden door gekwalificeerde artsen die kunnen aantonen dat zij de juiste opleiding gevolgd hebben en voldoende ervaring op hebben gedaan. Hier zal de inspectie dan ook streng op blijven controleren.

 

Hoe weet je of je te maken hebt met een goede arts?

 

  • de arts is BIG-geregistreerd
  • de arts is aangesloten bij de beroepsvereniging (lees: de NVCG)
  • de arts heeft aantoonbare ervaring of werkt onder supervisie van een arts met aantoonbare ervaring in een opleidingstraject
  • de arts is aangesloten bij een onafhankelijk review systeem zoals bijvoorbeeld Klantenvertellen

 

Wij nemen als kliniek onze verantwoordelijkheid en vinden het belangrijk dat ook cliënten zelf goed onderzoek kunnen doen. Daarom zijn wij transparant in wie wij zijn en wat wij doen. Zo tillen we samen de cosmetische geneeskunde naar een hoger niveau.

 

Karin Zaal, kwaliteitsmanager bij Ivy clinics:

 

“ Bij Ivy clinics doen wij er alles aan om de veiligheid van onze cliënten te waarborgen. In ons kwaliteitsmanagementsysteem staan alle (medische) protocollen en richtlijnen om schade en calamiteiten te voorkomen. Door middel van zowel interne als externe audits (in samenwerking met onder andere de NVCG, apotheker en een ziekenhuishygiënist) zorgen wij ervoor dat we voldoen aan alle geldende kwaliteits- en veiligheidseisen. 

 

Onze artsen zijn KNMG geregistereerd of in aanloop daarnaar toe en zijn aangesloten bij de NVCG. De NVCG onderstreept het doel om de kwaliteit en voorlichting van medische cosmetische behandelingen te verbeteren. Daarom zijn wij verplicht om ons te houden aan het Kwaliteitskader Cosmetische Geneeskunde. Klik hier om het kwaliteitskader te lezen en neem gerust contact met mij op mocht je vragen hebben.”