Lipoedeem liposuctie

Lipoedeem is een officiële, chronische en pijnlijke ziekte waarbij zich een stoornis voordoet in de aanmaak van vetweefsel en de afvoerfunctie van de lymfevaten. Gevolg is een onderhuidse ophoping van vet (lip) en vocht (oedeem). Er bestaat geen medicijn tegen deze ziekte. Het is wel mogelijk om lipoedeem te behandelen met een lipoedeem liposuctie.

 

Lipoedeem kenmerkt zich door symmetrisch op de heupen, bovenbenen, knieën en soms ook op de enkels te vormen. Lipoedeem wordt niet veroorzaakt door een ongezonde leefstijl maar heeft vaak een erfelijke herkomst. Als lipoedeem onbehandeld blijft, ontwikkelt zich vaak lymfoedeem (vochtophoping).

Ik wil graag meer informatie
Adviesgesprek aanvragen

Allereerst wordt door de arts vastgesteld of er daadwerkelijk sprake is van lipoedeem. Hierna worden operaties in het verleden, medicijngebruik en allergieën in kaart gebracht. De arts zal vragen naar het gebruik van salycaten en aspirine.

 

De lipoedeem liposuctie wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Door lokaal te verdoven worden de lymfevaten niet beschadigd. De verdovingsvloeistof wordt met een canule (dunne buis) onder de huid ingespoten. Hierdoor zwellen de vetcellen op waarna ze worden weggezogen. Na de verwijdering van het vet worden de sneetjes gehecht. Het behandelde gebied wordt verpakt met een elastisch drukpak. Er is namelijk druk nodig om de huid na de behandeling met de onderhuid te laten verkleven.

Het komt voor dat er meerdere ingrepen nodig zijn om tot het beste resultaat te komen. Deze verwachting neemt de arts vooraf met je door.

 

Na de ingreep volgt de medische overdracht voor de verpleging in het zorghotel. Hier verblijf je een nacht, eventueel samen met je partner.

Je hebt 24u verpleging tot je beschikking.

 

De volgende ochtend volgt de eindcontrole. Dit wordt door de assistente van de polikliniek uitgevoerd. De assistente helpt je met de verzorging en vertelt je wat je moet weten over het dragen van de steunkousen of het drukpak. De steunkousen of het drukpak, krijg je mee naar huis. Evenals een draagschema.

 

Als alles goed is, mag je naar huis. Belangrijk om te weten: je mag nog niet zelf rijden.

Bij ongeveer 90% van de patiënten is verbetering direct zichtbaar. De eerste paar weken is de huid opgezwollen en blauw. Pas na 3 tot 6 maanden is het definitieve resultaat te zien.

 

Als het resultaat niet is wat je had gehoopt, dan is een herstelingreep mogelijk. Dit is niet kosteloos.

Afhankelijk van het behandelgebied duurt de ingreep zo’n 2 uur.

Een week na de ingreep worden de hechtingen verwijderd. De incisies zijn zo klein dat littekens vrijwel niet achterblijven.

 

Het is verstandig de eerste week rustig aan te doen. Rust, een gezonde leefstijl en gedoseerde beweging dragen positief bij aan het herstelproces. Wij adviseren de eerste 2 weken niet te werken.

 

Ook de weken die daarna volgen heeft het naleven van bovenstaande adviezen een positieve uitwerking op het uiteindelijke resultaat.

Om het herstelproces te ondersteunen en de weefsellagen tot rust te laten komen, luid het advies de eerste 2 weken de drukkleding dag én nacht en vervolgens nog 2 weken alleen in de nacht te dragen.

 

Na 6 weken mag je naast de dagelijkse beweging ook weer sporten. Na 6 tot 9 maanden is het lichaam volledig hersteld.

 

Het lichaam kan in de eerste weken beurs aanvoelen. Als je hiervoor pijnstilling wilt gebruiken, kies dan alleen paracetamol. Alle andere pijnstillers hebben een bloed verdunnend effect en mogen nietingenomen worden.

Een lipoedeem liposuctie is een veilige ingreep. Blijvende problemen zijn zeldzaam.

 

Wel kan de huid na de ingreep blauw worden en beurs aanvoelen. De eerste 24 – 48 uur is het mogelijk dat de operatiewondjes licht (rood) vocht lekken. Dit is niet iets om je zorgen over te maken. Pas wanneer het lekken langer dan 48 uur aanhoudt, wordt het aangeraden om contact op te nemen.

Onderbenen
€3.599,00
links en rechts
Bovenbeen
€3.599,00
links
Bovenbeen
€3.599,00
rechts
Billen
€3.299,00
Armen
€2.950,00
links en rechts
Taille/buik/maag
€3.599,00
Lipo-elastic drukkleding
€95,00
BEKIJK ANDERE BEHANDELINGEN
correctiebehandelingen
filler behandeling
liquid facelift
ematrix behandeling