Liposuctie lichaam

Met liposuctie, ook wel liposculptuur of vibroliposuctie wordt een chirurgische ingreep bedoeld waarbij de contouren van het lichaam weer in balans gebracht worden door het plaatselijk wegzuigen van onderhuidse vetcellen die een hardnekkige ophoping veroorzaken. Het is geen methode om af te vallen maar een methode om op een veilige, permanente manier het lichaam te corrigeren.

 

Ivy clinics is trendsetter op het gebied van de tumescente liposuctie en lipoedeem liposuctie. Onze artsen hebben veel ervaring met deze innovatieve, veilige methode.

 

Een hardnekkige vetophoping kan het figuur uit balans brengen. Vaak is de buik of zijn het de benen of dijen die een zwakke plek vormen. Als een gezonde levensstijl niet het juiste resultaat boekt, biedt een liposuctie uitkomst.

Ik wil graag meer informatie
Adviesgesprek aanvragen

De intake vindt plaats op een Ivy locatie en wordt uitgevoerd op de OK van Polikliniek de Blaak (Rotterdam).

 

De arts neemt eventueel medicijngebruik met je door. De arts zal vragen naar het gebruik van salycaten en aspirine.

 

De verdoving wordt onderhuids via een dunne buis ingebracht. De verdovingsvloeistof nestelt zich tussen de vetcellen, waardoor deze opzwellen. De arts maakt kleine sneetjes en zuigt de vetcellen wel. Hierna worden de incisies gehecht.

 

Na de behandeling krijg je een korset of strakke panty aan. Er is namelijk druk nodig om de huid na de behandeling met de onderhuid te laten verkleven. Deze moet aanblijven tot zo’n 10 dagen na de ingreep. De eerste uren lekken de hechtwondjes mogelijk wat vocht, het is daarom raadzaam om handdoeken mee te nemen.

Na 4 -6 weken zijn de eerste resultaten zichtbaar. Na 3 tot 6 maanden zijn alle zwellingen verdwenen en is het eindresultaat zichtbaar. Het resultaat van een liposuctie is permanent. Eenmaal verwijderde vetcellen worden niet opnieuw aangemaakt. Omdat er tijdens de ingreep kleine tunneltjes onder de huid gemaakt worden die samentrekken waarna de huid de onderliggende spierlaag verbindt, kan de verslapte huid ook opnieuw verstevigen. Bij latere gewichtstoename of -afname zal de lichaamsvorm in zijn geheel veranderen.

De ingreep zelf duurt zo’n 2 uur. Dit is afhankelijk van het aantal behandelgebieden.

Een week na de ingreep worden de hechtingen verwijderd. De incisies zijn zo klein dat littekens vrijwel niet achterblijven.

 

Het is verstandig de eerste week rustig aan te doen. Rust, een gezonde leefstijl en gedoseerde beweging dragen positief bij aan het herstelproces. Wij adviseren de eerste 2 weken niet te werken.

 

Ook de weken die daarna volgen heeft het naleven van bovenstaande adviezen een positieve uitwerking op het uiteindelijke resultaat.

Om het herstelproces te ondersteunen en de weefsellagen tot rust te laten komen, luid het advies de eerste 2 weken de drukkleding dag én nacht en vervolgens nog 2 weken alleen in de nacht te dragen.

 

Na 6 weken mag je naast de dagelijkse beweging ook weer sporten. Na 6 tot 9 maanden is het lichaam volledig hersteld.

 

Het lichaam kan in de eerste weken beurs aanvoelen. Als je hiervoor pijnstilling wilt gebruiken, kies dan alleen paracetamol. Alle andere pijnstillers hebben een bloed verdunnend effect en mogen niet ingenomen worden.

In zeer zeldzame gevallen treedt een infectie of inwendige bloeding op of ontstaat er trombose of vetembolie. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je minstens 2 weken voorafgaande aan de behandeling en 2 weken nadien niet rookt. Roken geeft namelijk een slechtere wondgenezing en een verhoogde kans op complicaties.

 

Tijdens het persoonlijk consult gaan we dieper in op de risico’s en bijwerkingen die voor jou van belang zijn

Hals
€1.200,00
Nek
€1.300,00
Schouderbladen
€1.250,00
Bovenarmen
€2.250,00
Links en rechts
Boven- en onderarmen
€2.750,00
Links en rechts
Borsten
€2.100,00
Rugrollen onder beha-band
€1.175,00
Taillerollen
€1.300,00
Vrouwen
Taillerollen
€1.550,00
Mannen
Maag
€1.400,00
Onderbuik
€1.600,00
Heupen
€1.600,00
Voorkant knieën
€1.100,00
Binnenkant knieën
€1.200,00
Venusheuvel
€1.200,00
Enkels
€1.400,00
Kuiten
€1.500,00
Binnenkant bovenbenen
€1.700,00
Links en rechts
Voorkant bovenbenen
€1.900,00
Links en rechts
Achterkant bovenbenen
€1.900,00
Links en rechts
Zijkant bovenbenen
€1.900,00
Links en rechts
Bilplooien
€1.200,00
Boven stuitje
€1.300,00
Billen
€1.700,00
Extra: lipolaser
€300,00
Bovenop de prijs van de liposuctie behandeling
BEKIJK ANDERE BEHANDELINGEN
correctiebehandelingen
filler behandeling
liquid facelift
ematrix behandeling