Overbeharing
Overbeharing

Overbeharing

 

Heb jij ook zoveel last van ingegroeide haartjes, een prikkende huid of irritaties. Ben jij ook helemaal klaar met scheren, epileren en waxen? Dan hebben we nu de oplossing.

 

Bij Ivy clinics hebben wij meerdere oplossingen om van de ongewenste haargroei af te komen. Lees hieronder wat overbeharing inhoudt en wat je eraan kan doen.

liposuctie

Wat is overbeharing?


Het menselijk lichaam bevat meerdere soorten haren. We hebben het dons haar, dit zijn dunne zachte haartjes die op het gehele lijf aanwezig zijn (met uitzondering van handpalmen, voetzolen en lippen). Dons haar heeft invloed op de warmteregulatie van het lichaam en beschermt ons tegen stoffen van buitenaf.

 

Verder hebben we de terminale haren. Hiermee worden de donkere en stugge haren bedoeld. Deze haren zijn bijvoorbeeld de wimpers, wenkbrauwen, hoofdhaar, okselhaar, schaamhaar en beenhaar. Mannen hebben meer terminale haren dan vrouwen.

 

Dit is bijvoorbeeld zichtbaar aan de baard, het borsthaar en het rug haar. De ene persoon heeft een sterkere lichaamsbeharing dan de ander. Dit is meestal genetisch of hormonaal bepaald.

Helaas zijn er enkele aandoeningen waarbij er sprake is van overbeharing. Die aandoeningen worden hieronder besproken en verder toegelicht.

Hirsutisme


Hirsutisme is een aandoening waarbij er volgens een mannelijk beharingspatroon terminale haren groeien bij vrouwen. Dit betekent dat er haren groeien op plekken waar vrouwen normaal geen haren hebben. Gemiddeld heeft 5% van de vruchtbare vrouwen hier last van.

 

De oorzaak is hiervan vaak hormonaal of erfelijk bepaald. Overbeharing wordt vaak gezien bij het polycysteus-ovariumsyndroom (PCOS) en verschillende aandoeningen aan de bijnieren. Vrouwen maken hierdoor te veel androgenenhormonen (testosteron) aan en hierdoor ontstaat er ongewenste haargroei. Ook kunnen geneesmiddelen als bijwerking overbeharing veroorzaken.

Hypertrichose


Hypertrichose is een aandoening waarbij er op een willekeurig lichaamsdeel haar ontstaat of toeneemt. Hypertrichose komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor en kan zelfs al in de kindertijd ontstaan. Soms is de aandoening aangeboren maar komt soms ook pas op latere leeftijd tot uiting. Het ontstaan kan op 3 mogelijke manieren.

 

  1. De donshaartjes worden terminale haren
  2. Het haarzakje groeit langer door
  3. Er zijn te veel haarzakjes aanwezig

Er bestaan veel verschillende vormen van hypertrichose die ieder een andere uiting en oorzaak hebben.

lipoedeem liposuctie

Wat kan Ivy clinics voor jou betekenen?


Wij beschikken over een laserapparaat die drie verschillende lasersystemen ondersteunt. Onze Magma-laser beschikt over een diode laser die de goudenstandaard is in permanente laserontharing. Ook zit hierin een IPL die weer beter werkt op de wat lichtere en dunnere haartjes.

 

En voor de donkere en gebruinde huid hebben wij de Nd:YAG laser die veilig en effectief de haartjes op de donkere en gebruinde huid kan laten verdwijnen.

De werking van de diode laser


De huid bevat verschillende soorten haartjes. Bij de diode laser is het een vereiste dat het terminale haren moeten zijn die kleur bevatten. Hierdoor kunnen we helaas niet de dons, rode, blonde en grijze haartjes permanent verwijderen.

 

Dit komt omdat er bij permanente laserontharing de laserstraal de huid in gestraald wordt en het opzoek gaat naar pigment. Ook wel melanine genoemd. Een donker een stug haartje bevat veel melanine en is hierdoor zeer geschikt om te behandelen. De laserstraal verwarmt dan het haarzakje zodanig waardoor vernietigd wordt.

 

Doordat een haar verschillende groeifases heeft zijn er meerdere behandelingen nodig om de haartjes definitief te verwijderen. Ik de loop van de behandeling worden de haren al minder stug en komen er steeds minder terug. Er zijn gemiddeld tussen de 8 en 10 behandelingen nodig.

 

Een diode is voor u geschikt als u een huidtype heeft tussen de 1-4 heeft en de haren dik en donker van kleur zijn.

De werking van de IPL


De IPL heeft een breder spectrum aan straling dan de diode. De werking is verder hetzelfde en beide systemen werken op het pigment in het haartje. Bij de IPL zien we vaak dat we mooiere resultaten behalen t.o.v. de diode op de wat lichtere en dunnere haren.

De werking van de Nd:YAG


De Nd:YAG laser wordt ingezet bij een huidtype 5 of hoger. Doordat deze laser een langere golflengte geeft kunnen we de donkere huid heel veilig en effectief behandelen.

 

Verder kunnen we deze laser ook op de laatste hardnekkige en diepliggende haartjes gebruiken. Deze behandeling geeft gemiddeld iets meer discomfort dan de bovenstaande systemen, maar kan net die laatste achtergebleven haartjes laten verdwijnen of de donkere huid zonder zorgen behandelen.

Zoals je kunt lezen zijn er verschillende mogelijkheden en is soms een combinatie van behandelingen het beste idee.

 

Ivy clinics biedt dan ook een gratis en vrijblijvend adviesgesprek bij één van onze huidtherapeutes of cosmetisch consulenten om te bepalen wat voor jou de beste oplossing is.

 

Boek nu je afspraak online in of bel ons gelijk even!

Heb je een vraag?
Bel direct: (088) 800 76 54
Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00 Zaterdag en avonden: op afspraak Vrijblijvend consult Afspraak maken

Klinieken

Locaties

Ivy clinics Amstelveen

Ivy clinics Amstelveen

Handelsweg 59
1181 ZA | Amstelveen

Maandag - vrijdag: 09.00 - 19.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Westervoort

Ivy clinics Westervoort

Kerkstraat 1
6931 DR | Westervoort

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Den Bosch

Ivy clinics 's-Hertogenbosch

Vughterstraat 171
5211 GB | 's-Hertogenbosch

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Amsterdam

Ivy clinics Amsterdam

Westeinde 4
1017 ZN | Amsterdam

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7