Overmatig zweten

Als je last hebt van overmatig zweten noemen we dat ook wel hyperhidrose. Dit kan tot uiting komen op verschillende plekken op het lichaam. De meest voorkomende probleemzones zijn oksels, voeten, handen en het voorhoofd.

Ik wil graag meer informatie
Adviesgesprek aanvragen

De arts beoordeelt op basis van het intakegesprek of er sprake is van overmatig zweten. Als hier sprake van is wordt botox in de probleemzone geïnjecteerd. De zweetklieren worden hierdoor niet langer gestimuleerd en het zweten zal afnemen of zelfs verdwijnen.

Het effect houdt ongeveer 4 tot 6 maanden aan. Hoe vaker je behandeld bent, hoe langer het effect aanhoudt. De eerste maand na behandeling is het zweten vaak volledig verdwenen.

Een botox behandeling tegen overmatig zweten duurt ongeveer 20 minuten per zone, afhankelijk van het aantal injecties dat nodig is. Voor de oksels geldt dat er gemiddeld 15 tot 20 injecties per oksel nodig zijn om hyperhidrose tegen te gaan.

Een botox behandeling tegen overmatig zweten is bewezen veilig. Onze cosmetisch artsen zijn speciaal opgeleid in het toedienen van injectables voor medische doeleinden en hebben ruime ervaring. Na de behandeling mag je direct weer naar huis.

Soms is er roodheid zichtbaar op de injectieplaats, maar dit verdwijnt vanzelf. Botox is niet geschikt voor zwangere vrouwen en ook tijdens de borstvoeding wordt het gebruik van botox afgeraden.

Prijzen zijn altijd inclusief consult en controle.

Overmatig zweten
€395,00
Botox behandeling - beide oksels
BEKIJK ANDERE BEHANDELINGEN
medische botxuline
hoofdpijn
knarsentanden