Overtollig vet
Overtollig vet

Overtollig vet

 

Door de jaren heen veranderd het lichaam enorm. Er zijn allemaal verschillende factoren die hier invloed op hebben. Bijvoorbeeld veroudering, hormonen, zwangerschap, slechte doorbloeding of levensstijl dragen bij aan het veranderen van de huid en het lichaamsvet. Hierdoor kan het zijn dat je letterlijk en figuurlijk niet meer lekker in je vel zit.

 

Bij Ivy hebben we meerdere soorten behandelingen waardoor we jou weer die zelfverzekerdheid kunnen geven en je weer met een goed gevoel in de spiegel kan kijken.

lipoedeem liposuctie

Cellulite


Cellulite (beter bekend als een sinaasappelhuid) is een huid die een hobbelige structuur heeft. Bij cellulite is er sprake van een ophoping in het bindweefsel van vet, vocht en afvalstoffen.

 

Cellulite komt gemiddeld bij 80% van de vrouwen in verschillende gradaties voor. Meestal bevindt zich dit op de heupen, billen, dijbenen en soms ook op de armen en buik. Er zijn verschillende factoren die cellulite veroorzaken.

 

De hormoonhuishouding, het verouderingsproces, levensstijl, genetische aanleg en verhoogde ontstekingsactiviteit in het lichaam hebben hier de grootste invloed op.

Lipoedeem


Lipoedeem (beter bekend als het pijnlijk vetsyndroom) is een chronische aandoening waarbij er grote hoeveelheden vet onregelmatig verdeeld is onder de huid. Ook hebben de aanwezige vetcellen last van vetzwelling en wordt er vocht naar de cellen toegetrokken.

 

Hierdoor neemt het aangedane gebied in omvang toe. Kenmerkend voor lipoedeem is dat het een symmetrisch beeld heeft, de structuur van de huid bobbelig is en dat de taille slank is.

 

Ook hebben lipoedeem patiënten last van drukpijnen en snel blauwe plekken. De benen en billen zijn de voorkeurslocatie van deze chronische aandoening.

 

Echter kunnen in enkele gevallen ook de armen aangedaan zijn. Deze aandoening komt over het algemeen bij vrouwen voor en heel zelden bij mannen.

 

Hoe of waarom lipoedeem ontstaat is nog niet bekend. Wel begint deze aandoening vaak tijdens of net na de puberteit, maar kan ook tijdens de zwangerschap of de menopauze ontstaan.

Plaatselijke vetophoping


Het vetweefsel heeft meerdere belangrijke functies. Het houdt ons warm, is een grote bron voor energie en zorgt ervoor dat onze organen op de plek blijven zitten. Ook is vetweefsel een belangrijke bouwsteen voor hormonen en geeft het ons lijf vorm.

 

Echter komt er soms meer energie een lijf binnen dan wat nodig is. Die energie wordt dan omgezet in vet en is vaak bij mensen ongewenst. Bij mannen wordt het vet vaak opgeslagen rondom de buik en bij vrouwen zijn dit vaak de heupen en dijen. Hormonen, voeding, levensstijl en erfelijkheid hebben hier allemaal invloed op.

laserbehandelingen

Behandelingen


Bekijk hieronder welke bodycontouring behandelingen Ivy clinics aanbiedt.

Cryolipolyse


Cryolipolyse is het lokaal verwijderen van vet door bevriezing van vetcellen. Zonder operatie of verdoving een zichtbaar blijvend resultaat.

 

Zodra je de behandelde vetcellen bevriest, sterven ze af en worden ze in de periode na de behandeling op een natuurlijke manier door het lichaam afgevoerd. Hierdoor verdwijnt de vetcel permanent uit het lichaam. De behandeling is geheel veilig.

Lipolaser


Een behandeling met de lipolaser dient twee doelen: het wegsmelten van lokale vetophopingen en het verstrakken van de huid.

 

Het is een kleine ingreep met veel impact. De reductie van het vet is direct zichtbaar en neemt in de weken na de behandeling nog eens toe. Huidverstrakking volgt na een aantal maanden.

 

Een behandeling met de lipolaser geeft een groots, permanent, direct én indirect resultaat.

 

De lipolaser wordt succesvol ingezet bij:

 

  • Een verslapte kaaklijn
  • Hamsterwangen
  • Verslapte hals
  • Verslapte onderarmen
  • Verslapte bovenarmen
  • Vet op de buik en in de taille
  • Verslapte huid op de rug
  • Vet aan de buitenkant van de bovenbenen
  • Verslapte huid aan de binnenkant van de bovenbenen
  • Vetophoping of huidverslapping op de knieën

Liposuctie


Met liposuctie, ook wel liposculptuur of vibroliposuctie wordt een chirurgische ingreep bedoeld waarbij de contouren van het lichaam weer in balans gebracht worden door het plaatselijk wegzuigen van onderhuidse vetcellen die een hardnekkige ophoping veroorzaken.

 

Het is geen methode om af te vallen maar een methode om op een veilige, permanente manier het lichaam te corrigeren.

 

Ivy clinics is trendsetter op het gebied van de tumescente liposuctie en lipoedeem liposuctie. Onze artsen hebben veel ervaring met deze innovatieve, veilige methode.

 

Een hardnekkige vetophoping kan het figuur uit balans brengen. Vaak is de buik of zijn het de benen of dijen die een zwakke plek vormen. Als een gezonde levensstijl niet het juiste resultaat boekt, biedt een liposuctie uitkomst.

Bindweefselmassage


Bindweefselmassage wordt omschreven als ‘fitness voor de huid’.
De behandeling heeft als doel de huidconditie te verbeteren waardoor deze er jonger, frisser en strakker uit komt te zien.

 

Het is een geweldige anti-aging behandeling die onder andere zorgt voor verbetering van de huidstructuur en huidteint. Na de eerste behandeling is al een frisse, stralende huid te zien.

 

De doorbloeding wordt gestimuleerd en daardoor krijg je een vollere huid en minder diepe lijnen. Rimpels worden minder zichtbaar, net als kraaienpootjes en littekens, je huid krijgt een prachtige glow!

Heb je een vraag?
Bel direct: (088) 800 76 54
Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00 Zaterdag en avonden: op afspraak Vrijblijvend consult Afspraak maken

Klinieken

Locaties

Ivy clinics Amstelveen

Ivy clinics Amstelveen

Handelsweg 59
1181 ZA | Amstelveen

Maandag - vrijdag: 09.00 - 19.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Westervoort

Ivy clinics Westervoort

Kerkstraat 1
6931 DR | Westervoort

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Den Bosch

Ivy clinics 's-Hertogenbosch

Vughterstraat 171
5211 GB | 's-Hertogenbosch

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Amsterdam

Ivy clinics Amsterdam

Westeinde 4
1017 ZN | Amsterdam

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7