Spataderen verwijderen

Spataderen zijn verdikte aderen die vooral voorkomen in de benen. Ze ontstaan vaak door regelmatig en langdurig stilstaan, na een trombosebeen of zwangerschap. Naast dat ze vaak niet geprezen worden om hun knappe uiterlijk, kunnen spataderen ook erg pijnlijk zijn en klachten geven als vermoeide benen.

 

Het verwijderen van spataderen is een snelle, kleine ingreep die veel verlichting en vreugde brengt. Want eerlijk is eerlijk; in een korte broek of rok de deur uit gaan met benen die ontspannen voelen en strak ogen, voelt nét wat zekerder.

 

Spataderen (varices) zijn in feite aderen waarvan de kleppen – die ervoor zorgen dat het bloed richting het hart stroomt en niet terug naar beneden zakt – niet goed functioneren. Een deel van het bloed zakt terug in de ader. Hierdoor ontstaat de verdikking die vaak blauw van kleur is. Vrouwen hebben vaak een grotere kans op het krijgen van spataderen. Het hebben van spataderen is vaak, maar niet altijd, onschuldig; het kan namelijk leiden tot een open been.

PROBLEEM

  • Jeuk
  • Pijnlijke, zware en/of vermoeide benen
  • Restless legs (trillende benen)
  • Ontsierend

RESULTAAT

  • Verdwijnen van ontsierende aderen
  • Verdwijnen van lichamelijke klachten

Ik wil graag meer informatie
Adviesgesprek aanvragen

Voordat de arts start met de behandeling maakt hij een echo om te bepalen of alleen de zichtbare ader of ook de dieperliggende vaten beschadigd zijn. Hierna zal de arts een etsende vloeistof in de aderen spuiten. Dit veroorzaakt een ontstekingsreactie waardoor de vaatwanden aan elkaar plakken en de ader afsterft en door het lichaam wordt opgenomen. Deze behandeling heet sclerotherapie.

Het verwijderen van spataderen door middel van de etsende vloeistof, is zeer effectief. Het resultaat is definitief omdat de ader simpelweg verdwijnt. Het ontstaan van nieuwe spataderen blijft echter mogelijk.

De sclerotherapie duurt ongeveer 15 minuten.

Het verwijderen van spataderen is compleet veilig en nagenoeg pijnloos. Na de behandeling draag je zo’n 2 weken een steunkous om het herstel te bevorderen.

Na het verwijderen van spataderen kunnen kleine bloeduitstortingen ontstaan. Deze verdwijnen vanzelf. Een allergische reactie op de vloeistof is zeer zeldzaam.

Prijzen zijn altijd inclusief intakegesprek en controle.

Spataderen verwijderen
Indicatie na intake
BEKIJK ANDERE BEHANDELINGEN
medische botxuline
liposuctie
haartransplantatie
huidverbetering handen