Eline-Claire Grosfeld

Eline-Claire Grosfeld

Eline-Claire Grosfeld

 

Eline studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht en behaalde haar artsexamen in 2012. Tijdens haar studie ontwikkelde zij een passie voor anatomie en plastische chirurgie. Na haar studie heeft zij daarom ervaring opgedaan binnen de algemene chirurgie en de plastische- en reconstructieve chirurgie. Hierna heeft zij wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de degradatie van injecteerbare, botvervangende materialen in een samenwerking tussen de afdelingen biomaterialen, tandheelkunde en plastische- en reconstructieve chirurgie. Ze zal begin 2023 promoveren op dit onderwerp. De afgelopen jaren heeft zij gewerkt binnen de radiologie en nucleaire geneeskunde. Hier heeft zij veel anatomische kennis opgedaan en onder andere geleerd echografisch onderzoek te verrichten.

 

Eline vind het belangrijk onderdeel te zijn van een team dat ernaar streeft alle cosmetische handelingen veilig en verantwoord uit te voeren en complicaties te minimaliseren. Daarnaast wil zij graag een bijdrage leveren aan de groei van en innovatie binnen de cosmetische geneeskunde, onder andere op het gebied van wetenschappelijk onderzoek. Daarom heeft zij besloten zich toe te leggen op de opleiding tot cosmetisch arts KNMG. De KNMG waarborgt de expertise en bekwaamheid van cosmetisch artsen.

 

‘In de cosmetische geneeskunde komt voor mij alles samen; de persoonlijke benadering om samen tot een passend behandelplan te komen, aandacht, zorgvuldigheid en creativiteit. Bovendien komt mijn passie voor minimaal invasieve behandelingen in dit vakgebied tot zijn recht. Als cliënten met vertrouwen en een lach op hun gezicht de kamer verlaten is mijn missie geslaagd.’

 

Eline is in september 2022 gestart bij Ivy clinics, een van de erkende opleidingsklinieken voor de opleiding tot cosmetisch arts KNMG in Nederland.