Vitamine a zuur creme
Vitamine a zuur creme

Vitamine A zuur creme

 

Wat is het?


Vitamine A zuur crème (of tretinoïne crème) is een medische crème, die tegen diverse huidaandoeningen wordt ingezet. Door de hoge concentratie werkzame stoffen is deze crème alleen op recept verkrijgbaar. De werkzame stof tretinoïne stimuleert de celdeling van de huid. Het is bewezen dat vitamine A zuur daadwerkelijk huidproblemen aanpakt. Het is dan ook niet te vergelijken met reguliere producten van de drogist. Deze bevatten soms wel Retinol (vitamine A zuur), maar in lage concentraties die nauwelijks effect hebben.

Waar tegen helpt het?


Naarmate we ouder worden krijgen we te maken met huidveroudering. Dit heeft allerlei effecten, zoals het ontstaan van rimpels en huidverslapping. Ook kunnen we in ons leven last krijgen van huidaandoeningen. Vitamine A zuur crème geeft goede resultaten bij een aantal zaken:

 

 • Acne
 • Rosacea
 • Pigmentvlekken
 • Fijne rimpels en huidveroudering

De behandeling


Zoals gezegd is het noodzakelijk dat de vitamine A zuur crème door een arts wordt voorgeschreven. Er zijn namelijk verschillende doseringen mogelijk, de arts bekijkt jouw huid en bepaalt welke dosering het beste voor je is. Ook krijg je uitleg over de hoeveelheid crème die je moet gebruiken en hoe vaak je het beste kunt smeren. Vitamine A zuur kan heftig zijn voor je huid, waarschijnlijk begin je met een dag wel en een dag niet smeren. Dit bouw je langzaam op, zodat je huid er aan kan wennen. Het is erg belangrijk de instructies goed op te volgen en je huid overdag te beschermen met een goede UV-factor.

 

Tegenwoordig schrijven wij niet zomaar vitamine A zuur crème voor. Dit werkt namelijk minder goed dan producten die onze huidtherapeutes aan kunnen raden om de gehele gezondheid van de huid aan te pakken. Een gezond huid begint immers met een goede cleaner in de ochtend en de avond. Daarna is het belangrijk om de huid te exfoliëren zodat dode huidcellen verdwijnen. Pas dan kan het grote molecuul van vitamine A zuur de huid doorboren om in de celkern terecht te komen. De merken waar wij mee werken bij Ivy clinics hebben ook zeer goede vitamine A zuur crèmes die beter te verdragen zijn door de huid en waardoor je minder bijwerkingen zult ervaren. Onze huidtherapeutes leggen jou graag uit welk skincare regime het beste is voor jouw huid en wat je daarmee wil bereiken.

Het effect


Het gebruik van vitamine A zuur crème kan een goede aanvulling zijn op een behandeling die Ivy clinics geeft. Door de werkzame stof tretinoïne, kun je de volgende effecten verwachten:

 

 • oude huidcellen verdwijnen, nieuwe komen terug
 • celdeling wordt gestimuleerd
 • gladdere, frissere huid na 2 tot 6 maanden
 • betere doorbloeding en meer kleur
 • vermindering van huidproblemen en onzuiverheden

Mogelijke bijwerkingen


Deze crème is krachtig en zoals gezegd, dien je de instructies van de arts goed op te volgen. Een aantal bijwerkingen kunnen zich voordoen bij vitamine A zuur crème:

 

 • tijdelijke verergering van onzuiverheden en acne (het komt naar de oppervlakte)
 • roodheid en schilfering
 • huidbeschadiging, indien u uw huid niet goed tegen de zon beschermt

 

Heb je een huidaandoening, zoals acne? Of een verouderde huid? En wil je weten of Vitamine A zuur crème je hierbij kan helpen? Maak dan een vrijblijvende afspraak met onze huidtherapeutes. Zij leggen jou graag uit welke producten je het beste in kan zetten voor jouw huidprobleem. Vaak zijn wij geen voorstander van vitamine A op recept omdat juist de producten die je ernaast gebruikt ook goed moeten aansluiten op je huidaandoening. Ook bevatten alle cosmeceuticals van bijvoorbeeld Synergie Skin en EmerginC die wij in onze klinieken verkopen ook vitamine A producten die veiliger zijn en daardoor ook effectiever. Wij adviseren jou graag over de beste behandeling.

lipoedeem liposuctie

Onze huidspecialisten

Nikki Ewes

Nikki Ewes

 

Nikki is een BIG-geregistreerde huidtherapeute. Al sinds 2016 is Nikki werkzaam al huidtherapeute bij Ivy clinics. Nikki is op de hoogte van de nieuwste technieken op het gebied van huidverbetering en verjonging.

 

“Ik vind de persoonlijke benadering mooi bij Ivy clinics. Er wordt altijd gekeken wat haalbaar is voor de cliënt en daarop wordt de behandeling aangepast of gekozen. Ivy clinics streeft naar het best haalbare resultaat. De samenwerking tussen huidtherapeuten en cosmetisch artsen speelt een hierin een belangrijke rol. Een natuurlijke look staat hierbij centraal wat mij heel erg aanpreekt. Het verschilt per persoon wat de oplossing is voor een gezonde huid. Wat ik belangrijk vind, is dat er een goede balans is. De combinatie van behandelingen, de juiste skincare producten en voeding is de oplossing voor een zo gezond mogelijke huid. Het is dan ook iedere keer weer een uitdaging om een geschikt behandeltraject te vinden. Ik kijk dan niet alleen naar het beste resultaat, maar ook of het binnen het dagelijks leven past.”

 

Nikki heeft zich gespecialiseerd in verschillende laser en IPL-behandelingen, peelings en microneedling. Ook weet Nikki alles over injectable behandelingen en chirurgie. Vraag haar hier gerust naar tijdens een gesprek of behandeling.

Eliza de Preijker

Eliza de Preijker

 

Eliza de Preijker is in 2010 afgestudeerd als huidtherapeut aan de Hogeschool van Utrecht. Daarna heeft zij veel trainingen en opleidingen op het gebied van huidverbetering gevolgd. Al sinds 2014 werkt zij nauw samen met dokter Cathelijne de Lint.

 

Bij Ivy clinics in Amstelveen is Eliza over het algemeen het eerste aanspreekpunt. “Ik assisteer bij de diverse ingrepen en operaties. Daarnaast behandel, adviseer en coach ik cliënten op het gebied van huidverbetering.

 

Lees meer over Eliza

Heb je een vraag?
Bel direct: (088) 800 76 54
Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00 Zaterdag en avonden: op afspraak Vrijblijvend consult Afspraak maken

Klinieken

Locaties

Ivy clinics Amstelveen

Ivy clinics Amstelveen

Handelsweg 59
1181 ZA | Amstelveen

Maandag - vrijdag: 09.00 - 19.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Westervoort

Ivy clinics Westervoort

Kerkstraat 1
6931 DR | Westervoort

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Den Bosch

Ivy clinics 's-Hertogenbosch

Vughterstraat 171
5211 GB | 's-Hertogenbosch

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Amsterdam

Ivy clinics Amsterdam

Westeinde 4
1017 ZN | Amsterdam

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7