bodycontouring
bodycontouring

Witte vlekken op de huid

 

Wat zijn het?


Het is een regelmatig voorkomende huidaandoening, witte vlekken op de huid. Om te beginnen is er een onderscheid tussen echte witte vlekken (ongepigmenteerd) en lichtere vlekken op de huid. Het kan gaan om hele kleine vlekjes, of iets grotere vlekken. Soms vallen de vlekjes meer op, wanneer de huid bruin wordt in de zon. Onze huidtherapeutes kunnen de witte vlekken op de huid beoordelen. Witte vlekken zijn het tegenovergestelde van hyperpigmentatie op de huid. Daarom noemen we deze witte vlekken hypopigmentatie, een tekort aan pigment.

liposuctie

De oorzaken


Er zijn dus zoals gezegd verschillende soorten witte vlekken op de huid. De aanmaak van melatonine is verstoord, waardoor sommige stukjes huid geen pigment of minder pigment hebben. De oorzaken hiervan lopen uiteen. Soms is er sprake van tijdelijke vlekken, als reactie op bijvoorbeeld een schimmel. Ook kan de oorzaak liggen in een genetische afwijking. De mogelijke oorzaken van witte vlekken op de huid:

 

  • Auto-immuunziekte, zoals Vitiligo of een Halo moedervlek.
  • Hypopigmentatie na een aandoening als eczeem, psoriasis, gist- en schimmelinfecties.
  • Aangeboren afwijking, zoals Tubereuze Sclerose
  • Confettihuid (vooral door zonschade)

De kenmerken


Naast het feit dat de witte vlekken verschillende oorzaken hebben, zien ze er ook niet hetzelfde uit. Afhankelijk van de oorzaak komen de vlekken veel voor op bijvoorbeeld de armen, het gezicht of juist de romp. Globale en mogelijke kenmerken van de witte pigmentvlekken:

 

  • Witte of lichtere plekjes op de huid
  • Variërend in grootte, afhankelijk van de aandoening
  • Scherpe, donkere rand, of juist geheel wit
  • Ontstaan op latere leeftijd of juist al bij de geboorte aanwezig
  • Tijdelijk of blijvend van aard

Behandelingen


De mogelijke behandeling van witte pigmentvlekken op de huid hangt af van de oorzaak. Natuurlijk is het belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de zon met producten met een goede SPF en het liefst zonder chemische filters zoals de zinproducten van Synergie Skin en EmerginC. Op deze manier verklein je het contract tussen de witte vlekken en de zongebruinde huid.

Daarnaast adviseren wij om langs te komen voor een adviesgesprek. De arts of huidtherapeute van Ivy clinics bekijkt jouw huid en kan vaststellen wat de oorzaak is. Eventueel wordt je doorverwezen naar een dermatoloog. Vaak worden er crèmes voorgeschreven om de oorzaak van de witte vlekken te bestrijden. Wordt het veroorzaakt door bijvoorbeeld Vitiligo, dan is behandeling wat lastiger. Wil je weten of wij iets kunnen betekenen voor uw huidaandoening?

 

Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Producten om witte vlekken te camoufleren

lipoedeem liposuctie

Onze huidspecialisten

Eliza de Preijker

Eliza de Preijker

 

Eliza de Preijker is in 2010 afgestudeerd als huidtherapeut aan de Hogeschool van Utrecht. Daarna heeft zij veel trainingen en opleidingen op het gebied van huidverbetering gevolgd. Al sinds 2014 werkt zij nauw samen met dokter Cathelijne de Lint.

 

Bij Ivy clinics in Amstelveen is Eliza over het algemeen het eerste aanspreekpunt. “Ik assisteer bij de diverse ingrepen en operaties. Daarnaast behandel, adviseer en coach ik cliënten op het gebied van huidverbetering.

 

Lees meer over Eliza

Linda Rendering

 

Linda is een skinspecialist pur sang. Ze heeft veel ervaring opgedaan in het geven van trainingen aan schoonheidsspecialisten, huidtherapeuten, cosmetisch artsen en plastisch chirurgen. Linda is medeverantwoordelijk voor locatie Westervoort en coördineert alles met betrekking tot interne en externe trainingen. Ook staat Linda geregeld zelf nog op de werkvloer.

 

“Je komt mij tegen tijdens een vrijblijvend intakegesprek of een behandeling waarbij ik door mijn brede kennis en mijn enorme passie voor huidverbetering voor iedere cliënt een passend behandelplan maak. Ik adviseer klanten graag en begeleidt hen naar een doeltreffend, mooi en natuurlijk resultaat. Ook zorg ik ervoor dat alle medewerkers goed getraind en opgeleid zijn waardoor we de kwaliteit van onze behandelingen kunnen waarborgen. Ik ben blij als cliënten gedurende de hele behandelperiode zich op-en-top voelen qua persoonlijke benadering en met een tevreden gevoel de deur uit gaan”

 

Linda weet alles over de behandelingen die Ivy clinics aanbiedt. Vraag haar hier gerust naar tijdens een gesprek of behandeling.

Nikki Ewes

 

Nikki is een BIG-geregistreerde huidtherapeute. Al sinds 2016 is Nikki werkzaam al huidtherapeute bij Ivy clinics. Nikki is op de hoogte van de nieuwste technieken op het gebied van huidverbetering en verjonging.

 

“Ik vind de persoonlijke benadering mooi bij Ivy clinics. Er wordt altijd gekeken wat haalbaar is voor de cliënt en daarop wordt de behandeling aangepast of gekozen. Ivy clinics streeft naar het best haalbare resultaat. De samenwerking tussen huidtherapeuten en cosmetisch artsen speelt een hierin een belangrijke rol. Een natuurlijke look staat hierbij centraal wat mij heel erg aanpreekt. Het verschilt per persoon wat de oplossing is voor een gezonde huid. Wat ik belangrijk vind, is dat er een goede balans is. De combinatie van behandelingen, de juiste skincare producten en voeding is de oplossing voor een zo gezond mogelijke huid. Het is dan ook iedere keer weer een uitdaging om een geschikt behandeltraject te vinden. Ik kijk dan niet alleen naar het beste resultaat, maar ook of het binnen het dagelijks leven past.”

 

Nikki heeft zich gespecialiseerd in verschillende laser en IPL-behandelingen, peelings en microneedling. Ook weet Nikki alles over injectable behandelingen en chirurgie. Vraag haar hier gerust naar tijdens een gesprek of behandeling.

Heb je een vraag?
Bel direct: (088) 800 76 54
Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00 Zaterdag en avonden: op afspraak MAAK EEN AFSPRAAK VRIJBLIJVEND ADVIESGESPREK

Klinieken

Locaties

Ivy clinics Amstelveen

Ivy clinics Amstelveen

Handelsweg 59
1181 ZA | Amstelveen
Maandag - vrijdag: 09.00 - 19.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Westervoort

Ivy clinics Westervoort

Kerkstraat 1
6931 DR | Westervoort
Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Den Bosch

Ivy clinics 's-Hertogenbosch

Vughterstraat 171
5211 GB | 's-Hertogenbosch
Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Amsterdam

Ivy clinics Amsterdam

Westeinde 4
1017 ZN | Amsterdam
Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7