Ouderdomsvlekken
Ouderdomsvlekken

Pigmentvlekken behandelen

 

Veel mensen hebben last van pigmentvlekken. Het zijn ontsierende donkere verkleuringen van de huid. Pigmentvlekken kunnen door verschillende oorzaken ontstaan en is vaak daarom moeilijk om te behandelen.

 

Heb jij last van pigmentvlekken en weet je niet wat je eraan kan doen? Ivy clinics biedt de eerste en enige productlijn en behandelingen speciaal gericht op alle soorten hyperpigmentatie. Het is voor ieder huidtype, pigmentsoort of lichaamsdeel geschikt. De resultaten zijn bewezen in verschillende onderzoeken.

 

Wil jij weten welke behandeling het beste past bij jouw situatie?

Vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan bij één van onze huidtherapeuten.

liposuctie

Behandelingen om pigmentvlekken te verminderen


Bij Ivy clinics bieden wij verschillende mogelijkheden om pigment te behandelen. Wij hebben de beste IPL lasers (Magma & Spark Pro) die er momenteel in Nederland beschikbaar zijn. Daarnaast bieden we ook peelings en producten aan om pigmentvlekken te verminderen of te voorkomen.

 

Welke behandeling het beste bij jou past hangt af van je huid, je wens en je budget. Samen met de huidtherapeute wordt er bepaald wat voor jouw huid het beste is.

 

Vraag hiervoor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan bij één van onze huidtherapeuten.

Peeling tegen pigmentvlekken


Een peeling wordt vaak ingezet om pigmentvlekken te behandelen. Doordat een peeling exfoliërend werkt, wordt de teint van de huid egaler en de pigmentvlekken lichter.

 

Samen met de huidtherapeute wordt er bepaald welke peeling het beste bij jouw huid past.

ME-line peeling voor pigmentvlekken


De ME-line is de eerst en enige behandeling gespecialiseerd in alle soorten hyperpigmentatie. De behandeling is geschikt voor alle soorten huidtypes, pigment of lichaamsdelen. ME-line is onder te verdelen in drie soorten behandelingen.

 

Een behandeling voor oppervlakkig pigment, een behandeling voor dieper gelegen pigment en een spotbehandeling. Het oppervlakkige pigment kan in één behandeling al tot 70% verminderen. Een behandeling voor het beste resultaat is een thuisbehandeling met producten noodzakelijk.

IPL laser behandeling tegen pigment


Een IPL-laser is een apparaat die warmte afgeeft door lichtflitsen. Deze warmte gaat opzoek naar de pigmentvlekken in de huid.

 

De verkleuringen in de huid zullen in kleine stukjes afgebroken worden. De kleine stukjes pigment worden door de lederhuid opgeruimd en afgevoerd via het lymfestelsel. Hierdoor zullen de pigmentvlekken na enkele tijd verdwijnen.

 

Met de IPL-laser kunnen we heel veel soorten pigment behandelen. Enkele voorbeelden hiervan zijn: algehele pigmentatie, pigmentvlekken, ouderdomsvlekken, zonneschade, huidverkleuring en sproeten.

 

De behandeling op het gehele lichaam ingezet worden. Indien de wens is om pigmentvlekken volledig weg te houden raden wij aan om deze behandeling 1x per jaar te doen.

 

Wij hebben twee soorten IPL Lasers tot onze beschikking in de klinieken: De Magma Laser en de Spark Pro.

Producten (vitamine A, C en B)


Om pigment zo goed mogelijk te behandelen gaat het niet alleen om behandelingen. Ook jijzelf kan een goede bijdrage leveren om samen met de huidtherapeute voor het maximale resultaat te gaan.

 

De huidtherapeute maakt een passend productadvies voor jouw huid. Er zijn een aantal werkzame stoffen tegen pigmentvlekken welke in je dagelijkse verzorging belangrijk zijn namelijk: vitamine A, vitamine B en vitamine C. Maar het belangrijkste blijft om dagelijks zonnebescherming aan te brengen om pigmentvorming te voorkomen.

Camouflage


Stoor jij je aan de pigmentvlekken en wil je dat ze minder zichtbaar worden. Dan past een goede camouflage bij jou. Zorg wel voor een juiste camouflage van de huid, omdat sommige camouflages de huid kunnen verstoppen.

 

Dit is niet bevorderlijk voor de conditie van de huid. De huidtherapeute legt uit welke camouflage goed bij je past en doet een kleurbepaling.

Hydrafacial


Zijn de pigmentvlekken bij jou onder controle, maar wil je toch de huid goed verzorgen zodat er een kleinere kans is dat er pigmentvlekken terugkomen. Dan is de Hydrafacial wat voor jou.

 

De Hydrafacial zorgt voor een grondige reiniging en heeft een peelend effect. De onzuiverheden uit de poriën worden verwijderd en het zorgt voor een intense hydratatie van de huid. Ook worden er antioxidanten in de huid gesluisd wat de huid beschermt tegen schadelijke stoffen van buitenaf.

Zoals je kunt lezen zijn er verschillende mogelijkheden en is soms een combinatie van behandelingen het beste idee.

 

Ivy clinics biedt dan ook een gratis en vrijblijvend adviesgesprek bij één van onze huidtherapeutes of cosmetisch consulenten om te bepalen wat voor jou de beste oplossing is.

 

Boek nu je afspraak online in of bel ons gelijk even!

lipoedeem liposuctie

Wat is pigment?


Pigment, ook wel melanine, wordt geproduceerd in pigmentcellen (melanocyten). Het aanmaken van pigment gebeurd diep in de opperhuid (bovenste laag van de huid). Door zonlicht wordt dit proces geactiveerd.

 

Pigmentcellen maken pigment aan en voeren dit af naar de hoornlaag. Het pigment wordt vervoerd in kleine korrels. Als het pigment in de hoornlaag beland is, is het zichtbaar. In sommige gevallen is er een onregelmatige pigmentverdeling te zien waardoor er een verkleuring kan ontstaan.

 

Pigment heeft meerdere functies namelijk:

 

  • Bescherming van de huid tegen stoffen van buitenaf zoals uv-straling.
  • Pigment bepaald wat de huidskleur is. Hoe donkerder de huid, hoe meer pigment en des te beter de bescherming tegen zonlicht. Ook heeft een donkere huid minder snel kans op huidkanker.

Wat zijn pigmentvlekken?


Pigmentvlekken zijn donkere verkleuringen van de huid en kunnen over het gehele lichaam ontstaan. Deze donkere verkleuringen ontstaan doordat er extra pigment wordt aangemaakt. Door factoren zoals zonlicht (uv-straling) wordt het proces bevordert.

 

Het is dus zo, hoe meer je in de zon zit, hoe groter de kans op pigmentvlekken. Daarom adviseren wij bij Ivy clinics om de huid niet overmatig bloot te stellen aan de zon en daarnaast een goede zonnebescherming te gebruiken.

Wat zijn de oorzaken van pigmentvlekken?


De donkere verkleuringen worden veroorzaakt door een overmatige productie van pigment in pigmentcellen. Een donkere vlek wordt ook wel hyperpigmentatie genoemd.

 

Elke pigmentvlek kan er anders uitzien. Dit verschilt in grootte en intensiteit van de kleur. Pigmentvlekken kunnen overal op het lichaam en op iedere leeftijd ontstaan. Hieronder worden een aantal oorzaken genoemd waardoor pigmentvlekken kunnen ontstaan.

 

Blootstelling zonlicht

Hoe heerlijk is het om lekker in de zon de zitten of te liggen. We houden er allemaal van, maar wat doet de zon nou eigenlijk met de huid? Zonlicht is één van de voornaamste redenen dat pigmentvlekken ontstaan. Het lichaam wil de huid beschermen tegen schadelijke uv-straling waardoor er een verhoogde productie aan pigment ontstaat.

 

Blootstelling aan zonlicht is zichtbaar doordat de kleur van de huid donkerder wordt. Overmatige blootstelling aan zonlicht kan voor een verstoorde pigment aanmaak zorgen wat zich uit in hyperpigmentatie. Daarom vinden wij bij Ivy clinics het belangrijk om overmatige blootstelling aan zonlicht te vermijden en de huid goed te beschermen met een zonnebrandcrème.

 

Weet je niet welke zonnebrandcrème goed voor de huid is en het beste beschermt? Laat je adviseren door de huidtherapeute in een adviesgesprek.

 

Huidveroudering

Zie jij ook elk jaar weer enkele pigmentvlekken op de huid ontstaan? Pigmentvlekken ook wel ouderdomsvlekken genoemd, ontstaan als je ouder wordt. Maar hoe ontstaan deze vlekken?

 

Als je ouder wordt heb je hoogstwaarschijnlijk in de afgelopen jaren al aardig wat zonlicht op de huid gehad. Hierdoor wordt de productie van pigment in pigmentcellen verhoogd, maar het aantal pigmentcellen neemt af.

 

De overgebleven pigmentcellen worden groter en zijn niet meer mooi verspreid over de huid. Hierdoor zie je dat op sommige plekken op de huid een donkere verkleuring ontstaat. Hoe meer blootstelling aan de zon hoe eerder dit gebeurt. Ouderdomsvlekken zijn dan ook vaak zichtbaar op het gezicht, de handruggen en het decolleté.

 

Hormonale schommelingen

Een zwangerschapsmasker, ook wel melasma genoemd, komt veel voor bij vrouwen. Dit heeft te maken met hormonale schommelingen door o.a. de anticonceptiepil of zwangerschap.

 

Hierdoor kunnen vrouwelijke hormonen zoals oestrogeen en progesteron zorgen voor een overproductie van melanine. Dit gebeurt vooral in combinatie met zonlicht. Hormonaal pigment uit zich altijd symmetrisch.

 

Ziekten

Pigmentvlekken kunnen ook ontstaan als gevolg van een ziekte zoals auto-immuunziekten (bijvoorbeeld vitiligo), metabolische afwijkingen (bijvoorbeeld hemochromatose) en een vitamine afwijking (binvoorbeeld vitamine C-tekort).

 

Ook kunnen bepaalde behandelingen en medicatie de aanmaak van pigment stimuleren. Voorbeelden hiervan zijn: chemotherapie, antibiotica en hartmedicatie.

 

Ontsteking
Donkere verkleuringen van de huid kunnen ontstaan door een ontstekingsreactie van de huid. Hyperpigmentatie kan ontstaan na bijvoorbeeld acne of eczeem. Mensen met een donker huidtype hebben een groter risico op het ontwikkelen van pigment na een ontsteking.

Heb je een vraag?
Bel direct: (088) 800 76 54
Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00 Zaterdag en avonden: op afspraak Vrijblijvend consult Afspraak maken

Klinieken

Locaties

Ivy clinics Amstelveen

Ivy clinics Amstelveen

Handelsweg 59
1181 ZA | Amstelveen

Maandag - vrijdag: 09.00 - 19.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Westervoort

Ivy clinics Westervoort

Kerkstraat 1
6931 DR | Westervoort

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Den Bosch

Ivy clinics 's-Hertogenbosch

Vughterstraat 171
5211 GB | 's-Hertogenbosch

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Amsterdam

Ivy clinics Amsterdam

Westeinde 4
1017 ZN | Amsterdam

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7