Lipofilling
Lipofilling

Lipofilling

 

Wanneer de huid diepe rimpels of ongelijkmatigheden vertoont, of wanneer een gezicht een ingevallen uitstraling krijgt door de afname van volume, is lipofilling een uitkomst die langdurig resultaat biedt.

 

Lipofilling is het wegnemen van lichaamsvetcellen die vervolgens worden gezuiverd en teruggeplaatst onder de huid om contour, volume en huidkwaliteitverbetering te creëren. Het idee erachter is het terugbrengen van volume door verlies van vet dat je verliest naarmate je ouder wordt. Het vet dat van nature aanwezig was wordt dus teruggeplaatst met deze methode, wat zorgt voor een natuurlijk eindresultaat.

 

Het grote voordeel is dat er gebruik wordt gemaakt van lichaamseigen vetcellen, waardoor de methode volkomen veilig is en daarnaast een zeer langdurig resultaat oplevert. Vetcellen leven ongeveer 8 jaar, maar ook de stamcellen – die een uniek, eigen reparatiesysteem vertegenwoordigen en tussen de vetcellen zitten – zorgen voor verlenging van het effect doordat oude vetcellen worden vervangen door nieuwe vetcellen. Door het gebruiken van lichaamseigen materiaal wordt voorkomen dat er een afweerreactie wordt veroorzaakt.

 

Lipofilling is dankzij verder ontwikkelde technieken een behandeling geworden die steeds meer terrein wint binnen de cosmetische branche. Deze techniek wordt nu gezien als de ideale techniek voor het teruggeven van volume maar ook van het souplesse en gezondheid op celniveau.

 

Wanneer is lipofilling een geschikte behandeling?

 

Lipofilling kan voor diverse toepassingen worden ingezet, zo ook voor het gezicht, daar waar vaak hyaluronzuur fillers gebruikt worden.

 

Tijdens het ouder worden vinden er een aantal veranderingen plaats. Zo doet de zwaartekracht haar werk, wat onder andere in het gezicht voor verticale verplaatsing ofwel hang zorgt. Daarnaast verliest het gezicht volume en neemt de kwaliteit van de huid af, deze wordt dunner, krijgt fijne lijntjes, kleurt doffer en wordt minder elastisch en glad.

 

Lipofilling is een methode die veelvuldig wordt ingezet om volume terug te brengen in het gezicht, zowel in de diepte als tegen direct de onderkant van de opperhuid.

 

In het kort:

  • De perfecte natuurlijke filler en volume corrector
  • Korte herstelperiode (1-2 weken)
  • Weinig tot geen pijn
  • Kans op complicaties nihil
  • Resultaat zichtbaar na 2 weken, optimale resultaat na 3 maanden

 

Om voor lipofilling in aanmerking te komen is het belangrijk dat je eerst door de arts gezien wordt om te bepalen waar er mogelijk vet weg gehaald kan worden en om aan te geven op welke plekken in het gezicht dit vet het beste terug geplaatst kan worden. Maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek!

 

Of bel direct: (088) 800 76 54
Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en avonden: op afspraak

Of bel direct: (088) 800 76 54

Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00

Zaterdag en avonden: op afspraak

Of bel direct: (088) 800 76 54

Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00

Zaterdag en avonden: op afspraak

Langdurig resultaat met lipofilling
Behandeling door zeer ervaren artsen
Klinieken in vier steden

Lipofilling

De ingreep

 

Het intakegesprek is het moment waarop de mogelijkheden worden besproken. Jouw gezondheidssituatie en medische geschiedenis worden in kaart gebracht. Tevens maken wij foto’s voor een overzichtelijk voor – en na resultaat.

Na dit intakegesprek is het mogelijk om een afspraak in te plannen voor de behandeling.

Voor de ingreep teken je een informed consent en neem je de laatste vragen door met de arts. Samen bepalen jullie het te behandelen gebied.

Tijdens de behandeling wordt er vet weggenomen uit het lichaam, door middel van een techniek die lijkt op liposuctie, maar in dit geval met speciaal instrumentarium dat subtieler is en de vetcellen in leven laat. In overleg wordt bepaald waar dit vet geoogst gaat worden, vaak wordt het weggenomen uit de taille, de buik, bovenbenen of binnenkant knie.

 

Op de aangegeven gebieden wordt een kleine insteekopening gemaakt en wordt de verdoving middels een dunne holle canule met een stompe punt ingebracht. Dit laten we even inwerken en daarna beginnen we met het weghalen van de vetcellen. Het gewonnen vet wordt gezuiverd en gescheiden in een speciaal hiervoor ontwikkeld systeem.

 

De levende vetcellen worden druppelsgewijs gelijkmatig verdeeld en met een zeer dunne canule ingebracht op de van tevoren gemarkeerde gebieden. Dit is te vergelijken met een fillerbehandeling.

Tijdens het intakegesprek worden de wensen besproken en maakt de arts een analyse van het gezicht. Op basis hiervan worden de mogelijkheden besproken en geeft de arts een indicatie.

 

Hierbij legt de arts precies uit hoe een lipofilling behandeling in zijn werk gaat, wat er verwacht mag worden van het resultaat en bestaat er uiteraard alle ruimte om vragen te stellen over het behandelproces.

Met lipofilling wordt het weefseltekort opgevuld met lichaamseigen vet. Er wordt meestal vetweefsel in de omgeving van de knie of bovenbenen verwijderd.

 

Door een speciale vloeistof te injecteren voorkomen we dat er te veel bloed wordt meegezogen. Het vet wordt gereinigd in een lipodialyse-systeem en wordt gedoseerd ingebracht op de besproken plaatsen.

 

Na de behandeling mag je weer naar huis.

 

 

Resultaat

Je kunt lipofilling zien als een filler behandeling alleen dan met eigen vet. Dit zal dus ook permanent, in tegenstelling tot fillers, blijven zitten en kan geen kwaad omdat het vet van jezelf is, je lichaam herkent het.

 

Direct na de behandeling is het volume al zichtbaar, echter zal een deel van de vetcellen niet overleven dus het volume neemt af na een paar dagen. Hoeveel dit afneemt is per persoon verschillend. Het definitieve resultaat is na ongeveer 3 maanden zichtbaar. Uiteraard gaat het verouderingsproces gewoon door, en zal er ook weer volume verdwijnen zoals anders ook het geval zou zijn.

 

Afhankelijk van de mate van volumeverlies en het resultaat zijn er meer behandelingen nodig. Ons advies is tussen elke behandeling een periode van minstens 6-8 weken aan te houden.

Na de behandeling worden de insteekopeningen die gemaakt zijn om het vet te oogsten afgeplakt met pleisters. Het is handig als je voor na de behandeling strakke kleding meeneemt, bijvoorbeeld een strakke legging of druk kleding, om de verbandjes en pleisters op zijn plek te houden en druk te geven op de wondjes.

 

De eerste dagen na de behandeling kan er verdovingsvloeistof uit de gaatjes komen waar het vet is weggehaald.

 

Omdat iedereen anders is en elke huid anders reageert loopt bij niemand het herstel hetzelfde maar soms kan je je wat moe voelen en kun je een beurs gevoel en spierpijn ervaren in zowel het gebied waar vet is weggehaald, als het gebied waar het vet is ingespoten.

 

Ook kan je zwelling en blauwe plekken krijgen, deze zijn na een week meestal een stuk minder.

 

Na de behandeling is het verstandig om het rustig aan te doen. We adviseren om 2 weken niet te sporten of zwaar werk te verrichten. Douchen mag, bezoek aan sauna of zwembad 2 weken niet.

Ondanks dat complicaties zeer zelden voorkomen, is het goed om alert te blijven op mogelijke complicaties zoals infecties, allergische reacties, trombose, bloedingen of wondjes die moeizaam genezen.

 

Normale verschijnselen die zich kunnen voordoen zijn:

 

  • Zwellingen en blauwe plekken op het behandelde gebied
  • Lekken van verdovingsvloeistof op de plekken waar de canule de huid is ingegaan

 

Een minder voorkomende of zeer uitzonderlijke complicatie is asymmetrie in het eindresultaat. Wanneer dit ontstaat is dit zeer gemakkelijk te verhelpen met een kleine correctie. Dit is niet iets om je zorgen over te maken en verdwijnt vaak vanzelf.

Heb je een vraag?
Bel direct: (088) 800 76 54
Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00 Zaterdag en avonden: op afspraak Vrijblijvend consult Afspraak maken

Lipofilling

Ivy’s specialist

team_image
Medisch directeur en cosmetisch arts KNMG

Natale Adamo

BIG 29044279701

Lipofilling voor en na foto’s

Resultaten

Deze aanpak is veilig en biedt een langdurig resultaat, in sommige gevallen is het resultaat permanent. Dit is afhankelijk van de leefomstandigheden.

 

Een ongezonde leefwijze of afvallen kan een negatieve invloed hebben.

Wat kost een lipofilling behandeling

Prijzen

cosmetic-finance
cosmetic-finance

Geregeld krijgen wij de vraag of een behandeling in termijnen betaald kan worden. Voor ons als kliniek is dit administratief erg lastig. Daarom werken wij samen met een partner: Cosmetic Finance. U kunt hier meer over lezen op cosmeticfinance.nl. Behandelingen vanaf €1000,- komen in aanmerking om gefinancierd te worden. Voor meer informatie, neem gerust contact op met Cosmetic Finance of dien een online aanvraag in.

Lipofilling informatie

Veelgestelde vragen

Lipofilling klinieken

Locaties

Ivy clinics Amstelveen

Ivy clinics Amstelveen

Handelsweg 59
1181 ZA | Amstelveen

Maandag - vrijdag: 09.00 - 19.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Westervoort

Ivy clinics Westervoort

Kerkstraat 1
6931 DR | Westervoort

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Den Bosch

Ivy clinics 's-Hertogenbosch

Vughterstraat 171
5211 GB | 's-Hertogenbosch

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Amsterdam

Ivy clinics Amsterdam

Westeinde 4
1017 ZN | Amsterdam

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7