Downtime
Downtime

Downtime behandelingen

 

Een van de meest belangrijke vragen van cliënten wanneer zij een behandeling willen inplannen? Hoe lang is de hersteltijd? Oftewel de downtime. In onderstaand overzicht geven wij aan waar je ongeveer rekening mee kunt houden. Natuurlijk is een herstelproces voor iedereen anders.

 

Het ene lichaam herstelt sneller van een ingreep dan het andere. En de ene huid reageert heftiger op een huidbehandeling dan de andere. Ook heeft de ene cliënt een baan waarbij je prima al weer snel aan de slag kan terwijl dat voor iemand die zwaarder werk doet of werk waarin je er heel representatief uit moet zien anders ligt.

 

Vraag onze behandelaars dus zeker om een persoonlijk advies.

Of bel direct: (088) 800 76 54

Maandag – Vrijdag: 09:00 – 21:00

Zaterdag: 09:00 – 17:00

Behandeling door ervaren specialisten
Perfect tijdens een lockdown
Klinieken in 4 steden

Geen Downtime

 

No Needle Skin Booster

 

De no needle skinbooster oftewel PRX-T33 is een TCA peeling zonder downtime doordat het product direct geneutraliseerd wordt. Met een instant glow als resultaat.

 

Hydrafacial

 

Een hydrafacial is een heerlijke en zeer goed reinigende behandeling zonder downtime.

 

Microneedling

 

Microneedling kun je op verschillende manieren en op verschillende dieptes toepassen. De downtime zal hiervan afhankelijk zijn. Alleen microneedling geeft niet tot nauwelijks downtime. Combineer je microneedling met een peeling, hou dan de downtime tijden van de peeling aan.

geen-downtime-2
geen-downtime

Ultherapy®

 

Ultherapy is een bijzondere behandeling die behoorlijke impact geeft maar dan diep in de huid. Het geeft een behoorlijke stimulans aan het collageen waardoor er verjonging en verstrakking ontstaan. Omdat dit proces zo diep in de huid plaatsvindt geeft het geen downtime.

 

Magma Laser

 

Met de Magma laser kunnen we veel verschillende behandelingen aanbieden. De renaissance behandeling om de huid te verjongen en pigment te doen laten verdwijnen geeft nauwelijks downtime. De eerste dagen kun je het pigment wel wat beter zien om dat dit in de oppervlakte van je huid verschijnt om vervolgens afgevoerd te worden. Behandelingen voor ontharen en vaatjes verwijderen geven niet tot nauwelijks downtime. Op mogelijk lichte zwelling na.

 

ThermaVein

 

Met de ThermaVein pakken we kleine rode vaatjes aan zonder downtime en met direct resultaat.

Korte ingrepen (max. 3 dagen)

 

Fillers

 

Na een fillerbehandeling kun je enkele dagen wat last hebben van zwelling. In enkel gevallen kan er ook blauwheid onstaan. Blauwheid zie je vaker op goed doorbloede gebieden zoals rond de mond en rond de ogen.

 

Lippen opvullen

 

De regio rondom de lippen en de lippen zelf zijn goed doorbloed. Wanneer hier vaatjes geraakt worden, wat bijna niet te voorkomen is zul je dus ook last krijgen van blauwheid. Echte blauwheid blijft enige dagen zichtbaar en wordt dan steeds lichter van kleur. Ook is wat zwelling op en rondom de lippen niet gek de eerste dagen.

3-dagen-downtime-2
3-dagen-downtime-1

Semi permanente make-up

 

Semi permanente make up kunnen we toepassen op de wenkbrauwen, eyeliner of lippen. Met name op de wenkbrauwen kun je enkel dagen wat korstjes voelen en de wenkbrauwen zien er wat donkerder uit. Wanneer de korstjes eraf vallen kun je prima met een gerust gevoel weer over straat. Dit geldt ook voor de eyeliner. Op de lippen onstaan meestal geen korstjes. Hou hier wel rekening met wat zwelling.

 

eMatrix

 

De eMatrix is zeer geschikt om acne littekens, fijne lijntjes en grove porien aan te pakken. Je ziet hierna ongeveer 1-2 dagen wat roodheid en enkel dagen hele klein korstjes die aanvoelen als zandkorrels. Daarna kun je nog zeer lichte roodheid zien.

Medium (7-10 dagen)

 

Onderooglidcorrectie

 

Een onderooglidcorrectie is een chirurgische ingreep. De eerste 2 dagen na de ingreep is er sprake van wat bloedlekkage gemengd met wondvocht en adviseren wij om te koelen. Na deze twee dagen kun je je weer redelijk vrij bewegen. De hechtingen houden de wond goed dicht. Nadat de hechtingen verwijderd zijn na 7 dagen verloopt het herstel (afnemen van blauwheid en zwelling) heel snel. Na een dag of 10 zie je er zeker weer representatief uit.

 

Bovenooglidcorrectie

 

Een bovenooglidcorrectie is een chirurgische ingreep. De eerste 2 dagen na de ingreep is er sprake van wat bloedlekkage gemengd met wondvocht en adviseren wij om te koelen. Na deze twee dagen kun je je weer redelijk vrij bewegen. De hechtingen houden de wond goed dicht. Nadat de hechtingen verwijderd zijn na 5-7 dagen verloopt het herstel (afnemen van blauwheid en zwelling) heel snel. Na een dag of 10 zie je er zeker weer representatief uit.

 

Oorlelcorrectie & Oorlelverkleining

 

Na een correctie aan de oorlellen zal je enige dagen wat zwelling hebben en mogelijk een kloppend gevoel. De hechtingen houden de wond goed dicht. Na ongeveer 8-10 dagen kunnen de hechtingen eruit en zie je al snel weinig meer van de ingreep. In veel gevallen kun je de oorlellen wat verbergen door je haar erover heen te dragen.

medium-downtime-2
geen-downtime-1

Peeling

 

Er zijn veel verschillende soorten peelings. Bij Ivy clinics hebben we voor ieder wat wils qua downtime. De PRX-T33 geeft geen downtime, maar de peelings van Skintech (Easy TCA) of MeLine geven wel een wat langere hersteltijd. Denk hierbij aan een rode, wat strakke uitziende huid de eerste dagen, waarna de huid losbarst en er enkele dagen sprake zal zijn van vervelling. Dit proces verschilt heel erg van mens tot mens en is afhankelijk van de beginstaat van de huid. Denk aan een downtime van 5-9 dagen.

 

ME-Line

 

Het MeLine masker geeft ongeveer dezelfde downtime als peelings. Denk hierbij aan een rode, wat strakke uitziende huid de eerste dagen, waarna de huid losbarst en er enkele dagen sprake zal zijn van vervelling. Dit proces verschilt heel erg van mens tot mens en is afhankelijk van de beginstaat van de huid. Denk aan een downtime van 5-9 dagen.

 

Easy TCA Peeling

 

Een TCA peeling is best een pittige peeling en onder downtime kom je dan ook niet uit. Denk hierbij aan een rode, wat strakke uitziende huid de eerste dagen, waarna de huid losbarst en er enkele dagen sprake zal zijn van vervelling. Dit proces verschilt heel erg van mens tot mens en is afhankelijk van de beginstaat van de huid. Denk aan een downtime van 5-9 dagen.

 

PlexR Plasma

 

Bij PlexR worden er met plasma kleine wondjes gemaakt op de huid met heel veel puntjes dicht bij elkaar. Dit geeft de huid de mogelijkheid om in te krimpen. Helaas heeft deze behandeling ook best wat downtime. Denk hierbij aan 4-7 dagen korstjes, en daarna nog wat lichte roodheid wat je heel goed moet beschermen tegen de zon. Ook kan er de eerste dagen wat sprake zijn van zwelling.

Lang (10 – 15 dagen)

 

Lipolaser

 

Een ingreep met de lipolaser om de kin en kaaklijn te verbeteren geeft verrassend weinig downtime. Er kan wat sprake zijn van zwelling en blauwheid maar dit kun je enigszins verbergen door een sjaal of koltrui te dragen. We adviseren met klem om zeker de eerste 2 dagen een band te dragen. Tijdens het helingsproces ontstaan er wat harde knobbeltjes onder de huid. Het is goed om deze te masseren of te laten masseren.

Ingrepen met lipolaser op het lichaam zijn vaak ook goed te verbergen. Sowieso is het dragen van een drukpak de eerste 2 weken een pré. Daarover heen draag je je kleren. Na deze ingreep is het juist goed om in beweging te blijven zodat vocht sneller afgevoerd kan worden.

 

Lipofilling

 

Bij lipofilling wordt er op een strategische plek op het lichaam (vaak bij de knieen) wat vet weg gehaald en weer ingespoten in het gezicht. Op beide plekken zul je niet tot nauwelijks zichtbaar last hebben van de hersteltijd. Wat lichte zwelling en blauwheid is normaal, bij ene persoon nauwelijks en bij de andere wat meer.

lange-downtime-2
geen-downtime-

Lipoedeem liposuctie

 

Bij een liposuctie waar ook sprake is van lipoedeem kan er wat langer last ondervonden worden van de hersteltijd. Er wordt vaak wat meer vet weg gezogen en ook is het vet soms wat stugger waardoor de arts wat meer bewegingen moet maken. Ook adviseren wij om zeker 4 weken drukkleding te dragen en goed in beweging te blijven om het vocht af te voeren.
De eerste dagen is het normaal dat er wat vocht lekt uit de kleine wondjes. Dit kun je opvangen door onder de drukpakken gazen en speciale verbanden te plaatsen.

Tijdens het helingsproces ontstaan er wat harde knobbeltjes onder de huid. Het is goed om deze te masseren of te laten masseren.

 

Liposuctie

 

Liposuctie wordt veelal toegepast op de buik, benen, armen en rug. Al deze plekken zijn goed te verbergen onder kleding. Ook hier adviseren wij om minimaal 4 weken een drukpak te dragen (de eerste weken 24 uur per dag en daarna 12 uur per dag). Ga niet stil op de bank liggen na een liposuctie ook al voelt je huid beurs aan. Juist in beweging blijven is er goed om het vocht af te voeren.

De eerste dagen is het normaal dat er wat vocht lekt uit de kleine wondjes. Dit kun je opvangen door onder de drukpakken gazen en speciale verbanden te plaatsen.

Tijdens het helingsproces ontstaan er wat harde knobbeltjes onder de huid. Het is goed om deze te masseren of te laten masseren.

 

CO2 Laser

 

De CO2 laser is een van de meest pittige lasers zeker wanneer alle instellingen hoog aanstaan. Denk hierbij aan een downtime van zeker 10 dagen. Met flinke roodheid, korstvorming en ook zwelling. Wanneer je liever minder hersteltijd hebt kunnen we deze laser ook anders instellen, dan zie je er na enkele dagen weer prima uit, maar is het wel raadzaam de behandeling vaker te herhalen.

Onze klinieken

Locaties

Ivy clinics Amstelveen

Ivy clinics Amstelveen

Handelsweg 59
1181 ZA | Amstelveen

Maandag - vrijdag: 09.00 - 19.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Westervoort

Ivy clinics Westervoort

Kerkstraat 1
6931 DR | Westervoort

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Den Bosch

Ivy clinics 's-Hertogenbosch

Vughterstraat 171
5211 GB | 's-Hertogenbosch

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Amsterdam

Ivy clinics Amsterdam

Westeinde 4
1017 ZN | Amsterdam

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7