Onderkin correctie
Onderkin correctie

Onderkin correctie

 

Naarmate we ouder worden maakt het lichaam minder collageen en elastine aan waardoor de huid volume en elasticiteit verliest en verslapt. Dit kan voor een uitstraling zorgen die niet bij je leeftijd past, bijvoorbeeld wanneer de huid rondom je kaaklijn verslapt. Of wanneer je onderkin in eens op gaat vallen. Gelukkig biedt een onderkincorrectie met liposuctie en/of lipolaser dan uitkomst.

 

Een behandeling met de lipolaser dient twee doelen: het verwijderen van lokale vetophopingen en het verstrakken van de huid door middel van het onderhuids toedienen van warmte. De lipolaser gebruikt laserlicht om onderhuidse vetcellen weg te smelten. Deze ontsierende vetophopingen zijn een gevolg van huidverslapping. Om de verslapping aan te pakken, wekt de laser onderhuids warmte op. Deze warmte stimuleert de aanmaak van collageen en elastine. Collageen en elastine zijn de bouwstenen van een stevige, jonge huid. In veel gevallen is alleen lipolaser niet voldoende om vetophoping op te lossen. Daarom wordt er bijna in alle gevallen gekozen om ook liposuctie toe te passen. Op die manier worden de vetcellen direct uit de onderkin en mogelijk ook de hamsterwangen gezogen.

 

Het resultaat van een liposuctie is permanent. Eenmaal verwijderde vetcellen worden niet opnieuw aangemaakt. Omdat er tijdens de ingreep kleine tunneltjes onder de huid gemaakt worden die samentrekken waarna de huid de onderliggende spierlaag verbindt, kan de verslapte huid ook opnieuw verstevigen. Dit kan nog verder gestimuleerd worden door het toepassen van de lipolaser. Bij latere gewichtstoename of -afname zal de onderkin niet ineens weer zichtbaar zijn doordat weggenomen vetcellen niet meer kunnen terug keren. Wel kunnen overgebleven vetcellen zich meer opblazen. De gezonde levensstijl blijft dus een pré.

 

Ivy clinics is gespecialiseerd in liposuctie en lipolaser met tumescente vloeistof onder lokale verdoving. Onze artsen hebben veel ervaring met deze innovatieve methode die risico’s aanzienlijk verminderd. Een onderkincorrectie heeft een relatief korte downtime van enkele dagen tot een week. Je draagt twee dagen een drukband continue en daarna nog twee dagen alleen tijdens het slapen. Bij eventuele blauwheid kun je eventueel een sjaaltje om doen. Ivy clinics gebruikt in tegenstelling tot sommige andere klinieken een lipolaser voor huidverstrakking en machinale liposuctie in plaats van handmatige liposuctie voor een extra mooi resultaat.

 

Let op! Vanwege medisch-etische redenen voeren wij liposucties alleen uit bij gezonde cliënten met een BMI tussen de 18 en 27 en niet boven de leeftijd van 55 jaar.

Of bel direct: (088) 800 76 54
Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en avonden: op afspraak

Of bel direct: (088) 800 76 54

Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00

Zaterdag en avonden: op afspraak

Of bel direct: (088) 800 76 54

Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00

Zaterdag en avonden: op afspraak

Onderkin correctie

De ingreep

Tijdens het advies gesprek met de arts wordt allereerst gekeken of je een schikte kandidaat bent voor een onderkincorrectie. Wanneer er bijvoorbeeld teveel losse huid is dan kan een halslift namelijk een betere optie zijn.

Daarna zal de arts eventueel medicijn gebruik doornemen en alles uitleggen over de ingreep, de nazorg en eventuele complicaties.

Allereerst wordt met de arts eventueel medicijngebruik doorgenomen. Je mag geen aspirine of salicylaten gebruiken.  Er kleven relatief weinig risico’s aan een liposuctie of lipolaser, waardoor het gezien wordt als een veilige behandeling. Ivy clinics biedt een liposuctie met tumescente vloeistof onder lokale verdoving, dus zonder narcose, deze vorm heeft als voordeel dat de client minder kans heeft op complicaties en het herstelproces minder lang duurt. In sommige gevallen wordt het vet wat tijdens de behandeling weggehaald is gebruikt voor lipofilling. Lipofilling is een behandelmethode waarbij vet wordt ingebracht op plekken waar meer volume wordt gewenst, zoals de borsten, billen of het gezicht. Mocht hier interesse voor zijn geef dit dan aan tijdens het intakegesprek. Het vet moet namelijk anders opgevangen worden, ook moet er meer tijd ingepland worden.

 

Hoe het gaat

De onderkincorrectie zelf duurt bij elkaar zo’n 30 minuten, je bent ongeveer 1,5 uur binnen omdat de verdoving enige tijd moet intrekken en er nazorg uitleg gegeven wordt. Je wordt lokaal verdoofd. De verdoving wordt onderhuids via een dunne buis ingebracht. De verdovingsvloeistof gaat tussen de vetcellen zitten waardoor de vetcellen opzwellen. De arts maakt kleine sneetjes onder de kin en bij de kaaklijn. Met een canule worden de vetcellen weggezogen. Ook de lipolaser werkt middels een canule. Aan het uiteinde van deze canule zit een fiber met rood licht, deze geeft gecontroleerd warmte af, waardoor het collageen gestimuleerd zal worden. Na de ingreep wordt het overgebleven vet en een deel van de verdovingsvloeistof door de opening naar buiten gemasseerd.

 

Een optimaal herstel

Na een behandeling in het gezicht krijg je een drukband. Deze band draag je 3-4 dagen continu en daarna nog 14 dagen de helft van de dag.

Het gebied kan na de behandeling wat gezwollen zijn door de verdovingsvloeistof. Er wordt een absorberend verband op de open wondjes aangelegd welke 2 dagen gedragen dient te worden. De druk van het verband gaat de zwelling tegen en zorgt ervoor dat de huid goed aanhecht. Om dit proces te bevorderen mag desgewenst het verband nog een aantal dagen langer gedragen worden.

 

Het advies is om minimaal een week na de ingreep niet te sporten of zware werkzaamheden te verrichten. Het is juist wel belangrijk om in beweging te blijven na de ingreep om de bloedsomloop te stimuleren waardoor vocht afgedreven wordt.

 • Voor de ingreep teken je een informed consent en neem je de laatste vragen door met de arts.
 • Nadat je de arts hebt gesproken krijg je pijnstilling en desgewenst rustgevende medicatie
 • Voor de ingreep wordt het te behandelen gebied gemarkeerd en wordt het door middel van een foto gedocumenteerd. Hierna word je meegenomen naar de behandelruimte.
 • De huid wordt gedesinfecteerd en alles rondom je gezicht en hals wordt afgedekt met steriele doeken zodat de kans op infecties wordt beperkt
 • Op de plaats van de verdoving worden kleine sneetjes gemaakt waar de canule doorheen naar binnen wordt gebracht
 • De sneetjes zijn 3-5 mm groot en zijn een aantal weken na de ingreep vrijwel niet meer zichtbaar
 • Een dunne canule brengt de verdovende vloeistof in
 • De vetcellen worden dan losgetrild en weggezogen ofwel voor- of nabehandeld met de lipolaser door middel van licht en warmte

Bij pijn kan ieder gebied bij verdoofd worden.

NA DE INGREEP

 • Na de ingreep mag je gewoon lopen en eventueel lichte handelingen verrichten
 • Mogelijk lekken de wondjes wat vocht. Dit nalekken kan tot 24 uur aanhouden. Duurt dit langer, neem dan contact met ons op. Ons spoednummer waarop wij 24/7 bereikbaar zijn:

SPOEDNUMMER

088 – 800 76 54 kies optie 1

 • Na een ingreep in het gezicht is het dragen van de drukband zeer belangrijk. Advies: 3-4 dagen dag en nacht en nog minimaal 14 dagen alleen dag of alleen de nacht
 • Na de ingreep mag je niet zelf autorijden
 • Neem voldoende rust en ga op tijd slapen
 • Neem bij pijn iedere 8 uur 2 x 500mg paracetamol
 • Hou rekening met minimaal een week hersteltijd, het behandelde gebied kan blauw zijn en beurs aanvoelen
 • Vermijd de eerste 2 weken contactsporten, het zwembad en de sauna
 • Na een behandeling in het gezicht als op het lichaam raden wij lymfedrainage en bindweefselmassage aan.

  De incisies zijn zo klein dat littekens vrijwel niet achterblijven. Wel zie je verkleuring op de plek van het litteken, na een jaar kleuren deze weer mee met de huid en is het bijna niet meer zichtbaar. De littekens kun je insmeren met een littekencrème. In de kliniek hebben we verschillende crèmes beschikbaar hiervoor. Informeer hiernaar desgewenst!

  Wij zien je terug op de controle-afspraak na 6 maanden.

Aan iedere ingreep zijn risico’s verbonden. Dit zijn in het algemeen infecties, zwellingen, bloeduitstortingen en allergieën. Bij de door ons toegepaste tumescente verdovingstechniek komen deze complicaties minder snel voor. Er bestaat bij deze methode nauwelijks gevaar op beschadiging van zenuwen of grotere bloedvaten. Zware complicaties zoals bijvoorbeeld bloedingen, trombose, vet embolieën en systemische allergische reacties zijn zeldzaam.

De vloeistof die gebruikt wordt bij een tumescente liposuctie bevat naast verdoving, een zoutoplossing en lidocaïne maar ook adrenaline. Dit laatste vernauwt de bloedvaten waardoor er weinig bloedverlies optreedt. Daarnaast versterkt het de effecten van de lokale verdoving. De lidocaïne blijft tot 36 uur actief waardoor patiënten zich veel comfortabeler voelen in het eerste stadium van het herstel.

Een liposuctie en/of lipolaserbehandeling is een veilige ingreep. Blijvende problemen zijn zeldzaam. Wel kan de huid na de ingreep blauw worden, opzwellen en beurs aanvoelen. De eerste 24 uur is het mogelijk dat de operatiewondjes licht (rood) vocht lekken. Dit is niets om je ongerust over te maken.

Het herstelproces duurt een week en kan door een gezonde levensstijl positief beïnvloed worden.

Trek aan de bel bij koorts, bloedverlies of wanneer wondvocht langer dan 48 uur lekt via ons spoednummer waarop wij 24/7 bereikbaar zijn.

SPOEDNUMMER

088 – 800 76 54 kies optie 1

Heb je een vraag?
Bel direct: (088) 800 76 54
Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00 Zaterdag en avonden: op afspraak Vrijblijvend consult Afspraak maken

Onderkin correctie

Ivy’s specialist

team_image
Medisch directeur en cosmetisch arts KNMG

Natale Adamo

BIG 29044279701

Onderkin correctie voor en na foto’s

Resultaten

Wat kost een onderkin correctie

Prijzen

cosmetic-finance
cosmetic-finance

Geregeld krijgen wij de vraag of een behandeling in termijnen betaald kan worden. Voor ons als kliniek is dit administratief erg lastig. Daarom werken wij samen met een partner: Cosmetic Finance. U kunt hier meer over lezen op cosmeticfinance.nl. Behandelingen vanaf €1000,- komen in aanmerking om gefinancierd te worden. Voor meer informatie, neem gerust contact op met Cosmetic Finance of dien een online aanvraag in.

Onderkin correctie klinieken

Locaties

Ivy clinics Amstelveen

Ivy clinics Amstelveen

Handelsweg 59
1181 ZA | Amstelveen

Maandag - vrijdag: 09.00 - 19.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Westervoort

Ivy clinics Westervoort

Kerkstraat 1
6931 DR | Westervoort

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Den Bosch

Ivy clinics 's-Hertogenbosch

Vughterstraat 171
5211 GB | 's-Hertogenbosch

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Amsterdam

Ivy clinics Amsterdam

Westeinde 4
1017 ZN | Amsterdam

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7