Magma laser
Magma laser

Magma laser

 

De Magma laser is een apparaat wat beschikt over drie verschillende lasersystemen.

Met deze laser kunnen we meer dan 20 verschillende huidaandoeningen en huidproblemen aanpakken. Snel, veilig en effectief en in de meeste gevallen met weinig tot geen downtime, oftewel hersteltijd. Onze laserspecialisten kunnen jou helemaal op maat adviseren welke behandeling jouw huid een echte boost kunnen geven

 

Wat kunnen we allemaal met de Magma laser?

 

 • Anti-aging/ huidverjonging
 • Permanente ontharing
 • Pigmentvlekken verwijderen
 • Ontsierende vaatjes verwijderen
 • Algehele roodheid verminderen
 • Actieve acne verminderen

In een vrijblijvend adviesgesprek kunnen onze huidspecialisten jou precies uitleggen welke opties ideaal zijn om jouw huid mee te verbeteren én te onderhouden.

Of bel direct: (088) 800 76 54

Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00

Of bel direct: (088) 800 76 54

Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00

Laser voor meer dan 40 behandelingen
Behandeling door zeer ervaren artsen
Klinieken in vier steden

Magma laser

De ingreep

Tijdens een vrijblijvend intakegesprek beoordeelt onze huidspecialist jouw huid nauwkeurig op de aanwezigheid van vaatjes, plekjes, vlekjes en andere ontsierende aandoeningen. Op basis hiervan ontvang je een persoonlijk advies op maat.

 

Aan de hand van de huidanalyse bespreekt de huidspecialist alle mogelijkheden met je. Uiteraard is er alle mogelijkheid om vragen te stellen de behandelingen, de eventuele risico’s en de nazorg. Het is namelijk heel belangrijk om ook thuis je huid goed te verzorgen en te beschermen.

 

Bij het eerste gesprek worden ook vast foto’s gemaakt, zodat we de huid na de behandeling goed kunnen vergelijken met de huid voorafgaande aan de behandeling.

Permanent ontharen

Omdat laser ontharen bij ons een op maat geleverde behandeling is zijn er veel verschillende opties mogelijk bij de behandeling. Hieronder zullen wij daarom de globale behandeling toelichten.

 

Bij laser ontharen pakken we het pigment in een haartje aan. Dit pigment heet melanine en heeft een donkere kleur. De laserstraal verwarmt het melanine in het haartje. Hierdoor wordt het haarzakje vernietigd en zal het haartje verdwijnen en niet meer terug groeien.

 

Het meest werken we met de diode 808nm laser.
Deze laser is de goudstandaard in laser ontharen en werkt het best op de stugge en donkere haren. Deze laser bevat vijf verschillende modes. Het verschil hierin is dat de ene stand meer energie afgeeft dan de andere stand. Door dit verschil in energie kunnen we zelfs donkere huidtypes (fitzpatrick V en VI) veilig en effectief behandelen.

 

Voor de wat lichtere en dunnere haartjes gebruikten we de IPL. Deze haartjes liggen wat oppervlakkiger in de huid en kunnen we door het brede spectrum van de IPL beter aanpakken. Verder werkt de IPL het zelfde als de diode. Ook hier wordt het melanine verwarmt en het haarzakje vernietigd.

 

Dan hebben we nog voor de wat hardnekkige haartjes de Nd:YAG 1064nm. Deze laser is oorspronkelijk een vaatlaser. Bij deze behandeling wordt het bloedvaatje dat de haar van voeding voorziet weg gelaserd. Hierdoor zal de haar niet meer kunnen groeien en zal deze verdwijnen.

 

Tijdens de behandeling wordt het behandelgebied eerst helemaal voorbereid. Dit houdt in dat we de huid desinfecteren, aftekenen en eventueel scheren. Daarna bepaald de specialist je huidtype en wordt de laser ingesteld op jouw persoonlijke instellingen. Hierna wordt er een laagje gel aangebracht op de huid en begint de specialist met de behandeling.

 

Het handstuk van de laser heeft een koelelement. Hierdoor wordt de behandeling zo aangenaam mogelijk gemaakt. Door de verschillende soorten huiden, haren en standen is de ervaring per patiënt erg verschillend. Vaak is de behandeling te vergelijken met kleine elastiekjes die tegen de huid aanschieten.

 

Voor permanente laser ontharing zijn er altijd meerdere behandelingen nodig. Dit komt omdat haren verschillende groeifases hebben. Maar bij 1 van deze fases is het mogelijk om de haren definitief te verwijderen. Hierdoor zijn gemiddeld tussen de 8 á 10 behandelingen nodig.

 

Pigmentvlekken verwijderen

Tijdens de behandeling wordt door de specialist het huidtype bepaald. Aan de hand hiervan stelt zij de IPL in met jouw persoonlijke instellingen. Er wordt een laagje gel op de huid aangebracht en de specialist behandelt de huid op een stempelende manier. Bij elke stempel wordt er een lichtflits afgegeven die het pigment aanpakt.

 

De behandeling duurt gemiddeld 5-30 minuten en wordt om de 4-6 weken uitgevoerd. Er zijn gemiddeld 1 à 3 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen. Na de behandeling is er ongeveer 1-2 dagen lichte roodheid aanwezig. De IPL laser geeft verder geen downtime. Tenslotte kan de behandeling op het gehele lichaam ingezet worden.

 

Vaatjes verwijderen

Er wordt een laagje gel op de huid aangebracht en de specialist behandelt de huid op een stempelende manier. Bij elke stempel wordt er een lichtflits of laserstraal afgegeven die het vaatje verhit en laat verdwijnen. Vlak na de behandeling zullen de vaatjes heviger van kleur zijn en meer opvallen. Na 6 weken zal op resultaat optimaal zijn en al veel vaatjes verminderd of verdwenen zijn.

 

Gemiddeld zijn er 1 tot 5 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen.

 

Acne Vulgaris verwijderen

Er wordt een laagje gel aangebracht en het IPL handstuk wordt op een stempelende manier over de huid geplaatst. Je kan wat warmte in de huid verwachten wat op sommige plekken te vergelijken is met een elastiekje die tegen de huid aanschiet.

 

Doorgaans is er voor het gewenste resultaat een kuur nodig van 8 behandelingen. Gemiddeld wordt de behandeling 1 keer in de 2 weken uitgevoerd. De huid zal er beter uit zien en tot rust komen, echter wordt de oorzaak van de acne niet aangepakt. Hierdoor kan de acne na het stoppen van de behandelingen terug komen. Wel zijn onderhoudsbehandelingen mogelijk om de acne rustig en onder controle te houden.

 

Renaissance behandeling

Tijdens de behandeling wordt de huid als eerste met de Nd:YAG laser behandeld. Deze laser zweeft een centimeter boven de huid en geeft een straling af in de huid. Deze straling zal aanvoelen als warmte.

 

Daarna wordt een laagje gel aangebracht en wordt het gebied met de IPL behandeld. Deze kop wordt met een stempelede manier over de huid bewogen. Dit is te vergelijken met warmte en soms een elastiekje die tegen de huid aanschiet.

 

De huid zal na de behandeling wat rood zijn. Dit trekt in de meeste gevallen de zelfde dag nog weg.

 

Er zijn ongeveer 3 á 6 behandelingen nodig om het optimale resultaat te behalen. De behandelingen worden om de 2 á 3 weken uitgevoerd.

Voor de behandeling:

 

 • De huid mag niet gebruind zijn door de zon, zonnebank, spray tan of andere zelfbruiners.
 • Houd de huid vrij van make-up en crèmes

Na de behandeling:

 

 • 48 uur na de behandeling niet intensief sporten en sauna’s of zwembaden vermijden.
 • Gebruik op het behandelgebied een SPF met minimaal factor 30
 • Bij een warm gevoel in de huid mag er gekoeld worden met een koelelement of een koud washandje.
 • Ongemak op de behandelplek
 • Oedeem (zwelling)
 • Erytheem (roodheid)
 • Blauwe plekken
 • Enkele dagen gevoeligheid van de huid
 • Vermindering of toename van pigmentatie (meestal 1 tot 3 maanden)
 • Verlies van gepigmenteerde plekjes
 • Kan een koortslip optreden (Herpesvirus is al aanwezig)
 • Ontstoken haarzakjes

Zeldzame gevallen:

 

 • Blaren
 • Brandwonden
 • Littekens

Complicaties kunnen altijd voorkomen en zijn helaas niet altijd te voorspellen. Ivy clinics is 24/7 bereikbaar om spoedvragen te behandelen en tijdens werkdagen zijn we goed bereikbaar per app, mail en telefoon.

 

Desalniettemin is het belangrijk om je goed in te laten lichten over eventuele complicaties zodat je weet wat erbij hoort en wanneer je aan de bel moet trekken.

Heb je een vraag?
Bel direct: (088) 800 76 54
Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00 Zaterdag en avonden: op afspraak Vrijblijvend consult Afspraak maken

Magma laser

Renaissance Anti-Aging

anti-aging

Renaissance is een anti-aging behandeling met een laser en een IPL. Deze twee technieken pakken samen de rode huid, fijne lijntjes, pigmentvlekjes en een doffe uitstraling aan. De huid zal weer een frisse en jeugdige uitstraling hebben.

 

De MAGMA laser zorgt ervoor dat de opperhuid en lederhuid gestimuleerd worden en dat collageen en elastine worden aangemaakt. Hierdoor zullen de fijne lijntjes, de grove poriën en de algehele huidstructuur verbeteren. De IPL zorgt ervoor dat de diffuse roodheid en die pigmentvlekjes verminderen of verdwijnen. En dit allemaal zonder pijn en downtime.

 

Er zijn ongeveer 3 á 6 behandelingen nodig om het optimale resultaat te behalen. De behandelingen worden om de 2 á 3 weken uitgevoerd.

Magma laser

Permanente ontharing

Heb jij ook zoveel last van ingegroeide haartjes, prikkende huid of irritaties en ben je helemaal klaar met scheren, epileren en waxen? Dan heeft Ivy clinics nu de oplossing. Onze  laserspecialisten kunnen veelal alle huidtypes behandelen en bijna alle soorten haren permanent verwijderen.

Onze Magma laser beschikt over een diode laser die de goudenstandaard is in permanente laserontharing.

 

Ook zit hierin een IPL die weer beter werkt op de wat lichtere en dunnere haartjes. En voor de donkere en gebruinde huid hebben wij de Nd:YAG laser die veilig en effectief de haartjes op de donkere en gebruinde huid kan laten verdwijnen.

 

Voor permanente laserontharing zijn tussen de 6 á 8 behandelingen nodig. De laserbehandeling wordt om de 4 of 6 weken uitgevoerd. Dus laat die scheermesjes, waxstrips en epileerapparaten liggen en kies voor de Magma laser.

Magma laser

Pigmentvlekken verwijderen

Pigment is de natuurlijke bescherming van de huid tegen de zon. Echter kan de Uv-straling van de zon ervoor zorgen dat de huid beschadigd raakt en dat het pigment zich ophoopt in de huid. Hierdoor ontstaan er pigmentvlekken. Deze bruine vlekken liggen vaak heel oppervlakkig in de huid en kunnen we heel mooi wegflitsen met een IPL.

 

Wat kunnen we behandelen met IPL? 

 • Ouderdomsvlekken en oppervlakkige pigmentvlekken
 • Wat kunnen we niet behandelen met IPL?
 • Hormoon gerelateerde pigmentvlekken
 • Verheven gepigmenteerde vlekken

 

Voor pigment wat niet geschikt is om te behandelen met IPL hebben we andere goede behandelmogelijkheden zoals ME-line of PlexR plasma behandelingen.

Daarnaast is het natuurlijk heel belangrijk om ook thuis de juiste producten te gebruiken om jouw huid sterk en gezond te krijgen en te houden en op deze manier pigmentverstoringen te voorkomen. En vergeet ook zeker niet een goede zonbescherming, het liefste zonder chemische filters.

 

Vraag onze huidtherapeute om advies en boek een afspraak in! Dit kan online of per telefoon.

Magma laser

Ontsierende vaatjes verwijderen

Altijd al iets willen doen aan die ontsierende ‘bezemrijsjes’ (zichtbare vaatjes) op de benen of couperose in het gezicht? Daar heeft Ivy clinics nu de perfecte behandeling voor. Door middel van de Nd:YAG laser kunnen we heel veel verschillende soorten vaatjes weg laseren.

De Nd:YAG kan nauwkeurig ingesteld worden op zowel blauwe als op rode vaatjes. Het bloed in het vaatje zal de warmte van de laser absorberen. Hierdoor zal het bloed in het vaatje stollen, de vaatwand verschrompelen en afgebroken worden door het lichaam.

 

Vlak na de behandeling zal het vaatje juist roder of blauwer kleuren. Dit kan enkele weken na de behandeling aanhouden.

Wat kunnen wij behandelen met de Nd:YAG laser:

 • Bezemrijsvarices/ oppervlakkige beenvaatjes
 • Cherry angioma
 • Teleangiëctastieën/ gesprongen vaatjes in het gezicht
 • Spider naevi
 • Couperose

Gemiddeld zijn er 1 tot 3 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen. Heb je eerder een probleem met algehele roodheid in het gezicht dan hebben we ook een IPL behandeling die daar geschikt voor is.

 

Kleine vaatjes kunnen namelijk snel en efficiënt behandeld worden met IPL. De energie die door IPL wordt afgegeven wordt door het hemoglobine (datgene wat de vaatjes rood maakt) geabsorbeerd. De vaatjes worden daardoor vernietigd en door het lichaam als vanzelf opgeruimd. In de meeste gevallen zullen oppervlakkige vaatjes binnen 1 behandeling verdwijnen. Ook cherry angioma’s, en andere vaatjes zijn goed te behandelen met IPL.

 

Onze huidspecialisten hebben heel veel ervaring met lasers en kunnen jou het beste adviseren welk laser of mogelijk een combinatie van lasers het meest geschikt is voor de vaatjes waar jij je aan stoort. Voordat je een behandeling inplant is het wel belangrijk om dus eerst een adviesgesprek aan te gaan. Maak hiervoor snel een afspraak in. Dit kan online of per telefoon!

 

ontsierende-vaatjes

Magma laser

Acne Vulgaris verwijderen

acne-vulgaris

Beter bekent als jeugdpuistjes. Dit komt helaas bij veel mensen van allerlei verschillende leeftijden voor. Een puistje ontstaat door een verstopt talgkliertje. Deze talgkliertjes zijn vooral te vinden op het gezicht, de borst en de rug. Dit zijn dan ook de voorkeursplaatsen voor Acne Vulgaris. Door overmatige talgproductie, androgenen hormonen en de P. Acnes bacterie raakt een talgkliertje verstopt en ontstaat er een puistje.

 

Gelukkig kunnen wij doormiddel van de IPL-behandelingen de P. Acnes bacterie doden, de overmatige talgproductie remmen en de roodheid van de huid verminderen.

 

Doorgaans is er voor het gewenste resultaat een kuur nodig van 8 behandelingen. Gemiddeld wordt de behandeling 1 keer in de 2 weken uitgevoerd. De huid zal er beter uit zien en tot rust komen, echter wordt de oorzaak van de acne niet aangepakt. Hierdoor kan de acne na het stoppen van de behandelingen terug komen.

 

Wel zijn onderhoudsbehandelingen mogelijk om de acne rustig en onder controle te houden.

Magma Laser

Ivy’s specialisten

team_image
Huidtherapeute

Nikki Ewes

team_image
Huidtherapeute

Chantalle van Haselen

team_image
Huidtherapeute

Nikki Ewes

team_image
Huidtherapeute

Chantalle van Haselen

Magma Laser voor en na foto’s

Resultaten

magma-voor-na-foto-vaatjes
magma-voor-na-fotopigment
magma-voor-na-fotopigment-2
magma-voor-na-foto1

Wat kost een Magma Laser behandeling

Prijzen

cosmetic-finance
cosmetic-finance

Geregeld krijgen wij de vraag of een behandeling in termijnen betaald kan worden. Voor ons als kliniek is dit administratief erg lastig. Daarom werken wij samen met een partner: Cosmetic Finance. U kunt hier meer over lezen op cosmeticfinance.nl. Behandelingen vanaf €1000,- komen in aanmerking om gefinancierd te worden. Voor meer informatie, neem gerust contact op met Cosmetic Finance of dien een online aanvraag in.

Magma Laser informatie

Veelgestelde vragen

Magma Laser klinieken

Locaties

Ivy clinics Amstelveen

Ivy clinics Amstelveen

Handelsweg 59
1181 ZA | Amstelveen

Maandag - vrijdag: 09.00 - 19.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Westervoort

Ivy clinics Westervoort

Kerkstraat 1
6931 DR | Westervoort

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Den Bosch

Ivy clinics 's-Hertogenbosch

Vughterstraat 171
5211 GB | 's-Hertogenbosch

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Amsterdam

Ivy clinics Amsterdam

Westeinde 4
1017 ZN | Amsterdam

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7