Spark Pro laser
Spark Pro laser

Spark Pro

 

De Spark Pro laser is een apparaat wat beschikt over twee verschillende lasersystemen, een IPL en een 808 nm Diodelaser. Dit zijn de meeste gewilde technologieën op het gebied van laser & licht en staan ook bekend als de gouden standaard.

 

Met deze laser kunnen we meer dan 20 verschillende huidaandoeningen en huidproblemen aanpakken. Snel, veilig en effectief en in de meeste gevallen met weinig tot geen downtime, oftewel hersteltijd. Onze laserspecialisten kunnen jou helemaal op maat adviseren welke behandeling jouw huid een echte boost kunnen geven.

 

Wat kunnen we allemaal met de Spark Pro laser?

 

 • Anti-aging/ huidverjonging
 • Permanente ontharing
 • Pigmentvlekken verwijderen
 • Ontsierende vaatjes verwijderen
 • Algehele roodheid verminderen
 • Actieve acne verminderen

 

Met uitzondering van permanent ontharen vallen bijna alle behandelingen onder ‘photo rejuvenation’, oftewel jouw huid zo sterk, gezond en egaal maken dat je eruit ziet alsof je een filter hebt gebruikt. Een gezonde huid heeft namelijk geen zichtbare (en onzichtbare) huidschade zoals plekjes, vlekjes of vaatjes.

 

In een vrijblijvend adviesgesprek kunnen onze huidspecialisten jou precies uitleggen welke opties ideaal zijn om jouw huid mee te verbeteren én te onderhouden.

Of bel direct: (088) 800 76 54

Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00

Of bel direct: (088) 800 76 54

Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00

Laser voor meer dan 40 behandelingen
Behandeling door zeer ervaren artsen
Klinieken in vier steden

Spark Pro

De ingreep

Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek beoordeelt de huidspecialist jouw huid nauwkeurig op de aanwezigheid van vaatjes, pigment, roodheden en andere vormen van huidschade. Op basis hiervan ontvang je een persoonlijk advies op maat.

 

Aan de hand van de huidanalyse bespreekt de huidspecialist alle mogelijkheden met je. Uiteraard is er alle mogelijkheid om vragen te stellen over de behandelingen en de nazorg. Het is namelijk in veel gevallen wel raadzaam om ook thuis de juiste producten te gebruiken om jouw huid in gezonde staat te krijgen en te houden.

Permanent ontharen

Omdat laser ontharen bij ons een op maat geleverde behandeling is zijn er veel verschillende opties mogelijk bij de behandeling. Hieronder zullen wij daarom de globale behandeling toelichten.

 

Bij laser ontharen pakken we het pigment in een haartje aan. Dit pigment heet melanine en heeft een donkere kleur. De laserstraal verwarmt het melanine in het haartje. Hierdoor wordt het haarzakje vernietigd en zal het haartje verdwijnen en niet meer terug groeien.

 

Het meest werken we met de diode 808nm laser.

Deze laser is de gouden standaard in laser ontharen en werkt het best op de stugge en donkere haren. Deze laser bevat vijf verschillende instellingen. Het verschil hierin is dat de ene stand meer energie afgeeft dan de andere stand. Door dit verschil in energie kunnen we zelfs donkere huidtypes (fitzpatrick V en VI) veilig en effectief behandelen.

 

Voor de wat lichtere en dunnere haartjes gebruikten we de IPL. Deze haartjes liggen wat oppervlakkiger in de huid en kunnen we door het brede spectrum van de IPL beter aanpakken. Verder werkt de IPL hetzelfde als de diode. Ook hier wordt het melanine verwarmt en het haarzakje vernietigd.

 

Dan hebben we nog voor de wat hardnekkige haartjes de Nd:YAG 1064nm. Deze laser is oorspronkelijk een vaatlaser. Bij deze behandeling wordt het bloedvaatje dat de haar van voeding voorziet weg gelaserd. Hierdoor kan het haartje niet meer kunnen groeien en zal het haartje niet meer zichtbaar zijn.

 

Tijdens de behandeling wordt het behandelgebied eerst helemaal voorbereid. Dit houdt in dat we de huid desinfecteren, aftekenen en eventueel scheren. Daarna bepaald de specialist je huidtype en wordt de laser ingesteld op jouw persoonlijke instellingen. Hierna wordt er een laagje gel aangebracht op de huid en begint de specialist met de behandeling.

 

Het handstuk van de laser heeft een koelelement. Hierdoor wordt de behandeling zo aangenaam mogelijk gemaakt. Door de verschillende soorten huiden, haren en standen is de ervaring per patiënt erg verschillend. Vaak is de behandeling te vergelijken met kleine elastiekjes die tegen de huid aanschieten.

 

Voor permanente laser ontharing zijn er altijd meerdere behandelingen nodig. Dit komt omdat haren verschillende groeifases hebben. Maar bij 1 van deze fases is het mogelijk om de haren definitief te verwijderen. Hierdoor zijn gemiddeld tussen de 8 á 10 behandelingen nodig.

 

Pigmentvlekken verwijderen

Tijdens de behandeling wordt door de huidspecialist het huidtype bepaald. Aan de hand hiervan stelt de IPL laser in met exact de voor jouw geschikte instellingen. Er wordt een laagje gel aangebracht en de huidspecialist behandelt de huid op een stempelende manier. Bij elke stempel wordt er een lichtflits afgegeven die het pigment aanpakt.

 

De behandeling duurt gemiddeld 5-30 minuten en wordt om de 4-6 weken uitgevoerd. Er zijn gemiddeld 1 à 3 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen. Na de behandeling is er ongeveer 1-2 dagen lichte roodheid aanwezig. De IPL geeft verder geen downtime. Wel kan het zo zijn dat pigmentvlekken tijdelijk iets meer zichtbaar zijn omdat zij naar de oppervlakte komen alvorens zich te tonen als een heel dun korstje. Dit valt er af en zo ontstaat er een egale huid. Deze behandeling kan op het gehele lichaam ingezet worden, denk hierbij bijvoorbeeld aan de handen, het decolleté of de hals.

 

Vaatjes verwijderen

De huidspecialist lokaliseert het te behandelen gebied. Er wordt een laagje gel aangebracht en de huidspecialist behandelt de huid op een stempelende manier. Bij elke stempel wordt er een lichtflits of laserstraal afgegeven die het vaatje verhit en laat verdwijnen. Vlak na de behandeling zullen de vaatjes heviger van kleur zijn en meer opvallen. Na 6 weken zal op resultaat optimaal zijn en al veel vaatjes verminderd of verdwenen zijn.

 

Gemiddeld zijn er 1 tot 5 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen.

 

Acne Vulgaris verwijderen

De huidspecialist lokaliseert het te behandelen gebied. Er wordt een laagje gel aangebracht en het IPL handstuk wordt op een stempelende manier over de huid geplaatst. Je kan wat warmte in de huid verwachten wat op sommige plekken te vergelijken is met een elastiekje die tegen de huid aanschiet.

 

Doorgaans is er voor het gewenste resultaat een kuur nodig van 8 behandelingen. Gemiddeld wordt de behandeling 1 keer in de 2 weken uitgevoerd. De huid zal er beter uit zien en tot rust komen, echter wordt de oorzaak van de acne niet aangepakt. Hierdoor kan de acne na het stoppen van de behandelingen terugkomen. Wel zijn onderhoudsbehandelingen mogelijk om de acne rustig en onder controle te houden.

Voor de behandeling

 

 • De huid mag niet gebruind zijn door de zon, zonnebank, spray tan of andere zelfbruiners.
 • Houd de huid vrij van make-up en crèmes

 

Na de behandeling

 

 • 48 uur na de behandeling niet intensief sporten en sauna’s of zwembaden vermijden.
 • Gebruik op het behandelgebied een SPF met minimaal factor 30
 • Bij een warm gevoel in de huid mag er gekoeld worden met een koelelement of een koud washandje.

Complicaties kunnen altijd voorkomen en zijn helaas niet altijd te voorspellen. Ivy clinics is 24/7 bereikbaar om spoedvragen te behandelen en tijdens werkdagen zijn we goed bereikbaar per app, mail en telefoon.

 

Desalniettemin is het belangrijk om je goed in te laten lichten over eventuele complicaties zodat je weet wat erbij hoort en wanneer je aan de bel moet trekken. Hieronder een opsomming:

 

 • Ongemak op de behandelplek
 • Oedeem (zwelling)
 • Erytheem (roodheid)
 • Blauwe plekken
 • Enkele dagen gevoeligheid van de huid
 • Vermindering of toename van pigmentatie (meestal 1 tot 3 maanden)
 • Verlies van gepigmenteerde plekjes
 • Kan een koortslip optreden (Herpesvirus is al aanwezig)
 • Ontstoken haarzakjes

 

Zeldzame gevallen:

 

 • Blaren
 • Brandwonden
 • Littekens
Heb je een vraag?
Bel direct: (088) 800 76 54
Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00 Zaterdag en avonden: op afspraak Vrijblijvend consult Afspraak maken

Spark Pro

Photo Rejuvenation

anti-aging

Filters worden veelvuldig gebruikt op social media, maar een echte gezonde huid heeft eigenlijk helemaal geen filter nodig. Kies daarom voor een behandeling met onze IPL laser. Een full face IPL laser zorgt ervoor dat pigmentvlekken die ontstaan zijn in de loop der jaren onder andere door zonschade als sneeuw voor de zon verdwijnen. Met als gevolg, een egaal en fris ogende huid.

 

De IPL laser geeft een snel zichtbaar resultaat doordat de intense pulse lights diep doordringen in de collageen langen om daar te zorgen voor celregeneratie. IPL werkt heel goed tegen:

 • Zonschade & pigmentvlekken
 • Roodheid in de huid
 • Verslapte huid door minder elasticiteit
 • Fijne lijntjes
 • Grove porien
 • Een niet-egale huidtoon

 

Voor het beste resultaat adviseren wij 2 tot 3 full face IPL behandelingen voor de perfecte photo rejuvenation. Dit behoort zeker thuis in een gedegen anti-aging plan en voorkomt dat de huid zich steeds sneller verouderd. Het fijne aan deze behandeling is dat er geen downtime is en dat je huid direct een healthy glow krijgt.

 

PS: vergeet ook zeker de handen, het decolleté of de hals niet…

Spark Pro

Permanente ontharing

Heb jij ook zoveel last van ingegroeide haartjes, prikkende huid of irritaties. Ben jij ook helemaal klaar met scheren, epileren en waxen? Dan heeft Ivy clinics nu de oplossing. Onze Spark Pro lasers kunnen bijna alle huidtypes behandelen en bijna alle soorten haren permanent verwijderen.

Onze Spark Pro laser beschikt over een diode laser die de goudenstandaard is in permanente laserontharing. Ook zit hierin een IPL die weer beter werkt op de wat lichtere en dunnere haartjes.

 

Voor permanente laserontharing zijn tussen de 6 á 8 behandelingen nodig. De laserbehandeling wordt om de 4 of 6 weken uitgevoerd. Dus laat die scheermesjes, waxstrips en epileerapparaten liggen en kies voor de Spark Pro laser.

Spark Pro

Pigmentvlekken verwijderen

Pigment is de natuurlijke bescherming van de huid tegen de zon. Echter kan UV-straling van de zon ervoor zorgen dat de huid beschadigd raakt en dat het pigment zich ophoopt in de huid. Hierdoor ontstaan er pigmentvlekken. Deze bruine vlekken liggen vaak heel oppervlakkig in de huid en kunnen we heel mooi wegflitsen met een IPL.

 

Wat kunnen we behandelen met IPL?

Ouderdomsvlekken en oppervlakkige pigmentvlekken

 

Wat kunnen we niet behandelen met IPL?

Hormoon gerelateerde pigmentvlekken

Verheven gepigmenteerde vlekken

 

Voor pigment wat niet geschikt is om te behandelen met IPL hebben we andere goede behandelmogelijkheden zoals ME-line of PlexR plasma behandelingen. Vraag onze huidtherapeute om advies!

Spark Pro

Ontsierende vaatjes verwijderen

Kleine fijne vaatjes in het gezicht zorgen soms voor een diffuse roodheid waardoor de huid er niet fris en vitaal uitziet.

 

Deze vaatjes kunnen soms veroorzaakt worden door rosacea of door andere factoren. Met de Spark Pro laser kun je je deze vaatjes behandelen met Intense Pulse Light waardoor de vaatwanden zich sluiten en het vaatje als vanzelf opgeruimd wordt door het lichaam.

Vaatjes kunnen zorgen voor een roodheid in het gezicht die niet altijd wenselijk is. Gelukkig zijn onze lasers uitermate geschikt om veilig en effectief vaatjes te laten verdwijnen.

 

De huidspecialist lokaliseert het te behandelen gebied. Er wordt een laagje gel aangebracht en de huidspecialist behandelt de huid op een stempelende manier. Bij elke stempel wordt er een lichtflits of laserstraal afgegeven die het vaatje verhit en laat verdwijnen. Vlak na de behandeling zullen de vaatjes heviger van kleur zijn en meer opvallen. Na 6 weken zal op resultaat optimaal zijn en al veel vaatjes verminderd of verdwenen zijn.

 

Gemiddeld zijn er 1 tot 5 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen.

ontsierende-vaatjes

Spark Pro

Acne Vulgaris verwijderen

acne-vulgaris

Beter bekent als jeugdpuistjes. Dit komt helaas bij veel mensen van allerlei verschillende leeftijden voor. Een puistje ontstaat door een verstopt talgkliertje. Deze talgkliertjes zijn vooral te vinden op het gezicht, de borst en de rug. Dit zijn dan ook de voorkeursplaatsen voor Acne Vulgaris. Door overmatige talgproductie, androgenen hormonen en de P. Acnes bacterie raakt een talgkliertje verstopt en ontstaat er een puistje.

 

Gelukkig kunnen wij doormiddel van de IPL-behandelingen de P. Acnes bacterie doden, de overmatige talgproductie remmen en de roodheid van de huid verminderen.

 

Doorgaans is er voor het gewenste resultaat een kuur nodig van 8 behandelingen. Gemiddeld wordt de behandeling 1 keer in de 2 weken uitgevoerd. De huid zal er beter uit zien en tot rust komen, echter wordt de oorzaak van de acne niet aangepakt. Hierdoor kan de acne na het stoppen van de behandelingen terugkomen.

 

Wel zijn onderhoudsbehandelingen mogelijk om de acne rustig en onder controle te houden.

Spark Pro

Ivy’s specialisten

team_image
Huidtherapeute

Nikki Ewes

team_image
Huidtherapeute

Chantalle van Haselen

team_image
Huidtherapeute

Floor van Wijk

team_image
Schoonheidsspecialist

Emma Nelissen

team_image
Huidtherapeute

Nikki Ewes

team_image
Huidtherapeute

Chantalle van Haselen

Spark Pro voor en na foto’s

Resultaten

Wat kost een Spark Pro laser behandeling

Prijzen

cosmetic-finance
cosmetic-finance

Geregeld krijgen wij de vraag of een behandeling in termijnen betaald kan worden. Voor ons als kliniek is dit administratief erg lastig. Daarom werken wij samen met een partner: Cosmetic Finance. U kunt hier meer over lezen op cosmeticfinance.nl. Behandelingen vanaf €1000,- komen in aanmerking om gefinancierd te worden. Voor meer informatie, neem gerust contact op met Cosmetic Finance of dien een online aanvraag in.

Spark Pro informatie

Veelgestelde vragen

Spark Pro klinieken

Locaties

Ivy clinics Amstelveen

Ivy clinics Amstelveen

Handelsweg 59
1181 ZA | Amstelveen

Maandag - vrijdag: 09.00 - 19.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Westervoort

Ivy clinics Westervoort

Kerkstraat 1
6931 DR | Westervoort

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Den Bosch

Ivy clinics 's-Hertogenbosch

Vughterstraat 171
5211 GB | 's-Hertogenbosch

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Amsterdam

Ivy clinics Amsterdam

Westeinde 4
1017 ZN | Amsterdam

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7