Alhydran littekencreme

Alhydran littekencrème

 

Bij Ivy clinics worden veel cosmetische en chirurgische ingrepen verricht.

 

Hoewel de huid over het algemeen een hele goede zelfhelende werking heeft adviseren onze artsen, huidtherapeuten en cosmetisch consulenten altijd een litteken crème te gebruiken.

 

Eén van de merken waar wij graag mee werken is Alhydran.[/vc_column_text][/vc_column]

[/vc_row]

Of bel direct: (088) 800 76 54

Maandag – Vrijdag: 09:00 – 21:00

Zaterdag: 09:00 – 17:00

Je huid in optimale conditie
Behandeling door zeer ervaren artsen
Klinieken in vier steden

Alhydran littekencrème

Wat is Alhydran?

Alhydran is een medische crème die wordt ingezet als de huidbarrière verstoord is. Na cosmetische en/of chirurgische ingrepen zie je dat de huidbarrière verstoord is doordat er sprake is geweest van een ‘trauma’ in de huid.

 

Bij verstoringen van de huidbarrière verliest de huid veel vocht waardoor de huid erg droog aanvoelt. Dit kan gepaard gaan met huidirritaties, roodheid en jeuk.

 

Een goede en gezonde huidbarrière is belangrijk om de huid tegen schadelijke stoffen van buitenaf te beschermen. Ook zorgt een goede huidbarrière dat de Trans Epidermal Water Loss (TEWL) een stabiel niveau heeft. TEWL geeft ook wel aan hoeveel water uit het lichaam gaat via de huid.

 

Bij een gezonde huid bevat de oppervlakkige huidlaag ongeveer 30% water. Dit level is belangrijk voor het functioneren van de huid.

 

Bij een verstoorde huidbarrière heeft de TEWL geen stabiel niveau. Het lichaam verliest dus veel water via de huid. In de epidermis (oppervlakkige huidlaag) zal het water percentage verminderen.

 

Door de verstoorde huidbarrière is de huid niet in staat om zich te genezen en te beschermen. Klachten zoals jeuk, roodheid en een droge huid kunnen ontstaan. Een goede hydratatie van de epidermis is dus van belang om te genezen.

alhydran littekencreme

Wat doet Alhydran?

Twee huidbeschermende functies

alhydran littekencreme

Alhydran heeft een dubbele functie. Beide functies zijn van belang om de huidbarrière te herstellen.

 

Allereerst zorgt Alhydran voor een optimale hydratatie van de oppervlakkige huidlaag.

 

Daarnaast herstelt Alhydran de huidbarrière. Alhydran bevat belangrijke ingrediënten voor de huid zoals anti-oxidanten. Anti-oxidanten beschermen de huid tegen vrije radicalen. Op deze manier kan de huid zichzelf weer herstellen.

Wanneer wordt Alhydran ingezet?

Onmiddelijke hydratatie

Alhydran kan altijd ingezet worden bij huiden waarbij de huidbarrière verstoord is. Het effect van Alhydran is wetenschappelijk bewezen in meerdere studies. Onderzoeken zijn gedaan bij de volgende indicaties: brandwonden, littekenbehandeling, rode/droge en pijnlijk huiden, jeuk, nazorg na bijv. chirurgische ingrepen en lasertherapie, en radiotherapie.

 

Littekens en brandenwonden

 

Littekens en brandwonden verstoren de huidbarrière waardoor er een overmatig waterverlies in de huid ontstaat, daardoor kan het littekenweefsel op een ongecontroleerde manier groeien. Alhydran zorgt voor onmiddellijke hydratatie, vochtretentie en herstelt de huidbarrière om littekens de voorkomen en klachten te verminderen.

 

Alhydran verbetert de elasticiteit van de huid, verminderd pijn, jeuk en roodheid. Alhydran is dus uitermate geschikt om in te zetten na ingrepen zoals een bovenooglidcorrectie, onderooglidcorrectie en een oorlelcorrectie.

 

Extreme droge en rode huid

 

Een huid met een verstoorde huidbarrière is niet in staat een beschermende functie te bieden. Een grote hoeveelheid aan waterverlies in de oppervlakkig huidlaag zorgt voor extreme droogheid en een rode huid. Dit kan ontstaan door huidaandoeningen, chronische huidziekten en radio- en lasertherapie.

 

Alhydran zorgt voor een sneller herstel, kalmeert geïrriteerde huid en verminderd roodheid/jeuk. Alhydran is dus ook goed in te zetten na een van onze huidbehandelingen zoals de CO2 laser, de Magma laser, en andere behandelingen die de huidbarrière tijdelijk verstoren.

alhydran littekencreme
alhydran littekencreme

Wat kosten Alhydran producten?

Prijzen

Alhydran informatie

Veelgestelde vragen

Onze klinieken

Locaties

Ivy clinics Amstelveen

Ivy clinics Amstelveen

Handelsweg 59
1181 ZA | Amstelveen

Maandag - vrijdag: 09.00 - 19.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Westervoort

Ivy clinics Westervoort

Kerkstraat 1
6931 DR | Westervoort

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Den Bosch

Ivy clinics 's-Hertogenbosch

Vughterstraat 171
5211 GB | 's-Hertogenbosch

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Amsterdam

Ivy clinics Amsterdam

Westeinde 4
1017 ZN | Amsterdam

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7