Semi Permanente make-up
Semi Permanente make-up

Semi Permanente Make Up

 

Bij Ivy clinics locatie Westervoort werkt dé specialist in semi permanenente make-up: hairstrokes & ombre brows ook wel powderbrows genoemd.

 

Heb jij interesse in perfecte, volle wenkbrauwen die er super natuurlijk uit zien? Of wil je graag een eyeliner die altijd goed zit? Ideaal voor een naturelle look die altijd on point zit, in weer en wind en zonder dat je er ’s morgens veel tijd aan hoeft te besteden.

 

#fact: goed gevormde wenkbrauwen geven je gezicht optisch een ‘facelift’ en zij tevens een finishing touch na een ooglidcorrectie

 

Voordelen:

 

 • Altijd een frisse uitstraling
 • Altijd perfect gestileerde wenkbrauwen
 • Bij weinig eigen haargroei, toch een natuurlijk volle wenkbrauw
 • Geen struggles met het aanbrengen van je eyeliner

 

Onze permanente make-up specialist helpt jou bij het maken van de juiste keuze. Er zijn namelijk verschillende technieken mogelijk.

Reviews Ivy clinics

Of bel direct: (088) 800 76 54

Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00

Of bel direct: (088) 800 76 54

Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00

Uitstekende en veilige zorg
Uitstekende en veilige zorg
Behandeling door zeer ervaren artsen
Klinieken in 4 steden

Semi permanente make up behandelingen

De behandelingen van Ivy

Powderbrows

 

Bij powderbrows, ook wel Ombre brows genoemd, worden de wenkbrauwen volledig in geschaduwd. De onderzijde van de wenkbrauwen wordt strak ingezet en de bovenzijde wordt minder vol in gekleurd waardoor je een overloop krijgt in de wenkbrauwen. Powderbrows zijn zeer geschikt voor cliënten die de wenkbrauwen altijd invullen met een poeder of potlood. Deze techniek is overigens geschikt voor ieder huidtype. Gemiddeld blijft permanente make-up (PMU) 1-3 jaar zichtbaar. Het kan voorkomen dat bij een vettere huid het pigment sneller vervaagd, hierdoor zal je mogelijk eerder moeten terug komen voor een touch-up. Meestal is een touch-up behandeling aan te raden na ongeveer een jaar.

 

Hairstrokes

 

Bij een hairstroke techniek worden kleine streepjes geplaatst wat net lijken op echte haartjes. Dit geeft een natuurlijk resultaat en is dus zeer geschikt voor cliënten die geen opvallende wenkbrauwen willen. Ook is deze techniek geschikt bij het opvullen van gaatjes door bijvoorbeeld een litteken of wanneer er op een bepaald plekje minder natuurlijke haartjes groeien. Deze techniek kan alleen uitgevoerd worden bij een ‘droog’ huidtype, omdat bij een vet huidtype de lijntjes kunnen gaan migreren (uitlopen). Ook bij deze techniek is een touch-up aan te raden na een jaar.

 

Eyeliner

 

Een eyeliner kan geplaatst worden zowel boven als onder de wimperranden. Ook is het mogelijk om een halve eyeliner te plaatsen tot aan de pupil. Het is geschikt voor ieder huidtype.

Let op! Wing eyeliners en shadowed liners zetten wij niet.

Plan nu een afspraak in voor jouw PMU behandeling of kom eerst langs voor een gratis en vrijblijvend advies gesprek.

Tijdens het adviesgesprek beoordeelt de PMU specialist van Ivy de wenkbrauwen of de oogleden wanneer het gaat om een eyeliner. Er wordt gekeken hoe de perfecte vorm verkregen kan worden. Je krijgt een advies welke techniek of combinatie van technieken het beste bij jou past.

 

Uiteraard bestaat hierbij alle ruimte om je eigen wensen aan te geven en vragen te stellen over de behandeling.

De behandeling start met het uitmeten en tekenen van de vorm die het beste bij jouw gezicht past. Dit gebeurt heel secuur, volgens vaste richtlijnen. Hierna wordt de kleur – van natuurlijk pigment – gekozen. We kiezen de kleur die het beste matcht met jouw teint en haarkleur.

 

Bij het zetten van een eyeliner wordt altijd de natuurlijke wimperrand gevolgd en is aftekenen niet nodig.

 

De huid wordt vervolgens ingesmeerd met een verdovende crème. Bij de hairstrokes techniek wordt met een naaldje ‘haarfijne’ streepjes in de bovenste huidlaag getekend. Deze streepjes worden in de bestaande haarrichting getatoeëerd voor een natuurlijk resultaat. Bij ombre brows, ook wel powderbrows genoemd, wordt de wenkbrauw gevuld met een subtiele poederachtige inkleuring.

 

Na 6 weken volgt een nabehandeling. Tijdens deze behandeling is het mogelijk, de eventueel aanwezige, lichtere plekjes op te vullen. Ook als je intensere wenkbrauwen wilt, wordt dat tijdens de nabehandeling gerealiseerd.

 

De eerste behandeling duurt zo’n 1,5- 2 uur en de nabehandeling zo’n 45-60 minuten.

 

De behandeling kan soms prikken en niet altijd prettig voelen. Echter doet het in veel gevallen geen pijn.

Het herstel duurt meestal zo’n 6 weken. Je kunt de gepigmenteerde huid het beste behandelen als een kleine schaafwond. In de eerste week ontstaan korstjes, probeer hier niet aan te peuteren en houd de huid een week lang droog. Na 2 dagen mag je starten met de crème die je meekrijgt in de kliniek en gebruik deze 7 dagen. Houd er rekening mee dat de huid ongeveer 60% van het pigment afstoot, omdat pigment geen lichaamseigen stof is. Daarom kom je na ongeveer 6 weken (en in ieder geval binnen 10 weken) terug voor een nabehandeling.

 

Wat je ongeveer kunt verwachten van het genezingsproces:

 

Dag 2-5: de PMU kan dikker en donkerder worden, dit is normaal

Dag 5-10: de PMU kan een andere vorm krijgen of gaan schilferen, dit is normaal

Dag 10-15: de pigmentatie kan snel afnemen waardoor het lijkt alsof de PMU niet meer aanwezig is, dit is echter een normale reactie van de huid

Dag 15-30: de kleur komt weer terug, eventuele ‘lege’ plekjes worden opgevuld tijdens de nabehandeling

 

Geen zorgen als het genezingsproces net iets anders gaat dan hierboven staat beschreven, dit is per persoon verschillend. Neem uiteraard contact met ons op wanneer het genezingsproces ernstig afwijkt van het bovenstaande.

In principe is permanente make-up een veilige behandeling. Ivy clinics heeft een vergunning hiervoor wat jou als cliënt ervan verzekerd dat we veilig en steriel werken. Natuurlijk kan er altijd een complicatie ontstaan zoals bijvoorbeeld een infectie. Bij chronische pijn, extreme roodheid, zwellingen, bloedingen, wondvocht koorts of andere tekenen van een infectie of allergische reactie is Ivy clinics 24/7 bereikbaar op onze spoedlijn. Bel naar de vaste lijn en kies 1 voor spoed.

 

Spoedlijn van Ivy clinics: 088 800 76 54

 

Verder is het belangrijk om de volgende zaken in acht te houden voor en na de behandeling:

 

 • Geen alcohol en drugs 24 uur voorafgaand aan de behandeling
 • Geen cafeïne (koffie, thee, cola, Red Bull of andere energydrinks) 24 uur voorafgaand aan de behandeling
 • Ga van tevoren niet onder de zonnebank en vermijdt direct zonlicht minimaal 3 weken na de behandeling, smeer het gebied goed in met een SPF 30 of 50.
 • Geen bloedverdunnende medicijnen innemen Altijd in overleg met voorschrijvend arts. Wanneer mogelijk stoppen hiermee. Hieronder vallen ook aspirine, iboprufen, diclofinac of naproxen.
 • Geen vitamine E, multivitaminen of andere supplementen innemen een week voor de behandeling.

 

Contra indicaties

 • Zwangerschap en tijdens het geven van borstvoeding
 • Psoriasis en eczeem
 • Diabetes
 • Gebruik van Roaccutane tegen acne
 • Bloedverdunnende middelen zoals medicijnen of voedingssupplementen
Heb je een vraag?
Bel direct: (088) 800 76 54
Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00 Zaterdag en avonden: op afspraak Vrijblijvend consult Afspraak maken

Semi permanente make-up

Ivy’s specialist

Semi-permanente eyeliner voor en na foto’s

Resultaten

Binnenkort beschikbaar

Wat kost een permanente make-up behandeling

Prijzen

Semi permanente make up informatie

Veelgestelde vragen

Is permanente make up hetzelfde als een tatoeage?

In tegenstelling tot een tatoeage gaan de pigmenten bij permanente make-up zoals hairstrokes, powderbrows & eyeliner veel minder diep in de huid.

 

Bij tatoeages wordt het pigment dieper dan 3 millimeter in het onderhuids bindweefsel aangebracht. In deze laag worden de pigmenten ingekapseld en dit proces is niet meer terug te draaien.

 

Hoe dieper het pigment, hoe meer de kleur zal veranderen door het aantal huidlagen waar de kleur ligt. Permanente make up wordt aangebracht in de bovenste huidlagen, hierdoor zal het in de loop van de tijd vervagen en noemen we het daarom  semi permanente make-up.

 

Het is aan te raden om één keer per jaar een touch-up te laten doen.

Hoelang duurt het voordat de huid is hersteld?

De eerste 72 uur na de behandeling zijn het belangrijkst, de wondjes zijn dan nog niet hersteld. Zorg dat je wenkbrauwen of oogleden niet in aanraking komen met water (douchen, sauna, zwemmen, intensief zweten).

 

Gemiddeld zijn de wondjes na een week geheeld maar daarna is het belangrijk om nog wel de nazorg goed op te volgen voor het beste resultaat. Diepere wondjes helen in veertien tot 21 dagen.

 

Na zes tot acht weken kom je terug voor een touch-up. De kleur kan dan 40 tot 60 procent lichter zijn geworden. Hoewel ieder persoon anders is, zal de herstelperiode altijd min of meer als volgt verlopen:

 

 • De eerste paar dagen gaan de wenkbrauwen donkerder lijken dan ze uiteindelijk worden.
 • Na ongeveer een week zal er lichte korstvorming komen en kan de huid een beetje vervellen.
 • Hierna (dag 9-11) kan het lijken alsof er ineens veel permanente make-up weg is, dit is schijn.
 • Na ongeveer 2-3 weken wordt de permanente make-up weer zichtbaar, vaak met enkele oneffenheden.
 • Na 6-8 weken kom je terug voor een touch-up om de permanente make-up die verdwenen is tijdens het genezingsproces opnieuw te plaatsen.

Is microblading, hairstrokes & ombre powderbrows hetzelfde als PMU?

Bij microblading wordt er gebruik gemaakt van een hairstroke techniek met een mesje, de hairstroke techniek bij Ivy clinics wordt aangebracht met een klein naaldje wat veiliger is omdat het minder schade en littekenweefsel veroorzaakt. Andere benamingen zijn hair-strokes of 3D hair-strokes.

 

Semi permanente make-up wordt in de bovenste huidlagen aangebracht. Permanente make up wordt aangebracht met een machine en gaat vaak dieper in de huid. De hairstroke techniek geeft het meest natuurlijke resultaat en is geschikt voor elk huidtype.

 

Ombre  en powderbrows geven ook een heel natuurlijk effect en deze techniek is ook semi permanent. Dit is een poederachtige invulling van de natuurlijke wenkbrauwvorm. Soms worden beide technieken tegelijk ingezet bijvoorbeeld wanneer iemand zelf geen haartjes meer heeft in een deel van de wenkbrauwen.

Doet een permanente make up behandeling pijn?

De behandeling is niet geheel pijnloos maar doordat wij de huid vooraf insmeren met een verdovende crème is de behandeling goed te verdragen.

Moeten mijn wenkbrauwen worden geschoren voor een behandeling?

Het mooiste resultaat krijg je als er eigen haartjes aanwezig zijn, je hoeft je wenkbrauwen dus zeker niet te scheren.

Kunnen andere mensen direct zien dat de wenkbrauwen (deels) getekend zijn?

Doordat de haartjes getekend worden, zijn de wenkbrauwen heel natuurlijk en bijna niet van echt te onderscheiden. In de eerste week zijn de wenkbrauwen duidelijk donkerder van kleur, deze kleur vervaagt gemiddeld met veertig procent.

Is permenente make up ook geschikt voor mannen?

Semi permanente make-up in de wenkbrauwen is zeker niet alleen voor vrouwen. Omdat het resultaat erg natuurlijk oogt komen ook mannen naar Ivy clinics voor een behandeling van de wenkbrauwen.

 

Ook is het een uitkomst voor mannen met alopecia of na een chemotherapie. Maar bijvoorbeeld ook na een ongeluk zoals een brandwond of litteken. Maar natuurlijk ook als je gewoon mooie, symmetrische wenkbrauwen wilt.

Heb je een vraag?
Bel direct: (088) 800 76 54
Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00 Zaterdag en avonden: op afspraak Vrijblijvend consult Afspraak maken

Ivy’s klinieken

Locaties

Ivy clinics Amstelveen

Ivy clinics Amstelveen

Handelsweg 59
1181 ZA | Amstelveen

Maandag - vrijdag: 09.00 - 19.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Westervoort

Ivy clinics Westervoort

Kerkstraat 1
6931 DR | Westervoort

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Den Bosch

Ivy clinics 's-Hertogenbosch

Vughterstraat 171
5211 GB | 's-Hertogenbosch

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7

Ivy clinics Amsterdam

Ivy clinics Amsterdam

Westeinde 4
1017 ZN | Amsterdam

Maandag - vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Spoedzorg: 24/7